Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

takie luźne rozważania

Go down 
+24
pandorka
betonowe_buty
EX
MedKit*
midas47
Kozoyeb
dziadek
W stronę słońca :)
Jastrząb
franco
Pan Nikt
IronFX
Lennon
inwestor
Dave
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
SYLWESTER
kaczor
Władzió
przemak
Jones
Aligator
chudy mis
Diablo
28 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 25 ... 32  Next
AutorWiadomość
ender
Gość

takie luźne rozważania - Page 19 Empty
PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 18 Paź 2010, 20:00

Nie dopisało mi się, Jones, linię /złe określenie/, kreskę /to samo/ właśnie 'walczą'.

Dobranoc
Powrót do góry Go down
geronimo
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyWto 19 Paź 2010, 06:53

Coby przyszpanować mentalnie rekomendejszyn wczoraj skończyłem Oleg Zakirov-Obcy element.
No nadspodziewanie ciekawa kniga.
Pozdrawiam oczywiście.
PS Moi koledzy, u iksa był igrek iks ale on zjadł dużo pierogów.
Jestem u zeta słodze kawę no fajnie wsypałeś dwie bo ka to sypie cztery.
I oto w ten sposób kurwię się towarzysko.
Powrót do góry Go down
geronimo
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyWto 19 Paź 2010, 18:08

Automatyku coby nie wpaść w paranoje która jest goła typu spadnie wzrośnie proszę zapoznać się z muzą chłopców z Los Lonely Boys.Warto.
Pozdrawiam  oczywiście.

Powrót do góry Go down
inwestor

inwestor

Liczba postów : 27849

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyWto 19 Paź 2010, 21:06

geronimo napisał:
Automatyku coby nie wpaść w paranoje która jest goła typu spadnie wzrośnie proszę zapoznać się z muzą chłopców z Los Lonely Boys.Warto.
Pozdrawiam  oczywiście.

Los Lonely Boys - Diamonds

Diamenty dla wszystkich bywalców "U ENDERA"
Z pozdrowieniami
inwestor
Powrót do góry Go down
ender
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptySro 20 Paź 2010, 18:01

Cóż, tak mi się skojarzyło z głównym, że /jak zwykle/ nie wytrzymałem.

youtube.com/watch?v=aHUuUjuo2XI&feature=related

Dobranoc
Powrót do góry Go down
Pan Nikt
Dobry Kreskarz
Dobry Kreskarz
Pan Nikt

Liczba postów : 5909
Registration date : 28/08/2007

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyCzw 21 Paź 2010, 15:47

Witam w tym, jakże interesującym, wątku!
Dawno tu nie zaglądałem, a tutaj życie w pełnej krasie! Ostatnio wróciłem do mojego ulubionego, ale mało dochodowego zajęcia - czyli muzyki. Teraz "robię materiał", czyli przesłuchuję całe godziny nagranych przez siebie pomysłów muzycznych, wyszukuję coś, co nadaje się do słuchania i piszę powoli do tego teksty. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
A jako dodatek - nie pamiętam, czy to juz tu umieszczałem - coś, co mi się bardzo podobało gdy miałem jakieś 12 - 13 lat, czyli w połowie lat 70'. Nie bardzo jeszcze rozumiałem wówczas o co chodzi w tekście...
https://www.youtube.com/watch?v=Ttmi9X087M4
Pozdrawiam i wracam do pracy chwilami twórczej
Powrót do góry Go down
geronimo
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyCzw 21 Paź 2010, 17:42

Wątek jak wątek ,staramy się.
Na początku było słowo i tak od słowa do słowa zaczęła się  ta rozmowa.
No i nie po to walczylim z nomenklaturą co by o nepotyzmie nie pamiętać.
Wychodze z latarnią ,normalnego szukam ,a pod nosem nucę Odrażający drab.
Sz PN  tekst do muzyki ,po latach ,zadanie karkołomne.No chyba że muzyka  młodzieżowa ponadczasowa.Mogielnicki, Olewicz, Loebl   niech będą wzorem, broń Boże wieku nie wypominam.
Pozdrawiam oczywiście.
Powrót do góry Go down
inwestor

inwestor

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPią 22 Paź 2010, 20:49

geronimo napisał:
Wątek jak wątek ,staramy się.
Na początku było słowo i tak od słowa do słowa zaczęła się  ta rozmowa.
No i nie po to walczylim z nomenklaturą co by o nepotyzmie nie pamiętać.
Wychodze z latarnią ,normalnego szukam ,a pod nosem nucę Odrażający drab.
Sz PN  tekst do muzyki ,po latach ,zadanie karkołomne.No chyba że muzyka  młodzieżowa ponadczasowa.Mogielnicki, Olewicz, Loebl   niech będą wzorem, broń Boże wieku nie wypominam.
Pozdrawiam oczywiście.

Huśtawka

Pozdrawiam
Powrót do góry Go down
geronimo
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptySob 23 Paź 2010, 18:27

Kurtka na wacie jak mówiła moja ciotka Kleyff i znowu wspomnienia.Nikt mi nie powie dawniej to były kabarety a przed wojną to się nie mówi.
.Jak skecz to skecz jak piosenka to piosenka a teraz to jakieś jasełka moderne bazowanie na jednym pomyśle wciskanie kitu  ćwierćinteligencji polskiej która to kupuje i jeszcze się cieszy.No i sprawa warsztatu jak z kółka teatralnego gimnazjalistów na jakimś zadupiu.
Pozdrawiam tetrycznie.
PS 3 h walki przy przderzutce i nic.Jutro znowu.Dwa najmniejsze tylne tryby nie wchodzą .No jak się jeżdxzi jak wariat to sprzęt się szybko wykończy hehe..Ale podobno jestem mocny.
Aha za moich czasów to ćwierćinteligent jeżdził 1 klasą i czytal Kulturę oraz Przrekrój.

Powrót do góry Go down
inwestor

inwestor

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 25 Paź 2010, 12:12

Dezyderat

Ta nasza młodość
Powrót do góry Go down
inwestor

inwestor

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 25 Paź 2010, 12:18

Powrót do góry Go down
geronimo
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 25 Paź 2010, 13:29

No właśnie kiedy byłem małym chłopcem już niuchającym po polskim big bicie na koncercie grupy Blackout podano że grupa się rozwiązuje  a powstaje grupa Breakout.Rozmawiałem z Nalepą kilka lat temu ale się jakoś o ten koncert czy rzaczywiście byłem świadkiem historycznej chwili nie zapytałem.Dowiedziałem się co się dzieje z Muzolfem a od Szlagowskiego który bębnił  u Nalepy co z Mścisławskim.
Cholera jasna mam wybitny talent do pamiętania rzeczy praktycznie do niczego nie potrzebnych.
Pozdrawiam z zażenowaniem drapiąc się po tym durnym łbie.
PS Frustracje rynkowe jako DT jakie mnie ogarnęły sięgają Rowu Mariańskiego.A kysz maro przebrzydła.
Powrót do góry Go down
Zygmunt
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyWto 26 Paź 2010, 18:11

de Bill

Witam Panowie,

Jak to miło móc znów wpaść sobie "Do Endera" na kufelek wirtualnego, poczytać, posłuchać ...

Pana Nikt serdecznie witam, życząc przebłysków geniuszu podczas roboty. Pamiętam jak "Przygodę bez miłości" strasznie kaleczył jakiś post-punkowy zespół pod koniec lat 80-tych ubiegłego wieku w "Rozgłośni Harcerskiej" programu IV PR ... piękne lata, żyło się jak we śnie Very Happy

Ale, żeby nie tworzyć tu kółka kombatantów giełdowo-muzycznych chciałem skorzystać z okazji i oświadczyć, że mój wiek to coś około tygodnia. Licznik wyzerowany. Liczymy od nowa. Jutro zdejmują szwy .....

Pozdrawiam kogo trza
Powrót do góry Go down
ender
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyWto 26 Paź 2010, 21:04

Witam, Panie Nikt, życząc powodzenia w powrocie do 'tego, co w nas tkwi'.

Witam, Zygmuncie, każdy, wcześniej czy póżniej, przechodzi 'wyzerowanie', jakkolwiek by je zwać, a życie zaczyna się 'od nowa', lub po prostu trwa dalej.

Witam, Geronimo, pamięć rzeczy niepraktycznych, bywa przywilejem, ekskluzywnym.

Warto się wsłuchać ?. youtube.com/watch?v=TD2HKM7mN1s&feature=related

Pozdrawiam, wszystkich, których trza.

A, jeszcze jedno, ender jest nikt, null, zero, to Ludzie. Więc, jeżeli, to może bywać w 'Luźnych rozważaniach'.

Dobranoc.
Powrót do góry Go down
geronimo
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptySro 27 Paź 2010, 08:18

Wczoraj czytam, potem myśle.No bo jak ,Herling-Grudziński ....... X był mądry i inteligentny,co nie zawsze idzie w parze.............Myśle dzisiaj rano , dalej pustka.Albo ja ,albo on.Nuce Fale Dunaju.
Pozdrawiam oczywiście.
Powrót do góry Go down
geronimo
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPią 29 Paź 2010, 12:48

Akcje 16,futures 11 alem takiej jebanej farsy nie widział.Żebym ja kukał pare minut rano zajmował pozycje i przychodził przed 14.30  i nic a pierdolona makrela telefonicznie przymilnie Co u Pana a cuś taki mniej aktywny.A ja wtedy nie nuce, ja gwizdam przeciągle.
Pozdrawiam kogo trza.
Powrót do góry Go down
geronimo
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyWto 02 Lis 2010, 09:11

No proszę od tej cholernej giełdy się człowiek nie może na chwilę uwolnić.
W czytaniu Chińczyk-Mankell.Str 41
Z czego państwo żyjecie.
Mamy pakiet akcji.Nie jest duży ale dobrze o niego dbamy.Kiedy wzrost sprzedajemy kiedy spadek kupujemy.Jesteśmy daytraderami.
A poza  tym  ja ćwiczenia a nawet katowanie się.Wyczytałekm piękne zdanie.Nie chodzi o to aby dożyć 90 lat ale aby w tym wieku jeżdzić na rowerze.
Popzdrawiam tych co potrafią zrozumieć.

Powrót do góry Go down
ender
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyWto 02 Lis 2010, 18:40

Taki sobie 'śpiewnik jednego aktora', z pozdrowieniami dla Geronimo za tych, co potrafią zrozumieć, cokolwiek.

youtube.com/watch?v=lrFmiuJhIOw

youtube.com/watch?v=-WpsSMcrvk8&NR=1

youtube.com/watch?v=hirgKueoBbY&feature=related

youtube.com/watch?v=hykOTI3mmmA&feature=related

youtube.com/watch?v=kd_rEb7j_8s&feature=related

youtube.com/watch?v=El7nz28ylPo&feature=related

youtube.com/watch?v=3z18YrAxNAs&feature=related

youtube.com/watch?v=9qWBWKaur5g&NR=1

youtube.com/watch?v=FVtzPttm92o

Sens i kolejność, tak samo jak treść 'śpiewnika' bezsensownie przypadkowa i całkowicie bezsensowna.

Dobranoc.

Powrót do góry Go down
ender
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyCzw 04 Lis 2010, 21:52

DJ na wspomnianym onegdaj interwale walczy z 'czymś' i 'po coś'. Uda się ?
Nieważne, głupie pytanie.

Dobranoc.
Powrót do góry Go down
ender
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 08 Lis 2010, 20:52

Prosta metoda na dysk, wkrętaki zegarmistrzowskie /w hurcie jakieś 2Pln/komplet/, cztery/pięć 'śrubek', troszkę mechanicznej lub inteligentej pracy z ramionami i fizyczne 'potraktowanie' kolejnych płytek dysku, czyli po prostu w 'drobny mak', nikt nie 'sklei'. Dla mniej kumatych, potrzebny silny elektromagnes, czyli coś ze zmiennym polem, powiedzmy, że można włożyć do najbliższej stacji transformatorowej, cały dysk, na jakiś czas.
Soft dostępny w sieci to fikcja, dostępne erasery nie mogą być niezgodne z wymaganiami /nie mogą 'czyścić wszystkiego'/.
Pozostaje pytanie, po co niszczyć, ale to nie mój problem.

Cóż, 'znajomość' tematu, to jak z giełdą, foreksem, czymkolwiek.

