|
| UFO - 11.11.2009 | |
|
+41Jones ból i cierpienie Awa szakal Indiana Garrett franco jj REALISTA EX gumbas PINGWIN (Z MADAGASKARU) Edith chudy mis Małolat mosa przemak kaczor Aligator zibi marlon dead_eye Reser Jastrząb wredniaha myśliwyl Liber GRIZZLI Abaci Nadaje ze Stronia Diablo karnak Damian justa betonowe_buty mobar kydo kamikaze www Prezes fabularasa SYLWESTER inwestor 45 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 12:56 | |
| to moje 3 grosze do dyskusji... szczerze, to nie rozumiem "histerii" Adminów w stosunku do kolegi W.. a najbardziej dziwi mnie KRT.. Bardzo czesto róznimy sie w sprawach "swiatopogladowych" ale cenie Go za bezkompromisowosc i tępienie podwojnej moralnosci.. Stad moje zdziwinie.
Przeciez wszyscy wiedza ze na forum koledzy oferuja: sygnaly, systemy, zarzadzanie porfelem, automaty itd.. Oferuja to odplatnie!! Albo w sposób bezposredni albo lekko "ukryty". I zeby bylo jasne - ja nie mam nic przeciwko! Ba, sam nawet korzystalem! Co w tym zlego ze ktos "sprzedaje" swoja mysl intelektualną?? Moja decyzja czy w to wchodze czy nie.
Jezeli ktos dzieli sie "free of charge" - chwala mu za to. Jesli ktos wycenia swoj wysilek - jego sprawa.
Wiec moze zamiast potępiac, spróbujmy to unormowac? Załózmy zakladke "market" albo "ogloszenia" gdzie w jasny i czytelny sposób koledzy, którzy maja cos zaoferowania przedstawią swoje ogłoszenia. Bez mrużenia okiem na ogólnym. ze to "piwo bezalkoholowe" :-)) |
| | | fabularasa
Liczba postów : 4588 Location : Bydgoszcz Registration date : 03/06/2008
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 12:58 | |
| - wredniaha napisał:
OK to jako że jest odzew to może zaczniemy:
TWORZYMY AUTOMAT UFO W MT4. CEL - pokazanie, jak stworzyć automatyczny system transakcyjny w języku MQL4 od podstaw do fazy uruchomienia go live. Osoby zainteresowane prosimy o zgłaszanie się na forum - jak będzie większy odzew to poprosimy o założenie osobnego wątku w edukacyjnym i zaczniemy działać. jestem za wredniaha zawsze pomagał jak dawałem zapytanie na forum a co do czerpania korzyści materialnych to jakoś nikt nic nie mówił jak LEM przeszedł na zbieranie dadków za fale | |
| | | betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 12:58 | |
| - wredniaha napisał:
- Aligator napisał:
- www napisał:
- wredniaha napisał:
- Jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to można by spróbować stworzyć system forumowy – już nawet nie żeby on miał kosić, ale ludzie by zobaczyli jak się tworzy EA który działa w środowisku live. Ale do tego musiał by być chętny zespół, co najmniej kilka osob – jak się znajdzie to ja się chętnie dołożę.
Jestem za - chętnie pomogę. Ja chciałbym umiec OK to jako że jest odzew to może zaczniemy:
[size=18]TWORZYMY AUTOMAT UFO W MT4. CEL -size] fajny pomysl. ale czy wystarczy inteligencji, zeby to wszystko pojac? | |
| | | kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:03 | |
| - wredniaha napisał:
- Widze ze wczoraj wywołałem dyskusje to teraz po kolei przedstawie moj punkt widzenia.
Po pierwsze jak to chudy mis dobrze zauwazył moj post nie jest pierwszym "komercyjnym" postem - z pamieci z tych co byli wczoraj oburzeni to kaczor kiedys sprzedawał na forum jakieś działki nad morzem a inwestor proponował swoje usługi jako elektryk opcjowi. Tak jak pisze to z pamieci wiec jak sie myle to mnie sprostujcie. Innych co oferuja tu na forum jakies płatne usługi jest sporo więc nie wiem Liber Smoku Abaci jak Ty czytasz forum że się spotkałeś z tym po raz pierwszy. Dwa to regulamin tego nie reguluje, tak jak pisał chudy mis - nie ma sensu klasyfikować wszystkiego. Moj post pokazał się raz i nie bede go już wysyłał, nie bede też probował przemycać jego treści w innej formie (jak to sugerował inwestor) bo nie o to mi chodzi - wysłałem info że zajmuje sie MQL-em i tyle, kto chce skorzysta kto nie chce to nie. Generalnie takie posty były, są i będą, jak będą wycinane to pojawią się trolle tworzące codziennie nowy nick albo będą to przemycać cichcem w postach niby mimochodem - zresztą nie wiem co w tym złego. Jak mam coś do sprzedania i myślę, że to może zainteresować moich znajomych to im o tym mówię, forum to jakaś tam społeczność i normalne jest IMO że takie informacje są umieszczane. Na forum niemal codziennie są np. posty faszystowskie, ksenofobiczne czy opisujące wrażenia z finansowania mafii za pośrednictwem seks biznesu i często nie spotykają się one z żadną reakcją więc nie wiem co w moim poście było takiego bulwersującego. chudy misiu - co do wykładów w edukacyjnym - był już kurs prowadzony przez Liber Smoku Abaci i umarł - IMO tworzenie kolejnego kursu od podstaw jest bez sensu, jest tego troche w necie, ja korzystałem z http://book.mql4.com/overview i z http://articles.mql4.com/ - tam jest właściwie wszystko co potrzebne, więc jak ktoś chce to wiadomości znajdzie. Jak na forum są pytania o MQL to staram się odpowiadać, na priv też mnie można pytać. Jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to można by spróbować stworzyć system forumowy – już nawet nie żeby on miał kosić, ale ludzie by zobaczyli jak się tworzy EA który działa w środowisku live. Ale do tego musiał by być chętny zespół, co najmniej kilka osob – jak się znajdzie to ja się chętnie dołożę.
Na innych forach jest to rozwiązane różnie – akurat ja nie śledzę innych forów o futures, ale np. na forum brytana http://www.wspinanie.pl/forum/index.php jest forum sprzętowe i tam ludzie wrzucają jak mają coś do sprzedania, ale to zupełnie inne forum bo i społeczność wspinaczy jest specyficzna. dzialki nie byly moje tylko mojego ojca ,ktory mial wtedy wylew i byla potrzebna pilnie gotowka na zabezpieczenie pewnych spraw. Poza tym bez urazy ,ale uwazam ze ja duzo wiecej tutaj wnioslem niz Ty na przyklad czego przykladem jest fakt ze tamten post nikomu nie przeszkadzal. Irytujace jest to,ze wpierdalasz sie z jakims postem jak sprzedawca garnkow bez ladu i skladu,masz HP to tam sie reklamuj tylko ze tam malo kto zaglada wiec to Ci nie pasuje. Do tej pory to byla niepisana i przestrzegana regula,ze nie lowi sie klientow na forum ale od czasu ofensywy mylogiego widze ze ini tez sie osmielili | |
| | | wredniaha
Liczba postów : 762 Registration date : 22/12/2008
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:05 | |
| - Jestem Hardkorem napisał:
- wredniaha napisał:
- Aligator napisał:
- www napisał:
- wredniaha napisał:
- Jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to można by spróbować stworzyć system forumowy – już nawet nie żeby on miał kosić, ale ludzie by zobaczyli jak się tworzy EA który działa w środowisku live. Ale do tego musiał by być chętny zespół, co najmniej kilka osob – jak się znajdzie to ja się chętnie dołożę.
Jestem za - chętnie pomogę. Ja chciałbym umiec OK to jako że jest odzew to może zaczniemy:
[size=18]TWORZYMY AUTOMAT UFO W MT4. CEL -size] fajny pomysl. ale czy wystarczy inteligencji, zeby to wszystko pojac? Programowanie jest specyficzne - to nie tylko nauczenie się jak wygląda pętla for czy jak się tworzy zmienną ale to przede wszystkim nauczenie się pewnego sposobu rozwiązywania problemów. Jednym przychodzi to łatwiej innym trudniej, tak jak jedni potrafią jeździć samochodem a inni nie. Nawet jak po tym cyklu nie będziesz w stanie sam napisać systemu to przynajmniej będziesz miał pojęcie jak on powinien wyglądać a to już bardzo dużo. Trochę kodu na sieci widziałem i czasami to są tam takie kwiatki że ja bym się tego bał w backtestach puścić a ludzi ponoć to live uruchamiają. | |
| | | Damian
Liczba postów : 7125 Location : Waw Registration date : 28/01/2008
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:06 | |
| - fabularasa napisał:
- wredniaha napisał:
TWORZYMY AUTOMAT UFO W MT4. CEL - pokazanie, jak stworzyć automatyczny system transakcyjny w języku MQL4 od podstaw do fazy uruchomienia go live. Osoby zainteresowane prosimy o zgłaszanie się na forum - jak będzie większy odzew to poprosimy o założenie osobnego wątku w edukacyjnym i zaczniemy działać. jestem za
wredniaha zawsze pomagał jak dawałem zapytanie na forum
a co do czerpania korzyści materialnych to jakoś nikt nic nie mówił jak LEM przeszedł na zbieranie dadków za fale naturalnie jestem za | |
| | | przemak
Liczba postów : 8399 Age : 61 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:06 | |
| - wredniaha napisał:
- TWORZYMY AUTOMAT UFO W MT4.
CEL - pokazanie, jak stworzyć automatyczny system transakcyjny w języku MQL4 od podstaw do fazy uruchomienia go live. Osoby zainteresowane prosimy o zgłaszanie się na forum - jak będzie większy odzew to poprosimy o założenie osobnego wątku w edukacyjnym i zaczniemy działać. Ja sie pisze - sie naucze przynajmniej w tym mt4 cos pisac, bo jakos motywacji mam malo Rozumiem, ze chodzi o full automat. | |
| | | Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29646 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:08 | |
| - Bogdan napisał:
- to moje 3 grosze do dyskusji... szczerze, to nie rozumiem "histerii" Adminów w stosunku do kolegi W.. a najbardziej dziwi mnie KRT.. Bardzo czesto róznimy sie w sprawach "swiatopogladowych" ale cenie Go za bezkompromisowosc i tępienie podwojnej moralnosci.. Stad moje zdziwinie.
Przeciez wszyscy wiedza ze na forum koledzy oferuja: sygnaly, systemy, zarzadzanie porfelem, automaty itd.. Oferuja to odplatnie!! Albo w sposób bezposredni albo lekko "ukryty". I zeby bylo jasne - ja nie mam nic przeciwko! Ba, sam nawet korzystalem! Co w tym zlego ze ktos "sprzedaje" swoja mysl intelektualną?? Moja decyzja czy w to wchodze czy nie.
Jezeli ktos dzieli sie "free of charge" - chwala mu za to. Jesli ktos wycenia swoj wysilek - jego sprawa.
Wiec moze zamiast potępiac, spróbujmy to unormowac? Załózmy zakladke "market" albo "ogloszenia" gdzie w jasny i czytelny sposób koledzy, którzy maja cos zaoferowania przedstawią swoje ogłoszenia. Bez mrużenia okiem na ogólnym. ze to "piwo bezalkoholowe" :-)) Wszelkie zyski ze sprzedanych Pampersów przeznaczę na działalność Fundacja na rzecz skrzywdzonych ministrantów przez Czarne Potwory PiS mój sredniak jest ministrantem , wróg Kościoła w wieku 7 lat..... teraz ma czytania Pisma Świętego...... a ze względu na swoje długie i kręcone włosy jest Idolem emerytek kościelnych | |
| | | Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29646 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:09 | |
| ja brzoza jak mnie słychać | |
| | | Gość Gość
| | | | mosa
Liczba postów : 362 Registration date : 23/02/2009
| | | | Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:15 | |
| - Bogdan napisał:
- to moje 3 grosze do dyskusji... szczerze, to nie rozumiem "histerii" Adminów w stosunku do kolegi W.. a najbardziej dziwi mnie KRT.. Bardzo czesto róznimy sie w sprawach "swiatopogladowych" ale cenie Go za bezkompromisowosc i tępienie podwojnej moralnosci.. Stad moje zdziwinie.
Wiec moze zamiast potępiac, spróbujmy to unormowac? Załózmy zakladke "market" albo "ogloszenia" gdzie w jasny i czytelny sposób koledzy, którzy maja cos zaoferowania przedstawią swoje ogłoszenia. Bez mrużenia okiem na ogólnym. ze to "piwo bezalkoholowe" :-)) ja widze róznice , jak widac ty z kultym nie. jezeli wredniacha stworzył (cos tam) nie interesują mnie żadne automaty jezeli stworzył cos chce to sprzedac to niech zaplaci za reklame i juz , dla mnie forum jest prowadzone bez skladek i cel jak dla mnie JASNY I OCZYWISTY a jezeli ktos chce zbijac kase na forum to niech qrwa zaplaci i żadne tłumaczenie mnie nie interesują | |
| | | wredniaha
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:18 | |
| - kaczor napisał:
- wredniaha napisał:
- Widze ze wczoraj wywołałem dyskusje to teraz po kolei przedstawie moj punkt widzenia.
Po pierwsze jak to chudy mis dobrze zauwazył moj post nie jest pierwszym "komercyjnym" postem - z pamieci z tych co byli wczoraj oburzeni to kaczor kiedys sprzedawał na forum jakieś działki nad morzem a inwestor proponował swoje usługi jako elektryk opcjowi. Tak jak pisze to z pamieci wiec jak sie myle to mnie sprostujcie. Innych co oferuja tu na forum jakies płatne usługi jest sporo więc nie wiem Liber Smoku Abaci jak Ty czytasz forum że się spotkałeś z tym po raz pierwszy. Dwa to regulamin tego nie reguluje, tak jak pisał chudy mis - nie ma sensu klasyfikować wszystkiego. Moj post pokazał się raz i nie bede go już wysyłał, nie bede też probował przemycać jego treści w innej formie (jak to sugerował inwestor) bo nie o to mi chodzi - wysłałem info że zajmuje sie MQL-em i tyle, kto chce skorzysta kto nie chce to nie. Generalnie takie posty były, są i będą, jak będą wycinane to pojawią się trolle tworzące codziennie nowy nick albo będą to przemycać cichcem w postach niby mimochodem - zresztą nie wiem co w tym złego. Jak mam coś do sprzedania i myślę, że to może zainteresować moich znajomych to im o tym mówię, forum to jakaś tam społeczność i normalne jest IMO że takie informacje są umieszczane. Na forum niemal codziennie są np. posty faszystowskie, ksenofobiczne czy opisujące wrażenia z finansowania mafii za pośrednictwem seks biznesu i często nie spotykają się one z żadną reakcją więc nie wiem co w moim poście było takiego bulwersującego. chudy misiu - co do wykładów w edukacyjnym - był już kurs prowadzony przez Liber Smoku Abaci i umarł - IMO tworzenie kolejnego kursu od podstaw jest bez sensu, jest tego troche w necie, ja korzystałem z http://book.mql4.com/overview i z http://articles.mql4.com/ - tam jest właściwie wszystko co potrzebne, więc jak ktoś chce to wiadomości znajdzie. Jak na forum są pytania o MQL to staram się odpowiadać, na priv też mnie można pytać. Jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to można by spróbować stworzyć system forumowy – już nawet nie żeby on miał kosić, ale ludzie by zobaczyli jak się tworzy EA który działa w środowisku live. Ale do tego musiał by być chętny zespół, co najmniej kilka osob – jak się znajdzie to ja się chętnie dołożę.
Na innych forach jest to rozwiązane różnie – akurat ja nie śledzę innych forów o futures, ale np. na forum brytana http://www.wspinanie.pl/forum/index.php jest forum sprzętowe i tam ludzie wrzucają jak mają coś do sprzedania, ale to zupełnie inne forum bo i społeczność wspinaczy jest specyficzna. dzialki nie byly moje tylko mojego ojca ,ktory mial wtedy wylew i byla potrzebna pilnie gotowka na zabezpieczenie pewnych spraw. Poza tym bez urazy ,ale uwazam ze ja duzo wiecej tutaj wnioslem niz Ty na przyklad czego przykladem jest fakt ze tamten post nikomu nie przeszkadzal. Irytujace jest to,ze wpierdalasz sie z jakims postem jak sprzedawca garnkow bez ladu i skladu,masz HP to tam sie reklamuj tylko ze tam malo kto zaglada wiec to Ci nie pasuje. Do tej pory to byla niepisana i przestrzegana regula,ze nie lowi sie klientow na forum ale od czasu ofensywy mylogiego widze ze ini tez sie osmielili ok to jest Twoje zdanie, inni mogą mieć inne. Regulamin nie zabrania, referendum nie było więc wypowiadaj się w swoim imieniu. Posty komercyjne były i akurat mi to nie przeszkadza bo uważam to za normalne - jak by ktoś wrzucał posta co 3 minuty jak kiedyś Prezes z tel do Jusia to by mnie denerwowało, ale jak ktoś poda info co robi to ja nie widzę problemu - Ty też pisałeś na forum że pośredniczysz w kredytach co tez mozna by odebrac jak szukanie klientow więc Twoje oburzenie może być różnie odbierane. Nie chodzi mi o wojnę tu - jak mówiłem tego typu posty są i jak ich zabronić to będzie tylko ciuciu-babka z adminami. Bo jak bym napisał coś w stylu "Ostatnio udało mi się rozwiązać bardzo ciekawy problem w MQL. Szukałem rozwiązania zapisującego komunikaty systemu do bazy danych... i tu dalsza część mojego posta z info o systemach. Jak ktoś jest zainteresowany to priv" to pewnie by przeszło bez burzy a jak dla mnie to to samo i to są własnie podwojne standardy - wprost nie wolno, ale jak z przymruzeniem oka to udajemy ze nie widzimy. | |
| | | Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
| | | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:20 | |
| - KRT napisał:
- (...) nie interesują mnie żadne automaty
jezeli stworzył cos chce to sprzedac to niech zaplaci za reklame i juz , dla mnie forum jest prowadzone bez skladek i cel jak dla mnie JASNY I OCZYWISTY a jezeli ktos chce zbijac kase na forum to niech qrwa zaplaci i żadne tłumaczenie mnie nie interesują i OK. Szanuje Twoje zdanie. Tylko dlaczego inna miara do innych, a inna do kolegi W? Nie widzisz tego ze inni sie raklamuja w sposób "ukryty" ? To juz Ci nie przeszkadza? |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:24 | |
| - fabularasa napisał:
- wredniaha napisał:
TWORZYMY AUTOMAT UFO W MT4. CEL - pokazanie, jak stworzyć automatyczny system transakcyjny w języku MQL4 od podstaw do fazy uruchomienia go live. Osoby zainteresowane prosimy o zgłaszanie się na forum - jak będzie większy odzew to poprosimy o założenie osobnego wątku w edukacyjnym i zaczniemy działać. jestem za
a co do czerpania korzyści materialnych to jakoś nikt nic nie mówił jak LEM przeszedł na zbieranie dadków za fale jak to nie?Tez cos na ten temat powiedzialem,nawet Lem focha strzelil wtedy.Ale niech admini decyduja ja sie nie wypowiadam juz,najwyzej straciny resztki wiarygodnosci i stare wygi beda lowic nowych leszczy ktorzy wierza w sw graala | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:26 | |
| a tak "merytorycznie" to sie zastanawiam jaka wtopa bedzie, bo automat otworzyl: eL na eur/usd, eL na aud/usd. eL na usd/ypy i eS na usd/chf |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:26 | |
| - Bogdan napisał:
- KRT napisał:
jezeli stworzył cos chce to sprzedac to niech zaplaci za reklame i juz , dla mnie forum jest prowadzone bez skladek i cel jak dla mnie JASNY I OCZYWISTY a jezeli ktos chce zbijac kase na forum to niech qrwa zaplaci i żadne tłumaczenie mnie nie interesują i OK. Szanuje Twoje zdanie. Tylko dlaczego inna miara do innych, a inna do kolegi W? Nie widzisz tego ze inni sie raklamuja w sposób "ukryty" ? To juz Ci nie przeszkadza? Mi chyba nie zarzucisz hipokryzji?:)Mialem wiele ofert zeby komus cos prowadzic za pienaidze ale uczciwie zawsze odmawialem i trzymam sie tej zasay | |
| | | Nadaje ze Stronia
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:27 | |
| - Bogdan napisał:
- KRT napisał:
jezeli stworzył cos chce to sprzedac to niech zaplaci za reklame i juz , dla mnie forum jest prowadzone bez skladek i cel jak dla mnie JASNY I OCZYWISTY a jezeli ktos chce zbijac kase na forum to niech qrwa zaplaci i żadne tłumaczenie mnie nie interesują i OK. Szanuje Twoje zdanie. Tylko dlaczego inna miara do innych, a inna do kolegi W? Nie widzisz tego ze inni sie raklamuja w sposób "ukryty" ? To juz Ci nie przeszkadza? Prezpraszam ... moja reklama ma charakter społeczny, dla dobra społeczności UFO, a wszelkie zyski przeznaczam na Fundację | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:29 | |
| Kaczor... nie przesadze chyba ze Ty jestes najbardziej bezwglednym i szczerym gosciem na tym forum :-)) Az do bólu !! Widac ze nie uznajesz szarosci, albo czarne albo białe. I u mnie duzy szacun !! |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:30 | |
| - wredniaha napisał:
- kaczor napisał:
- wredniaha napisał:
Na innych forach jest to rozwiązane różnie – akurat ja nie śledzę innych forów o futures, ale np. na forum brytana http://www.wspinanie.pl/forum/index.php jest forum sprzętowe i tam ludzie wrzucają jak mają coś do sprzedania, ale to zupełnie inne forum bo i społeczność wspinaczy jest specyficzna. dzialki nie byly moje tylko mojego ojca ,ktory mial wtedy wylew i byla potrzebna pilnie gotowka na zabezpieczenie pewnych spraw. Poza tym bez urazy ,ale uwazam ze ja duzo wiecej tutaj wnioslem niz Ty na przyklad czego przykladem jest fakt ze tamten post nikomu nie przeszkadzal. Irytujace jest to,ze wpierdalasz sie z jakims postem jak sprzedawca garnkow bez ladu i skladu,masz HP to tam sie reklamuj tylko ze tam malo kto zaglada wiec to Ci nie pasuje. Do tej pory to byla niepisana i przestrzegana regula,ze nie lowi sie klientow na forum ale od czasu ofensywy mylogiego widze ze ini tez sie osmielili ok to jest Twoje zdanie, inni mogą mieć inne. Regulamin nie zabrania, referendum nie było więc wypowiadaj się w swoim imieniu. Posty komercyjne były i akurat mi to nie przeszkadza bo uważam to za normalne - jak by ktoś wrzucał posta co 3 minuty jak kiedyś Prezes z tel do Jusia to by mnie denerwowało, ale jak ktoś poda info co robi to ja nie widzę problemu - Ty też pisałeś na forum że pośredniczysz w kredytach co tez mozna by odebrac jak szukanie klientow więc Twoje oburzenie może być różnie odbierane. Nie chodzi mi o wojnę tu - jak mówiłem tego typu posty są i jak ich zabronić to będzie tylko ciuciu-babka z adminami. Bo jak bym napisał coś w stylu "Ostatnio udało mi się rozwiązać bardzo ciekawy problem w MQL. Szukałem rozwiązania zapisującego komunikaty systemu do bazy danych... i tu dalsza część mojego posta z info o systemach. Jak ktoś jest zainteresowany to priv" to pewnie by przeszło bez burzy a jak dla mnie to to samo i to są własnie podwojne standardy - wprost nie wolno, ale jak z przymruzeniem oka to udajemy ze nie widzimy. Widze ze ty nie rozumiesz,ze tutaj chodzi o zasady.Twoja racjonalizacja jest typu "inni tez kradna albo inni tez pija".Dorosly czlowiek bierze odpowiedzialnosc za wlasne postepowanie a nie szuka wymowek i racjonalizacji.I ja sie zawsze wypowiadam we wlasnym imieniu,nigdy nie uzywam slowa "my" a referendum to sobie mozna w gminie robic na forum administrator decyduje i juz sie wypowiedzial,wiec o czym jeszcze dyskusja? | |
| | | Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:31 | |
| - Bogdan napisał:
- KRT napisał:
jezeli stworzył cos chce to sprzedac to niech zaplaci za reklame i juz , dla mnie forum jest prowadzone bez skladek i cel jak dla mnie JASNY I OCZYWISTY a jezeli ktos chce zbijac kase na forum to niech qrwa zaplaci i żadne tłumaczenie mnie nie interesują i OK. Szanuje Twoje zdanie. Tylko dlaczego inna miara do innych, a inna do kolegi W? Nie widzisz tego ze inni sie raklamuja w sposób "ukryty" ? To juz Ci nie przeszkadza? Chodzi o to zeby nie robic slupa reklamowego z forum - zaniedlugo pójdzie to w strone -sprzedam, kupie, zamienie i kazdy pojdzie w swoja strone Co do platnych systemów tu oferowanych to sa one moim zdaniem najlepsze dla poczatkujacych - nigdy nie korzystałem | |
| | | Aligator
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:34 | |
| - Bogdan napisał:
- KRT napisał:
jezeli stworzył cos chce to sprzedac to niech zaplaci za reklame i juz , dla mnie forum jest prowadzone bez skladek i cel jak dla mnie JASNY I OCZYWISTY a jezeli ktos chce zbijac kase na forum to niech qrwa zaplaci i żadne tłumaczenie mnie nie interesują i OK. Szanuje Twoje zdanie. Tylko dlaczego inna miara do innych, a inna do kolegi W? Nie widzisz tego ze inni sie raklamuja w sposób "ukryty" ? To juz Ci nie przeszkadza? Chodzi o to zeby nie robic slupa reklamowego z forum - zaniedlugo pójdzie to w strone -sprzedam, kupie, zamienie i kazdy pojdzie w swoja strone Co do platnych systemów tu oferowanych to sa one moim zdaniem najlepsze dla poczatkujacych - nigdy nie korzystałem | |
| | | Aligator
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:35 | |
| - Bogdan napisał:
- KRT napisał:
| | | kydo Trader na medal
Liczba postów : 11220 Age : 55 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:36 | |
| - kaczor napisał:
- fabularasa napisał:
- wredniaha napisał:
a co do czerpania korzyści materialnych to jakoś nikt nic nie mówił jak LEM przeszedł na zbieranie dadków za fale jak to nie?Tez cos na ten temat powiedzialem,nawet Lem focha strzelil wtedy.Ale niech admini decyduja ja sie nie wypowiadam juz,najwyzej straciny resztki wiarygodnosci i stare wygi beda lowic nowych leszczy ktorzy wierza w sw graala Jak trzeba będzie pomóc w stworzeniu systemu służe pomocą. Zawsze w godzinach wieczornych. dzisiaj wyjatkowo jestem w dzien. | |
| | | wredniaha
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:39 | |
| - kaczor napisał:
- wredniaha napisał:
- kaczor napisał:
- wredniaha napisał:
Na innych forach jest to rozwiązane różnie – akurat ja nie śledzę innych forów o futures, ale np. na forum brytana http://www.wspinanie.pl/forum/index.php jest forum sprzętowe i tam ludzie wrzucają jak mają coś do sprzedania, ale to zupełnie inne forum bo i społeczność wspinaczy jest specyficzna. dzialki nie byly moje tylko mojego ojca ,ktory mial wtedy wylew i byla potrzebna pilnie gotowka na zabezpieczenie pewnych spraw. Poza tym bez urazy ,ale uwazam ze ja duzo wiecej tutaj wnioslem niz Ty na przyklad czego przykladem jest fakt ze tamten post nikomu nie przeszkadzal. Irytujace jest to,ze wpierdalasz sie z jakims postem jak sprzedawca garnkow bez ladu i skladu,masz HP to tam sie reklamuj tylko ze tam malo kto zaglada wiec to Ci nie pasuje. Do tej pory to byla niepisana i przestrzegana regula,ze nie lowi sie klientow na forum ale od czasu ofensywy mylogiego widze ze ini tez sie osmielili ok to jest Twoje zdanie, inni mogą mieć inne. Regulamin nie zabrania, referendum nie było więc wypowiadaj się w swoim imieniu. Posty komercyjne były i akurat mi to nie przeszkadza bo uważam to za normalne - jak by ktoś wrzucał posta co 3 minuty jak kiedyś Prezes z tel do Jusia to by mnie denerwowało, ale jak ktoś poda info co robi to ja nie widzę problemu - Ty też pisałeś na forum że pośredniczysz w kredytach co tez mozna by odebrac jak szukanie klientow więc Twoje oburzenie może być różnie odbierane. Nie chodzi mi o wojnę tu - jak mówiłem tego typu posty są i jak ich zabronić to będzie tylko ciuciu-babka z adminami. Bo jak bym napisał coś w stylu "Ostatnio udało mi się rozwiązać bardzo ciekawy problem w MQL. Szukałem rozwiązania zapisującego komunikaty systemu do bazy danych... i tu dalsza część mojego posta z info o systemach. Jak ktoś jest zainteresowany to priv" to pewnie by przeszło bez burzy a jak dla mnie to to samo i to są własnie podwojne standardy - wprost nie wolno, ale jak z przymruzeniem oka to udajemy ze nie widzimy. Widze ze ty nie rozumiesz,ze tutaj chodzi o zasady.Twoja racjonalizacja jest typu "inni tez kradna albo inni tez pija".Dorosly czlowiek bierze odpowiedzialnosc za wlasne postepowanie a nie szuka wymowek i racjonalizacji.I ja sie zawsze wypowiadam we wlasnym imieniu,nigdy nie uzywam slowa "my" a referendum to sobie mozna w gminie robic na forum administrator decyduje i juz sie wypowiedzial,wiec o czym jeszcze dyskusja? Po pierwsze tak jak pisałem żadne zasady dotyczące postów komercyjnych nie zostały na forum ustalone - więc jeśli już mówisz o jakiś zasadach to chyba tylko Twoich, a te miana uniwersalnych chyba jeszcze nie dostały. Więc porównywanie do picia czy kradzieży to chyba sobie z czapki wziąłeś. Co do adminów to głosy są IMO dość sprzeczne: chudy mis wredniaha fajnie by bylo, jakbys zrobil pare wykladow w edukacyjnym, wtedy uwazam byloby OK Liber Smoku Abaci nie zrobi³o to na mnie dobrego wra¿enia Ja jestem mode i nie akceptuje tego co zrobi³ wredniaha ale nie wykasuje tego postu ale daje ma³e ostrze¿enie, ¿e je¿eli mnie natarczywoœæ i powtarzanie wkurzy to wtedy wyjebe inwestor po czym Niech kolega Wredniacha ponowi próbê i napisze post mniej natarczywy mo¿e trafi na "lepsze dni" mode inwestor To jakie Twoim zdaniem wnioski z tego płyną? | |
| | | betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:44 | |
| to wszyscy reklamujacy sie dostali ostrzezenie | |
| | | Damian
Liczba postów : 7125 Location : Waw Registration date : 28/01/2008
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 13:56 | |
| Panowie, nie klocic sie tylko trejdowac moze byly niedomowienia, ale teraz wiadomo ze od teraz zadnych reklam i juz, temat zamkniety, bylo jak bylo, usprawiedliwilbym kaczora, bo pamietam jak pisal o dzialkach... sytuacja losowa dotyczaca choroby ojca, nikt nie wie jakby zareagowal w takie sytuacji, tego zaden regulamin nie ureguluje | |
| | | Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 14:02 | |
| - Bogdan napisał:
- KRT napisał:
jezeli stworzył cos chce to sprzedac to niech zaplaci za reklame i juz , dla mnie forum jest prowadzone bez skladek i cel jak dla mnie JASNY I OCZYWISTY a jezeli ktos chce zbijac kase na forum to niech qrwa zaplaci i żadne tłumaczenie mnie nie interesują i OK. Szanuje Twoje zdanie. Tylko dlaczego inna miara do innych, a inna do kolegi W? Nie widzisz tego ze inni sie raklamuja w sposób "ukryty" ? To juz Ci nie przeszkadza? póki nie widzę chamskiego naganiania to mnie to nie razi, to co piszesz jest prawdą ale juz wczoraj Chudy napisał jakie sa niepisane reguły. Poza tym teraz wredniaha chce zakładac wątek czyli dac cos za free wspólna praca - wiec gdyby nie oburzenie taki pomysł wogule by sie nie pojawił | |
| | | kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 Sro 11 Lis 2009, 14:09 | |
| Delikatny short na Dax'a po 5687. Poprzedni zamknięty z zyskiem. Jak już pisałem, teraz biorę tylko S. Moim zdaniem rynek poszedł za wysoko. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 11.11.2009 | |
| |
| | | | UFO - 11.11.2009 | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |