| takie luźne rozważania | |
|
+24pandorka betonowe_buty EX MedKit* midas47 Kozoyeb dziadek W stronę słońca :) Jastrząb franco Pan Nikt IronFX Lennon inwestor Dave PINGWIN (Z MADAGASKARU) SYLWESTER kaczor Władzió przemak Jones Aligator chudy mis Diablo 28 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Sro 05 Sie 2009, 22:00 | |
| Przechodem, mimochodem, wbrew sobie niechętnie, jednak.
Imponderabilia, 'Sur le pont d'Avignon', '..aby znaleźć, aby dostrzec..', ech. |
|
| |
Zygmunt Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Czw 06 Sie 2009, 23:30 | |
| de Bill
Witam,
dla Przemaka
Ender w swoim poście nadmienia o absurdalności naszych starań o profit w grze giełdowej. Przytacza fragment pieśni mówiącej, iż wciąż tańczymy w kółko na moście w Avignon. Most ten ma jedynie wjazd lecz urywa się w połowie rzeki Rodan. Jest to paralela do sytuacji pojedynczego inwestora, który wpuszczony na parkiet może przebyć pewną część drogi lecz zawsze spotka przed sobą przepaść. Imponderabilia, czyli rzeczy nieuchwytne, nieokreślone ale jednak mające wpływ na nasze zachowanie są nieistotne dla rzesz inwestorów, ale jednak dostrzegane przez Endera, przez co czynią jego pobyt poza forum nieznośnym, gdyż jest on bardzo wrażliwym człowiekiem a podobnie jak ja został z portalu po prostu wyjebany.
Pozdrawiam
Zygmunt de Bill |
|
| |
Władzió
Liczba postów : 686 Age : 40 Location : świętokrzyskie Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: takie luźne rozważania Pią 07 Sie 2009, 00:09 | |
| mam prosbe do nie zalogowanych, piszcie tu jak najwiecej, bo az chce sie to czytac pozdrawiam | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: takie luźne rozważania Pią 07 Sie 2009, 11:41 | |
| - Zygmunt napisał:
- de Bill
Witam,
dla Przemaka
Ender w swoim poście nadmienia o absurdalności naszych starań o profit w grze giełdowej. Przytacza fragment pieśni mówiącej, iż wciąż tańczymy w kółko na moście w Avignon. Most ten ma jedynie wjazd lecz urywa się w połowie rzeki Rodan. Jest to paralela do sytuacji pojedynczego inwestora, który wpuszczony na parkiet może przebyć pewną część drogi lecz zawsze spotka przed sobą przepaść. Imponderabilia, czyli rzeczy nieuchwytne, nieokreślone ale jednak mające wpływ na nasze zachowanie są nieistotne dla rzesz inwestorów, ale jednak dostrzegane przez Endera, przez co czynią jego pobyt poza forum nieznośnym, gdyż jest on bardzo wrażliwym człowiekiem a podobnie jak ja został z portalu po prostu wyjebany.
Pozdrawiam
Zygmunt de Bill nie lepiej to mniej lakonicznie określic- najlepiej to ująl zwycięzca PC "dawca prowizji" jezeli uwazasz że z 10k zrobisz 100k to przegrasz ale jak wyznaczysz sobie cele które są rzeczywiście do osiągnięcia to raz że inna psychika i dwa że masz szanse . Do tematu gości juz sie wypowiedziałem nie moze byc tak że gosc moze sobie mnie obrażac bo niby qrwa dlaczego?? anonimowosc w necie jest ułudą i tak naprawde mozna każdego namierzyć czy ten ktos sie zarejestruje czy nie. Wkurzałem sie bo ode mnie wymaga sie jako zarejestrowanemu kultury a znajdzie sie taki geronimo i sie do mnie przypierdala bo jemu w życiu nie wychodzi, dałem mu szanse cały tydzień zeby chociaz raz dał prognoze a on co?? walił jak debil 10tki zleceń wciagu jedej sesji i przywalił sie do mnie bo ja zarabiam a to przeciez niemożliwe bo wszyscy traca Admini sobie nie radzili z wycinaniem syfu wiec byłem i jestem za tym żeby goście nie mogli pisac, zarejestrowanego użytkownika daje do foes i mam go zgłowy a goście są w uprzywilejowanej pozycji wiec powiedz mi Zygmuncie po co wogule sie rejestrowac?? - wszyscy badźmi goścmi i pełna anarchia, moze wyjdzie - ja sobie z boku na to popatrzę. PS najgorsze jest w tym to że paru gości w tym Ty bardzo szanuje za wiedze kulture i pomoc , na szczególny mój szacunek zasługuje gosc o niku "chwilowo" no ale | |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Nie 09 Sie 2009, 22:46 | |
| Powtórzę ?. Bez sensu i szkoda czasu. |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Pon 10 Sie 2009, 22:39 | |
| Giełdy vs USD. Surowce vs USD. EMSCI vs USD. CRB vs w20. EMSCI vs w20. USD ? 'Apetyt' czy 'awersja' vs USD /niedomówienie/.
Reminiscencja. |
|
| |
przemak
Liczba postów : 8399 Age : 61 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: takie luźne rozważania Wto 11 Sie 2009, 21:33 | |
| Ender, nadal niewiele rozumiem, choc przez mgle zarysy byc moze jakies sie rysuja Co do reszty - osobiste wycieczki sa malo interesujace dla postronnych, a owijane w bawelne calkowicie bez sensu. | |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Wto 11 Sie 2009, 22:32 | |
| Przemak, to że nie rozumiesz to mój /bo tak chcę/ i Twój problem. 'Wycieczek' i 'owijania' nie stosuję. Dla wyjaśnienia /bo tak mi się zachciało/, AM wysyła 'dai confirm' wyłącznie na demo, na rzeczywistych nie, tłumacząc się 'umieszczeniem serwerów poza granicami Unii' /czytaj po stronie Estonii/ i 'traktowaniem e-maili z tamtych serwerów jako spamu przez większość europejskich dostawców'. Poprawi się, jak zakończy się przenoszenie serwerów 'rzeczywistych' do Polski, hihihi. |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Wto 11 Sie 2009, 22:52 | |
| A i jeszcze, bo doczytałem resztę Przemak. " 'Sygnały i system Bankiera' oznaczają konsolidację". Ciekawe, popatrzę. |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Wto 11 Sie 2009, 23:02 | |
| A co mi tam, wkleję sobie, jeden z wielu 'skolerowanych'. bankfotek.pl/view/319000 Tylko jak to przenieść na w20 lub fw20 ?. Ech. |
|
| |
przemak
| Temat: Re: takie luźne rozważania Sro 12 Sie 2009, 10:08 | |
| - ender napisał:
- A i jeszcze, bo doczytałem resztę Przemak. " 'Sygnały i system Bankiera' oznaczają konsolidację". Ciekawe, popatrzę.
Oczywiscie konsolidacje w sensie "systemy dostaja w d4". W przypadku bankiera oznacza to, ze zarabia "antybankier", czyli gramy od bandy do bandy, czyli w sumie... konsolidacja | |
|
| |
Zygmunt Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Wto 25 Sie 2009, 22:47 | |
| de Bill
Witam,
Chcesz już szorcić ? Szczyt jest jeszcze nie tak bliski. Romeo, wierzaj mi, pomysł to jest nader śliski. Byk to, a nie miś się podrywa I rykiem ucho Twe trwożne przeszywa.
Niedźwiedź to, ów czujny herod zwały, nie byk; czy ty widzisz te czarne pały ??? co tam na wykresie trendu złocą krawędzie, pochodnie wzrostów już się wypaliły, sraczka będzie I dzień się wspina kończąc te gór szczyty Chcąc żyć, S muszę lub z L zostając - umrzeć.
Zygmunt ze Stratford |
|
| |
chudy mis Admin
Liczba postów : 4704 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: takie luźne rozważania Sro 26 Sie 2009, 10:30 | |
| ZdB, fajnie ze bywasz | |
|
| |
geronimo Gość
| Temat: Do Schatz. Pon 07 Wrz 2009, 09:48 | |
| Życze Ci tylko zdrowia.Co u mnie.Czarna rozpacz M przegrała walkę z Tanatosem.Ten skurwysyn nie daje żadnych szans.Byłem do końca przy niej.Żadne paliatywne,żadne hospicja. Nawet twardziele mają kłopoty z psyche.Trzymaj się. Przy okazji pozdro Chudziak i PN. |
|
| |
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: takie luźne rozważania Wto 08 Wrz 2009, 16:39 | |
| - geronimo napisał:
- Życze Ci tylko zdrowia.Co u mnie.Czarna rozpacz M przegrała walkę z Tanatosem.Ten skurwysyn nie daje żadnych szans.Byłem do końca przy niej.Żadne paliatywne,żadne hospicja. Nawet twardziele mają kłopoty z psyche.Trzymaj się.
Przy okazji pozdro Chudziak i PN. Wszystko przemija.Bol tez. pozdr | |
|
| |
Zygmunt Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Wto 08 Wrz 2009, 21:37 | |
| de Bill
Geronimo, trzymaj się. Szczere wyrazy współczucia. |
|
| |
geronimo Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Sro 09 Wrz 2009, 16:15 | |
| Kaczor i Zygmuś dzięki..Zygmuś mam Cie za humaniste przeczytaj Henning Mankell -Comedia infantil.Warto. Pozdrawiam Panowie, |
|
| |
chudy mis Admin
Liczba postów : 4704 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: takie luźne rozważania Czw 10 Wrz 2009, 17:02 | |
| eh, brutalne przypomnienie, jakby ktos zapomnial, ze kasa, ktora tu sobie wydzieramy nawzajem to tylko kasa
trzymaj sie G. | |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Nie 13 Wrz 2009, 22:18 | |
| " ...tak niewiele, wolność ...., tak niewiele ... ". 'Kończy się tam, gdzie szkodzi. Nie wystarczy jej mieć, trzeba ją stale zdobywać i tworzyć. ' Śmierć nieustannie z wolnością się przeplata. Przypomina o wartościach, które tracimy bezpowrotnie ... . Z całym szacunkiem i współczuciem, o dwa zdania za dużo, o dwa zdania o sobie .... wobec śmierci.
ender |
|
| |
SYLWESTER
Liczba postów : 10585 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
| Temat: Re: takie luźne rozważania Nie 13 Wrz 2009, 22:33 | |
| Właśnie ... o co my się zabijamy , o co walczymy ... ?? | |
|
| |
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
| Temat: Re: takie luźne rozważania Pon 14 Wrz 2009, 23:36 | |
| - ender napisał:
" ...tak niewiele, wolność ...., tak niewiele ... ". 'Kończy się tam, gdzie szkodzi. Nie wystarczy jej mieć, trzeba ją stale zdobywać i tworzyć. ' Śmierć nieustannie z wolnością się przeplata. Przypomina o wartościach, które tracimy bezpowrotnie ... . Z całym szacunkiem i współczuciem, o dwa zdania za dużo, o dwa zdania o sobie .... wobec śmierci.
ludziaki to popsute mechanizmy z iluzorycznym poczuciem wolności, a śmierć to tylko rozpuszczenie się nietrwałego ego w pustce. - SYLWESTER napisał:
- Właśnie ...
o co my się zabijamy , o co walczymy ... ?? nie o co tylko dlaczego: z pożądliwości, dla ekscytacji, lub dla zapewnienia sobie złudnego poczucia bezpieczeństwa. wszystko ulega przemianie. | |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Sro 16 Wrz 2009, 23:04 | |
| Problem oglądać rolowanie a zwłaszcza momenty rozjeżdżania bazy ? Nie problem, wnioski bywają różnorakie.
'...I depniemy sobie ode wsi dode wsi...', Przemak, AM z czasem jest trochę do tyłu, pojęcia nie mam dlaczego o jakiś czas. /GMT/.
ender |
|
| |
przemak
| Temat: Re: takie luźne rozważania Sro 16 Wrz 2009, 23:20 | |
| - ender napisał:
- Problem oglądać rolowanie a zwłaszcza momenty rozjeżdżania bazy ? Nie problem, wnioski bywają różnorakie.
'...I depniemy sobie ode wsi dode wsi...', Przemak, AM z czasem jest trochę do tyłu, pojęcia nie mam dlaczego o jakiś czas. /GMT/.
ender Dla mnie wnioski z dzisiejszych rozjazdow serii sa takie, ze grubas rolowal L na nastepna serie, ale ja tam sie nie znam i zadnych wnioskow z tego nie wyciagne. AM ma godizne wczesniej niz my, ale w warunkach jest wyraznie napisane "Warsaw time", wiec chyba jutro zadzwonie i juz. | |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Czw 17 Wrz 2009, 21:57 | |
| Historia, pamięć, coś jeszcze, Panie NIKT, jedna z wielu po siedemnastym pamiętnego roku.
youtube.com/watch?v=1Hk_1QFVeY8&feature=youtube_gdata
ender |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Pon 21 Wrz 2009, 19:26 | |
| Strategie bywają bardziej zdradliwe, niż muzyka którą w każdym 'bełkocie' znaleźć można, będąc 'otwartym' na nowe, często dotychczas nieznane dźwięki. Szkoła strategii lub przyzwyczajenia do znanych dźwięków kosztuje znacznie więcej, niż szukanie 'nowych' melodii w pozornym 'bełkocie'. Zwłaszcza, że .... /a tu mi się więcej pisać nie chce/.
ender |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Pon 21 Wrz 2009, 21:27 | |
| Zeszyt, pięciolinia /za moich czasów podstawówka/, ad futuram rei memoriam.
ender |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Wto 22 Wrz 2009, 20:12 | |
| Końcowa linia starej czy początek nowej pięciolinii. 'Bełkot' z którego można wyłonić melodię na 'jakiś czas'. Mi się nie chce.
ender |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: takie luźne rozważania Wto 22 Wrz 2009, 21:36 | |
| - ender napisał:
- Końcowa linia starej czy początek nowej pięciolinii. 'Bełkot' z którego można wyłonić melodię na 'jakiś czas'. Mi się nie chce.
ender dobre pytanie, ... i oczywiście pozdrawiam | |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Pią 25 Wrz 2009, 22:40 | |
| Najlepszego Dave, piękny wiek, 'życie zaczyna się po', a kończy pytaniem do żony. 'Dlaczego jak się kochamy to jest mi raz zimno, raz gorąco. A jak ma być /żona/ jak raz w zimie, raz w lecie.'
Pozdrawiam
ender |
|
| |
ender Gość
| Temat: Re: takie luźne rozważania Czw 01 Paź 2009, 22:03 | |
| Ciekawe, jak niezwykłą rolę w tej grze /oprócz innych przymiotów/ odgrywa pamięć przeszłych i przyszłych zdarzeń. Nie wspominając o umiejętności zdarzeń łączenia. 'Enigma' dosłownie.
ender |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: takie luźne rozważania | |
| |
|
| |
| takie luźne rozważania | |
|