ja to bym im w dzień pochówku tego kretyna jak partia zgromadzi tłumy , zorganizował nieograniczone zrzuty żywności , przecież tam wyraźnie widać , że rządzi grupka ludzi , a nawet armia jest umęczona i głodna , a człowiek jak podoje , a tym bardziej setki tysięcy jak podjedzą , to szybko scenariusz Czałszesku zostanie zrealizowany
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008
ja to bym im w dzień pochówku tego kretyna jak partia zgromadzi tłumy , zorganizował nieograniczone zrzuty żywności , przecież tam wyraźnie widać , że rządzi grupka ludzi , a nawet armia jest umęczona i głodna , a człowiek jak podoje , a tym bardziej setki tysięcy jak podjedzą , to szybko scenariusz Czałszesku zostanie zrealizowany
Tam przecież ludzie są szczęśliwi Po co im "demokracja"??? Po co im "kapitalizm"??? Ja chcę tam się przeprowadzić!!!! Wielki Wódz zadba o mnie !!!!
Ostatnio zmieniony przez Ezet dnia Pon 19 Gru 2011, 21:33, w całości zmieniany 1 raz
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Tam przecież ludzie są szczęśliwi Po co im "demokracja"??? Po co im "kapitalizm"??? Ja chcę tam się przeprowadzić!!!! Wielki Wódz zadba o mnie !!!!
ja już wolę nasze długii i ten krach , niż jego dobrodziejstwa , bo nawet jak to wszystko pierdolnie to gruby schudnie , a chudy umrze
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
a gdzie było info? w jakiejś transakcji pakietowej?
Tego na rynku nie uwidzisz. Taka własna analiza
EX, w zeszlym tygodniu bylem na pewnym spotkaniu odnosnie przejec spolek gieldowych. Celem byla dosc mala spolka z alternatywnego a pozniej "pobawilismy sie w co nalezy zrobic aby łyknac KGHM". Mozesz spac spokojnie, KGHMu "wrogim przejeciem" nikt nie da rady przejac
Dlaczego tak sądzisz
Jesli "wrogie przejecie" rozumiemy przez zakup bez zgody zarzadu to zakup na glownym rynku jest masakrycznie utrudniony. Duzo tu tlumaczenia jakby caly temat ogarnac. W przypadku KGHMu byloby to mozliwe tylko przez wezwanie na pakiet akcji a w takim wypadku sam zarzad mogly utrudnic "kupujacemu". Fajnie tez chlopaczek opowiadal o historycznych probach przejecia na swiecie i zazwyczaj po checiach wrogiego przejecia wszystkie konczyly sie za porozumieniem z zarzadem.
W KGH 20% jest w rękach prywatnych funduszy, ogłosić wezwanie to nie żaden problem.
Hossa czy bessa, jakie to ma znaczenie? Poczytajcie sobie ten wątek, już go kiedyś polecałem, nic więcej nie potrzeba, zwłaszcza "the three tap trade".
P.S. Ja pierniczę. Od 2007roku Ufo ciągle armagedon przewiduje. Gdzie ten kryzys? Nawet opcjo zmienił opcje widząc tłumy konsumentów w hipermarketach. Dajcie już spokój z tym czarnowidzeniem. Może się zjebie, ale bez przesady. Gdyby miało być tak źle to zamiast siedzieć przed kompem zbieralibyście zapasy jak Hiob do bunkra ....
filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
ja już wolę nasze długii i ten krach , niż jego dobrodziejstwa , bo nawet jak to wszystko pierdolnie to gruby schudnie , a chudy umrze
oni za ten europejsji krach i besse dali by sobie porcje ryzu zabrac
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008