| UFO - 13.06.2009 - weekendowy | |
|
+30loko Prezes Aligator Lennon LeM REALISTA professor Akwila MedKit* Dave rydzo Reser Ziommmm forex Liber GRIZZLI Abaci Cris Nadaje ze Stronia PINGWIN (Z MADAGASKARU) kaczor przemak filip tarzan BORowik Jones fabularasa Laik karnak barany inwestor chudy mis 34 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:29 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:32 | |
| - inwestor napisał:
- Jones napisał:
- takie gdybanie z tym LOP ale moze być tak ktoś pakuje eL-ki i ciągnie rynek w góre (WIG 5) to teraz przejść na inną serie kłopot a kurs zadawala więc przytrzyma jeszcze troche i rynek albo podciągnie i fajnie mu się rozliczą ?
60-70% z LOPu to pozycje "puste" bynajmniej na tym etapie przed rozliczeniem
Z takimi "zabiegami" pustych pozycji mieliśmy do czynienia swego czasu na TPSA czy PKOBP a obecnie na KGHM Zajmowanie "pustych " pozycji polega na podciąganiu (lub spuszczeniu) fiuta poprzez zakup "sam od siebie" jeżeli inni gracze nie mają chęci kupować Cel jest zawsze ten sam wydymać tych co weszli na niewłaściwą stronę wcześniej i się upierają przy swoim Oprócz tego LOP "duży" "uwiarygadnia określony ruch Jest to zabieg bardzo skuteczny na naszej wiguni stosowany głównie przez silnych graczy a w skrócie polega na tzw zajmowaniu pozycji przeciwstawnych Dobrze, że to zauważasz o czym ja już paręnaście razy pisałem. Takich pozycji "pustych" (przeciwstawnych) se można bez ograniczeń naotwierać i nic to nie znaczy. Realna ilośc pozycji na fiucie to może z 15-25% MAX, nie więcej. I średni lop z serii na serię se może rosnąć i rosnąć bez końca ale nic to nie znaczy i nie zmienia to jakościowo rynq (nie ułatwia ani nie utrudnia zarabiać). Kiedyś była lopina ledwo 20k teraz 5 razy tyle - czy jest jakaś istotna różnica? Dlatego uważam, że nie ma najmniejszego sensu przejmować się lopem. Liczy sie WIGUNIA. | |
|
| |
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29643 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:36 | |
| znalazłem coś takiego na parkiecie : W najbliższy poniedziałek akcje TPS będą notowane ostatni raz z prawem do dywidendy w wysokości 1.50 zł. !!! prawda ci to, sławetne 3 dni poślizgu | |
|
| |
rydzo
Liczba postów : 3027 Age : 39 Registration date : 07/07/2008
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:38 | |
| Six Flags w USA bankrutuje. Ciekawe. Nie bylem niby nigdy w Six Flags ale ogolnie to parki rozrywki w USA kojarza mi sie z ta marka.
Czyli w USA naprawde musieli mocno ograniczyc wszelkie wydatki. Kraj rozwijaj sie dzieki uslugom. Ten kryzys narobil takiego balaganu, ze beda dochodzic do siebie latami ... | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:40 | |
| - kaczor napisał:
- tarzan napisał:
- tarzan napisał:
- P I L N E !
proszę o podanie zależności fal w klinie. 1 do 3 do 5; i 2 do 4 najlepiej zwyżkującym
inwestor Ty masz to w paluszku kaczor pomożesz, kiedyś zależności flata rozpisywał inwestor, ale teraz klina nie chce mu się... eeee najwyżej poszukam sobie sam 4 do 2 0,62 w czasie i cenie podobnie 3 do i 5 do 3, 5do 1 0,382 chyba.
