| UFO - 09.05.2009 - weekendowy | |
|
+38dziadek radko kydo SzFagier mobar irc MedKit* petgry mosa Lennon Kazik Cris LeM Reser Kozoyeb Prezes loko gumbas Damian zibi inwestor malec andrzej Akwila Franz filip Edith REALISTA karnak IronFX kaczor Dave Jones dead_eye Janusz Liber GRIZZLI Abaci betonowe_buty chudy mis 42 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
chudy mis Admin
Liczba postów : 4704 Registration date : 27/08/2007
| Temat: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Nie 03 Maj 2009, 19:10 | |
| UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI - REINKARNACJA /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie read-only dla wszystkich Użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i Gości. Dostęp edycyjny posiadają Użytkownicy zarejestrowani ZAWIESZONE 2. Tematem przewodnim są pochodne polskiego rynku kapitałowego ale nie jest to temat jedyny. 3. Użytkownicy powstrzymują się od wszczynania wojenek osobistych. 4. Przeklinając pozostawiamy niedomówienie. 5. Poruszając zagadnienie postaraj się je omówić lub podaj linka do informacji. 6. Przytaczając obcy komentarz podaj źródło. 7. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetunasze hasło: GOŁODUPKI, HOP DO KUPKI nasz odzew: SZWAGIER TWÓJ WRÓG, LAĆ GO Zwracam się z prośbą o przestrzeganie następujących postanowień: 1. Wątek zakładają admini: SzFagier, Chudy Miś lub Bankrut. Obowiązuje cykl dzienny. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. ZAPRASZAMY i POZDRAWIAMY ZAINTERESOWANYCH podpisano kierownictwo Bankrut, Chudy Miś, SzFagierProblemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Adminaopis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajdziecie pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forumkarmimy pajacyka www.pajacyk.pl | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 10:30 | |
| No hej właśnie konweruje pliki muzyczne ATRAC na mp3 ok 3000 utworów 320kb czas przewidywany konwersji ok 12h ciekawe ile by trwało na DX 486 |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 11:11 | |
|
Ostatnio zmieniony przez trejder dnia Sob 09 Maj 2009, 11:23, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Liber GRIZZLI Abaci
Liczba postów : 2472 Age : 113 Registration date : 27/11/2008
| |
| |
Janusz
Liczba postów : 718 Registration date : 28/12/2008
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 11:15 | |
| jest dobrze a bedzie jeszcze lepiej hossa nareszczie jest nowe szczyty przed nami | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 11:17 | |
| - Liber Grizzli Abaci napisał:
- MICHU napisał:
- No hej
właśnie konweruje pliki muzyczne ATRAC na mp3
ok 3000 utworów 320kb czas przewidywany konwersji ok 12h
ciekawe ile by trwało na DX 486
Michu, Jak Ci idzie pokuta? no dobra niechętnie przyznaje się nie mam zdjęcia Naszej pięknej Edyty - Afrodyty APEL Edytko wrzuć swojego jpg-a na ufo |
|
| |
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 11:28 | |
| "roche mi sie wczesniej smiac chcialo z p. Pawlaka jak mowil o opcjach, ale ostatnio po rozmowie z kilkoma przesiebiorcami musze przyznac mu ciut racje. Szczegolnie z Millenium byli agresywni i naciskali na szybkie podpisywanie deal'a bez zbednych pytan na zasadzie "wszyscy sie juz zabezpieczyli tylko pani jest niezabezpieczona prosze podpisywac i za duzo nie pytac". Taka sprzedaz przypominajaca gre w 3 kubki a nie umowe o derywaty na kilka mln."
pawlak mial racje o agresywnej sprzedazy, ale reszta czyli: spisek bankow i anulowanie opcji to juz jego pitolenie polityczne
maj/czerwiec - duzo zapadajacych wlacznikow przedluzajacych opcji, ktore przedluzaja opcje na kolejne lata
niby juz spokoj, bo nie ma kogo wyciskac - jest jest - jakby znowu eurpln na 4,8 weszlo to problem by sie ujawnil - duza czesc rolowala zadluzenie na lata kolejne, badz 2 polowe roku | |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 11:35 | |
| Madoff to w pasiaku juz chodzi czy dalej w garniturku ? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 11:35 | |
| mam pytanie
jeździ ktoś fiatem bravo obecnej generacji?
prawie full wypas nówka z salonu 120KM za 60k
co to warte jest? |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 11:40 | |
| | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 11:53 | |
|
Ostatnio zmieniony przez Dave dnia Sob 09 Maj 2009, 16:34, w całości zmieniany 4 razy | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 12:16 | |
| |
|
| |
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 12:26 | |
| ja dzisiaj silownai,ojciec w szpitalu a pozniej pojade do KFC izjem megakubelelk szajsu i mam to gdzies ze barany rzyga na sama mysl o tym | |
|
| |
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 12:41 | |
| pozdro weekandowe!
przypominam ze pijemy wódke ktora Liber z Moskwy przywiezie.
zapraszam wszystkich, meldujcie sie na watku
patrz link w stopce | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 12:43 | |
| - kaczor napisał:
- ja dzisiaj silownai,ojciec w szpitalu a pozniej pojade do KFC izjem megakubelelk szajsu i mam to gdzies ze barany rzyga na sama mysl o tym
smacznego albo inaczej kupuje surowe udka Mała to przyprawi, wkłada w takie specjalne woreczki i do piekarnika zimne piwko...fryteczki...suróweczka na okrasę tudzież pieczarki PYCHA ps. coś tam próbowałem namówić Małą na szparagi ale dostałem patelnią w łeb, Opcjo to przez Ciebie |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 12:59 | |
| - dead_eye napisał:
- "roche mi sie wczesniej smiac chcialo z p. Pawlaka jak mowil o opcjach, ale ostatnio po rozmowie z kilkoma przesiebiorcami musze przyznac mu ciut racje.
Szczegolnie z Millenium byli agresywni i naciskali na szybkie podpisywanie deal'a bez zbednych pytan na zasadzie "wszyscy sie juz zabezpieczyli tylko pani jest niezabezpieczona prosze podpisywac i za duzo nie pytac". Taka sprzedaz przypominajaca gre w 3 kubki a nie umowe o derywaty na kilka mln."
pawlak mial racje o agresywnej sprzedazy, ale reszta czyli: spisek bankow i anulowanie opcji to juz jego pitolenie polityczne
maj/czerwiec - duzo zapadajacych wlacznikow przedluzajacych opcji, ktore przedluzaja opcje na kolejne lata
niby juz spokoj, bo nie ma kogo wyciskac - jest jest - jakby znowu eurpln na 4,8 weszlo to problem by sie ujawnil - duza czesc rolowala zadluzenie na lata kolejne, badz 2 polowe roku Jednak/choć teraz oczywiście nikt się do tego nie przyzna/ departamenty skarbu musiały mieć straszliwe naciski na sprzedaż tych rozwiązań i /zapewne zupełnie przypadkiem/ jakoś tak akurat w tym czasie; i dodatkowo miały po drugiej stronie promocję na rynku na to. Ktoś po prostu potrafi na tym grać. Dział sprzedaży to są tylko ręce, ale co robią ręce sugeruje na co naciska głowa. Targety zawsze jmuszą być wykonane. |
|
| |
dead_eye
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 13:05 | |
| blue zgadza sie, chciwosc i zaslepienie, pisalem juz o premiach itp. teraz opiekunowie klienta i dealerzy sami mowia "szkoda, ze juz koniec - fajnie na tym sie zarabialo" dawalo sie klientowi kredyt za darmo - bo mial duzo walut i pochodne mogl robic lub swapy cirs itd. wszystko do czasu sie krecilo, zasada jak przy TFI i slowo klucz: target, budzet, cel, benchmark - jak kaza rosnac z miesiaca na miesiac o +5% a wiadomo, ze rynek tyle nie rosnie, to co robisz zeby zarabiac ? wieksze ryzyko, wieksza marza, wieksza presja, wieksze nagabywanie | |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 13:10 | |
| - kaczor napisał:
- ja dzisiaj silownai,ojciec w szpitalu a pozniej pojade do KFC izjem megakubelelk szajsu i mam to gdzies ze barany rzyga na sama mysl o tym
kaczor, może ze dwa słówka o sytuacji na naszym rynku, ciekawy jestem Twojego zdania. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 13:22 | |
| - dead_eye napisał:
- blue zgadza sie,
chciwosc i zaslepienie, pisalem juz o premiach itp. teraz opiekunowie klienta i dealerzy sami mowia "szkoda, ze juz koniec - fajnie na tym sie zarabialo"
dawalo sie klientowi kredyt za darmo - bo mial duzo walut i pochodne mogl robic lub swapy cirs itd.
wszystko do czasu sie krecilo, zasada jak przy TFI
i slowo klucz: target, budzet, cel, benchmark - jak kaza rosnac z miesiaca na miesiac o +5% a wiadomo, ze rynek tyle nie rosnie, to co robisz zeby zarabiac ? wieksze ryzyko, wieksza marza, wieksza presja, wieksze nagabywanie Wiesz ale jakoś tak widać wraźnie że przy okazji sobie strzelili samobója, bo później tacy managerowie z Millenium jeżdżą do tych klientów po Polsce i im zmniejszają oprocentowanie i zwalniają z różnych opłat i prowizji byle tylko od nich nie uciekli. hehe A smród już i tak pozostał i zysku jakoś mniej o 90%; albo zostali poddojeni przez BCP albo specjalnie się na tym nie upaśli. A lokaty nadal nawet na grubą kasę dają /muszą/ na 8%. |
|
| |
dead_eye
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 13:31 | |
| teraz millennium max 6% na zwykle depo na 1m daja - dla grubej kasy ; na 3m zakwotuje w poniedzialek to zobaczymy z tym golem to nie tylko oni, a generalnie wiekszosc ale przynajmniej nie zmieniaja % kredytu (chociaz tu tez pewnie indywidualnie) - a raiffeisen, bre czy inni mowi :"marza do 2-3% albo wypowiadamy umowe zawarta" - wiadomo w zaleznosci od mocy klienta - ale w zdecydowanej wiekszosci robia im tor przeszkod ja np. moge wziasc pare baniek w mille na marzy 0,5% i ulokowac u nich na 6% taki tam arbitraz, heh - ale niedlugo sie skonczy i wszedzie juz kredyty chodza na 2,5-4 noweuruchomienia - a o dlugim finansowaniu mozna raczej zapomniec - pozostaje pkobp ale oni tylko standardowe transakcje | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 13:34 | |
| - karnak napisał:
- kaczor napisał:
kaczor, może ze dwa słówka o sytuacji na naszym rynku, ciekawy jestem Twojego zdania. min 1650 w przeciagu nastepnych 2 tygodni.krotko i konkretnie.Nie chodzi tu o moje chciejstwo ale naprawde konczym yduza strukture na dziennych,wyjazdu na 1930 jeszcze sie spodziewalem ewentualnei o czym pisalem chociaz wcale tego nei musi byc bo tacy jak gosc sie podneicaja stanami o 22 a rynek zrobi swoje.Mozliwe ze po dojsciu do ca 1650-1600 polecimy kolejne 700 punkow do gory i wtedy do jesieni wzrosty a pozniej armageddon Generalnei dla byka paradoksalnei lepiej jeste zebysmy teraz spadli do ca 1100,nie chce mi sie tlumaczyc dlaczego ale uwierz mi ze tak jest:) | |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 13:53 | |
| - kaczor napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
kaczor, może ze dwa słówka o sytuacji na naszym rynku, ciekawy jestem Twojego zdania. min 1650 w przeciagu nastepnych 2 tygodni.krotko i konkretnie.Nie chodzi tu o moje chciejstwo ale naprawde konczym yduza strukture na dziennych,wyjazdu na 1930 jeszcze sie spodziewalem ewentualnei o czym pisalem chociaz wcale tego nei musi byc bo tacy jak gosc sie podneicaja stanami o 22 a rynek zrobi swoje.Mozliwe ze po dojsciu do ca 1650-1600 polecimy kolejne 700 punkow do gory i wtedy do jesieni wzrosty a pozniej armageddon
Generalnei dla byka paradoksalnei lepiej jeste zebysmy teraz spadli do ca 1100,nie chce mi sie tlumaczyc dlaczego ale uwierz mi ze tak jest:) Dzięki. Generalnie to tak może być jak piszesz. Pozostaje analizować szczegóły aby wyłapać ruch zwrotnicy i przesiąść się do właściwego pociągu. Nie wiem dokąd teraz dojdą , czy już może zawracają?, jadę jeszcze na eL. Po prostu trzeba spokojnie - cierpliwie czekać i obserwować. Pozdrawiam | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 14:09 | |
| re karnak zgadzam sie ale po 1840 ja juz nie bede bral L b oza duzo waznych oporow w okolicy,potencjal zysku maly a ryzyko duze.Ja wiem ze jest trend wzrostowy na dziennych ale trzeba wazyc tez ryzyko,cala fala wzrostowa ma prawie 700 punktow,to nie znaczy ze nie moze byc dluzsza ale dlugie pozycje to raczej po korekcie glebszej | |
|
| |
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
| |
| |
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46576 Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 14:24 | |
| - kaczor napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
kaczor, może ze dwa słówka o sytuacji na naszym rynku, ciekawy jestem Twojego zdania. min 1650 w przeciagu nastepnych 2 tygodni.krotko i konkretnie.Nie chodzi tu o moje chciejstwo ale naprawde konczym yduza strukture na dziennych,wyjazdu na 1930 jeszcze sie spodziewalem ewentualnei o czym pisalem chociaz wcale tego nei musi byc bo tacy jak gosc sie podneicaja stanami o 22 a rynek zrobi swoje.Mozliwe ze po dojsciu do ca 1650-1600 polecimy kolejne 700 punkow do gory i wtedy do jesieni wzrosty a pozniej armageddon
Generalnei dla byka paradoksalnei lepiej jeste zebysmy teraz spadli do ca 1100,nie chce mi sie tlumaczyc dlaczego ale uwierz mi ze tak jest:) Dzięki Kaczor!!! tak mniej więcej to widzę i nic więcej nie musisz tlumaczyć ( przynajmniej mi ) licze się z mozliwością zaciągu w poniedziałek | |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 14:29 | |
| - Mylogi napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
Generalnei dla byka paradoksalnei lepiej jeste zebysmy teraz spadli do ca 1100,nie chce mi sie tlumaczyc dlaczego ale uwierz mi ze tak jest:) Dzięki. Generalnie to tak może być jak piszesz. Pozostaje analizować szczegóły aby wyłapać ruch zwrotnicy i przesiąść się do właściwego pociągu. Nie wiem dokąd teraz dojdą , czy już może zawracają?, jadę jeszcze na eL. Po prostu trzeba spokojnie - cierpliwie czekać i obserwować. Pozdrawiam .. I REAGOWAC Ma się rozumieć, bo bez właściwej reakcji na zaobserwowany sygnał zwrotnica się sama nie przestawi i pojedziemy nie w tym kierunku. Dzięki mylogi, że dokończyłeś mój post. | |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 14:39 | |
| - kaczor napisał:
- re karnak
zgadzam sie ale po 1840 ja juz nie bede bral L b oza duzo waznych oporow w okolicy,potencjal zysku maly a ryzyko duze.Ja wiem ze jest trend wzrostowy na dziennych ale trzeba wazyc tez ryzyko,cala fala wzrostowa ma prawie 700 punktow,to nie znaczy ze nie moze byc dluzsza ale dlugie pozycje to raczej po korekcie glebszej Zgadzam się z Tobą, że ryzyko otwierania teraz nowych eL gdy się na nich niejechało prawie od początku tego ruchu wzrostowego jest obecnie coraz większe ( piszę tu cały czas o perspektywie gry średnioterminowej). Widać to po rynku gdzie pojawiają się coraz częściej spore jazdy w jedną i drugą stronę - na razie na intra. Gdy zacznie bujać na dziennych to może być ten moment przesiadki. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 09.05.2009 - weekendowy Sob 09 Maj 2009, 14:40 | |
| |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| |
| |
Edith