Skoro wszedłeś, znaczy masz taką nadzieję. To po co się pytasz? Ja wszedłem na usdpln (też już na plusie). A swoją drogą t ajk się uspokoi grę, od razu widać rezultaty. Ciekawa była dyskusja z początku dnia. Ja jak zacząłem pracować na etacie i nie muszę już wyciągać nic z giełdy, a w obrocie mam niewielką wygospodarowaną poza budżetem kwotę to od razu inaczej. Kilka transakcji w tygodniu, czasami ani jednej. Efekt? 30% kapitału w 2 m-ce
zorcic usd/pln i eur/pln teraz? Hiob ma racje lepiej zamkanc szybko rachunek z takim podejsciem
Akwila
Liczba postów : 6135 Location : Poznań Registration date : 28/08/2007
Skoro wszedłeś, znaczy masz taką nadzieję. To po co się pytasz? Ja wszedłem na usdpln (też już na plusie). A swoją drogą t ajk się uspokoi grę, od razu widać rezultaty. Ciekawa była dyskusja z początku dnia. Ja jak zacząłem pracować na etacie i nie muszę już wyciągać nic z giełdy, a w obrocie mam niewielką wygospodarowaną poza budżetem kwotę to od razu inaczej. Kilka transakcji w tygodniu, czasami ani jednej. Efekt? 30% kapitału w 2 m-ce
zorcic usd/pln i eur/pln teraz? Hiob ma racje lepiej zamkanc szybko rachunek z takim podejsciem
Jak na razie można było blisko postawić stopy. A jak zmieniłem podejście do MM to nawet jeśli, to nie zaboli
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Każda metoda i miejsce dobre, byle nie wdupić.
Ja sie nie pytam, ja się zastanawiam
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
i jeszcze w kwesti naszej POlityki zagranicznej. Rząd chwali się że mamy świetne stosunki z Niemcami. Była juz kwestia toru podejściowego do Swinoujścia a teraz mamy to:
Jak rozliczyć belkę z rachunku zagranicznego brokera? Czy saldo z każdego dnia należy przewalutować na PLN wg kursu NBP z dnia poprzedniego? Chodzi mi o wykładnię US, nie o własne widzimisię, bo takie to mam bez pomocy.
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Jak rozliczyć belkę z rachunku zagranicznego brokera? Czy saldo z każdego dnia należy przewalutować na PLN wg kursu NBP z dnia poprzedniego? Chodzi mi o wykładnię US, nie o własne widzimisię, bo takie to mam bez pomocy.
Podatek masz od zagregowanego zysku wiec teoretycznie chyba bierzesz kurs 'wejscia" waluty i kurs z 30.12.2011 bo mozesz miec jeszcze dodtakowy zysk/.strate z tej operacji
W szkołach publicznych połowa przedmiotów jest zbyteczna jak plastyka, muzyka, historia. Historia mogłaby być ostatecznie ale prawdziwa a nie zafałszowana. I składają się na to ludzie w podatkach a nie żadne państwo.
Juz sie nie dziwie skad sie biora Barany.
W teatrze ostatni raz byles w szkole podstawowej? Opera, filharmonia to slowa nieznane? Balety to tylko w disco przy umpc, umpc, umpc?
Teraz juz wiem skad w kolo tyle chamstwa i prostactwa, a jedyne o czym mozna porozmawiac to g*wno i szmal.
Pozdrawiam Sir Nick
ps. Czy na panstwo ludzie nie skladaja sie w podatkach??
Jak byś się trochę pouczył, to byś wiedział, że jest coś takiego jak hierarchia potrzeb Maslowa. Dopóki nie zostana zaspokojone potrzeby podstawowe, to nie ma sensu zaspakajać innych. A w Polsce ponad 50% ludzi oszczędza na chleb.
Zalozmy ze przecietny Polak chodzacy do kosciola daje ksiedzu 20 zeta tygodniowo. Bochenek chleba mozna kupic za 1,7 wiec wychodzi ze za to mozna kupic tygodniowo 11 bochenkow. Wniosek:Kto wpierdala chleb glodnych? KSIADZ
taca nie idzie dla księdza
no pewnie ze nie idzie na zbożny cel czyli na dziwki i na pule w pokerze
Akwila
Liczba postów : 6135 Location : Poznań Registration date : 28/08/2007
Podatek masz od zagregowanego zysku wiec teoretycznie chyba bierzesz kurs 'wejscia" waluty i kurs z 30.12.2011 bo mozesz miec jeszcze dodtakowy zysk/.strate z tej operacji
Coś mi świta że każdą zamkniętą pozycję pozycję przeliczasz. Byłoby za łatwo jeśli by tylko 2x liczyć kurs
SYLWESTER
Liczba postów : 10589 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
W szkołach publicznych połowa przedmiotów jest zbyteczna jak plastyka, muzyka, historia. Historia mogłaby być ostatecznie ale prawdziwa a nie zafałszowana. I składają się na to ludzie w podatkach a nie żadne państwo.
Juz sie nie dziwie skad sie biora Barany.
W teatrze ostatni raz byles w szkole podstawowej? Opera, filharmonia to slowa nieznane? Balety to tylko w disco przy umpc, umpc, umpc?
Teraz juz wiem skad w kolo tyle chamstwa i prostactwa, a jedyne o czym mozna porozmawiac to g*wno i szmal.
Pozdrawiam Sir Nick
ps. Czy na panstwo ludzie nie skladaja sie w podatkach??
Jak byś się trochę pouczył, to byś wiedział, że jest coś takiego jak hierarchia potrzeb Maslowa. Dopóki nie zostana zaspokojone potrzeby podstawowe, to nie ma sensu zaspakajać innych. A w Polsce ponad 50% ludzi oszczędza na chleb.
Zalozmy ze przecietny Polak chodzacy do kosciola daje ksiedzu 20 zeta tygodniowo. Bochenek chleba mozna kupic za 1,7 wiec wychodzi ze za to mozna kupic tygodniowo 11 bochenkow. Wniosek:Kto wpierdala chleb glodnych? KSIADZ
taca nie idzie dla księdza
no pewnie ze nie idzie na zbożny cel czyli na dziwki i na pule w pokerze
jako były ministrant powinienes wiedzieć
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Janko Traderroo
Liczba postów : 4862 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Coś mi świta że każdą zamkniętą pozycję pozycję przeliczasz. Byłoby za łatwo jeśli by tylko 2x liczyć kurs
ale po co? Jesli i tak musisz uwzglednci zmiany kursowe dajace zysk/strate to wyjdzie to samo,bo kurs waluty na koniec roku koryguje cloasc zysku/straty
zibi MOD
Liczba postów : 31151 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Snajperrrrku, w % z Tobą nie mam szans, ale drabinkę to sobie pierdolnąłem dziś na mikrolotach, że hej. Część już zamknąłem, bo wsparcie niby jakieś jest. Nie było na full lewar, bo ja nie dzielę rachunków.
Cycuś glancuś, rewela, miodzio po prostu dym z dupy
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
czy Miszczu juś zapodał bessę ? nie chce mi się czytac ufo..... tylko barany siedzą w megakryzysie na L, akcjach, euro, pln i forincie P.S. paprykę made in hungary mam tanio do sprzedania
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
czy Miszczu juś zapodał bessę ? nie chce mi się czytac ufo..... tylko barany siedzą w megakryzysie na L, akcjach, euro, pln i forincie P.S. paprykę made in hungary mam tanio do sprzedania