Dobranoc.
Powrót do góry Go down
geronimo
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptySro 10 Lis 2010, 14:33

Czcigodny Enderze rozsądż bom  jest w kropce.
Kowalskiemu zmarła żona wkrótce po pochówku mówi cyt.Przykro mi z powodu żony.Ja uważam że jest to powiedziane do dupy natomiast ktuś mnie wciska że jest to poprawne.
Pozdrawiam oczywiście nucąc pieśń legionową.
Ps.Dzisiaj Onet-Biznes o manipulacji na srebrze.No ktoby się spodziewał hehe.
Powrót do góry Go down
Janos
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyCzw 11 Lis 2010, 22:22

Witam.
  Pierwszy tuzin stronek za pasem, wątek w tej, początkowo nieco kafkowskiej sytuacji, poradził sobie     
  lepiej niż słynny mierniczy.
  Nasączenie treściami muzycznymi nasuwa mi przypadek kolegi B. przy stoisku z płytami:
  - czy są płyty Chyły?
  - nie ma
  - a były?
  - też nie ma
   Pozdrawiam nieco odświętnie
Powrót do góry Go down
chudy mis
Admin
Admin

Liczba postów : 4704
Registration date : 27/08/2007

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 22 Lis 2010, 16:58

ender, czy to Ty tam ...?
jesli tak, to podaj drugi i piaty znak maila to odhacze recznie
Powrót do góry Go down
kwiczoł
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 22 Lis 2010, 17:17

Służba publiczna odwiedza prywatny biznes

- Panie prezesie, pan minister do pana – powiedziała sekretarka.

- Prosić, prosić – wstał zza biurka prezes. Kiedyś przyjaciele z podziemia, dziś w dalszym ciągu koledzy poznający się na ulicy. Prezes - szef wielkiej firmy, zaczynał w garażu, minister, absolwent dobrej uczelni, dyplom z wyróżnieniem, kiedyś społecznik, dziś prominent najważniejszej partii.

- Witam w skromnych progach mojej manufaktury – z uśmiechem powitał gościa prezes.

- Sługa narodu, do usług – autoironicznie odparł minister.

- Służycie, służycie, tylko jak długo naród to wytrzyma? – prezes nalał dwudziestoletnią whisky do kieliszków.

- Takie czasy. Budżet trzeszczy na ostatnim szwie, nauczyciele się zbroją, rolnicy nie odpuszczą, w ZUS pustka. Jesteśmy odpowiedzialni. Musimy działać.

- Jasne, pięknie działacie. VAT mi podnieśliście. Dwadzieścia milionów więcej muszę zapłacić.

- Dwadzieścia, tu, dwieście tam i miliard się uzbiera. Ale to i tak kropla.

- I dlatego szykujecie skok na fundusze emerytalne?

- Przyznaję, łakomy kąsek, ale szef na razie się nie zgadza. Szkoda, bo braki cholerne w kasie – westchnął minister i przetarł okulary.

- Tyle dobrego… - dolał trunku prezes.

- Jak zobaczył bilans, już powoli zmienia zdanie – dodał minister.

- A tą cholerną akcyzą na paliwo, to musicie kombinować? Wiesz jak mnie to sieknie? Tak się na pracować. Czasem mam wrażenie, że skończyłeś Uniwersytet Ludowy w Większycach a nie uczelnię w USA.

- Akcyza, to nasze koło ratunkowe. Jak nic nie pomaga, trzeba podnieść. A nie pomaga.

- Jasne, jasne. Znam te wasze numery z akcyzą. Moglibyście przynajmniej nie chrzanić, że Unia zmusza do podwyżek.

- Piarowcy stwierdzili, że to działa. Komu się chce grzebać w unijnych przepisach.

- Mi się chce – zirytował się prezes – I jak słyszę te wasze napuszone mowy, to mam ochotę do Czech się przenieść.

- Nie mówiłeś, że znasz czeski – zdziwił się minister.

- Nie znam. Ale szybciej się nauczę, niż nadążę za zmianami przepisów.

- Cóż zrobić, sam wiesz, że poprzedni prezydent, świeć Panie na jego duszą, wszystko nam utrącał. Teraz nadganiamy.

- Jak cholera nadganiacie. Co miesiąc mam trzydzieści sprawozdań więcej.

- Nie narzekaj. Ja mam powody do narzekania – zwiesił głowę minister.

- Ojej, dymisja?

- Kto wie? Na razie szef wysłał mnie w środowisko, żebym poparcie zdobył dla pewnego projektu.

- I środowisko, to ja?

- Też. Do biznesu mnie wysłał. Pomysł jest, przyznam kuszący- minister z wdzięcznością przyjął dolewkę.

- Wal, chłopie. Nic mnie już nie zdziwi.

- No nie wiem….Koncepcja jest, by pożyczyć brakujące trzysta miliardów.

- Obligacje?

- Daj spokój, ludzie nie kupią. Od was pożyczyć, koncepcja taka jest.

- No, super, co chcecie pożyczyć? – prezes lekko zesztywniał.

