|
| UFO - 26.08.2011 | |
|
+41mixa Jones XE (brat EXa) forex filip Takitam MoralnyNiepokój karnak Dave SzFagier Damian MaxMartini Generał adepcik2 jj gąsior dead_eye barany Diablo Windziarz Małolat thorgall PINGWIN (Z MADAGASKARU) kaczor petgry fastenter Pan Nikt Reser tarzan delphia początkujący po raz 7 Aligator W stronę słońca :) nomad zibi MICHU EX kLeszcz janek SYLWESTER inwestor 45 posters | |
WOU | =L | | 25% | [ 3 ] | =0 | | 25% | [ 3 ] | =S | | 50% | [ 6 ] |
| Wszystkich Głosów : 12 | | Poll closed |
| Autor | Wiadomość |
---|
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 12:46 | |
| - Generał napisał:
- kaczor gadasz, że w Polsce jest dobrze. Mogę się zgodzić częściowo. Tobie jest dobrze, mi i pewnie większości tu na forum, ale spójrz ilu w Polsce jest takich co nie mają co go garnka włożyć. Zapewniam Cię, ,że jeśli byśmy mieli taki poziom jak w Anglii to by bym powiedział, że mamy dobrze, a tak to powiem że mamy nie wiele lepiej niż na węgrzech czy słowacji, boi czechy już nas wyprzedziły, tak samo litwa
mała uwaga: bywa tak i warto miec tego swiadomosc, że często oceniamy coś poprzez pryzmat naszego otoczenia - ktoś wykształcony dobrze zarabiajacy, pewnie +/- ma podobny profil znajomych, stąd wrażenie, ze wszedzie dobrze i mówią: " kazdy z moich znajomych ma niezłą kasę i nie narzeka, a komu nie chce sie robic ten nie ma" , z kolei gorzej wykształceni/bezrobotni przebywaja w swoim towarzystwie, stąd oceniają po swojemu - mówiąc "wszyscy moim znajomi mają zle a wybrani maja kasę" | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 12:46 | |
| jeszcze 6313 pipsa i zamykam S na chf/pln |
| | | MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 12:48 | |
| - adepcik2 napisał:
- MICHU napisał:
- dzięki Windziarz za wsparcie
stawiam tezę że ewidentnie jest ktoś u góry podpłacony, a potem już tylko jeden osłaniał następnego, takie życie
Sylwester zaproponowal chyba jedyne mozliwe rozwiazanie, tzn. jedyne skuteczne, inaczej sprawa bedzie ciagnela sie w nieskonczonosc ze wskazaniem na Twoja porazke. Sprobowac naglosnic sprawe, najlepiej przez media opozyjne do obecnie rzadzacych, zeby reportaz przed wyeimitowaniem nie "zaginal", podobnie jak pisanie do Donieslawa - przeciez swojego gniazda kalal nie bedzie.
A nomadem sie nie przejmuj to jakis b. abstrakcyjny byt adepcik doczytałem się w poradniku dla piszących skargę do ETPC że wywalanie sprawy na zewnątrz będzie na moją niekorzyść co uznają jako naciskowe bezproceduralne działanie przeciwko władzy, która z tego jeszcze będzie miała argumenty z tego wynika że im wolno wszystko bo to oni stanowią prawo, które sami łamią | |
| | | Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 12:49 | |
| - dead_eye napisał:
- Generał napisał:
- kaczor gadasz, że w Polsce jest dobrze. Mogę się zgodzić częściowo. Tobie jest dobrze, mi i pewnie większości tu na forum, ale spójrz ilu w Polsce jest takich co nie mają co go garnka włożyć. Zapewniam Cię, ,że jeśli byśmy mieli taki poziom jak w Anglii to by bym powiedział, że mamy dobrze, a tak to powiem że mamy nie wiele lepiej niż na węgrzech czy słowacji, boi czechy już nas wyprzedziły, tak samo litwa
mała uwaga: bywa tak i warto miec tego swiadomosc, że często oceniamy coś poprzez pryzmat naszego otoczenia - ktoś wykształcony dobrze zarabiajacy, pewnie +/- ma podobny profil znajomych, stąd wrażenie, ze wszedzie dobrze i mówią: " kazdy z moich znajomych ma niezłą kasę i nie narzeka, a komu nie chce sie robic ten nie ma" , z kolei gorzej wykształceni/bezrobotni przebywaja w swoim towarzystwie, stąd oceniają po swojemu - mówiąc "wszyscy moim znajomi mają zle a wybrani maja kasę" true | |
| | | Generał
Liczba postów : 9866 Registration date : 28/04/2011
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 12:49 | |
| - dead_eye napisał:
- Generał napisał:
mała uwaga: bywa tak i warto miec tego swiadomosc, że często oceniamy coś poprzez pryzmat naszego otoczenia - ktoś wykształcony dobrze zarabiajacy, pewnie +/- ma podobny profil znajomych, stąd wrażenie, ze wszedzie dobrze i mówią: " kazdy z moich znajomych ma niezłą kasę i nie narzeka, a komu nie chce sie robic ten nie ma" , z kolei gorzej wykształceni/bezrobotni przebywaja w swoim towarzystwie, stąd oceniają po swojemu - mówiąc "wszyscy moim znajomi mają zle a wybrani maja kasę" trochę prawdy w tym jest, ale prowadząc firmę produkcyjną, liczba zamówień spada ! a czemu spada? bo ludzi nie stać - proste jak dasz ludziom pracę to na coś wydadzą pieniadze i wtedy wszystko się rusza, pkb rośnie no ale jak rząd nie potrafi stworzyć dobrych warunków dla firm, by te mogły się rozwijać i zatrudniać kolejnych pracowników to mamy rząd idiotów | |
| | | Generał
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 12:50 | |
| w ogóle ktoś tu prowadzi działalność gosp. ? czy tylko macie gówniane pojęcia o tym ? | |
| | | dead_eye
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 12:51 | |
| generale, zgadzam się - ale to inny temat - ja pisałem w aspekcie wydawania sądów na podstawie niereprezentatywnej próbki danych i to nie chodzi o kasę, bo to przykład tylko
| |
| | | Aligator
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 12:53 | |
| - Generał napisał:
- w ogóle ktoś tu prowadzi działalność gosp. ? czy tylko macie gówniane pojęcia o tym ?
znasz jakiś fajne miejsce w sieci o prowadzeniu działalności itd.? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 12:54 | |
| - dead_eye napisał:
- Generał napisał:
mała uwaga: bywa tak i warto miec tego swiadomosc, że często oceniamy coś poprzez pryzmat naszego otoczenia - ktoś wykształcony dobrze zarabiajacy, pewnie +/- ma podobny profil znajomych, stąd wrażenie, ze wszedzie dobrze i mówią: " kazdy z moich znajomych ma niezłą kasę i nie narzeka, a komu nie chce sie robic ten nie ma" , z kolei gorzej wykształceni/bezrobotni przebywaja w swoim towarzystwie, stąd oceniają po swojemu - mówiąc "wszyscy moim znajomi mają zle a wybrani maja kasę" bo kaczor to z nomenklatury jest wg niego w szwecji jest zle a w polsce dobrze corka zarabia miesiecznie 21k seków ,netto 15 k sek a u nas miala 1100 pln /na reke chyba na palec tyle powinno byc a ceny np. laptopa 10-20c% drozsze niz u nas zarcie od 50-100 % drozsze i co najwazniejsze o nic nie musisz sie wykłócać nic załatwiać wszystko co ci sie nalezy na pewno dostaniesz
Ostatnio zmieniony przez osły dnia Pią 26 Sie 2011, 12:59, w całości zmieniany 1 raz |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 12:58 | |
| - Generał napisał:
- w ogóle ktoś tu prowadzi działalność gosp. ? czy tylko macie gówniane pojęcia o tym ?
ja prowadze dzialalnosc w branzy spożywczej i takiego malego popytu na zywnoosc i cen w hurcie juz dawno nie bylo (oczywiscie brak eksportu do Rosji ) ludzie kupuja teraz ksiazki i wyprawki dla dzieci i na wszystkim innym oszczędzają ,nawet na zarciu jak tak dalej pojdzie to niedlugo beda blokady rolników na drogach |
| | | adepcik2
Liczba postów : 1974 Registration date : 08/11/2008
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:00 | |
| - MICHU napisał:
- adepcik2 napisał:
- MICHU napisał:
- dzięki Windziarz za wsparcie
stawiam tezę że ewidentnie jest ktoś u góry podpłacony, a potem już tylko jeden osłaniał następnego, takie życie
Sylwester zaproponowal chyba jedyne mozliwe rozwiazanie, tzn. jedyne skuteczne, inaczej sprawa bedzie ciagnela sie w nieskonczonosc ze wskazaniem na Twoja porazke. Sprobowac naglosnic sprawe, najlepiej przez media opozyjne do obecnie rzadzacych, zeby reportaz przed wyeimitowaniem nie "zaginal", podobnie jak pisanie do Donieslawa - przeciez swojego gniazda kalal nie bedzie.
A nomadem sie nie przejmuj to jakis b. abstrakcyjny byt adepcik doczytałem się w poradniku dla piszących skargę do ETPC że wywalanie sprawy na zewnątrz będzie na moją niekorzyść co uznają jako naciskowe bezproceduralne działanie przeciwko władzy, która z tego jeszcze będzie miała argumenty
z tego wynika że im wolno wszystko bo to oni stanowią prawo, które sami łamią ci z czasow PRL-u to sie wieszali, tak im sumienie podpowiadalo...a skierowanie sprawy do ETPC to nie jest wyprowadzanie sprawy na zew. ? | |
| | | początkujący po raz 7
Liczba postów : 299 Registration date : 13/08/2011
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:04 | |
| - osły napisał:
- Generał napisał:
ja prowadze dzialalnosc w branzy spożywczej i takiego malego popytu na zywnoosc i cen w hurcie juz dawno nie bylo (oczywiscie brak eksportu do Rosji )
ludzie kupuja teraz ksiazki i wyprawki dla dzieci i na wszystkim innym oszczędzają ,nawet na zarciu
jak tak dalej pojdzie to niedlugo beda blokady rolników na drogach ja nie jem już nic 5 dzień (głodówka oczyszczajaca), na miesięcznym urlopie przytyłem 10 kg i myslałem ze dlatego, ale widać to taki trend | |
| | | dead_eye
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:05 | |
| - początkujący po raz piąty napisał:
ja nie jem już nic 5 dzień (głodówka oczyszczajaca), na miesięcznym urlopie przytyłem 10 kg i myslałem ze dlatego, ale widać to taki trend przeciez to lipa takie coś - lepiej jeść, ale mniej i zdrowiej i biegac 5-15km codziennie, w zależności od formy | |
| | | Damian
Liczba postów : 7125 Location : Waw Registration date : 28/01/2008
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:06 | |
| - Aligator napisał:
- dead_eye napisał:
- Generał napisał:
mała uwaga: bywa tak i warto miec tego swiadomosc, że często oceniamy coś poprzez pryzmat naszego otoczenia - ktoś wykształcony dobrze zarabiajacy, pewnie +/- ma podobny profil znajomych, stąd wrażenie, ze wszedzie dobrze i mówią: " kazdy z moich znajomych ma niezłą kasę i nie narzeka, a komu nie chce sie robic ten nie ma" , z kolei gorzej wykształceni/bezrobotni przebywaja w swoim towarzystwie, stąd oceniają po swojemu - mówiąc "wszyscy moim znajomi mają zle a wybrani maja kasę" true sam sie kiedys zlapalem bo jako nastolatek myslalem , ze wszyscy idą na studia otoczenie robi swoje | |
| | | Pan Nikt Dobry Kreskarz
Liczba postów : 5909 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:07 | |
| Obroty jak w "dniu trzech wiedźm" przed ostatnią godziną. Po 16:00 będa za to ganiać w obie strony jak kot z pęcherzem. | |
| | | Aligator
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:07 | |
| - początkujący po raz piąty napisał:
- osły napisał:
- Generał napisał:
ja prowadze dzialalnosc w branzy spożywczej i takiego malego popytu na zywnoosc i cen w hurcie juz dawno nie bylo (oczywiscie brak eksportu do Rosji )
ludzie kupuja teraz ksiazki i wyprawki dla dzieci i na wszystkim innym oszczędzają ,nawet na zarciu
jak tak dalej pojdzie to niedlugo beda blokady rolników na drogach
ja nie jem już nic 5 dzień (głodówka oczyszczajaca), na miesięcznym urlopie przytyłem 10 kg i myslałem ze dlatego, ale widać to taki trend przytyles czyli jadles jak swinia normalnie sie odzywiaj samo spadnie plus ruch (zwykle chodzenie) | |
| | | thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:09 | |
| - Damian napisał:
- Aligator napisał:
- dead_eye napisał:
- Generał napisał:
mała uwaga: bywa tak i warto miec tego swiadomosc, że często oceniamy coś poprzez pryzmat naszego otoczenia - ktoś wykształcony dobrze zarabiajacy, pewnie +/- ma podobny profil znajomych, stąd wrażenie, ze wszedzie dobrze i mówią: " kazdy z moich znajomych ma niezłą kasę i nie narzeka, a komu nie chce sie robic ten nie ma" , z kolei gorzej wykształceni/bezrobotni przebywaja w swoim towarzystwie, stąd oceniają po swojemu - mówiąc "wszyscy moim znajomi mają zle a wybrani maja kasę" true sam sie kiedys zlapalem bo jako nastolatek myslalem , ze wszyscy idą na studia otoczenie robi swoje widze że kolega z dobrego domu fortepian w salonie był? | |
| | | Generał
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:11 | |
| - thorgall napisał:
- Damian napisał:
- Aligator napisał:
- dead_eye napisał:
- Generał napisał:
mała uwaga: bywa tak i warto miec tego swiadomosc, że często oceniamy coś poprzez pryzmat naszego otoczenia - ktoś wykształcony dobrze zarabiajacy, pewnie +/- ma podobny profil znajomych, stąd wrażenie, ze wszedzie dobrze i mówią: " kazdy z moich znajomych ma niezłą kasę i nie narzeka, a komu nie chce sie robic ten nie ma" , z kolei gorzej wykształceni/bezrobotni przebywaja w swoim towarzystwie, stąd oceniają po swojemu - mówiąc "wszyscy moim znajomi mają zle a wybrani maja kasę" true sam sie kiedys zlapalem bo jako nastolatek myslalem , ze wszyscy idą na studia otoczenie robi swoje widze że kolega z dobrego domu fortepian w salonie był? zaraz pewnie dojdziemy do wniosku że w Polsce jest źle bo mamy takie otoczenie | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:11 | |
| - thorgall napisał:
- Damian napisał:
- Aligator napisał:
- dead_eye napisał:
- Generał napisał:
mała uwaga: bywa tak i warto miec tego swiadomosc, że często oceniamy coś poprzez pryzmat naszego otoczenia - ktoś wykształcony dobrze zarabiajacy, pewnie +/- ma podobny profil znajomych, stąd wrażenie, ze wszedzie dobrze i mówią: " kazdy z moich znajomych ma niezłą kasę i nie narzeka, a komu nie chce sie robic ten nie ma" , z kolei gorzej wykształceni/bezrobotni przebywaja w swoim towarzystwie, stąd oceniają po swojemu - mówiąc "wszyscy moim znajomi mają zle a wybrani maja kasę" true sam sie kiedys zlapalem bo jako nastolatek myslalem , ze wszyscy idą na studia otoczenie robi swoje widze że kolega z dobrego domu fortepian w salonie był? fortepian i młoda niania |
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:12 | |
| - dead_eye napisał:
- początkujący po raz piąty napisał:
ja nie jem już nic 5 dzień (głodówka oczyszczajaca), na miesięcznym urlopie przytyłem 10 kg i myslałem ze dlatego, ale widać to taki trend przeciez to lipa takie coś - lepiej jeść, ale mniej i zdrowiej i biegac 5-15km codziennie, w zależności od formy nie do końca, wróciłem do aktywnego trybu życia ale po kilkunastu latach przerwy:) , więc potrzebne są bardziej radykalne srodki, poza tym kiedyś tego próbowałem i pamietam, że po głodówce racjonalne odżywianie jest bardzo łatwe, łaknienie jest duzo mniejsze | |
| | | Generał
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:12 | |
| - osły napisał:
- thorgall napisał:
- Damian napisał:
- Aligator napisał:
- dead_eye napisał:
- Generał napisał:
mała uwaga: bywa tak i warto miec tego swiadomosc, że często oceniamy coś poprzez pryzmat naszego otoczenia - ktoś wykształcony dobrze zarabiajacy, pewnie +/- ma podobny profil znajomych, stąd wrażenie, ze wszedzie dobrze i mówią: " kazdy z moich znajomych ma niezłą kasę i nie narzeka, a komu nie chce sie robic ten nie ma" , z kolei gorzej wykształceni/bezrobotni przebywaja w swoim towarzystwie, stąd oceniają po swojemu - mówiąc "wszyscy moim znajomi mają zle a wybrani maja kasę" true sam sie kiedys zlapalem bo jako nastolatek myslalem , ze wszyscy idą na studia otoczenie robi swoje widze że kolega z dobrego domu fortepian w salonie był? fortepian i młoda niania i przystrzyżony pudelek | |
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:13 | |
| - Aligator napisał:
- początkujący po raz piąty napisał:
- osły napisał:
- Generał napisał:
jak tak dalej pojdzie to niedlugo beda blokady rolników na drogach
ja nie jem już nic 5 dzień (głodówka oczyszczajaca), na miesięcznym urlopie przytyłem 10 kg i myslałem ze dlatego, ale widać to taki trend przytyles czyli jadles jak swinia normalnie sie odzywiaj samo spadnie plus ruch (zwykle chodzenie) no no, nie ze jadłem jak świnia tylko uwielbiam kuchnie śródziemnomorską, a to jest róznica:D | |
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:14 | |
| Tak jest. Nam sie żyje dobrze tylko otoczenie ch...e wydusic kurwów i będzie dobrobyt | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:15 | |
| Generał, a ty ile płacisz swoim pracownikom? |
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:16 | |
| - Dezerter napisał:
- Generał, a ty ile płacisz swoim pracownikom?
nic nie płaci takim leniom pasożytom? | |
| | | Aligator
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:16 | |
| - Dezerter napisał:
niezle mu pojechales | |
| | | Generał
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:17 | |
| - Dezerter napisał:
najmniej u mnie ma ochroniarz bo na rękę ma ok 1600 zł a najwięcej szef kuchni na rękę ma prawie 4 koła | |
| | | MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:18 | |
| re adepcik
no właśnie ETPC jest od tego zeby przyjąć skargę z naruszenia art 6,13,14 Konwencji a nie redakcja pro pisowskiego medium | |
| | | adepcik2
Liczba postów : 1974 Registration date : 08/11/2008
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:23 | |
| - MICHU napisał:
- re adepcik
no właśnie ETPC jest od tego zeby przyjąć skargę z naruszenia art 6,13,14 Konwencji a nie redakcja pro pisowskiego medium i uwazasz, ze ETPC niezawisle osadzi taka sprawe ? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 Pią 26 Sie 2011, 13:24 | |
| - Generał napisał:
- Dezerter napisał:
najmniej u mnie ma ochroniarz bo na rękę ma ok 1600 zł a najwięcej szef kuchni na rękę ma prawie 4 koła No widzisz, jak na nasze warunki to nie jest źle, ale pojedziesz do Niemiec i 4 koła dostaniesz za byle jaką pracę, a ceny takie same praktycznie. Dopiero wtedy będzie u nas dobrze, gdy ochroniarzowi będziesz mógł zapłacić te 4 koła. Bo zakładam, że gdybyś mógł, to byś płacił. Ale jest dużo firm, które płacą ochłapy, chociaż stać je na to, żeby zapłacić godziwą pensję pracownikom i to jest problem chyba całego systemu i kraju. |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 26.08.2011 | |
| |
| | | | UFO - 26.08.2011 | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |