ja myślę, że ropka jeszcze spadnie ze cztery dolce, tak gdzieś do 83.5, ale to tylko tak na czuja słabe employment w jankach, spokojniejszy egipt, uwagi opec że rynek jest dobrze zaopatrzony (zwiększyli produkcję) i że ropa jest za droga, perspektywa umocnienia dolca, rosnące stopy u żółtych wiadomo jednak, że "czuj" bywa bardzo zawodny, jak ostatnio przekonałem się na srebrze
nie nie , trend masz wyraźny poki co idealnie zatrzymali sie na wsparciu i odbijaja, jak mi wyjdą powyzej 100 wg not xtb* to dam stopa na zero i dalej sie bede zastanawiał, wg mnie 110 jest w zasiegu potrzebny bylby impuls , niezłą kase trzepne juz przy 102 wiec kibicuje bykom
KRT zerknij tu:
http://www.eia.gov/
Garrett
Liczba postów : 928 Location : Łódź Registration date : 07/10/2009
Wpadka u Komorowskiego, świat o tym mówi Zdjęcie prezydenta Sarkozy'ego smutnie stojącego na deszczu w towarzystwie Angeli Merkel i Bronisława Komorowskiego szybko znalazło się we francuskiej agencji AFP wśród najlepszych zdjęć dnia. A CO ? MIAŁ ANGELE WYSTAWIĆ ?
Facet trzymający parasol BARDZO mi przypomina Mylogiego:
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
ja myślę, że ropka jeszcze spadnie ze cztery dolce, tak gdzieś do 83.5, ale to tylko tak na czuja słabe employment w jankach, spokojniejszy egipt, uwagi opec że rynek jest dobrze zaopatrzony (zwiększyli produkcję) i że ropa jest za droga, perspektywa umocnienia dolca, rosnące stopy u żółtych wiadomo jednak, że "czuj" bywa bardzo zawodny, jak ostatnio przekonałem się na srebrze
nie nie , trend masz wyraźny poki co idealnie zatrzymali sie na wsparciu i odbijaja, jak mi wyjdą powyzej 100 wg not xtb* to dam stopa na zero i dalej sie bede zastanawiał, wg mnie 110 jest w zasiegu potrzebny bylby impuls , niezłą kase trzepne juz przy 102 wiec kibicuje bykom
KRT zerknij tu:
http://www.eia.gov/
ok dzieki za linka chce wrocic znowu na rynek surowcowy wiec sie przyda
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
I teraz ciekaw jestem jak nasza szulernia zareaguje jeśli fiut rano będzie czerwony.... może w końcu Krach Kaki nastąpi?
Albo będziemy czekać aż świat się obsra i w 1-2 dni nadrobimy zaległości? Raz tak było jakiś czas temu, że wszędzie minusy a u nas +4% jak w psychiatryq zdaje się, że był to 26.May - dzień matki. Wigunia +4.46% a reszta świata czerwona jak arbuz. Podejrzewam, że w tym stylu to się musi odbyć bo tu NORMALNIE to się po prostu qrwa nie da.
Pamiętajcie podstawową zasadę naszej szulerni - to za Chiny nie urośnie gdy nadmiar leszcza jest na longach. Leszcz musi wejść masowo w S, wtedy takiego cugu fiuty dostaną że 100pkt w pół sesji będzie mało
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
I teraz ciekaw jestem jak nasza szulernia zareaguje jeśli fiut rano będzie czerwony.... może w końcu Krach Kaki nastąpi?
Albo będziemy czekać aż świat się obsra i w 1-2 dni nadrobimy zaległości? Raz tak było jakiś czas temu, że wszędzie minusy a u nas +4% jak w psychiatryq zdaje się, że był to 26.May - dzień matki. Wigunia +4.46% a reszta świata czerwona jak arbuz. Podejrzewam, że w tym stylu to się musi odbyć bo tu NORMALNIE to się po prostu qrwa nie da.
Pamiętajcie podstawową zasadę naszej szulerni - to za Chiny nie urośnie gdy nadmiar leszcza jest na longach. Leszcz musi wejść masowo w S, wtedy takiego cugu fiuty dostaną że 100pkt w pół sesji będzie mało
Zyd chce oszukac........ wzrosnie 100oczek jak wszedzie bedzie spadac
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Idealnie to ująłeś.
Gdy jest coś oczywiste to normalnie się qwa nie da, musi być na odwrót. Bo my przekorny naród jesteśmy.
dead_eye
Zamkną kanał Sueski to statki będą popierdalać dookoła Afryki i wtedy przynajmniej piraci somalijscy będa na bezrobociu albo wyemigrują zarobkowo do Nigerii
jak zamkną to sami sobie w noge strzelą, chyba nie sa takimi durniami
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
Zamkną kanał Sueski to statki będą popierdalać dookoła Afryki i wtedy przynajmniej piraci somalijscy będa na bezrobociu albo wyemigrują zarobkowo do Nigerii
jak jest rewolta to malo kto myśli
dead_eye
jak jest rewolta to malo kto myśli
może i tak, ale kilka mld USD ucieknie, myslec moze nie mysla, ale moze policzą
bardziej przestoje jak już, ale armia chyba strzeże kanału z tego co wiem
mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007
przeciwnicy Mubaraka zeby atmosfere podgrzac moga z granatnikow statek zatopic
dead_eye
pamietam kiedys podawali jak do przerwy Totenham prowadzil 3:0 z ManU, stawka byla na win Totemu jakies 1,03 to gość cale oszczednosci wsadził - chyba kilkadzisiat kilo funtów, miała być easy money, a ManU wyciagnal na 3:5
With emotions running high, he convinced his girlfriend that it would be a sound investment to put their entire mortgage on a Tottenham win. With a 3-0 half-time lead the odds would have been ridiculously low, perhaps 1.03, but put enough money down, and 3% suddenly becomes a nice little earner. What could possibly go wrong?
hehe - prawie pewny bet jak Oil
Ostatnio zmieniony przez dead_eye dnia Pon 07 Lut 2011, 21:32, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
"Independent" o powiązaniach wysłannika USA do Egiptu z Mubarakiem
Specjalny wysłannik prezydenta USA Baracka Obamy do Egiptu Frank Wisner pracuje w firmie lobbingowej reprezentującej egipski rząd, co oznacza, że Hosni Mubarak jest jego klientem - pisze brytyjski dziennik "The Independent".
Zakładając, że trend wzrostowy średnioterminowy nie padnie, wychodzi, że obecne poziomy (niższe od 2760) są dobre dla dobrania eL, bo zamknięcie tygodnia powinno być wyższe od dzisiejszego zamknięcia, inaczej powstanie średnioterminowy sygnał eS. Chociaż w obrębie świeczki tygodniowej dopuszczalny jest spadek nawet do 2690, ale musieli by szybko zawrócić dużo powyżej 2760, czy taka dynamika będzie? Trudno powiedzieć Czyli wte, albo we wte. Ja przyjąłem punkt widzenia zgodnie z trendem.
Ostatnio zmieniony przez karnak dnia Pon 07 Lut 2011, 21:45, w całości zmieniany 1 raz
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
Jeden z argumentów za średnioterminowym ruchem do góry:
No ciekawe... choć średnia jakby zaczyna opadać z lekka. A jaka to średnia?
233 na tygodniowym. To opadanie porównując historycznie nie ma znaczenia. Istotniejszy element wspólny to powrót do średniej i później dynamiczne odbicie. Powrót był, czyli teraz......
Zakładając, że trend wzrostowy średnioterminowy nie padnie, wychodzi, że obecne poziomy (niższe od 2760) są dobre dla dobrania eL, bo zamknięcie tygodnia powinno być wyższe od dzisiejszego zamknięcia, inaczej powstanie średnioterminowy sygnał eS. Czyli wte, albo we wte. Ja przyjąłem punkt widzenia zgodnie z trendem.
warto sie trzymac trendu bo wieksze prawdopodobieństwo jest jego kontynuowania, wiec logiczne rozumowanie, a jak padnie wsparcie no coz od czego sa stopy, szkoda tylko że to tak długo sie pałuje mozemy jedynie sie pocieszac, że im dluzsza konsola tym wybicie jest bardziej dynamiczne, a patrzac jakie mamy zaległosci do jankesa to moze byc naprawde spory ruch
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Zakładając, że trend wzrostowy średnioterminowy nie padnie, wychodzi, że obecne poziomy (niższe od 2760) są dobre dla dobrania eL, bo zamknięcie tygodnia powinno być wyższe od dzisiejszego zamknięcia, inaczej powstanie średnioterminowy sygnał eS. Czyli wte, albo we wte. Ja przyjąłem punkt widzenia zgodnie z trendem.
warto sie trzymac trendu bo wieksze prawdopodobieństwo jest jego kontynuowania, wiec logiczne rozumowanie, a jak padnie wsparcie no coz od czego sa stopy, szkoda tylko że to tak długo sie pałuje mozemy jedynie sie pocieszac, że im dluzsza konsola tym wybicie jest bardziej dynamiczne, a patrzac jakie mamy zaległosci do jankesa to moze byc naprawde spory ruch
troche z pamieci ale start QE1 w marcu 2009- do marca/kwietnia 2010 , od pazdziernika 2010 jest QE2 chyba do czerwca 2011 i teraz zobaczcie sobie wykres jakiegokolwiek indeksu w USA
Stary temat zeszłoroczny
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009