| UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY | |
|
+54PINGWIN (Z MADAGASKARU) foo MedKit* Akwila mosa Laik Jastrząb przemak Awa rydzo ojro birdie Rmir BORowik busia kydo Cris SYLWESTER ból i cierpienie PoPo gumbas barany Lennon REALISTA franco Prezes Indiana EURO fabularasa zibi LeM Franz karnak Jones tarzan forex Reser praktyk www Kazik kLeszcz kamikaze radko filip betonowe_buty dead_eye Diablo Dave antykatofob IronFX inwestor Damian Ezet SzFagier 58 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 14:54 | |
| - mylogi napisał:
- karnak napisał:
- Jeszcze ciupinka (+1,7%) do bardzo ważnego miejsca:
poprowadz jeszcze linie po L swiecy -7 (pizdziarna czarna) i -6 (mala czarna) Rysunek z dodaną linią Mylogi'ego : Niezłe soczewkowanie ( ogniskowanie). | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 14:58 | |
| - mylogi napisał:
- trejder napisał:
- do okreslenia trendu wystarczy HH< HL> LL< LL a ze wskaznikow to MACD i srednie. jest jeszcze cos innego sensownego ?
Mylogi, czytalem juz to kiedys - p Twardus dostazl po glowie, bo podobno nic konkretnego nie powiedzial o grze. cala debaty byla dotyczaca "nie uzywam stops" kolezenstwo bylo wtedy na etapie puryzmy systemowego powiedziec ze sie gra bez stopa rownalo sie z exkomunikom
ehh, przypomniec sobie stare czasy na futures.pl na forum. kiedys bylo bardzo aktywne i bardzo merytoryczne.
LINKI W MOIM POPRZEDNIM POSCIE Stopy są potrzebne dla tych, którzy nie moga śledzić cały dzień notowań bo mają inne zajęcia a chcą być na rynq - wtedy bez stopa to skrajna lekkomyślność. Natomiast jeśli ktoś siedzi całe dnie i pilnuje to dawanie stopów jest bez sensu. Mam na mysli nasz grajdoł bo na forexie to zawsze trzeba dawać. | |
|
| |
kLeszcz
Liczba postów : 7383 Location : Barany Trading Room filia Dworzec PKP Łódź-Widzew Registration date : 30/08/2007
| |
| |
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:02 | |
| widze, ze w komentach analnych, wszyscy rura po przebiciu 4,4000 na 4,2000 i 4,0000 - niby wszystko cacy - ale to mialo miejsce wczoraj popoludniu na nieplynnym rynku i dzis magnes przyciaga do 4,4000 - maszynka Z liczy wciaz czyzby wyjazd znowu na 4,8000 ? moze chciala wystraszyc eksporterow, i ci teraz po 4,4000 robili opcje - ci co mieli zostali nakarmieni nadzieja i zaraz up up ?? taka teoria swiateczna ci ktorzy wierza w to, ze to tylko pod rozliczenie opcji i od lipca juz pln bedzie silny, bo nikt nie bedzie mial opcji niech wezma pod uwage jeden myk : duzo opcji mialo wbudowany 'przedluzac' ze jezeli w czerwcu /czy innym miesiacu/ kurs bedzie wyzszy niz X to strategia sie przedluza na kolejny rok na tych samych warunkach...a ze Xy poustawiane byly czesto gesto znacznie ponizej 4,0000 to ups | |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:04 | |
| - Jones napisał:
- praktyk napisał:
- witam, tak dla przypomnienia fut z pow lop, nie zapominajmy na jakim poziomie lop przekroczył 70k, jest to o tyle ważne że w dalszej części wykresu nie widać zamykania krótkich, zatem "tajemniczy miś" niebawem może się przypomnieć. Brak sesji w poniedziałek niczego nie zmienia, możliwe jest dobicie resztek misia we wtorek i wykorzystanie korekty wzrostów do solidnego spadku. Jednak od zmuszonego do zamknięcia pozycji misia ktoś ciągle odbiera kontrakty w olbrzymich ilościach (na to wskazuje brak spadku lop) za to widoczny jest brak chętnych do otwierania L-ek na tych poziomach. Kto będzie miał rację???
ciekawie wygląda ten LOP naniesiony na wykres dzienny świecowy
jakie wnioski ? wcześniejszy okres było tak powiedzmy że 70k LOP jest jakąś bazą ? to by mi wychodziło że ktoś sobie ustawia rynek tak jak chce zarabia i wychodzi czyli tylko czekać na jakiś ruch ? nie wiadomo jaki ale wzrost LOP będzie potwierdzeniem ? kurcze przekombinowałem ? a miałem nie brać pod uwagę LOPu tyle że ostatnio zależność widać gołym okiem HEJ | |
|
| |
Franz
Liczba postów : 804 Age : 40 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:05 | |
| - mylogi napisał:
- karnak napisał:
poprowadz jeszcze linie po L swiecy -7 (pizdziarna czarna) i -6 (mala czarna) Karnak, ja jeszcze trzymam ten Twoj wykres: http://www.bankfotek.pl/view/218201 | |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:08 | |
| I jeszcze dodałem jedną linię do tego miśkowego zogniskowania: Prawda, że wygląda PO BYKU i robi wrażenie? | |
|
| |
LeM
Liczba postów : 1085 Age : 54 Location : warszawa Registration date : 20/06/2008
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:10 | |
| Smacznego Jaja i Mokrego Dyngusa Wszystkim życzę
LeM | |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:13 | |
| - Franz napisał:
- mylogi napisał:
- karnak napisał:
poprowadz jeszcze linie po L swiecy -7 (pizdziarna czarna) i -6 (mala czarna) Karnak, ja jeszcze trzymam ten Twoj wykres: http://www.bankfotek.pl/view/218201 No kreska wzrostowa sprawdziła się z naddatkiem. Spadkową trzebaby teraz zmodyfikować - za nisko dałem chyba dołek, no i wszystko jest już poza kanałem. Ale fakt robi to teraz wrażenie. | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:16 | |
| Robi się ciekawie na GPW:http://biznes.interia.pl/gieldy/news/nowe-indeksy-na-gpw,1289174 Przynajmniej teraz ci na S-ach nie będą płakać gdy będzie rosło | |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| |
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:25 | |
| Hokus Pokus i znajdujemy coś miłego dla byczka: | |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:36 | |
| - karnak napisał:
- Hokus Pokus i znajdujemy coś miłego dla byczka:
na kazdym indeksie jest troche inaczej, na BUXie nie przebilo tego. | |
|
| |
kLeszcz
Liczba postów : 7383 Location : Barany Trading Room filia Dworzec PKP Łódź-Widzew Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:39 | |
| - trejder napisał:
- karnak napisał:
- Hokus Pokus i znajdujemy coś miłego dla byczka:
na kazdym indeksie jest troche inaczej, na BUXie nie przebilo tego. ale za to na KOSPI to w ogóle jakaś kosmoza po mojemu jest | |
|
| |
kLeszcz
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:40 | |
| z tym ze tam dzienną taką ciekawą dzisiaj zrobili | |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:40 | |
| Z kolei takie narysowanie kanału spadkowego byłoby spójne z dojściem do 23,6FIBO korekty całej fali bessy ( tj. 1886 pkt): Scenariusze jak widać mogą być różne. Sztuką jest wybrać ten najbardziej prawdopodobny. | |
|
| |
kLeszcz
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:43 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:45 | |
| - Andrzej_ napisał:
Maciek, mowa o trójkącie jako fali B w jeszcze większej strukturze (wieloletniej!). Robi się ciekawie. faktycznie chyba nie zrozumiałem |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:46 | |
| Jeszcze trochę porysuję, a później idę do kościoła na Liturgię Wielkiego Piątku. Triduum Paschalne to dla katolika najważniejsze dni w roku. Myślę, że pamiętacie o tym. | |
|
| |
kLeszcz
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:47 | |
| - DarkMac napisał:
- Andrzej_ napisał:
Maciek, mowa o trójkącie jako fali B w jeszcze większej strukturze (wieloletniej!). Robi się ciekawie. faktycznie chyba nie zrozumiałem czy nie sprawi kłopotu by to narysować i wkleić ? | |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:54 | |
| NIKKEI BUX SP 500 kazdy na swoje kopyto
Ostatnio zmieniony przez trejder dnia Pią 10 Kwi 2009, 15:55, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 15:54 | |
| - tarzan napisał:
- DarkMac napisał:
- tarzan napisał:
- chmmm
- DarkMac napisał:
- jesli dobrze oznaczylem to wyglada na to ze sygnal przebcia na tyg byl juz tydzien temu a w tym tyg byl powrot do linii bessy
- kaczor napisał:
nom ale fala x moze zaburzac bo ta regula sieodnosi do "skompresowanych" formacji korekcyjnych czyli jzu :3,trzeba w literaturze poszukac,suma sumarum jest przebita i tyle chyba ze ostry powrot w przyszlym tygodniu A w miniony poniedziałek i wtorek tyle nieprzyjemnych żartów z linii tarzana. Nie można tak było w weekendowym poprzednim o tym? Byłoby coś do przodu! Pzdr nie wiedzialem ze tak sie poprawnie rysuje, dopiero Kaczor o tym wczoraj wspomnial (powołując sie na Nellego) nie wiedzac jak sie poprawnie powinno rysowac nie moglem potwierdzić Twojej wersji, przynajmniej czegoś się wczoraj nauczyłem
pozdr nie czytałem wczorajszego wątku, bo jestem wolny - bez pozycji; Brutalna Prawda myślę, że fajnie i dobrze pisał o liniach trendu; o ile rozumiałem Twoje wykresy, dla Ciebie wiodąca jest równoległość drugiej linii czyli kanał. Ja wyczytałem, że najważniejsza jest ilość punktów wspólnych, a przebicia (wyśmiewane przez kaczora cięcia świec) są normalnością na rynku. Przecież każda literatura pisze o różnych filtrach na liniach. Skoro takie rzeczy są to jak można krytykować cięcia świec na liniach! To jest po prostu karłowate stosowanie wiedzy w praktyce, co już zresztą karnak w poniedziałkowej dyskusji z kaczorem wykazał. Inną rzeczą potwierdzającą linie są luki w jej obrębie: czyli odbicia i przebicia. Pzdr Nie jest tak jak piszesz.jezeli oznaczasz calosc jako impuls to wazna jest linia trendu 2-4 jesli jako korekte to linia 0-B albo 0-X.To sa bardzo scisle zasady do channelowania korekt albo impulsow.Zarzucasz mi karlowata wiedze a Ty po prostu nawet nei wiesz o czym ja pisze.Brakuej Ci wiedzy w tym zakresie.Maciek oznaczyl spadek jako ABC x ABC a ty rysowales impuls spadkowy wiec to sa zupelnie inne sprawy bo JESLI to byl impuls to powinien posiadac wyrazna linie miedzy szczytami fal 2 i 4.Linia 2-4 jest NIANARUSZALNA w strukturach impulsowych za wyjatkiem sytuacji kiedy 5 jest klinem wiec ciecie swieczek i tym podobne manewry sa ewidentnym bledem,Ale do tego trzeba miec wiedza jak sie odpowiednio wpisuej w kanal impulsy i korekty.Smieszy mnie ten twoj komentarz bo twoja metoda wszystko mozna wrysowac w kanal krojac odpowiednia ilosc siweczek.Poza tym przy kazdym poscie zamieszczasz jakis komentarz do mnie,chory z Ciebie czlowiek jest. Zrozum najpierw o czym ja pisze to z toba pogadam.Szanuj mnie to ja bede szanowal Ciebie,po cos podaje te reguly i zasady i to nei sa moje wymysly
Ostatnio zmieniony przez kaczor dnia Pią 10 Kwi 2009, 16:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 16:03 | |
| - karnak napisał:
- Jeszcze trochę porysuję, a później idę do kościoła na Liturgię Wielkiego Piątku. Triduum Paschalne to dla katolika najważniejsze dni w roku.
Myślę, że pamiętacie o tym. chyba obecności nie sprawdzaja ? |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 16:07 | |
| Na wykresie FW20WS w EURO realizujemy wybicie z klina i z oRGRa - brakuje jeszcze 10% ( do realizacji wybicia z oRGRa, bo z klina to ho, ho...) i bez korekty raczej się nie odbędzie. Trzeba siedzieć na eL i pilnować wsparć wg zasady pozwól zyskom rosnąć : Według mnie jak puści ten stromy - wąski kanał, to będzie okazja do eS.
Ostatnio zmieniony przez karnak dnia Pią 10 Kwi 2009, 16:24, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 16:17 | |
| - DarkMac napisał:
- karnak napisał:
- Jeszcze trochę porysuję, a później idę do kościoła na Liturgię Wielkiego Piątku. Triduum Paschalne to dla katolika najważniejsze dni w roku.
Myślę, że pamiętacie o tym. chyba obecności nie sprawdzaja ? To jest potrzeba serca jeśli wierzysz w Boga, a jesli nie wierzysz to i tak Bóg na Ciebie czeka. | |
|
| |
praktyk
Liczba postów : 4205 Registration date : 03/10/2007
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 16:17 | |
| - karnak napisał:
- Z kolei takie narysowanie kanału spadkowego byłoby spójne z dojściem do 23,6FIBO korekty całej fali bessy ( tj. 1886 pkt)
0,236 bessy dla wig20 to 1888 (jak ładnie), dla fut 1882
Ostatnio zmieniony przez praktyk dnia Pią 10 Kwi 2009, 16:22, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 16:18 | |
| - praktyk napisał:
- karnak napisał:
- Z kolei takie narysowanie kanału spadkowego byłoby spójne z dojściem do 23,6FIBO korekty całej fali bessy ( tj. 1886 pkt)
23,6 bessy dla wig20 to 1888 (jak ładnie), dla fut 1882 Ja to robiłem z rysunku bez kalkulatora to i tak nieżle. Dzięki za przeliczenie dokładne. | |
|
| |
tarzan UFOTrader Senior
Liczba postów : 11683 Registration date : 16/09/2007
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 16:20 | |
| - kaczor napisał:
- tarzan napisał:
- DarkMac napisał:
- tarzan napisał:
- chmmm
- DarkMac napisał:
- jesli dobrze oznaczylem to wyglada na to ze sygnal przebcia na tyg byl juz tydzien temu a w tym tyg byl powrot do linii bessy
- kaczor napisał:
nom ale fala x moze zaburzac bo ta regula sieodnosi do "skompresowanych" formacji korekcyjnych czyli jzu :3,trzeba w literaturze poszukac,suma sumarum jest przebita i tyle chyba ze ostry powrot w przyszlym tygodniu A w miniony poniedziałek i wtorek tyle nieprzyjemnych żartów z linii tarzana. Nie można tak było w weekendowym poprzednim o tym? Byłoby coś do przodu! Pzdr nie wiedzialem ze tak sie poprawnie rysuje, dopiero Kaczor o tym wczoraj wspomnial (powołując sie na Nellego) nie wiedzac jak sie poprawnie powinno rysowac nie moglem potwierdzić Twojej wersji, przynajmniej czegoś się wczoraj nauczyłem
pozdr nie czytałem wczorajszego wątku, bo jestem wolny - bez pozycji; Brutalna Prawda myślę, że fajnie i dobrze pisał o liniach trendu; o ile rozumiałem Twoje wykresy, dla Ciebie wiodąca jest równoległość drugiej linii czyli kanał. Ja wyczytałem, że najważniejsza jest ilość punktów wspólnych, a przebicia (wyśmiewane przez kaczora cięcia świec) są normalnością na rynku. Przecież każda literatura pisze o różnych filtrach na liniach. Skoro takie rzeczy są to jak można krytykować cięcia świec na liniach! To jest po prostu karłowate stosowanie wiedzy w praktyce, co już zresztą karnak w poniedziałkowej dyskusji z kaczorem wykazał. Inną rzeczą potwierdzającą linie są luki w jej obrębie: czyli odbicia i przebicia. Pzdr Nie jest tak jak piszesz.jezeli oznaczasz calosc jako impuls to wazna jest linia trendu 2-4 jesli jako korekte to linia 0-B albo 0-X.To sa bardzo scisle zasady do channelowania korekt albo impulsow.Zarzucasz mi karlowata wiedze a Ty po prostu nawet nei wiesz o czym ja pisze.Brakuej Ci wiedzy w tym zakresie.Maciek oznaczyl spadek jako ABC x ABC a ty rysowales impuls spadkowy wiec to sa zupelnie inne sprawy bo JESLI to byl impuls to powinien posiadac wyrazna linie miedzy szczytami fal 2 i 4.Linia 2-4 jest NIANARUSZALNA w strukturach impulsowych za wyjatkiem sytuacji kiedy 5 jest klinem wiec ciecie swieczek i tym podobne manewry sa ewidentnym bledem,Ale do tego trzeba miec wiedza jak sie odpowiednio wpisuej w kanal impulsy i korekty.Smieszy mnie ten twoj komentarz bo twoja metoda wszystko mozna wrysowac w kanal krojac odpowiednia ilosc siweczek.Poza tym przy kazdym poscie zamieszczasz jakis komentarz do mnie,chory z Ciebie czlowiek jest. Zrozum najpierw o czym ja pisze to z toba pogadam.Szanuj mnie to ja bede szanowal Ciebie,po cos podaje te reguly i zasady i to nei sa moje wymysly ja tylko chciałem powiedzieć, że czuję się bardzo dobrze i zdrowie na razie odpukać nie szwankuje i dla jasności o rozmowę z Tobą się nie proszę; więc bez podlizywania please | |
|
| |
praktyk
Liczba postów : 4205 Registration date : 03/10/2007
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 16:25 | |
| - karnak napisał:
Ja to robiłem z rysunku bez kalkulatora to i tak nieżle. Dzięki za przeliczenie dokładne. sory, nie odbierz tego że się czepiam, ale od jakiegoś czasu wrzucam dane do exela, przy okazji to zniesienia całej bessy wyglądają tak | |
|
| |
zibi MOD
Liczba postów : 31099 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY Pią 10 Kwi 2009, 16:41 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 10.04.2009 WIELKOŚWIĄTECZNY | |
| |
|