- Wiesz, jakby, to określić. Różne rzeczy. Projekt takiej ustawy mamy, że pożyć będziemy mogli, jachty na przykład, ten twój biurowiec też byśmy mogli, ze sto milionów jest warty.

- Na cholerę wam jachty i biurowce?

- Sprzedamy i zasilimy budżet.

- Mówiłeś: pożyczyć, nie sprzedać.

- Od was pożyczyć, sprzedać, zasilić, stanąć na nogi a potem z nadwyżki kupić i oddać. Ale tylko na chwilę, stary, nie ma obaw. Góra pięć, dziesięć lat.

- Wkręcasz mnie, co? – opadł na fotel prezes.

- Poważnie mówię. Biuro analiz wyliczyło, że średni i duży biznes trzyma w prywatnych rękach prawie bilion złotych. Jak pożyczymy dwadzieścia procent to jesteśmy ura……

- Pani Kasiu, pan minister już musi iść – otworzył drzwi nagle poczerwieniały prezes.

- Nie bierz tego tak do siebie. Koncepcja jest, stary. Spokojnie. Tu masz projekt ustawy, gdybyś mógł….przez tydzień.

- Tydzień?

- No, tydzień. W przyszłym tygodniu premier ma konferencję i chciałby ogłosić założenia reformy finansów publicznych….

- Panie prezesie. Minister do pana – powiedziała sekretarka. Prezes otworzył oczy. Przez chwilę patrzył nieprzytomnym wzrokiem.

- Nie ma mnie. Jestem w Pradze- odparł prezes – I proszę mi kupić rozmówki polsko czeskie.

Powrót do góry Go down
end-er
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 22 Lis 2010, 19:43

Najlepszego Przemak, to dobry,piękny wiek.

Najlepszego Jones /przepraszam, że po czasie/.

Czcigodny Geronimo.

Janos, dwanaście stron, może starczy.

Chudy_misiu, możesz odchaczać, obojętne mi kto, po co dlaczego. Nawet, gdybym chciał, pojawia się /Przepraszamy, ale ta nazwa użytkownika jest już zajęta/, nieważne zresztą i bez znaczenia już.

Dobranoc i pozdrawiam.
Powrót do góry Go down
end-er
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 22 Lis 2010, 20:01

A, zapomniałem dopisać Chudy_misiu, że to /Przepraszamy ...../ dotyczy tego wątku, cóż taka 'uroda'.

Pozdrawiam i dobranoc.
Powrót do góry Go down
chudy mis
Admin
Admin

Liczba postów : 4704
Registration date : 27/08/2007

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 22 Lis 2010, 20:35

end-er napisał:

Chudy_misiu, możesz odchaczać, obojętne mi kto, po co dlaczego. Nawet, gdybym chciał, pojawia się /Przepraszamy, ale ta nazwa użytkownika jest już zajęta/, nieważne zresztą i bez znaczenia już.

Dobranoc i pozdrawiam.

zajety bo ktos chce zarejestrowac konto z takim nickiem tylko na razie wisi jako 'inactive'
dlatego pytalem , czy to Ty i czy zezwolic czy blokowac

pozdr
Powrót do góry Go down
ende-er
Gość

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 22 Lis 2010, 20:51

To nie ja, Chudy_misiu, choć napisałem /możesz odchaczać, obojętne mi kto, po co, dlaczego./
Zdanie co do logowania mam nieodmienne, nie trzeba chyba? pytać. Jeżeli chcesz potwierdzenia, to może w zakamarkach pamięci masz mój adres.

Dobranoc i pozdrawiam.
Powrót do góry Go down
Jones

Jones

Liczba postów : 13205
Registration date : 15/03/2008

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 22 Lis 2010, 21:08

dzięki ender Very Happy
hej
Powrót do góry Go down
przemak

przemak

Liczba postów : 8399
Registration date : 07/09/2007

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 EmptyPon 22 Lis 2010, 21:40

Oj piekny wiek Wink
Dziekuje.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: takie luźne rozważania   takie luźne rozważania - Page 19 Empty

Powrót do góry Go down

takie luźne rozważania
Powrót do góry 
Strona 19 z 32Idź do strony : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 25 ... 32  Next
 Similar topics
-
» LUŹNE ROZMOWY UFO NA KANALE IRC -ogólnodotępny

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Uniwersytet Futures i Opcji  :: Hyde Park-
Skocz do: