| UFO - 16.05.2009 weekendowy | |
|
+38detergent gumbas irc LeM safranek fabularasa fishemade barany www Prezes Kozoyeb martin loko Cris kydo ojro Akwila Diablo Dave SYLWESTER Aligator BORowik Laik REALISTA Lennon HIOB thorgall PINGWIN (Z MADAGASKARU) inwestor radko karnak Jones betonowe_buty kaczor Kazik IronFX Reser chudy mis 42 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Nie 17 Maj 2009, 22:56 | |
| ja sie zgadzam z kazikiem - co do fal to dla mnie kupa smiechu i ladnie historycznie wyglada, generalnie to wielka sciema i pitolenie o falach, podfalach, czy ta fala to fala juz 1 czy podfala A fali c dobre dla tych, co zawsze chca miec racje, bo zawsze mozna napisac, ze to nie ta fala, tylko podfala innej czy inne sranie w banie, dobre do tv 'plus minus' czy innych 'mad money' - ale grac na tym ? dla mnie absurd.. przepraszam wyznawcow tfe | |
|
| |
radko
Liczba postów : 648 Location : Wawa Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Nie 17 Maj 2009, 22:57 | |
| - Lennon napisał:
- re radko
masz rację, ale spójrz na gbp/jpy, niewiele miejsca im zostało w tym klinie, muszą pokazać kierunek, na usd/jpy już się wybili w dół, myśle, że kabel nie będzie chciał zostać w tyle. dla mnie USDJPY robi od 4 kwietnia korektę, pierwszej fali wzrostowej, jak głęboko zejdzie ta korekta nie wiem, może już się zakończyła, a może dojdzie nawet do 92,00, co do kabla to na dziennych straszy tam spadkowy gartley, ale proporcje fibo są trochę mocno naciągnięte rynek zweryfikuje | |
|
| |
radko
Liczba postów : 648 Location : Wawa Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Nie 17 Maj 2009, 23:00 | |
| - radko napisał:
- Lennon napisał:
- re radko
masz rację, ale spójrz na gbp/jpy, niewiele miejsca im zostało w tym klinie, muszą pokazać kierunek, na usd/jpy już się wybili w dół, myśle, że kabel nie będzie chciał zostać w tyle. dla mnie USDJPY robi od 4 kwietnia korektę, pierwszej fali wzrostowej, jak głęboko zejdzie ta korekta nie wiem, może już się zakończyła, a może dojdzie nawet do 92,00, co do kabla to na dziennych straszy tam spadkowy gartley, ale proporcje fibo są trochę mocno naciągnięte
rynek zweryfikuje faktycznie na kablu brakuje jeszcze, dokończenia tej fali spadkowej | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Nie 17 Maj 2009, 23:19 | |
| - irc napisał:
- Opcjoner, ale pierdzielisz od rana o duperelach. Lepiej martw się o swoje eSki, bo jutro może być z nimi bieda.
Hehe... tralalala. Niby czemu z Skami ma być bieda? Byczek powoli sobie dupę obsrywa. | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Nie 17 Maj 2009, 23:36 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- dead_eye napisał:
- ja sie zgadzam z kazikiem - co do fal to dla mnie kupa smiechu i ladnie historycznie wyglada, generalnie to wielka sciema i pitolenie o falach, podfalach, czy ta fala to fala juz 1 czy podfala A fali c
dobre dla tych, co zawsze chca miec racje, bo zawsze mozna napisac, ze to nie ta fala, tylko podfala innej czy inne sranie w banie, dobre do tv 'plus minus' czy innych 'mad money' - ale grac na tym ? dla mnie absurd.. przepraszam wyznawcow tfe Taaa... trzecia fala piątej podfali czyli wiemy tyle co nic a ja jednak dalej bede twierdzil ze od kiedy bardziej zaglebilem sie w tfe, duzo lepiej czuje rynek i nie chodzi o to zeby sie cala rozpiska zgadzala, zasady byly przestrzegane, tylko o zwykla psychologie rynku. ale spoko, kazdy ma swoje metody, swoje narzedzia. cel jest jeden |
|
| |
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
| |
| |
Franz
Liczba postów : 804 Age : 40 Registration date : 28/08/2007
| |
| |
LeM
Liczba postów : 1085 Age : 54 Location : warszawa Registration date : 20/06/2008
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Pon 18 Maj 2009, 00:09 | |
| - Franz napisał:
- Kazik napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- Kazik napisał:
- DarkMac napisał:
- trejder napisał:
- re filip:
"That being said, when you look at Elliott Wave Analysis (nothing requires you to do so), it’s important to have an open mind and know where your dominant opinion will be proven wrong (Elliott Wave only has three immutable rules after all) and then switch to an alternate count as needed". o jakie reguly tu chodzi? 1. fala 2 nie nie może znieść 100% fali 1 2. fala 3 nie może być najkrótsza 3. fala 4 nie może zachodzić na fale 1
Im dłużej czytam o tych falach, to wychodzi na to, że obowiązuje tylko jedna zasada..... Że nie ma żadnej zasady. Sam Prechter pisze, że fala 2 może znieść I w 100% i fala 4 może zachodzić na pierwszą, co prawda na rynkach towarowych- czytaj lewarowanych. strona 22 W obecnych czasach, gdzie jest tak duża ilość instrumentów pochodnych, nawet na rynku akcji stosuje się lewary. O foreksie nawet nie wspomnię. Jednym słowem to powiedzenie "każdy hooj na swój strój" ma tu doskonałe zastosowanie. Można się spierać do końca swiata, bo każdy ma teoretycznie rację Dlatego ja od dawna jestem ostrym sceptykiem co do tych waszych fal bo bardzo wątpię czy to działa. Fale ładnie wyglądają ale na historii (a czasem nawet na niej są spory jak oznaczać) lecz w czasie rzeczywistym i można tylko gdybać i zgadywać. he,he na historii... teraz trochę przycichło ale jeszcze 2 lata temu czytałem, że "fachowcy" się spierają jak oznaczyć fale na WIG-u. Czy liczyć od fali pierwszej, czy od numeru fali na DJI. To są dopiero jaja. Przez 15 lat nie mogą się dogadać Dlatego ma mam w tego pretchera czy jak on tam sie zwie i jego zasady. Preferuje Minera i jego podejscie do fal. Podejscie praktyczne,a nie teoretyczne Możesz mieć Prechtera w dupie tyle, że on ma cię jeszcze głębiej. Na ostatnim callu na SP500 skasował ponad 800 pkt. Ile skasował Miner? Ile ty skasowałeś? | |
|
| |
Franz
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Pon 18 Maj 2009, 00:17 | |
| Re Lem: Tylko czekałem kiedy się pojawisz. Masz swój rachunek i ja mam swój.I gówno Ciebie obchodzi ile zarobiłem ostatnio na daxie, sapie czy Mce. Masz reputacje chyba najwiekszego zwolennika pretchera i ogromnego twardogłowego. Nie mam zamiaru się z toba kłócić, bo do Ciebie tak i tak nic nie dociera. Zajmij się sobą i swoim rachunkiem. | |
|
| |
LeM
Liczba postów : 1085 Age : 54 Location : warszawa Registration date : 20/06/2008
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Pon 18 Maj 2009, 00:20 | |
| Docierają konkrety a nie pieprzenie nieudaczników | |
|
| |
Franz
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Pon 18 Maj 2009, 00:22 | |
| - LeM napisał:
- Docierają konkrety a nie pieprzenie nieudaczników
A skad Ty wiesz jaki jestem? Skad wiesz jak inwestuje. Najlepiej od razu obrażać, od tego to jesteś pierwszy . | |
|
| |
LeM
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Pon 18 Maj 2009, 00:28 | |
| nie pisałem o tobie, żeby było jasne. pisałem ogólnie o lamentach ludzi bez pojęcia o tym co wyśmiewają konkret podałem ad vocem podasz swój? | |
|
| |
Gość Gość
| |
| |
Gość Gość
| |
| |
Franz
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Pon 18 Maj 2009, 00:40 | |
| Może masz racje, bo nie spędziłem setek godzin nad teoriami pretchera i nie wiem co straciłem. tak czy inaczej po zapoznaniu się z jednym i drugim wybrałem minera i kropka. Nie wiem ile miner ostatnio zarobił, bo nie podążam za jego rekomendacjami, gram sam i zajmuję się swoim rachunkiem. | |
|
| |
LeM
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Pon 18 Maj 2009, 00:59 | |
| Miner to bardzo dobry trader. Napisał doskonały program do AT. Jeżeli dobrze ci idzie stosując jego metody to je stosuj dalej. Nie rozumiem tylko dlaczego dyskredytujesz innych i ich techniki. Metody Minera nie są jedynymi słusznymi jak również TFE je jest jedyną słuszną metodą. To czy są skuteczne zależy w dużej mierze od stosującego. Jak mamy do czynienia z rzeczonym nieudacznikiem to żadna metoda nie pomoże. Pomaga za to plucie na wszystko i wszystkich. Zawsze można sobie jakoś psyche podreperować. Absurd polega na tym, że ten głupi Prechter dwa miesiące temu zamknął najbardziej zyskowny trade w swojej historii! Short praktycznie na szczycie, short cover praktycznie na dołku. Śmieszne? Chyba nie bardzo. Przynajmniej dla tych co w życiu tylu punktów nie uciułają.
PS. Prechter to analityk rynku bardziej niż trader, co nie przeszkadza mu podawać skuteczne sygnały. Nie jest bynajmniej nieomylny. | |
|
| |
Franz
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Pon 18 Maj 2009, 01:08 | |
| Masz rację LeM ... jeśli Ciebie czymś uraziłem to przepraszam. Mi Prechter nie pasował, co nie znaczy, że Ty czy inni nie mogą na nim zarabiać. Najważniesze to mieć swoją metodę. Pozdrawiam, życze powodzenia i dobranoc | |
|
| |
LeM
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy Pon 18 Maj 2009, 01:54 | |
| Niczym mnie nie uraziłeś. Powodzenia również i otwartego umysłu | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 16.05.2009 weekendowy | |
| |
|
| |
| UFO - 16.05.2009 weekendowy | |
|