|
| UFO - 02.03.2011 | |
|
+53Awa Jones dziadek malec Ryszard III jj Pan Nikt mariner kaczor przemak Fanexa Grześ Cris EX crus ojro psylocyt Damian soja XE (brat EXa) W stronę słońca :) dead_eye przemas00 Dave busia tarzan Rmir Jastrząb pawg kydo filip RJ Vasyl thorgall dex north-south EURO dixi Reser mobar barura barany nomad Salomon Fiszman adepcik2 Diablo karnak SYLWESTER kamikaze zibi Ed Małolat inwestor 57 posters | |
WOU | =L | | 46% | [ 11 ] | =0 | | 21% | [ 5 ] | =S | | 33% | [ 8 ] |
| Wszystkich Głosów : 24 | | Poll closed |
| Autor | Wiadomość |
---|
Awa
Liczba postów : 1341 Location : Wawa Registration date : 03/11/2008
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 21:27 | |
| - karnak napisał:
- mariner napisał:
- karnak napisał:
- tarzan napisał:
- karnak napisał:
- A jutro niewykluczony ruch do dolnej bandy.
Ach te szfagry potrafią zmyły robić a wiesz, gdzie ona jest? Na użytek mojej gry zakładam gdzie może być, co nie wyklucza pomyłki. Jednak na forum nie podaję takich szczegółów, a Ty wysnuwasz zły wniosek, że nie wiem. Na tym forum nie podajesz
Na jakim podajesz
Pzdr Teraz już nigdzie. Nie warto za dużo. hmmm, sorry panowie ale nie rozumiem tych waszych drobnych "złośliwości": a) jesteśmy tu już trochę czasu, więc wiadomo, że każdy jakąś technikę ma, b) że nie chce się nią dzielić z innymi - to normalne, wszak to nie jest kółko dobroczynne, c) np. mój kanał wynika w dużej mierze od otwarcia, więc nawet gdybym chciała go podać dzisiaj - to musiałabym uwzględnić jutrzejsze otwarcie, czyli musiałabym dodać +/- ileś punktów, a wtedy ten "kanał" bezsensownie by mi się rozszerzył i jego wartość merytoryczna byłaby zerowa, wiec niby po co miłabym go podawać - wszak każdy i tak ma jakiś swój, d) zauważyłam pewną "niemiłą" właściwość na forum: jak ktoś podał prognozę, i ta prognoza okazała się błędna - to z im większym przekonaniem to pisał - tym większe "cięgi" obrywał, i trwały całkiem długo, ale jeżeli prognozował dobrze - to parę (max) gratulacji dostanie i sprawy nie ma ja wiem, że rynek to: stres, adrenalina, testosteron i inne takie tam, ale niech każdy zrobi sobie tabliczkę z napisem drukowanymi literami: "celem dobrego inwestora [...] jest [...] prawidłowe przeprowadzenie transakcji" (A.Elder), czyli zgodnie z własną strategią nawet jesli ta chwilowo daje stratę "hossa" wkurwia generalnie wszystkich, odpoczniemy w "bessie" | |
| | | Ryszard III
Liczba postów : 176 Registration date : 24/08/2010
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 21:28 | |
| | |
| | | przemak
Liczba postów : 8399 Age : 61 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 21:36 | |
| No wiec ten AM na androidzie to dziala, ale sie wiesza. Generalnie fajne, ale oczywiscie to nie mt4. Do podgladu super, o to mi chodzilo, trzeba przyznac, ze am idzie mocno do przodu, gratulacje. | |
| | | EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 21:43 | |
| | |
| | | Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 21:50 | |
| - KRT napisał:
- Jones napisał:
- kolejne udogodnienie w AM http://www.admiralmarkets.pl/mobile-trader/android
co do konta PRO jak na razie do bani jeżeli dalej bedzie źle t wracan do standard hej co wg Ciebie jest do bani? sam sie nosiłem z zamiarem otworzenia pro ale jak piszesz że do bani to zaczynam sie zastanawiac czy warto konto wymusza szybki DT bo czlowiek się łudzi ze nawet na 1 pipsie może zarobić stop można nawet postawic od razu na 0,5 pipsa masz wiecej liczb po przecinku no i po co mi to wszystko to tylko generuje dodatkowy szum lataja te dziesiate cześci pipsa patrze na drugi rachunek zwykły a tu nic praktycznie stoi wszystko na koniec zasadnicza sprawa nie moge uruchomić systemu do końca tygodnia testuje i chyba zrezygnuje z niego zobaczymy
Ostatnio zmieniony przez Jones dnia Sro 02 Mar 2011, 21:53, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 21:51 | |
| - Awa napisał:
- karnak napisał:
- mariner napisał:
- karnak napisał:
- tarzan napisał:
- karnak napisał:
- A jutro niewykluczony ruch do dolnej bandy.
Ach te szfagry potrafią zmyły robić a wiesz, gdzie ona jest? Na użytek mojej gry zakładam gdzie może być, co nie wyklucza pomyłki. Jednak na forum nie podaję takich szczegółów, a Ty wysnuwasz zły wniosek, że nie wiem. Na tym forum nie podajesz
Na jakim podajesz
Pzdr Teraz już nigdzie. Nie warto za dużo. hmmm, sorry panowie ale nie rozumiem tych waszych drobnych "złośliwości": a) jesteśmy tu już trochę czasu, więc wiadomo, że każdy jakąś technikę ma, b) że nie chce się nią dzielić z innymi - to normalne, wszak to nie jest kółko dobroczynne, c) np. mój kanał wynika w dużej mierze od otwarcia, więc nawet gdybym chciała go podać dzisiaj - to musiałabym uwzględnić jutrzejsze otwarcie, czyli musiałabym dodać +/- ileś punktów, a wtedy ten "kanał" bezsensownie by mi się rozszerzył i jego wartość merytoryczna byłaby zerowa, wiec niby po co miłabym go podawać - wszak każdy i tak ma jakiś swój, d) zauważyłam pewną "niemiłą" właściwość na forum: jak ktoś podał prognozę, i ta prognoza okazała się błędna - to z im większym przekonaniem to pisał - tym większe "cięgi" obrywał, i trwały całkiem długo, ale jeżeli prognozował dobrze - to parę (max) gratulacji dostanie i sprawy nie ma
ja wiem, że rynek to: stres, adrenalina, testosteron i inne takie tam,
ale niech każdy zrobi sobie tabliczkę z napisem drukowanymi literami: "celem dobrego inwestora [...] jest [...] prawidłowe przeprowadzenie transakcji" (A.Elder), czyli zgodnie z własną strategią nawet jesli ta chwilowo daje stratę
"hossa" wkurwia generalnie wszystkich, odpoczniemy w "bessie" Nie wiem co na to odpowiedzieć Nie było moją intencją ośmieszanie kogokolwiek Jak czytam inne fora to tam też jest dużo chamstwa a może celowej dezinformacji Wielu userów tego forum udziela się na innych forach A to forum niektórzy traktują po macoszemu Dlaczego stali bywalcy nie pomagają sobie tylko walczą ze sobą Pzdr | |
| | | EX
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 21:51 | |
| | |
| | | przemak
Liczba postów : 8399 Age : 61 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 21:53 | |
| AM na androidzie dziala fajnie, zawiesilo sie raz, przypadkiem chyba. Dwie rzeczy - nie pamieta numerow i hasel wielu kont, tylko ostatnie, wiec trzeba wpisywac i login i pass, ale to pikus, bo w sumie i tak to jest do podgladu. Nie ma niestety kresek transakcji i stopow na wykresie, a to troche szkoda. Poza tym - bardzo OK. Tylko kiedy wydluza sesje, bo do popatrzenia idealne. | |
| | | Awa
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 21:54 | |
| | |
| | | Grześ
Liczba postów : 730 Registration date : 08/07/2009
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 21:57 | |
| | |
| | | EX
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 21:58 | |
| - Awa napisał:
- EX napisał:
- Genialnym nie sądzę, teoretykiem Co do Twojej opinii o mojej technice inwestycji świadczy tylko fakt, że szortoza maniakalna ogarnęła Cię dogłębnie i tu się Twojej ocenie nie dziwie bo stoimy po przeciwnej stronie rynku od dawna [...]
Ex - zgadzam się z wieloma Twoimi twierdzeniami, ale naprawdę odpuść sobie czasami udawadnianie, że masz zawsze racje - w myśl staropolskiej zasady: "mądry głupiemu ustępuje, a głupi się z tego raduje",
czepianie się, że ktoś wykasował swój post, albo przytaczanie przez pół strony wpisów przedmówcy z dawnych czasów?
odpuść i odstresuj się, pzdr Ja się nikogo nie czepiam, że post wykasował, niech autor zacytuje co napisał. A Dziadka dałem dla przykładu dla potomnych i nowych mniej doświadczonych co forum przeglądają. Ja zestresowany Większego optymisty na tym forum ze świeczką nie znajdziesz. Pozdro. | |
| | | karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:04 | |
| Jeszcze jest czas, by to przemyśleć: | |
| | | Awa
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:05 | |
| mam praktyczne pytanie: czy ktoś z Was jest członkiem SII? czy oferują tam kartę "multisport" benefit system? i czy z tego korzysta? osobiście bardzo zainteresowana jestem taką kartą, albo może ktoś w swojej fimrie ma mozliwość podczepienia osoby "towarzyszącej"? - oczywiście jej koszty pokryję sama, zależy mi jedynie na "podpięciu" się jako osoba "towarzyszącą" do momentu gdy sama nie znajdę czegoś na własny "rachunek" aby mieć tę kartę | |
| | | Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:07 | |
| amerykanie zarazili sie od naszych, jakas epidemia | |
| | | Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:11 | |
| - Awa napisał:
- mam praktyczne pytanie: czy ktoś z Was jest członkiem SII?
czy oferują tam kartę "multisport" benefit system? i czy z tego korzysta? osobiście bardzo zainteresowana jestem taką kartą, albo może ktoś w swojej fimrie ma mozliwość podczepienia osoby "towarzyszącej"? - oczywiście jej koszty pokryję sama, zależy mi jedynie na "podpięciu" się jako osoba "towarzyszącą" do momentu gdy sama nie znajdę czegoś na własny "rachunek" aby mieć tę kartę
byłem przez dwa lata w tym roku zrezygnowałem bo ich zniżki są mi juz niepotrzebne o takiej karcie nic niesłyszanemu hej | |
| | | nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
| | | | SYLWESTER
Liczba postów : 10585 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:14 | |
| - EX napisał:
- Awa napisał:
- EX napisał:
- Genialnym nie sądzę, teoretykiem Co do Twojej opinii o mojej technice inwestycji świadczy tylko fakt, że szortoza maniakalna ogarnęła Cię dogłębnie i tu się Twojej ocenie nie dziwie bo stoimy po przeciwnej stronie rynku od dawna [...]
Ex - zgadzam się z wieloma Twoimi twierdzeniami, ale naprawdę odpuść sobie czasami udawadnianie, że masz zawsze racje - w myśl staropolskiej zasady: "mądry głupiemu ustępuje, a głupi się z tego raduje",
czepianie się, że ktoś wykasował swój post, albo przytaczanie przez pół strony wpisów przedmówcy z dawnych czasów?
odpuść i odstresuj się, pzdr Ja się nikogo nie czepiam, że post wykasował, niech autor zacytuje co napisał. A Dziadka dałem dla przykładu dla potomnych i nowych mniej doświadczonych co forum przeglądają. Ja zestresowany Większego optymisty na tym forum ze świeczką nie znajdziesz. Pozdro. Ty zacytowałeś - wycinając jedyne trzy słowa (powtórz je teraz )- po co ta manipulacja !? podziwiam za warsztat ! - jak Ci co nie pasi , to masz cytaty z paru lat do tyłu lub z paru chwil przed !!!! ( KGB ) Naprawdę jesteś ? , czy tylko " czynnik medialny " na podbijanie kursu ( do czasu bo po tym się zanika ) | |
| | | W stronę słońca :)
Liczba postów : 2490 Registration date : 05/07/2008
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:16 | |
| - Awa napisał:
czy oferują tam kartę "multisport" benefit system? i czy z tego korzysta? osobiście bardzo zainteresowana jestem taką kartą, albo może ktoś w swojej fimrie ma mozliwość podczepienia osoby "towarzyszącej"? - oczywiście jej koszty pokryję sama, zależy mi jedynie na "podpięciu" się jako osoba "towarzyszącą" do momentu gdy sama nie znajdę czegoś na własny "rachunek" aby mieć tę kartę
Praktycznie każdy wiekszy bank zapewnia takie karty swoim pracownikom. Jesli masz kogoś w banku załatwisz | |
| | | Awa
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:17 | |
| - mariner napisał:
- [...] Wielu userów tego forum udziela się na innych forach
A to forum niektórzy traktują po macoszemu Dlaczego stali bywalcy nie pomagają sobie tylko walczą ze sobą Pzdr mnie to też, za każdym razem dziwi celem forum jest wspieranie, wymiana informacji (oczywiscie w granicach małej dobroczynności ) i ...fajne spędzenie czasu, który i tak przeznacza się na siedzenie przed kompem, rynek jest sam w sobie tak stresujący, że nie warto wzajemnie sobie "dowalać" stresu, pzdr | |
| | | inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:20 | |
| JP Morgan: RPP będzie musiała podnieść stopy w drugim kwartale '11 PAP - Biznes 2 Mar 2011, 21:10
02.03. Warszawa (PAP) - RPP będzie zmuszona podnieść stopy procentowe w drugim kwartale 2011 roku - napisali w środowym komentarzu analitycy JP Morgan. Przewidują - cykl podwyżek stóp do końca 2011 r. łącznie o 75 pb.
"Co więcej, jeśli nasza średnioroczna prognoza inflacyjna za br. (3,7 proc.) jest prawdziwa, to inflacja będzie dla NBP odgórnym zaskoczeniem, choć podzielamy opinię, iż w II połowie br. się obniży" - uważają analitycy.
"Wygląda na to, że RPP w większym zakresie koncentruje się obecnie na monitorowaniu wtórnych efektów inflacyjnych, utrzymujący się silny popyt konsumpcyjny i prężny rynek pracy powinny rozproszyć obawy o to, czy ożywienie się utrzyma" - dodali.
Ponadto podkreślili, że "przy polityce fiskalnej zapewniającej umiarkowane zacieśnienie w br., podtrzymujemy prognozę zwyżki podstawowych stóp procentowych o dalsze 75 pb. do końca br. i 50 bp za 2012 r.". (PAP) | |
| | | Awa
| | | | chesiu
Liczba postów : 14 Age : 43 Registration date : 18/01/2011
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:21 | |
| - Awa napisał:
Mnie również nic nie wiadomo o takiej karcie. Pozdrawiam | |
| | | mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:22 | |
| - EX napisał:
- Awa napisał:
- EX napisał:
odpuść i odstresuj się, pzdr Ja się nikogo nie czepiam, że post wykasował, niech autor zacytuje co napisał. A Dziadka dałem dla przykładu dla potomnych i nowych mniej doświadczonych co forum przeglądają. Ja zestresowany Większego optymisty na tym forum ze świeczką nie znajdziesz. Pozdro. Co tu dużo gadać przez wiele lat dorobiłeś się majątku znacznie łatwiej jest grać/inwestować zarobionymi pieniędzmi dla Ciebie spadek/wzrost o 100pkt to chuj ale dla mnie to dużo a Ty czasami naśmiewasz się z takich jak ja dajesz prognozy długoterminowe ale czasami depo lub psyche tego nie wytrzymują Pzdr | |
| | | mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:24 | |
| EX jest jakis zmieniony od jakiegos czasu czerwonka miedziana | |
| | | EX
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:25 | |
| - SYLWESTER napisał:
- jak Ci co nie pasi , to masz cytaty z paru lat do tyłu lub z paru chwil przed !!!! ( KGB ) Naprawdę jesteś ? , czy tylko " czynnik medialny " na podbijanie kursu ( do czasu bo po tym się zanika ) Sam zacytuj tę swoją logikę, nie wyciąłem tych słów po prostu ich nie pamiętam, dlatego dopisałem, że cytuję z pamięci. Co do drugiego pytania tak jestem wirtualny przyleciały tym UFO co go w uk widzieli A teraz ja zapytam wszystko oby w porządku | |
| | | Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| | | | W stronę słońca :)
Liczba postów : 2490 Registration date : 05/07/2008
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:29 | |
| | |
| | | EX
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:30 | |
| - mariner napisał:
Co tu dużo gadać przez wiele lat dorobiłeś się majątku znacznie łatwiej jest grać/inwestować zarobionymi pieniędzmi dla Ciebie spadek/wzrost o 100pkt to chuj ale dla mnie to dużo a Ty czasami naśmiewasz się z takich jak ja dajesz prognozy długoterminowe ale czasami depo lub psyche tego nie wytrzymują
Pzdr A przeca moje depo i moja psycha wytrzymują moje prognozy Zastanawiasz się na czym polega ta różnica I tu wcale nie o pieniądzach myślę. Przeca każdy gra wg swojej strategi i przede wszystkim za swoje. Motto „Dopiero gdy zaczniesz zarabiać - wiesz że byłeś biedny | |
| | | dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:32 | |
| - EX napisał:
- dziadek napisał:
EX jest genialnym............. teoretykiem, chcesz pić ale tak na niby??? Pozdrawiam! Genialnym nie sądzę, teoretykiem Co do Twojej opinii o mojej technice inwestycji świadczy tylko fakt, że szortoza maniakalna ogarnęła Cię dogłębnie i tu się Twojej ocenie nie dziwie bo stoimy po przeciwnej stronie rynku od dawna
Kiedy ja wieszczyłem kontynuację hossy na indeksach i surowcach, goldzie, silver ect. http://pokazywarka.pl/2djvd5/ Ty dalej widziałeś spadki. Widocznie rynek Cię zweryfikował. Ja jestem misiem maniakalnym, mam taką skazę która mi została z czasów kiedy można było grać tylko na kasowym (jako forma odreagowania). Można mi wierzyć lub nie, ale zarobiłem tam duże pieniądze, inwestując tylko w spółki śmieciowe a w każdym razie tanie. Nie miałem żadnej wiedzy,żadnego przygotowania. Po prostu kupowałem i czekałem aż zdrożeją! Na kontraktach wtopiłem duże pieniądze, przeważnie jako miś. Potem część "odegrałem", korzystając z pomocy Myśliwego (dosłownie prowadził za rączkę) i Kozojeba (grałem Jego systemem tylko mnie znudziło). Obecnie jestem "do tyłu" około 40 k. Tylko że ja to robię naprawdę!!! Mnie na to stać, jestem rentierem (nie mylić z rencistą) i ok 5 k/month mogę zwyczajnie przepierdolić i jeszcze mi zostanie na zapłacenie modemu żeby nie musieć pisać ze służbowego! EX. ja podziwiam Twoją wiedzę, Twoją pracę wkładaną w monitorowanie rynków, ale kasy to Ty niemasz , jesteś golasem i ja za to daję głowę!!!. Ja przez ścianę wyczuwam ludzi którzy są golasami (być golasem to nie wstyd........ale i nie zaszczyt) Nie masz kasy, masz rację, masz wiedzę, ale niemasz kasy!!! To w takim razie kim jesteś??? - Genialnym Teoretykiem!!! Pozdrawiam + Pastor ręką własną _________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
| |
| | | Awa
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 Sro 02 Mar 2011, 22:32 | |
| - mariner napisał:
- EX napisał:
[...] Ja zestresowany Większego optymisty na tym forum ze świeczką nie znajdziesz. Pozdro. [...] dla Ciebie spadek/wzrost o 100pkt to chuj ale dla mnie to dużo a Ty czasami naśmiewasz się z takich jak ja dajesz prognozy długoterminowe ale czasami depo lub psyche tego nie wytrzymują
Pzdr każdy powinien swój interwał inwestycji dostosować do swoich możliwości ; psychicznych i finansowych, ale to oznacza, że rację ma ten - który gra na 5 min i woli sie "obracać" co chwile oby tylko nie stracić (chwilowo) iluś punktów, i rację ma też ten który zajmuje jedną pozycję i trzyma ją długi czas swego czasu słyszałam o zabawie inwestorów i swoistej "grze" między nimi - sztuką było zająć pozycje na serii i "siedzieć" na niej od poczatku do końca, kto zajął dobrze i nie "pękł" po drodze - ten wygrywał | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 02.03.2011 | |
| |
| | | | UFO - 02.03.2011 | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |