| UFO - 02.02.2010 | |
|
+65rydzo Zahary kiwi k1976 MedKit* W stronę słońca :) karnak Jones drEvil msw23 Garrett soja Liber GRIZZLI Abaci kamikaze eclipse EX fishemade fabularasa Huntero kydo tarzan jj dixi cameleon kaczor Kozoyeb zibi ojro north-south wry kLeszcz sonny IronFX jotka Franz Laik Pan Nikt nomad dafnia dead_eye psylocyt walent przemak franco professor Rmir Reser Prezes Akwila mobar SYLWESTER barany marlon myśliwyl sinuee Got mit Uns Diablo Ezet 1bawara Damian delphia inwestor Nadaje ze Stronia Małolat busia 69 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 08:57 | |
| Znowu wygląda to na kolejną sesję chujni Jeśli do 10-tej nic sie nie wydarzy, to zamykam gawno i idę w pizdu. | |
|
| |
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 08:57 | |
| - KRT napisał:
- delphia napisał:
- KRT napisał:
a wyobrazasz sobie kelnerke 70lat?? bo ja nie poza tym mundurowi mogą pracowac na komendzie a mlodzi na ulice - wiec gdzie widzisz problem?? emeryt mający 35 lat woła o pomste do nieba woła o pomstę ale ten projekt to przegięcie pały w drugą stronę. Skoro szukamy oszczędności to najprościej zlikwidować armię, zredukować liczbę policjantów itd. Oczywiście z pełnymi konsekwencjami.
Mnie się taki sposób myślenia nie podoba bo akurat kwestie bezpieczeństwa zewnętrznego i wewnętrznego są jednymi z tych nielicznych którymi Państwo powinno się zajmować ..... czyli pracujesz w mundurówce do Sherlocka Ci daleko pracuję w zagranicznej korporacji ale dorastałem na ideach UPR | |
|
| |
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:00 | |
| - Prezes napisał:
- eS PKC!!!
Tyle już gram (na fiutach)https://www.youtube.com/watch?v=FRD6ZuM9BzM&feature=related .uj z tego mam | |
|
| |
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:00 | |
| - Prezes napisał:
- eS PKC!!!
e ja musze odpuścić , ale oczekująca drabinka została spadam | |
|
| |
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:05 | |
| - myśliwyl napisał:
- marlon napisał:
- myśliwyl napisał:
- witam - dobrane S na openie !!!!!!
Jak bliźniaki dzisiaj nie mogę się powstrzymać - S do pełna !!!!!! Zamykasz na Rejku? | |
|
| |
marlon
Liczba postów : 821 Location : Centrum Registration date : 10/03/2008
| |
| |
Akwila
Liczba postów : 6135 Location : Poznań Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:08 | |
| - myśliwyl napisał:
- marlon napisał:
- myśliwyl napisał:
Jak bliźniaki dzisiaj nie mogę się powstrzymać - S do pełna !!!!!! Ja już mam prawie do pełna, ale na full zaczekam ponizej ostatnich minimów | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:11 | |
| - delphia napisał:
- KRT napisał:
- delphia napisał:
- KRT napisał:
a wyobrazasz sobie kelnerke 70lat?? bo ja nie poza tym mundurowi mogą pracowac na komendzie a mlodzi na ulice - wiec gdzie widzisz problem?? emeryt mający 35 lat woła o pomste do nieba woła o pomstę ale ten projekt to przegięcie pały w drugą stronę. Skoro szukamy oszczędności to najprościej zlikwidować armię, zredukować liczbę policjantów itd. Oczywiście z pełnymi konsekwencjami.
Mnie się taki sposób myślenia nie podoba bo akurat kwestie bezpieczeństwa zewnętrznego i wewnętrznego są jednymi z tych nielicznych którymi Państwo powinno się zajmować ..... czyli pracujesz w mundurówce do Sherlocka Ci daleko
pracuję w zagranicznej korporacji ale dorastałem na ideach UPR a ja ci napisze że pracuje w Rosyjskiej firmie, jest to do sprawdzenia?? moja logika żadko mnie zawodzi i jakbys sie mógl ustosunkowac do postu rmira byloby super bo sam jestem ciekaw gdzie jest to przegiecie | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:12 | |
| Quo Vadis giełdo? - czyli ODGRZEWANE KOTLETY vs. KOŁO HISTORII. Rynek giełdowy obserwuję od ponad 10 lat i naprawdę rzadko zdarza się tak pasjonująca rozgrywka jak teraz. Śledzę ruchy na giełdzie a czuję się jakbym obserwował ring bokserski. Tak więc:
W czerwonym narożniku ubrane w niedźwiedzie barwy głośno ryczy KOŁO HISTORII. Taktyka najznamienitszych strategów i finansistów była prosta. Wystrzelić od razu z najcięższych dział, przeprowadzić zmasowany atak na pozycje wroga i jak zwykle w świecie wielkich finansów wygrać bitwę jednym posunięciem.
W zielonym narożniku ubrane w bycze barwy flegmatycznie nie przejmując się niczym ziewają ODGRZEWANE KOTLETY. Odgrzewane kotlety są pewne zwycięstwa... ze względów proceduralnych?. Nie przygotowały się wcale no, bo... kto chciałby jeść ODGRZEWANE KOTLETY?
Ojoj ależ enigmatycznie zacząłem, więc już spieszę ze szczegółowymi wyjaśnieniami.
KOŁO HISTORII - mechanizmy, które najczęściej są stosowane do kształtowania opinii publicznej. W naszym przypadku są to wypowiedzi znamienitych polityków i finansistów, które mogą spowodować zamęt, panikę a tym samym wywołać większą przecenę na rynku akcji.
ODGRZEWANE KOTLETY - powody do obrony obecnego trendu wzrostowego. Gospodarka i bankowość świata zaczyna mieć się nad wyraz dobrze. Spływają same dobre dane zarówno odnośnie spółek jak i PKB. Wieszczenie więc teraz głębokiej bessy jest jak odgrzewanie kotletów. Zbyt mało atrakcyjne by większość chciała za tym podążyć. Ostatnie 3 lata zalewa nas fala informacji o najgorszym w dziejach kryzysie, więc nowe - tak samo straszne informacje nie robią już większego wrażenia. Nie zapominajmy, że i tak mamy dziś giełdy prawie o 50% niżej od poziomów ze szczytu hossy w 2007 r. Tak więc uważam, że te złe informacje są we większości zdyskontowane w obecnej wycenie akcji.
ZASADY GRY - przecież to jasne i oczywiste, że świat poradzi sobie z każdym zagrożeniem i wyjdzie obronną ręką z każdej sytuacji. Jeśli jesteśmy jednak w stanie wywołać bessę, to możemy kupić przecenione walory i tworzyć najwyższe stopy zwrotu.
Zero nie zawsze oznacza zero Jesteśmy ostatnio przekonywani przez wielu analityków, że wzrosty na giełdzie w 2010 r. wyhamują i indeks wzrośnie od ok 0% do max. 5%. Czy oznacza to, że gdyby nawet scenariusz ten się spełnił to stabilnie wzrośniemy w trendzie liniowo - wznoszącym się o 5%? Absolutnie nie!
Dlaczego to takie ważne? Bo jeśli walor straci 50% i z ceny 100 zł spadnie do 50 zł, to jeśli kupimy go po tej cenie, a on wtedy wzrośnie do początkowej wartości 100 zł, to na takiej transakcji zarabiamy 100%! To taka mała magia procentów.
Nawet, jeśli indeks po roku jest dokładnie na tym samym poziomie to w trakcie tego roku było wiele możliwości zarówno do zysku jak i do straty.
Profesjonalni inwestorzy wiedząc, jaką siłę ma każde kilka procent zysku wykorzystują wszelkie średnioterminowe hossy i bessy, jako możliwości jakie daje rynek.
Pomyślmy teraz o tym, że giełda od zawsze uważana jest za arenę gry najbogatszych. Na czym polega przewaga na giełdzie? Jest nią informacja. Dostęp do wiedzy na temat rozwoju rynku a w najczystszej formie przewagi mamy do czynienia z możliwością tworzenia trendów. Zobaczmy w kolejnym punkcie, co jest niezbędne, by sterować rynkiem.
Mały polityk i wielki polityk Zacznę wyjaśnienia jak zwykle trochę filozoficznie. Jestem z pokolenia połowy lat 70 - tych. Dla mnie i dla wielu z nas autorytetem młodości w czasach, kiedy nic nie było - był Kazik Staszewski (a’propos Kazik niedawno został dziadkiem). W jednej z jego piosenek mogliśmy usłyszeć, że mały polityk to brudny polityk a jego czyny niecne i skryte. Kolejne słowa piosenki zwracały uwagę na wielkich polityków - wielki polityk znany polityk, jego czyny chwałą okryte, ten czyni pospołu już większą wojnę - tak się robi historię. Dlaczego o tym piszę?
Bo wielkich hoss, bess ani tak naprawdę żadnej wielkiej rzeczy nie dokonują mali ludzie. Jednemu z moich Partnerów pokazałem ostatnio pewną firmę i powiedziałem, że wierzę w jej rozwój. Zgodził się dopiero, gdy dowiedział się, że jej założycielami są bogate i wpływowe osoby. "Biedni ludzie nie otwierają bogatych firm" - powiedział.
Kto za tym stoi? Wyciągając wnioski z poprzedniego akapitu - na pewno nie biedni ;-). Dla giełdowych rutyniarzy to oczywiste. Jeśli w światowych finansach mamy właśnie ostrą burzę, to za kulisami zastaniemy na pewno Georgea Sorosa, Warrena Buffetta, Dominikque Strauss-Kahna - Szefa Międzynarodowego Funduszu Walutowego (najbardziej wpływowej instytucji finansowej). Ekipa ta wspierana jest w znacznej mierze przez rządy i ważne instytucje. Głównym światowym zawodnikiem politycznym tej drużyny jest Barack Obama a w Polsce Georg Soros założył np. Fundację Batorego.
Ekipa ta doskonale wie jak zarabiać zarówno na wzrostach jak i na spadkach.
Ostry atak z najcięższych dział Strzały z pancernika Schleswig-Holstein zapoczątkowały II wojnę światową. Ostatnio wystrzelił pancernik Barack Obama i Dominique Strauss-Kahn - ciekawe, jaką siłę będą miały te wystrzały?
Nie wierzę, by czarnoskóry przywódca ojczyzny wolności czytał ostatnie wydanie Bystrego oka rynku, ale zachowuje się ostatnio jak kandydat na prawdziwie wielkiego finansistę. Otóż pierwszy czarnoskóry przywódca ameryki postanowił... ABSOLUTNIE ZREWOLUCJONIZOWAĆ BANKOWOŚĆ. Wymyślił, by zakazać bankom działalności inwestycyjnej i tak naprawdę wszelkiej innej poza podstawową działalnością - pożyczania pieniędzy. Jak bardzo to głupi pomysł, to nawet nie będę mówił. Nie wierzę jednak by miał on jakiekolwiek szanse realizacji. Nawet z naszego rodzimego podwórka wiemy, że takie polityczne deklaracje nie przekształcają się w rzeczywistość, jednak teraz wystarczyły, by sektor bankowy, który w ostatnim czasie ma się wyśmienicie był lokomotywą spadków.
Innym działem bessy, z którego odpalono też ostatnio pociski jest Szef Międzynarodowego Funduszu Walutowego - Dominique Strauss-Kahn. Podczas wystąpienia na uniwersytecie w Tokio, przekonywał on, że na świecie jest wiele przeszacowanych aktywów, które stanowią zarzewie WIELKIEJ BESSY.
Kupuję w sobotę "Parkiet" a tam na pierwszej stronie bliżej mi dotychczas nieznany Peter Schiff przekonuje, że: "Ameryka w szponach wieloletniej recesji" - donosi w największym tytule na okładce. No i w ogóle tragedia i zapaść.
ODGRZEWANE KOTLETY bronią trendu W pierwszych słowach tego wydania Bystrego oka rynku przekonywałem, że naszym głównym celem jest ochrona i pomoc w pomnażaniu Państwa środków. Czy więc oczywistością nie powinno być przyłączenie się do obozu bessy?
Nawet największym nie wychodzi każde rozdanie. Myślę, że tym razem panowie popełnili falstart, gdyż na przeszkodzie bessy stanęły potężne siły.
Ogłoszone w piątek dane o PKB w USA znów pozytywnie zaskoczyły i wynosząc +5,7% były: - średnio o ponad 1% lepsze od oczekiwań analityków; - najlepsze od lat; - wspierane są przez pozytywne dane o sektorze konsumpcyjnym, który generuje 70% amerykańskiego PKB.
A w opracowaniach najznamienitszych komentatorów rynków finansowych czytamy, że katalizatorem przeceny na Wall Street były... wyniki kwartalne Google'a, które... - wzrosły w IV kwartale 2009 r. o 13 proc. w porównaniu z tym samym okresem poprzedniego roku, do 4,95 mld USD, - były lepsze od oczekiwań, - Zarząd ogłosił świetlane perspektywy i super zyski w roku 2010, Summa summarum Google'a przeceniono o 5,7 proc. a podobno przecena akcje innych spółek technologicznych to też zasługa informatycznego giganta.
Pozytywnie zaskoczyły wyniki Microsoftu, General Electric i całego sektora banków.
Światowy rynek telefonów komórkowych przełamał spadkową tendencję i zanotował pokaźny wzrost a uznaniem odbiorców cieszyły się najbardziej drogie zaawansowane technologicznie modele telefonów.
Rozstrzygnięcie Nie uwierzyliśmy w pandemię, która miała zabić ćwierć ludności świata, więc nie uwierzymy w nowy kryzys a przynajmniej nie uwierzymy dopóki będą spływały doskonałe dane z gospodarki.
Uważam, że najbliższe dni mogą dać silne kilkuprocentowe odbicie a obecna sytuacja to tylko korekta w silnym trendzie wzrostowym. Sesji, na których notowane są kilkuprocentowe wzrosty jest kilka w ciągu roku. Uważam, że największe ryzyko na dziś, to być w najbliższych dniach poza rynkiem.
Oczywiście pamiętajmy, że nawet największa bessa nie jest dziełem 1 sesji. Jeśli więc pomimo doskonałych danych z gospodarki i ze spółek indeksy będą nadal traciły i zanotują jeszcze 2 - 3% przecenę, to będzie to sygnał do zmiany obozu - konwersja na rynek bezpieczny.
GPW Jesteśmy na poziomie 2 382 pkt. na WIG20. |
|
| |
Akwila
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:13 | |
| To teraz potrzebuję zjazdu poniżej 2300 do piątku bez podjazdu powyżej 2400. Chyba tak się stanie. | |
|
| |
myśliwyl Stalowe JAJA
Liczba postów : 12554 Age : 58 Location : małopolska Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:16 | |
| - barany napisał:
- myśliwyl napisał:
- marlon napisał:
- myśliwyl napisał:
Jak bliźniaki dzisiaj nie mogę się powstrzymać - S do pełna !!!!!! Zamykasz na Rejku? tym razem nie !!!!!!!!!!!! | |
|
| |
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:18 | |
| Wychodzę na rynek. Zostałem na S-kach i postawiłem stopy na 2400. | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:19 | |
| oj wzrosty sie psują | |
|
| |
marlon
Liczba postów : 821 Location : Centrum Registration date : 10/03/2008
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:19 | |
| brane na otwarciu oddane po 72 | |
|
| |
Diablo
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:21 | |
| - barany napisał:
- Wychodzę na rynek. Zostałem na S-kach i postawiłem stopy na 2400.
czy ty wczoraj nie pisales że na L chcesz sie przefarbowac? - ach ta moja skleroza | |
|
| |
franco
Liczba postów : 1421 Age : 46 Location : Okolice Krakowa Registration date : 14/11/2007
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:21 | |
| - Rmir napisał:
jedynym szkodliwym zjawiskiem może być zablokowanie etatów przez starszych policjantów i brak dostępu "świeżej krwi" Póki co to policja ma dużo wakatów z uwagi na brak odpowiednich kandydatów do pracy. Podwyższenie wieku emerytalnego powinno znacznie poprawić ten stan rzeczy. | |
|
| |
myśliwyl Stalowe JAJA
Liczba postów : 12554 Age : 58 Location : małopolska Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:22 | |
| | |
|
| |
przemak
Liczba postów : 8399 Age : 61 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:22 | |
| Ja juz po operacji na S | |
|
| |
sinuee
Liczba postów : 903 Age : 44 Registration date : 31/10/2008
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:24 | |
| - myśliwyl napisał:
- HOSSA !!!!!!!!!!!!!!!
i nie wypięty na ryjku? no no - - się dzieje | |
|
| |
professor
Liczba postów : 4166 Registration date : 07/01/2009
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:24 | |
| Taaa..... I teraz tradycyjne ćwiczenia rozluźniające 2370-2384. Oby krócej niż 24 godziny. Ponownie L 71. | |
|
| |
walent
Liczba postów : 638 Registration date : 18/03/2009
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:25 | |
| W20PLN pod oporami. | |
|
| |
sinuee
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:26 | |
| może jakąś ankietę, co stanie się jeżeli baza się przekręci - i czy się przekręci? | |
|
| |
Akwila
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:26 | |
| Pytanie czy będą chcieli Rejka wy... czy tym razem dadzą mu zarobić? | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:29 | |
| - delphia napisał:
- KRT napisał:
Mnie się taki sposób myślenia nie podoba bo akurat kwestie bezpieczeństwa zewnętrznego i wewnętrznego są jednymi z tych nielicznych którymi Państwo powinno się zajmować ..... Bzdury tam bezpieczeństwo zewnętrzne. Kto nas niby ma zaatakować? Sądzisz, że przy obecnej broni masowego rażenia nasza armia dałaby radę obronić nasz kraj? Nie bądź śmieszny. A czasy, że napadną na nas moskale z bagnetami, już dawno minęły. Nie liczebność armii się liczy a stopień jej wyszkolenia i zaawansowania. A robota wykonywana przez mundurowych, którzy sobie idą na emeryturkę to jest - powiedzmy sobie szczerze - PIERDZENIE W STOŁEK! To młodzi żołnierze i policjancji zapierdalają za tych starych nierobów na stanowiskach... i o nich tu chodzi niech ruszą spasłe dupska i do roboty się wezmą zamiast układać pasjansa na komendzie albo taki wielki pan kapral sobie żłopie gorzałę, rozkazuje wszystkim i myśli że menda jest pępkiem świata. | |
|
| |
myśliwyl Stalowe JAJA
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:29 | |
| - sinuee napisał:
- myśliwyl napisał:
- HOSSA !!!!!!!!!!!!!!!
i nie wypięty na ryjku?
no no - - się dzieje NIE BO OD POCZĄTKU ROKU ZAPŁACIŁEM JUŻ 20 TYS PROWIZJI A TEN RUCH DA DOBRZE ZAROBIĆ !!!! | |
|
| |
sinuee
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:32 | |
| - myśliwyl napisał:
- sinuee napisał:
- myśliwyl napisał:
- HOSSA !!!!!!!!!!!!!!!
i nie wypięty na ryjku?
no no - - się dzieje NIE BO OD POCZĄTKU ROKU ZAPŁACIŁEM JUŻ 20 TYS PROWIZJI A TEN RUCH DA DOBRZE ZAROBIĆ !!!! czyli minimum 2k koni obróconych, a pewnie trochę więcej myśliwy ale nie wpadasz na pomysł sprzedaży systemu - znaczy się zarabia hehe gratki | |
|
| |
Diablo
| - myśliwyl napisał:
- sinuee napisał:
- myśliwyl napisał:
- HOSSA !!!!!!!!!!!!!!!
i nie wypięty na ryjku?
no no - - się dzieje NIE BO OD POCZĄTKU ROKU ZAPŁACIŁEM JUŻ 20 TYS PROWIZJI A TEN RUCH DA DOBRZE ZAROBIĆ !!!! DM powinien ci stawiac pomnik co rok | |
|
| |
psylocyt
Liczba postów : 168 Age : 48 Location : miasto Ojca Registration date : 23/10/2009
| Że to niby złoty się umocnił, więc można po dobrym kursie zrealizować zyski | |
|
| |
Diablo
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:33 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- delphia napisał:
- KRT napisał:
Mnie się taki sposób myślenia nie podoba bo akurat kwestie bezpieczeństwa zewnętrznego i wewnętrznego są jednymi z tych nielicznych którymi Państwo powinno się zajmować ..... Bzdury tam bezpieczeństwo zewnętrzne. Kto nas niby ma zaatakować? Sądzisz, że przy obecnej broni masowego rażenia nasza armia dałaby radę obronić nasz kraj? Nie bądź śmieszny. A czasy, że napadną na nas moskale z bagnetami, już dawno minęły. Nie liczebność armii się liczy a stopień jej wyszkolenia i zaawansowania. A robota wykonywana przez mundurowych, którzy sobie idą na emeryturkę to jest - powiedzmy sobie szczerze - PIERDZENIE W STOŁEK! To młodzi żołnierze i policjancji zapierdalają za tych starych nierobów na stanowiskach... i o nich tu chodzi niech ruszą spasłe dupska i do roboty się wezmą zamiast układać pasjansa na komendzie albo taki wielki pan kapral sobie żłopie gorzałę, rozkazuje wszystkim i myśli że menda jest pępkiem świata. tez mnie to zastanawia jakie mamy szanse w konflikcie np z niemcami, Rosjanami?? bezsensu | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 Wto 02 Lut 2010, 09:34 | |
| - nanuk napisał:
- Chodzą komuś notowania NOL3 z WBK pod nowym Firefox'em? I może poratować prawidłowym plikiem dll - npNOL3_ns8_mozilla.dll (c:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins\npNOL3_ns8_mozilla.dll) w wersji 1.0.0.21? Ściągnąłem najnowszą wersję NOL3 i zainstalowałem ale nadal mam starą wersję dll i nie mam notowań pod Firefox. Może ktoś poratować i wysłać dobry dll na nanook@wp.pl (tylko prosze my zmienić rozszerzenie z *.dll na *.txt bo mi od razu filtr atywirusowy usunie wiadomość z załącznikiem dll.
Mi też nie chce to działać. Dlatego używam IE8 wyłącznie do NOLa i do niczego więcej. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 02.02.2010 | |
| |
|
| |
| UFO - 02.02.2010 | |
|