A co do prawdopodobienstwa i gieldy to wybaczcie ale prawdopodobienstow sie okresla przuy zadarzeniach losowych (chudy mis popraw jesli sie myle).Mowienie o prawdopodobienstwie na gieldzie to nieporozumienei chyba ze ktos wierzy w bladzenie losowe Indiana tu sugerował, że rynki poruszają się losowo A swoją drogą to czy można np. mówić o prawdopodobieństwie tego, że się ulegnie katastrofie lotniczej kiedy zbiór zdarzeń elementarnych (wszystkich możliwych sposobów prowadzących do wszystkich możliwych katastrof) jest praktycznie nieskończony a przynajmniej niepoliczalny? | |
|
| |
rydzo
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:43 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- inwestor napisał:
- Jones napisał:
- takie gdybanie z tym LOP ale moze być tak ktoś pakuje eL-ki i ciągnie rynek w góre (WIG 5) to teraz przejść na inną serie kłopot a kurs zadawala więc przytrzyma jeszcze troche i rynek albo podciągnie i fajnie mu się rozliczą ?
Z takimi "zabiegami" pustych pozycji mieliśmy do czynienia swego czasu na TPSA czy PKOBP a obecnie na KGHM Zajmowanie "pustych " pozycji polega na podciąganiu (lub spuszczeniu) fiuta poprzez zakup "sam od siebie" jeżeli inni gracze nie mają chęci kupować Cel jest zawsze ten sam wydymać tych co weszli na niewłaściwą stronę wcześniej i się upierają przy swoim Oprócz tego LOP "duży" "uwiarygadnia określony ruch Jest to zabieg bardzo skuteczny na naszej wiguni stosowany głównie przez silnych graczy a w skrócie polega na tzw zajmowaniu pozycji przeciwstawnych Dobrze, że to zauważasz o czym ja już paręnaście razy pisałem. Takich pozycji "pustych" (przeciwstawnych) se można bez ograniczeń naotwierać i nic to nie znaczy. Realna ilośc pozycji na fiucie to może z 15-25% MAX, nie więcej. I średni lop z serii na serię se może rosnąć i rosnąć bez końca ale nic to nie znaczy i nie zmienia to jakościowo rynq (nie ułatwia ani nie utrudnia zarabiać). Kiedyś była lopina ledwo 20k teraz 5 razy tyle - czy jest jakaś istotna różnica? Dlatego uważam, że nie ma najmniejszego sensu przejmować się lopem. Liczy sie WIGUNIA. Nie wiem po co patrzycie na LOP na futach akcyjnych. W ogole patrzenie na zmiany kursow futa akcyjnego to wg mnie glupota. Liczy sie baza i kurs na rynku kasowym. Przeciez tam gra w wiekszosci drobnica. Nawet LOP 3k na FPKO to jest smiech na sali. Ja zajmuje pozycje i patrze jedynie na rynek kasowy bo to on wyznacza kierunek, wszelkie odchyly miedzy kasowym a terminowym wykorzystuje do wybitnie spekulacyjnych zagrywek - jakies szybkie wejscie, wyjscie lub hedge pod inna pozycje. Wkrotce przeanalizuje sobie sytuacje na FPEO i FKGH bo jesli mialyby byc spadki to moze byc tam ciekawie. FPKN i FPKO ostatnio pogrywalem ale jakos nie mialem dobre karty na tych pochodnych ... | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:44 | |
| - Cris napisał:
- Jones napisał:
- inwestor napisał:
- Jones napisał:
Z takimi "zabiegami" pustych pozycji mieliśmy do czynienia swego czasu na TPSA czy PKOBP a obecnie na KGHM Zajmowanie "pustych " pozycji polega na podciąganiu (lub spuszczeniu) fiuta poprzez zakup "sam od siebie" jeżeli inni gracze nie mają chęci kupować Cel jest zawsze ten sam wydymać tych co weszli na niewłaściwą stronę wcześniej i się upierają przy swoim Oprócz tego LOP "duży" "uwiarygadnia określony ruch Jest to zabieg bardzo skuteczny na naszej wiguni stosowany głównie przez silnych graczy a w skrócie polega na tzw zajmowaniu pozycji przeciwstawnych domyslam się że część pozycji to przeciwstawne to co napisales to potwierdza moje przypuszczenia nie zawracać sobie glowy LOP-em te 100k może spokojnie zostac do rozliczenia
na AGO nie ma pustych pozycji potwierdzam chyba że je zrobie Nie. Gruby będzię chciał zarobić na jednych i drugich. Będą dwa mocne ruchy do rozliczenia. Pierwszy chyba up aby miśka już do końca wyciąć i drugi dół aby zarobić na krótkich. Bez przesady. Co to jest "mocny" ruch? 100pkt to na pewno nie bo po takim pierdnięciu nie widać by się pozycji specjalnie zamykało a więcej i to w dwie strony w 5 sesji przy takim rynq to raczej niewykonalne. Po co kombinować? Najbardziej realny jest status quo czyli dopałowanie tego lopu do wygaśnięcia nieco wyżej. | |
|
| |
rydzo
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:44 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:45 | |
| - rydzo napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- inwestor napisał:
- Jones napisał:
Z takimi "zabiegami" pustych pozycji mieliśmy do czynienia swego czasu na TPSA czy PKOBP a obecnie na KGHM Zajmowanie "pustych " pozycji polega na podciąganiu (lub spuszczeniu) fiuta poprzez zakup "sam od siebie" jeżeli inni gracze nie mają chęci kupować Cel jest zawsze ten sam wydymać tych co weszli na niewłaściwą stronę wcześniej i się upierają przy swoim Oprócz tego LOP "duży" "uwiarygadnia określony ruch Jest to zabieg bardzo skuteczny na naszej wiguni stosowany głównie przez silnych graczy a w skrócie polega na tzw zajmowaniu pozycji przeciwstawnych Dobrze, że to zauważasz o czym ja już paręnaście razy pisałem. Takich pozycji "pustych" (przeciwstawnych) se można bez ograniczeń naotwierać i nic to nie znaczy. Realna ilośc pozycji na fiucie to może z 15-25% MAX, nie więcej. I średni lop z serii na serię se może rosnąć i rosnąć bez końca ale nic to nie znaczy i nie zmienia to jakościowo rynq (nie ułatwia ani nie utrudnia zarabiać). Kiedyś była lopina ledwo 20k teraz 5 razy tyle - czy jest jakaś istotna różnica? Dlatego uważam, że nie ma najmniejszego sensu przejmować się lopem. Liczy sie WIGUNIA. Nie wiem po co patrzycie na LOP na futach akcyjnych. W ogole patrzenie na zmiany kursow futa akcyjnego to wg mnie glupota. Liczy sie baza i kurs na rynku kasowym.
Przeciez tam gra w wiekszosci drobnica. Nawet LOP 3k na FPKO to jest smiech na sali. Ja zajmuje pozycje i patrze jedynie na rynek kasowy bo to on wyznacza kierunek, wszelkie odchyly miedzy kasowym a terminowym wykorzystuje do wybitnie spekulacyjnych zagrywek - jakies szybkie wejscie, wyjscie lub hedge pod inna pozycje.
Wkrotce przeanalizuje sobie sytuacje na FPEO i FKGH bo jesli mialyby byc spadki to moze byc tam ciekawie. FPKN i FPKO ostatnio pogrywalem ale jakos nie mialem dobre karty na tych pochodnych ... Mam na myśli pozycje na FW2 bo na akcyjnych raczej z 90% jest prawdziwa gdyż jest to na tyle mały rynek, że grubasowi się raczej nie opłaca taka zabawa. | |
|
| |
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29643 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:50 | |
| - rydzo napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- inwestor napisał:
- Jones napisał:
Z takimi "zabiegami" pustych pozycji mieliśmy do czynienia swego czasu na TPSA czy PKOBP a obecnie na KGHM Zajmowanie "pustych " pozycji polega na podciąganiu (lub spuszczeniu) fiuta poprzez zakup "sam od siebie" jeżeli inni gracze nie mają chęci kupować Cel jest zawsze ten sam wydymać tych co weszli na niewłaściwą stronę wcześniej i się upierają przy swoim Oprócz tego LOP "duży" "uwiarygadnia określony ruch Jest to zabieg bardzo skuteczny na naszej wiguni stosowany głównie przez silnych graczy a w skrócie polega na tzw zajmowaniu pozycji przeciwstawnych Dobrze, że to zauważasz o czym ja już paręnaście razy pisałem. Takich pozycji "pustych" (przeciwstawnych) se można bez ograniczeń naotwierać i nic to nie znaczy. Realna ilośc pozycji na fiucie to może z 15-25% MAX, nie więcej. I średni lop z serii na serię se może rosnąć i rosnąć bez końca ale nic to nie znaczy i nie zmienia to jakościowo rynq (nie ułatwia ani nie utrudnia zarabiać). Kiedyś była lopina ledwo 20k teraz 5 razy tyle - czy jest jakaś istotna różnica? Dlatego uważam, że nie ma najmniejszego sensu przejmować się lopem. Liczy sie WIGUNIA. Nie wiem po co patrzycie na LOP na futach akcyjnych. W ogole patrzenie na zmiany kursow futa akcyjnego to wg mnie glupota. Liczy sie baza i kurs na rynku kasowym.
Przeciez tam gra w wiekszosci drobnica. Nawet LOP 3k na FPKO to jest smiech na sali. Ja zajmuje pozycje i patrze jedynie na rynek kasowy bo to on wyznacza kierunek, wszelkie odchyly miedzy kasowym a terminowym wykorzystuje do wybitnie spekulacyjnych zagrywek - jakies szybkie wejscie, wyjscie lub hedge pod inna pozycje.
Wkrotce przeanalizuje sobie sytuacje na FPEO i FKGH bo jesli mialyby byc spadki to moze byc tam ciekawie. FPKN i FPKO ostatnio pogrywalem ale jakos nie mialem dobre karty na tych pochodnych ... racja co do tego, że w przeważającej ilości pogrywa tam drobnica...... ale 90% smietanki spija GRUBA RYBA (obserwuję czasami co wyprawiają na FPKN, FTPS lub FPKO....) - mały bez koszyków akcji jest nikim a Gruby "know" gdzie to pójdzie PiS. myślę, że Makrele z Dużych korporacji mają "free hand" na futy akcyjne i robią tam boki..... bo mają loki | |
|
| |
rydzo
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:51 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- rydzo napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- inwestor napisał:
- Jones napisał:
Wkrotce przeanalizuje sobie sytuacje na FPEO i FKGH bo jesli mialyby byc spadki to moze byc tam ciekawie. FPKN i FPKO ostatnio pogrywalem ale jakos nie mialem dobre karty na tych pochodnych ... Mam na myśli pozycje na FW2 bo na akcyjnych raczej z 90% jest prawdziwa gdyż jest to na tyle mały rynek, że grubasowi się raczej nie opłaca taka zabawa. No tak. Na FW20 to juz jakis czas temu doszedlem do wniosku, ze mozna niezle krecic rynkiem biorac sobie przeciwstawne pozycje. Dla grubasow prowizje sa smieszne a maja w ten sposob mozliwosc zrobienia niezlego balaganu i wykiwania reszty uczestnikow. Piatkowe zejscie na poczatku dziwnie wyglada i takie cos mielismy tez pod 1500. Gdyby dokladnie poanalizowac to pewnie znajdzie sie duzo przykladow na mocno podejrzane granie. Ale olac to. Na tym nie trzeba tracic, przeciez jest mozliwosc wykorzystania takich sytuacji dla siebie ... | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:51 | |
| [quote="Ziommmm"] - Liber Grizzli Abaci napisał:
- inwestor napisał:
- Jones napisał:
Z takimi "zabiegami" pustych pozycji mieliśmy do czynienia swego czasu na TPSA czy PKOBP a obecnie na KGHM Zajmowanie "pustych " pozycji polega na podciąganiu (lub spuszczeniu) fiuta poprzez zakup "sam od siebie" jeżeli inni gracze nie mają chęci kupować Cel jest zawsze ten sam wydymać tych co weszli na niewłaściwą stronę wcześniej i się upierają przy swoim Oprócz tego LOP "duży" "uwiarygadnia określony ruch Jest to zabieg bardzo skuteczny na naszej wiguni stosowany głównie przez silnych graczy a w skrócie polega na tzw zajmowaniu pozycji przeciwstawnych przyznam że takiej durnoty jak tekst o 60% pustych pozycji i graniu grubego na przeciwstawne od 1250 to już nawet na tym forum dawno nie widziałem....nie dziwota, że forum od 3 miesięcy od naprawdę efektywny antywskażnik....
gratuluję również wyznawcom przelewania pustego w próżne....czyli mitycznym "przeciwstawnym"....zastanawiam się w którym momencie -1 i +1 dają cokolwiek innego niż zero....aha, jeszcze daninę BM oddliczyć należy...
miło było poczytać również "dobre rady" dla allacha wczoraj z rana...jakby posłuchał, bo przecież "korekta to już dziś w końcu"...to by w jescze większej dupie wylądował na weekend... Nikt tu nie gra na przeciwstawne ale puste pozycje jak najbardziej są. Wyobraź sobie, że chcesz mieć 20k longa: otwierasz 60k shorta i na innym rach 80k longa aby było ciekawiej - w sumie wychodzi, że masz 20k longa ale lop przez to większy o dodatkowe "sztuczne" nic nie znaczace 60k. Nie czaisz bazy? A leszcze się podniecają "O! Ilu inwestorów gra na kontraktach i jeszcze przetrzymują ruchy po 700pkt, ba nawet powiększają pozycje!" | |
|
| |
rydzo
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:54 | |
| - Palant62 napisał:
- rydzo napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- inwestor napisał:
- Jones napisał:
Wkrotce przeanalizuje sobie sytuacje na FPEO i FKGH bo jesli mialyby byc spadki to moze byc tam ciekawie. FPKN i FPKO ostatnio pogrywalem ale jakos nie mialem dobre karty na tych pochodnych ...
racja co do tego, że w przeważającej ilości pogrywa tam drobnica...... ale 90% smietanki spija GRUBA RYBA (obserwuję czasami co wyprawiają na FPKN, FTPS lub FPKO....) - mały bez koszyków akcji jest nikim a Gruby "know" gdzie to pójdzie
PiS. myślę, że Makrele z Dużych korporacji mają "free hand" na futy akcyjne i robią tam boki..... bo mają loki Nie zawsze jest tak. Ja na przyklad jakis czas temu mialem wieksze pozycje na FPKO i FPKN - tak po ok. 15-20sztuk. Niby nic wielkiego ale tam plynnosc nie jest jednak duza. I poszedl nagle bardzo mocny ruch w gore na FW20. Co ciekawe, na kontraktach akcyjnych wcale szybko sie nie zorientowali i dalem radem nawet niezle uciec z S. Widac, ze tam nikt mocny nie gra. Po prostu wiekszosc to drobnica plus market maker. | |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 17:54 | |
| system Rejczaka nie zginie i dalej będą publikowane sygnały za dużo jest ku temu powodów by było inaczej nawet myślę że zarobi w tym roku tylko nie ci co nim grają i tu się zgodze opcjoner za darmo i na tacy
Ostatnio zmieniony przez Jones dnia Sob 13 Cze 2009, 18:04, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Nadaje ze Stronia
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 18:01 | |
| - rydzo napisał:
- Palant62 napisał:
- rydzo napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- inwestor napisał:
- Jones napisał:
Wkrotce przeanalizuje sobie sytuacje na FPEO i FKGH bo jesli mialyby byc spadki to moze byc tam ciekawie. FPKN i FPKO ostatnio pogrywalem ale jakos nie mialem dobre karty na tych pochodnych ...
racja co do tego, że w przeważającej ilości pogrywa tam drobnica...... ale 90% smietanki spija GRUBA RYBA (obserwuję czasami co wyprawiają na FPKN, FTPS lub FPKO....) - mały bez koszyków akcji jest nikim a Gruby "know" gdzie to pójdzie
PiS. myślę, że Makrele z Dużych korporacji mają "free hand" na futy akcyjne i robią tam boki..... bo mają loki Nie zawsze jest tak. Ja na przyklad jakis czas temu mialem wieksze pozycje na FPKO i FPKN - tak po ok. 15-20sztuk. Niby nic wielkiego ale tam plynnosc nie jest jednak duza. I poszedl nagle bardzo mocny ruch w gore na FW20. Co ciekawe, na kontraktach akcyjnych wcale szybko sie nie zorientowali i dalem radem nawet niezle uciec z S. Widac, ze tam nikt mocny nie gra. Po prostu wiekszosc to drobnica plus market maker. też to widziałem, czasami jest jeszcze kilka-kilkanaście sekund na szybki ruch.... ale mamy tak, gdy idzie niespodziewany ruch na FW20.... ...często jest tak, że na fjutach akcyjnych mamy wcześniejsze ruchy, bez ruchów na kasowym (jakiś cynk ), albo czasami przed własciwym ruchem na FW20, zmyłkowe (w przeciwnym kierunku) ruchy na fjutach akcyjnych | |
|
| |
Nadaje ze Stronia
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 18:04 | |
| ...i bądź tu mądry i pisz wiersze..... .....podobnie jest z LOOPem.... zbyt wiele niewiadomych, picowanych dodatkowo przez BIG FISH, że trudno znależć jednoznaczne fjutowskazy... | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 18:07 | |
| Niezależnie od tego czy są pozycje puste czy nie to i tak znakomitą większość lopu (co najmniej 70%) musi mieć jakiś "grubas" bądź zgraja grubasów. A to dlatego, że nie obserwuje się znaczących zmian lopiny z sesji na sesję czy nawet intra: gdyby większość koni była w rękach drobnicy to wahania lopu rzędu np. 30% na sesji nie byłyby rzadkością a tak nie jest. Lopik sie zmienia dość symbolicznie a w dłuższym terminie nieustannie rośnie. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 18:10 | |
| - rydzo napisał:
Nie zawsze jest tak. Ja na przyklad jakis czas temu mialem wieksze pozycje na FPKO i FPKN - tak po ok. 15-20sztuk. Niby nic wielkiego ale tam plynnosc nie jest jednak duza. I poszedl nagle bardzo mocny ruch w gore na FW20. Co ciekawe, na kontraktach akcyjnych wcale szybko sie nie zorientowali i dalem radem nawet niezle uciec z S. Widac, ze tam nikt mocny nie gra. Po prostu wiekszosc to drobnica plus market maker. I bardzo dobrze! Takie rynki sa najlepsze bo są DROBNICA FRIENDLY | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 18:18 | |
| Niedawno ktoś na UFO zapodał linka z utworkiem Rammstein krótkie spięcie, w żyłach szybciej krąży krew ...i właśnie przesłuchuję ich albumy odwołam się do muzycznego jury UFO Panowie: Geronimo, Pan Nikt, Przemak Ta kapela to jest muzyczny cud świata |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 18:18 | |
| tradycyjny łykendowy aniołek..... odrobina komentarza odaniołkowego. gdyby tak patrzec na nasz grajdół w oderwaniu od rzeczywistości.... to jest miód, miodzio i malina ..... .... ale tej maliny nie potwierdzają rynki zewnętrzne ze szczególnym uwzględnieniem pojebów zzakałurzowych. jak oni wylizą z tej konsoli dołem to u nas może byc odwrót z prędkością warp 4. .... jeszcze inną kwestią jest styl w jakim została narysowana piątkowa świeczka .... który delikatnie mówiąc był fatalny. stąd .... sam nie mam jeszcze pomysłu na rynek w przyszłym tygodniu.
Ostatnio zmieniony przez Dave dnia Sob 13 Cze 2009, 19:10, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 18:21 | |
| - rydzo napisał:
- Six Flags w USA bankrutuje.
Ciekawe. Nie bylem niby nigdy w Six Flags ale ogolnie to parki rozrywki w USA kojarza mi sie z ta marka.
Czyli w USA naprawde musieli mocno ograniczyc wszelkie wydatki. Kraj rozwijaj sie dzieki uslugom. Ten kryzys narobil takiego balaganu, ze beda dochodzic do siebie latami ... wielka strata by była, kto jechał na king da ka, albo nitro ten wie o czym mówie https://www.youtube.com/watch?v=GIP8M-iME2s https://www.youtube.com/watch?v=HN8nv4tVFuA a swoją drogą to na tym taka szajba była że tchu brakowało, od 0 - 100 w 2,5 sek |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 18:28 | |
| MICHU
mam inne zdanie co do zespołu tyle ze to rzecz gustu i tu nie mam zamiaru sie sprzeczac
HEJ | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 18:37 | |
| - Jones napisał:
- MICHU
mam inne zdanie co do zespołu tyle ze to rzecz gustu i tu nie mam zamiaru sie sprzeczac
HEJ ja tam siedzę jak zaczarowany Pink Floyd - detronizacja (chwilowa?) Jones jak mówią co komu w duszy gra hej hej |
|
| |
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 18:55 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Niezależnie od tego czy są pozycje puste czy nie to i tak znakomitą większość lopu (co najmniej 70%) musi mieć jakiś "grubas" bądź zgraja grubasów. A to dlatego, że nie obserwuje się znaczących zmian lopiny z sesji na sesję czy nawet intra: gdyby większość koni była w rękach drobnicy to wahania lopu rzędu np. 30% na sesji nie byłyby rzadkością a tak nie jest. Lopik sie zmienia dość symbolicznie a w dłuższym terminie nieustannie rośnie.
obrót sesja w sesję 40-45.000 kontraktów (na 100 tys LOPu), znaczy się = skalpowanie, zmiana wielkości pozycji, wymiana średniej zajętej pozycji, przeciwstawne, golenie stopów, przez różnej wielkości RYBKI, w różnej wielkości STAWACH. PS .ta perkusiska nieźle bębni : https://www.youtube.com/watch?v=ssmkhT135g0 | |
|
| |
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 19:12 | |
| - MICHU napisał:
- Jones napisał:
- MICHU
HEJ ja tam siedzę jak zaczarowany Pink Floyd - detronizacja (chwilowa?)
Jones jak mówią co komu w duszy gra
ha, Rammstein to już z 8 lat temu przerabiałem razem z nieco podobnym klimatem: Samael, Clawfinger, Paradise Lost, Dimmu Borgir, Marylin Manson. Pink Floyd - też lubie ale dopiero ten późniejszy, może za słabo go wcześniej poznałem ale słuchałem Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple i King Crimson. a to też już klasyka: Laibach - Opus Dei (Life Is Life) https://www.youtube.com/watch?v=JbB1s7TZUQk&feature=PlayList&p=172FFF19933F4360&playnext=1&playnext_from=PL&index=25 | |
|
| |
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 23/05/2008
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 19:22 | |
| | |
|
| |
BP Gość
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 19:28 | |
| Tytuł wart gołodupków, a muzyka, hmm ... brutalna_prawda lubi.
http://www .youtube.com/watch?v=gqyN3-bpGug (spacja przed kropką)
A aniołek się nie otwiera. |
|
| |
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 19:31 | |
| - * napisał:
wróżka, ta godzilla misiek na awatarze to już nadciąga? a ten aniołek to jakieś zapomniane XII przykazanie, czy co? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy Sob 13 Cze 2009, 19:52 | |
| - PINGWIN napisał:
- * napisał:
wróżka, ta godzilla misiek na awatarze to już nadciąga? a ten aniołek to jakieś zapomniane XII przykazanie, czy co?
PINGWIN tak mi się przypomniało ze ten misiek - godzilla to już trochę do nas idzie, wychodzi ze nawet Całkiem Dobra Wrózka ma zaskoczkę bo nic tylko rosnie i rośnie XII moze oznaczać ze tyle miesięcy misiek - godzilla porządzi jak już przypełznie pozdro krajanie, rówieśniku i fanie Rammsteina |
|
| |
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 23/05/2008
| |
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 13.06.2009 - weekendowy | |
| |
|
| |
| UFO - 13.06.2009 - weekendowy | |