Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: UFO - 19.11-20.11.2011 weekend Nie 13 Lis 2011, 11:28
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Witam. Wiem, że to forum giełdowe, ale mam pytanie z innej beczki. Jakiś koleś wczoraj próbował zarywać moją laskę, umówił się z nią nawet na zwiedzanie miasta w niedzielę. Mam już jego numery, zobaczcie jak się do tego wieśniacko chwali. Co byście mu zrobili? Koleś jest nowy w mieście i na swoje nieszczęście nie wie, na kogo trafił.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Witam. Wiem, że to forum giełdowe, ale mam pytanie z innej beczki. Jakiś koleś wczoraj próbował zarywać moją laskę, umówił się z nią nawet na zwiedzanie miasta w niedzielę. Mam już jego numery, zobaczcie jak się do tego wieśniacko chwali. Co byście mu zrobili? Koleś jest nowy w mieście i na swoje nieszczęście nie wie, na kogo trafił.
zglos sie na policje
https://www.youtube.com/watch?v=wC7HMltQycM
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
to jest moj ziomal wiec kurwo do budy i modl sie zebysmy cie w niej nei spaliliO-o
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
"What's wrong with the ECB acting as the lender of last resort?"
The ECB is already acting as the lender of last resort by providing liquidity to the commercial banks against collateral. What you probably want to say is that you would rather like them to bail out unsound debtors or their careless creditors. No. That's against the rule book. For a very good reason. Because it just dilutes the currency, but does not address any problem of the real economy. If you care to take a look at any book on financial history, you will find that *every* paper currency in the history of this planet failed not long after money was printed to fund the running budget deficits. The US dollar and the British pound will be no exception. Set your alarm clock (to 2015?) and remember these lines.
warzywnioki chcą rozwodnić swoje problemy, zobowiązania. zaczynają nie od swojego skraja, tylko skraja europejskiego. problemów jednak nie chcą rozwiązać.
4 paź/11 0Europa musi walczyć przeciwko atakowi spekulacyjnemu USA i Wielkiej Brytanii Atak spekulacyjny banków i funduszy hedgingowych Wall Street i City of London przeciwko europejskim krajom, bankom i euro osiąga szczytowy moment. Obecny kryzys europejski nie wynika z fundamentów gospodarczych, ale stanowi cynicznie zaplanowany atak przeprowadzony przez anglo-amerykańskich finansistów, których filozofią jest tradycyjna strategia Beggar My Neighbor - „Zrzuć ciężar na sąsiada”. Celem jest przesunięcie epicentrum światowego kryzysu gospodarczego i finansowego z Londynu i Nowego Jorku na Europę kontynentalną - ta operacja częściowo się już udała. Londyn i Nowy Jork eksportują do UE swoją własną depresję gospodarczą spowodowaną derywatami. Robią to za pomocą swapów ryzyka kredytowego (CDS), skorumpowanych agencji ratingowych i całego wachlarza brudnych sztuczek finansowych. Nie mamy tu do czynienia z normalnym funkcjonowaniem rynków - mamy do czynienia z otwartą wojną gospodarczą.
Zombie-banki z Wall Street obrały za cel doprowadzenie do chaotycznego rozpadu strefy euro z zamiarem wykupienia później starego kontynentu po okazyjnych cenach. Szakale z City of London starają się doprowadzić do rozbicia strefy euro, aby w ten sposób tchnąć nowe życie w dogorywający funt brytyjski i zamaskować fakt, że Wielka Brytania jest bardziej zbankrutowana od większości państw członkowskich UE. Anglo-Amerykanie dążą również do zniszczenia euro jako ewentualnego konkurenta dla dolara w roli światowej waluty rezerwowej, w której ustalana jest cena ropy naftowej, prowadzona działalność międzynarodowych instytucji kredytowych i spełniającej wiele innych funkcji. Dolar jest aktualnie tak słaby i niestabilny, że może przetrwać tylko dzięki upadkowi wszystkich innych walut alternatywnych.
Tarpley
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Wy se jaja robicie?
Przecie to zdjęcie było juś kiedyś zapodawane na forum Wątki z dupy wymyślacie bo się nudzi czy po prostu to tak naprawdę?
jj
Liczba postów : 1573 Registration date : 15/05/2008
MIG Bank to bank szwajcarski na biurku laza jakis gadzety od nich bylem kiedys na wykladzie pana z centrali od nich co do instytucji nie mialbym watpliwosci a Managed Acounts jest jedna z klas uslug na rynku czy 40% za duzo ? zalezy jak duze sa zyski moje przemyslenia sa takie ze zasada fair powinna wygladac tak 1.powierzajacy rachunek placi jakies male stale fee miesieczne ( na koszty dzialania) 2.zarzadzajacy dostaje premie jak przekroczy jakis poziom np 50% rocznej zyskownosci i wtedy moze byc to 40% z nadwyzki inna fair metoda bylo by uzaleznienie pozimu powyzej ktorego wyplaca sie premie uzalezniajac od obsuniecia jakie po drodze do celu wystapilo im mniejsze po drodze do wyniku bylo obsuniecie tym wiekszy % premi
edit: http://www.migbank.com/pl/transakcje/technologia-transakcyjna/multi-account-manager-mam/ to raczej polega na tym ze sam MIG Bank jaki bank - broker oferuje technologie obslugi wielu rachunkow na raz dla zarzdzajacych, a nie zarzadza sam. srodki na rachunku podlegaja gwarancji do 100K CHF wg prawa lokalnego ale wyniki na koncie zaleza od zarzdzajacego ( ktorym na 99% nie jest sam MIG Bank)
Ostatnio zmieniony przez Mylogi dnia Sob 19 Lis 2011, 14:23, w całości zmieniany 1 raz
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
@inwestor z mojego wskaznika trendy glownego wynika ze bessa do konca listopada a pozniej wskaznik wskazuje hosse to by sie pokrywalo ze obserwacja inwestora ale nie gra z DeMarkiem o ktorym pisal Pan Nikt tak do konca listopada wykonczy sie faza wzrostowa i zacznie zasadnicza spadkowa chyba ze bedzie to krotka 9tka spadkowa i powrot do odliczania duzego wzrostowego ale to PanNikt musilby sie wypowiedziec
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
pojawiają się pierwsze sygnały końca rynku niedźwiedzia u jankesów, tak przynajmniej wynika z mojej analizy byłem nastawiony na bardzo poważne spadki nawet 25%, ale ten scenariusz chyba się nie zrealizuje w piątek na gorąco wziąłem nawet małe L na sapinę w ostatnich minutach sesji szykuję się też do zdecydowanego szorcenia amerykańskich obligów choć tu ryzyko jest spore bo jak wybuchnie wojna z Iranem to obligowe miśki zostaną zmielone a ich popioły użyźnią ogródki byków
na złocie trudno dopatrzeć się sygnałów sprzedaży, owszem spadło, ale nawet nie przebiło dolnej linii prowadzącego w górę kanału (na tygodniowym wykresie)
edkowe szorty też powinny zacząć się redukować, w tej chwili obligi są skorelowane z dolcem, jak spadną to spadnie i dolec (edek, akcje up)
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Expose szefa rządu upłynęło pod znakiem ekonomii. Najważnieszą zapowiedzią wydaje się wydłużenie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn do 67 lat. Oznaczałoby to, że kobiety będą pracować aż 7 lat dłużej.
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008