To jest dopiero jazda - nie dość że biedny ma wspomóc bogatego to jeszcze zamknąć oczy i pokornie czekać na to co zdecyduja inni. Brzmi jak ściema na krajowy użytek. Jak znam życie to kasę przekażemy i zostanie ogłoszony sukces w postaci tego że będziemy mieli wpływ na to co sie dzieje w strefie EUR (takie są ustalenia ostatniego szczytu)
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Europejski Urząd Nadzoru Papierów Wartościowych i Giełd ostrzega przed nieodpowiedzialnymi inwestycjami na rynku forex. Rocznie do KNF trafia kilkanaście skarg na działalność maklerską związaną z tymi inwestycjami.
Mąż idzie do seksuologa, ponieważ ma problem. Seksuolog pyta się kiedy ostatni raz uprawiał sex. Mąż nie pamiętał więc zadzwonił do żony: - Kochanie kiedy ostatni raz uprawialiśmy sex? - A kto mówi?
Chłopak z dziewczyną siedzą w kinie. Gdy minęła godzina filmu, on mówi do niej: - Już godzinę tu siedzimy i nic... Nawet buzi mi nie dałaś... - Jak to? Przecież zrobiłam ci "laskę". - Mnie?!
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez Arg-os dnia Pią 23 Gru 2011, 10:55, w całości zmieniany 1 raz
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Mąż idzie do seksuologa, ponieważ ma problem. Seksuolog pyta się kiedy ostatni raz uprawiał sex. Mąż nie pamiętał więc zadzwonił do żony: - Kochanie kiedy ostatni raz uprawialiśmy sex? - A kto mówi?
Kierowca dostawczaka od jablek,ten Twoj glupi maz znow usiedzi przy komputerze caly dzien jest okazja na male bzykanko!
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Takie moje dyrdymały coby wszyscy pospadały Byczek myśli że to teraz będzie spieprzał i to zaraz Misiek pełen jest napięcia przyjdzie chwila do wyrżnięcia Ja nie twierdzę że tak będzie ale cisza wkoło wszędzie
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Kierowca dostawczaka od jablek,ten Twoj glupi maz znow usiedzi przy komputerze caly dzien jest okazja na male bzykanko!
ja nikomu nie bronie .. jemu sie nalezy ,jej też i mnie jak najbardziej ..
widzisz jaki jestem tolerancyjny
ps widzisz kaczor tyle lat na giełdzie walcze z czosnkiem ze juz czesciowo przejalem ich myslemnie
Lejb Sobel ożenił się i do znudzenia wychwala kolegom zalety swej urodziwej żony. Pewnego dnia spotyka przyjaciela. Ten bierze go pod ramię i szepcze do ucha: - Daj ty spokój z tym gadaniem. Śmieją się z ciebie. Czy ty nie wiesz, ze twoja żona ma czterech kochanków na boku? - I co z tego? - uśmiecha się beztrosko Sobel. - Wolę mieć dwadzieścia procent w dobrym interesie niż sto procent w złym!
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez Arg-os dnia Pią 23 Gru 2011, 11:05, w całości zmieniany 1 raz
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
Takie moje dyrdymały coby wszyscy pospadały Byczek myśli że to teraz będzie spieprzał i to zaraz Misiek pełen jest napięcia przyjdzie chwila do wyrżnięcia Ja nie twierdzę że tak będzie ale cisza wkoło wszędzie
Dobrze pan inwestor gada Czosnek kopnie byczka w zada Nie wypada tak przy święcie Ale będzie p...nięcie.
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Przy wspólnym obiedzie rozmawiają katolik, protestant, muzułmanin i żyd. Katolik: jestem tak bogaty, że zamierzam kupić CitiBank. Protestant: Ja jestem bardzo bogaty i kupię sobie General Motors. Muzułmanin: Ja jestem bajecznie bogatym księciem... Kupię Microsoft Zapadła cisza, wszyscy czekają co odpowie Żyd. Ten spokojnie zamieszał kawę, oblizał łyżeczkę i odłożył ją na spodek. Popatrzył na pozostałych biesiadników i mówi: A ja nie sprzedaję.
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
Mimo to deweloperzy rozpoczęli więcej nowych budów niż w poprzednich okresach, co może być związane – zdaniem ekspertów NBP – z chęcią wprowadzenia na rynek jak największej liczby mieszkań, zanim wejdzie w życie (w kwietniu 2012 r.) ustawa wzmacniająca ochronę klientów deweloperów. Kondycja finansowa firm deweloperskich jest nadal dobra. Choć udział zysku w cenie mieszkania nieznacznie się zmniejszył, to nadal przeciętna marża wynosi wg NBP 25 – 27 proc.
i
Emigracja, połączona z coraz mniejszą liczbą rodzących się dzieci oraz brakiem polityki imigracyjnej, staje się dla Polski poważnym wyzwaniem. Irena Kotowska uważa, że polityka społeczna powinna skutecznie zachęcać młodych ludzi do zakładania rodzin i wspomagać ich.
reszta to wishful thinking
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
Przy wspólnym obiedzie rozmawiają katolik, protestant, muzułmanin i żyd. Katolik: jestem tak bogaty, że zamierzam kupić CitiBank. Protestant: Ja jestem bardzo bogaty i kupię sobie General Motors. Muzułmanin: Ja jestem bajecznie bogatym księciem... Kupię Microsoft Zapadła cisza, wszyscy czekają co odpowie Żyd. Ten spokojnie zamieszał kawę, oblizał łyżeczkę i odłożył ją na spodek. Popatrzył na pozostałych biesiadników i mówi: A ja nie sprzedaję.
super !!!
Katolik Barany: jestem tak bogaty, że zamierzam wziasc Lki Protestant: Ja jestem bardzo bogaty i kupię sobie KGHM Muzułmanin: Ja jestem bajecznie bogatym księciem... Kupię wszystkie notowane banki Zapadła cisza, wszyscy czekają co odpowie Żyd. Ten spokojnie zamieszał kawę, oblizał łyżeczkę i odłożył ją na spodek.
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
Gościu siedzi w jakimś pierdlu a marynarkę ma lumpeksu. Oczy reagują tylko na tiki wykresów giełdowych.
"Panu Markowi" może czyścić buty, naćpał się tymi wykresami i udaje mądrale.
ta wypowiedź była skrajnie nieodpowiedzialna ten pan wywodzi się z innego ustroju
.... co za cymbał.
jestescie niedouczonymi ignorami
EX stosuje STOCKLOSSY STOPLOSS to np jakby polozyl Sprzedaz KGHM po 166 pln a STOCKLOSS to jest technika trzymania akcji i jedyna sytuacja doprowadzajaca do utraty ( LOSS) akcji ( STOCK) jest likwidacja gieldy, firmy etc
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
Mimo to deweloperzy rozpoczęli więcej nowych budów niż w poprzednich okresach, co może być związane – zdaniem ekspertów NBP – z chęcią wprowadzenia na rynek jak największej liczby mieszkań, zanim wejdzie w życie (w kwietniu 2012 r.) ustawa wzmacniająca ochronę klientów deweloperów. Kondycja finansowa firm deweloperskich jest nadal dobra. Choć udział zysku w cenie mieszkania nieznacznie się zmniejszył, to nadal przeciętna marża wynosi wg NBP 25 – 27 proc.
i
Emigracja, połączona z coraz mniejszą liczbą rodzących się dzieci oraz brakiem polityki imigracyjnej, staje się dla Polski poważnym wyzwaniem. Irena Kotowska uważa, że polityka społeczna powinna skutecznie zachęcać młodych ludzi do zakładania rodzin i wspomagać ich.
reszta to wishful thinking
Od lat brakuje nam spójnego, konsekwentnie wdrażanego programu polityki rodzinnej.
nie tego brakuje, a załatwienie problemu miekszaniowego. ale tego problemu nikt nie zalatwi, bo nie ma w Polsce potężniejszego lobby niż dewelopersko-budowlano (producenci)-bankowe. taki model hiszpański, ale bez szwędających sie po rynku w dużej masie brytoli i helmutów. dlatego polak musi zapłacić jeszcze więcej ( w porowaniu do skromnych zarobków), żeby się kreciło jak w hiszpani. do czego to doprowadziło tamże, widać juś dziś (a nie ma elementu obcego przynoszącego kapitał i nigdy nie bedzie, nie ta strefa klimatyczna, nie te widoki zza okna.
zbyt duzo ludzi żyje b. db. z tego procederu, żeby sie to wyprostowało.
baaa.... dla wielu vip-ów to sposób na przyszłą dostatnią emeryturę.
dlatego emigracja i przyrost będą dalej podążać w "zaskakującym" kierunku. i nic tu ustaw "żłobkowa" i takie tam nie wniosą.