|
| UFO - 09.02.2012 | |
|
+45dfgdsbfdb łysy jeż Benek nephros gumbas Garrett specjalista goldmar SYS TRADER karnak qbiq Bartek Generał Bankrut PINGWIN (Z MADAGASKARU) Jones Jankes Mleczarz barany kaczor przemak Cris mobar tarzan fabularasa fastenter jj zibi maciek. ROGER Dave Slum-Dog BORowik fishemade REALISTA betonowe_buty snajper 13Homer Małolat kamikaze Reser EX delphia barura AgroTrader inwestor 49 posters | |
WOU | =L | | 42% | [ 5 ] | =0 | | 17% | [ 2 ] | =S | | 41% | [ 5 ] |
| Wszystkich Głosów : 12 | | Poll closed |
| Autor | Wiadomość |
---|
eranet
Liczba postów : 405 Age : 48 Registration date : 14/11/2011
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:29 | |
| - kaczor napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
- Bankrut napisał:
- kaczor napisał:
Nigdy w zyciu nic zlego nei zrobiles? Zrobiłem niejedno, ale nigdy się nie kurwiłem To opowiedz a ja to ocenie? W biznesie ciezko sie nei skurwic szczegolnie w duzych firmach, nigdy nikogo nie podgryzales nie zniszczyles? Zreszta Ty tez jakos w latach 50 nie walczyles o wolnosc, wiec slabe masz podstawy do tego zeby kogokolwiek oceniac.
Inna sprawa ze ciezko zrozumeic o co Ci chodzi rozumiem ze szanowna komisja noblowska nie byla tak madra jak TY i powinna na podstawie bledow mlodosci zwiazanych z polityka przekreslic wielka poetka. Moze CI sie to nei podoba ale nawet najbardziej honorowa i szlachetna miernota nie dostaje Nobla z literatury ale moze go dostac paskudny i zaklamany geniusz.
To nie sa sprawy emocji zwyklych malych ludzikow i waszych sympatii politycznych i trywialnych ocen wynikajacych z uproszczonego patrzena na swiat i iluzji walsnej szlachetnosci.
o Wielkosci pisarza ptrzesadza jego tworczosc nie zyciorys. O tu bym się nie zgodził. By być Wielkim nie wystarczy być noblowskim pisarzem, ale jeszcze trzeba mieć życiorys. Dlatego uwazam ze ewentualnie ludzie z zyciorysem moga czynic takie zarzuty a nie zyjacy w wygdozie i zepsuci dobrobytem mlodzi ludzie oceniajacy innych pod kryterium wlasnych przekonan politycznych.
A wielkiego pisarza kreuje jego tworczosc a nie zaden zyciorys. Czy banda honorowych tepakow ktora zginela w powstaniu listopadowym byla wazniejsza dla Polski niz Mickiewicz zyjacy we Francji? Kaczor niszczysz moje świętości (banda honorowych tępaków). Nie da się z Tobą racjonalnie dyskutować. Wolę zejść Ci z drogi, bo nic się od Ciebie nie nauczę, a popsuć mnie możesz, nie czuję się też na siłach by Cię nawrócić.
Swietosci w postaci bezsensownych powstan, w ktorych mase mlodych ludzi ginela za starych i cwanych kacapow ktorzy manipulowali nimi w imie "Narodu" czy "Ojczyzny".
Polska musi skonczyc z mitem mesjanizmu i zaczac budowac przyszlosc na sukcesie a nie wspominaniu porazek,ktoe byly straszne zarowno w wymiarze demograficznym jak i kulturalnym i spolecznym
I jeszcze skoro mowie juz o dziadku,ktory jak psialem byl w AK i walczyl bezposrednio w wojnie to wedlug niego powstawnei warszawskie bylo najwieksza zbrodnia jaka mozna bylo zrobic i jego przywodcy powinni pojsc pod sad wojenny.
ALe oczywiscie Ty wiesz lepiej siedzac na swoim wygodnym krzesle i bawiac sie w boga oceniajacego innych jakbym radoslawa sikorskiego czytal... powinniśmy być dumni z naszej historii, a nie pisac o bezsensowności walki za kraj... w dobie wyprania mózgów przez lewicowe media, zatracaniu patriotyzmu taka postawa jest dla mnie niezrozumiała i jej nie pojmuję... | |
| | | kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 06/05/2009
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:29 | |
| - Bankrut napisał:
- kaczor napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
- karnak napisał:
Kaczor niszczysz moje świętości (banda honorowych tępaków). Nie da się z Tobą racjonalnie dyskutować. Wolę zejść Ci z drogi, bo nic się od Ciebie nie nauczę, a popsuć mnie możesz, nie czuję się też na siłach by Cię nawrócić.
Swietosci w postaci bezsensownych powstan, w ktorych mase mlodych ludzi ginela za starych i cwanych kacapow ktorzy manipulowali nimi w imie "Narodu" czy "Ojczyzny".
Polska musi skonczyc z mitem mesjanizmu i zaczac budowac przyszlosc na sukcesie a nie wspominaniu porazek,ktoe byly straszne zarowno w wymiarze demograficznym jak i kulturalnym i spolecznym
I jeszcze skoro mowie juz o dziadku,ktory jak psialem byl w AK i walczyl bezposrednio w wojnie to wedlug niego powstawnei warszawskie bylo najwieksza zbrodnia jaka mozna bylo zrobic i jego przywodcy powinni pojsc pod sad wojenny.
ALe oczywiscie Ty wiesz lepiej siedzac na swoim wygodnym krzesle i bawiac sie w boga oceniajacego innych Kaczor, nie będzie obcy pluł nam w twarz i odnoszę to osobiście do Ciebie, wybacz. To pochwal sie jakie masz osiagniecia w walce o POlske,bo nei wiem czy zdajesz sobie sprawe ale glosowanie na PiS nei wystarcza zeby zostac prawdziwym patriota.
Moj dziadek byl w AK i zostal odznaczony przez prrezydenta RP oarz otrzymal nominacje oficerska, moj prapradziadek ma na Pomorzu pomnik za walke o polskosc pomorza i kaszub w okresie zaboru pruskiego(znal Antoniego Abrahama i wspolpracoweal z nim), pradzaidek walczyl w legionach.
Kim TY jestes zeby wydawac swiadectwa patriotyzmu panie "prawdziwy polaku"? Nie muszę być bohaterem i mieć zasług, wystarczy, że potrafię myśleć i oddzielać ziarna od plew wspierając tych, którzy na to zasługują, a fałszywych proroków teraz bez liku, i trudno wyłowić wilka w owczej skórze, ale można jak się chce. Tak jak myslalem, tylko pusta i czcza gadanina kogos kto siedzi na wygodnym krzesle i feruje wyroki. Faktycznie nie mamy o czym rozmawiac.
Zreszta linia podzialu nigdy nie zniknie, odradza sie tylko w nowych nazwach partii. Konserwatyzm i zastoj kontra wolnosc i rozwoj.
Konserwatyzm zawsze przegrywa,bo taka jest natura swiata;) Dobrej nocy. póki co wolny świat i wiara w sukces doprowadziła nas do kryzysu za który będą płacić nasi wnukowie NO faktycznie pewnie pamietasz jak przed wojna ludzie w POlsce nie mieli co jesc a jedna para butow musiala wystarczyc dla calej rodziny a teraz jak Polak nei ma nowej fury a Niemiec nie kupi co 2 lata nowej to jest KRYZYS. A TY to jzu w ogole masz zle, pewnie nie masz na suche bulki podobnie jak karnak,ktory ma gorzej niz nasi przodkowie za zaborow;) | |
| | | Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:31 | |
| | |
| | | eranet
Liczba postów : 405 Age : 48 Registration date : 14/11/2011
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:32 | |
| | |
| | | karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:32 | |
| - kaczor napisał:
- Bankrut napisał:
- kaczor napisał:
- Bankrut napisał:
- barura napisał:
- Bankrut napisał:
- Generał napisał:
- ale chujowo się robi na forum
ostatni polski autorytet umarł w 2005 r w kwietniu, reszta została wymordowana lub już nie żyje
obecnie mamy hieny w Polsce
ale patrzac na historię Polski to lubi ona zaskakiwać i tym razem też zaskoczy - ludzie odnajdą wartości w życiu Polskie elity poszły w pizdu w 40 na wschodzie Pozostałych wytłukli w 44 w W=wie Niedobitki w latach 44-56
elity to nie tylko genotyp, ale i fenotyp.
nie uważam, że takowe nie mogą się odrodzić. Ja jednak parę autorytetów widzę i mimo wszystko czymią się nieźle.
pełna zgoda, ale straty jakie ponieśliśmy nie zostały odrobione do dziś dzień 40 tyś w Katyniu, pewnie drugie tyle w powstaniu i po wojnie. Razem niech będzie że 80 tyś Zakładając 2 baby boom's z lat 50tych i 70tych oraz model 2+2 brakuje nam coś koło ćwierć miliona
Jelsi to byly te same elity ktore musiual PIlsudski w Berezie Kartuskiej pozniej trzymac to ja podziekuje;) A moze te same elity ktore doprowadzily do morderstwa Narutowicza (endecy z Halerem na czele) a pozneij braly udzial w radosnej grabiezy i pobiciach Zydow tuz przed wojna.Faltycznie smietanka narodu. Ci sami ktorzy Kotarbinskiemu nei dali katedry adwokaci, lekarze, oficerowie, księża, urzędnicy państwowi przede wszystkim patrioci
ostały się nam za to ludzie pokroju Szymborskiej, która lizała tyłek Bierutowi za możliwość darmowego wylegiwania się całymi dniami w Domu Pracy Twórczej w tym samym czasie na Mokotowie roztrzeliwano młodych chłopaków z AK i WIN, w wieku naszej Noblistki no ale oni nie płodzili wiernopoddańczych wierszy na cześć ukochanego wodza Nawet jakby plodzili to i tak by ich rozstrzelano a jak ona a by nie plodzila tych wierszy wtedy to nie stworzylaby innych,wielkich pozniej. Twoj przyklad jest typowa manipulacja,bo jej wiersze byly tylko slowami,ona nie stworzyla PRL ani Bieruta ani Stalinizmu Taka jets jest historia i oan sie nigdy tego nei wypierala, zreszta wsyatpila pozniej z partii i nigdy sie juz nie opowiedziala po stronie PRL.Ale dla Ciebei to jest za malo Panie czysty jak lza;)
KTo jets bez winy niech pierwszy rzuci kamien powiedzial Jezus i nikogo tam nie bylo,ale jakby bankrut byl wp oblizu to by od razu jebnalk tym kamieniem ile sil w lapie;)
Zreszta nie przeszkadzalo Ci chyba (a karnakowi w ogole) jak sedzia kryze ktory skazywal opzycjonistow na kary wiezienia radosnie w rzadzie Jaroslawa dostal ciepla posadke. Karnak to pewnie by go bronil jeszcze zarliwie ale Ty chyba nie ejstes taki slepy;) Nie przypisuj mi tego czego nie robiłem. Kryże to był błąd i nie ma co bronić. | |
| | | betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:33 | |
| Gustaw Herling-Grudziński powiedział w niedawnym wywiadzie dla "Gazety", że "nie ma takiej możliwości, żeby fałszywa książka była dobrze napisana". Dlatego nigdy nie ukażą się "Wiersze zebrane" Wisławy Szymborskiej. A to z powodu dwóch tomów - "Dlaczego żyjemy" z 1952 r. i "Pytania zadawane sobie" z 1954.
Więcej... http://wyborcza.pl/1,75517,108267.html#ixzz1lvVuPwkp
te wiersze sa juz zakazane. wszystko musi byc cacy teraz.
| |
| | | Bankrut Admin
Liczba postów : 3833 Age : 49 Location : Łódź Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:33 | |
| - kaczor napisał:
- Nawet jakby plodzili to i tak by ich rozstrzelano a jak ona a by nie plodzila tych wierszy wtedy to nie stworzylaby innych,wielkich pozniej. Twoj przyklad jest typowa manipulacja,bo jej wiersze byly tylko slowami,ona nie stworzyla PRL ani Bieruta ani Stalinizmu
Taka jets jest historia i oan sie nigdy tego nei wypierala, zreszta wsyatpila pozniej z partii i nigdy sie juz nie opowiedziala po stronie PRL.Ale dla Ciebei to jest za malo Panie czysty jak lza;)
KTo jets bez winy niech pierwszy rzuci kamien powiedzial Jezus i nikogo tam nie bylo,ale jakby bankrut byl wp oblizu to by od razu jebnalk tym kamieniem ile sil w lapie;)
Zreszta nie przeszkadzalo Ci chyba (a karnakowi w ogole) jak sedzia kryze ktory skazywal opzycjonistow na kary wiezienia radosnie w rzadzie Jaroslawa dostal ciepla posadke. Karnak to pewnie by go bronil jeszcze zarliwie ale Ty chyba nie ejstes taki slepy;) widzisz Kaczor - podstawowy mistake, głosowałem na PO w 2005 i 2007. Nie jestem członkiem PiS. Co do Kryrze - akurat to mi przeszkadzało "Twoj przyklad jest typowa manipulacja,bo jej wiersze byly tylko slowami,ona nie stworzyla PRL ani Bieruta ani Stalinizmu"Ludzie tacy jak Szymborska legitymizowali ten system. Nie porównuj roli hutnika czy górnika który pracował w PRL do roli intelektualisty. Z partii wystąpiła jak zakończył się okres terroru - też mi wyczyn | |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:36 | |
| - Bankrut napisał:
- kaczor napisał:
- Nawet jakby plodzili to i tak by ich rozstrzelano a jak ona a by nie plodzila tych wierszy wtedy to nie stworzylaby innych,wielkich pozniej. Twoj przyklad jest typowa manipulacja,bo jej wiersze byly tylko slowami,ona nie stworzyla PRL ani Bieruta ani Stalinizmu
Taka jets jest historia i oan sie nigdy tego nei wypierala, zreszta wsyatpila pozniej z partii i nigdy sie juz nie opowiedziala po stronie PRL.Ale dla Ciebei to jest za malo Panie czysty jak lza;)
Zreszta nie przeszkadzalo Ci chyba (a karnakowi w ogole) jak sedzia kryze ktory skazywal opzycjonistow na kary wiezienia radosnie w rzadzie Jaroslawa dostal ciepla posadke. Karnak to pewnie by go bronil jeszcze zarliwie ale Ty chyba nie ejstes taki slepy;) widzisz Kaczor - podstawowy mistake, głosowałem na PO w 2005 i 2007. Nie jestem członkiem PiS. Co do Kryrze - akurat to mi przeszkadzało
"Twoj przyklad jest typowa manipulacja,bo jej wiersze byly tylko slowami,ona nie stworzyla PRL ani Bieruta ani Stalinizmu" Ludzie tacy jak Szymborska legitymizowali ten system. Nie porównuj roli hutnika czy górnika który pracował w PRL do roli intelektualisty. Z partii wystąpiła jak zakończył się okres terroru - też mi wyczyn Nie mogla w to wierzyc jak wierzyl Grzesiuk jakis czas Galczynski czy Wazyk? Ja jak bylem mlody tez robilem rozne dziwne rzeczy pozniej dojrzalem i zmadrzalem i zrozumielame ze jzu tak nie chce zyc. Stosujac Twoja ideologie jesli bralem kiedys narkotyki ale przestalem to nei ma to znaczenia zawsze bede cpunem i zawsze bede w kanale nawet po 40 latach normalnego zyciaO_o | |
| | | karnak
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:36 | |
| - kaczor napisał:
- Bankrut napisał:
- kaczor napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
ALe oczywiscie Ty wiesz lepiej siedzac na swoim wygodnym krzesle i bawiac sie w boga oceniajacego innych Kaczor, nie będzie obcy pluł nam w twarz i odnoszę to osobiście do Ciebie, wybacz. To pochwal sie jakie masz osiagniecia w walce o POlske,bo nei wiem czy zdajesz sobie sprawe ale glosowanie na PiS nei wystarcza zeby zostac prawdziwym patriota.
Moj dziadek byl w AK i zostal odznaczony przez prrezydenta RP oarz otrzymal nominacje oficerska, moj prapradziadek ma na Pomorzu pomnik za walke o polskosc pomorza i kaszub w okresie zaboru pruskiego(znal Antoniego Abrahama i wspolpracoweal z nim), pradzaidek walczyl w legionach.
Kim TY jestes zeby wydawac swiadectwa patriotyzmu panie "prawdziwy polaku"? Nie muszę być bohaterem i mieć zasług, wystarczy, że potrafię myśleć i oddzielać ziarna od plew wspierając tych, którzy na to zasługują, a fałszywych proroków teraz bez liku, i trudno wyłowić wilka w owczej skórze, ale można jak się chce. Tak jak myslalem, tylko pusta i czcza gadanina kogos kto siedzi na wygodnym krzesle i feruje wyroki. Faktycznie nie mamy o czym rozmawiac.
Zreszta linia podzialu nigdy nie zniknie, odradza sie tylko w nowych nazwach partii. Konserwatyzm i zastoj kontra wolnosc i rozwoj.
Konserwatyzm zawsze przegrywa,bo taka jest natura swiata;) Dobrej nocy. póki co wolny świat i wiara w sukces doprowadziła nas do kryzysu za który będą płacić nasi wnukowie NO faktycznie pewnie pamietasz jak przed wojna ludzie w POlsce nie mieli co jesc a jedna para butow musiala wystarczyc dla calej rodziny a teraz jak Polak nei ma nowej fury a Niemiec nie kupi co 2 lata nowej to jest KRYZYS. A TY to jzu w ogole masz zle, pewnie nie masz na suche bulki podobnie jak karnak,ktory ma gorzej niz nasi przodkowie za zaborow;)
I kiedyś pewnie było lepiej, tylko trzeba wiedzieć co jest istotne, czy para butów, czy suche bułki, a może wartości? | |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:37 | |
| - karnak napisał:
- kaczor napisał:
- Bankrut napisał:
- kaczor napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
- karnak napisał:
Kaczor, nie będzie obcy pluł nam w twarz i odnoszę to osobiście do Ciebie, wybacz. To pochwal sie jakie masz osiagniecia w walce o POlske,bo nei wiem czy zdajesz sobie sprawe ale glosowanie na PiS nei wystarcza zeby zostac prawdziwym patriota.
Konserwatyzm zawsze przegrywa,bo taka jest natura swiata;) Dobrej nocy. póki co wolny świat i wiara w sukces doprowadziła nas do kryzysu za który będą płacić nasi wnukowie NO faktycznie pewnie pamietasz jak przed wojna ludzie w POlsce nie mieli co jesc a jedna para butow musiala wystarczyc dla calej rodziny a teraz jak Polak nei ma nowej fury a Niemiec nie kupi co 2 lata nowej to jest KRYZYS. A TY to jzu w ogole masz zle, pewnie nie masz na suche bulki podobnie jak karnak,ktory ma gorzej niz nasi przodkowie za zaborow;)
I kiedyś pewnie było lepiej, tylko trzeba wiedzieć co jest istotne, czy para butów, czy suche bułki, a może wartości? O wartosciach latwo sie gada, ciekawe czy jakby zalezalo od tego zycie Twoje i Twojej rodziny tez bys byl taki hardy. Nigdy sie o tym raczej nie przekonamy,ale ja na Twoim miejscu wykazalbym wiecej pokory. Zreszta to co mwoisz przypomina mi jakiegos posla ZCHN ktory pwoiedzial ze polska moze byc biedna i nie musi byc niepodlegla wazne zeby byla katolicka:D Za takie "wartosci" to ja podziekuje
Ostatnio zmieniony przez kaczor dnia Czw 09 Lut 2012, 22:39, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:38 | |
| | |
| | | BORowik
Liczba postów : 3065 Age : 54 Location : prawie w Wawie? Registration date : 11/12/2007
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:40 | |
| _________________ Pieniądze szczęścia nie dają. Ale pozwalają wygodnie być nieszczęśliwym. Jedzmy gówno... – Miliony much nie mogą się mylić Quidquid agis, prudenter agas et respice finem | |
| | | fishemade
Liczba postów : 1278 Age : 45 Registration date : 14/04/2008
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:41 | |
| | |
| | | Generał
Liczba postów : 9866 Registration date : 28/04/2011
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:41 | |
| Poeta, Pisarz ma rolę "wieszcza" - ma prowadzić naród, często zagubiony, do prawdy Adam Mickiewicz był mistrzem tego kunsztu
Bardzo wiele można przeczytać w dziełach różnych autorów o natchnieniu ducha patriotyzmu - oni byli potrzebni wtedy, inaczej by dziś polski nie było. Dlatego cieszmy się że taka Szymborska nie żyła w tamtych czasach bo ludzie by ogłupieli, a może własnie by została już wtedy odrzucona Po chuja nam pismak, który wprowadzą w błąd społeczeństwo ? | |
| | | karnak
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:45 | |
| - kaczor napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
- Bankrut napisał:
- kaczor napisał:
- karnak napisał:
- kaczor napisał:
To pochwal sie jakie masz osiagniecia w walce o POlske,bo nei wiem czy zdajesz sobie sprawe ale glosowanie na PiS nei wystarcza zeby zostac prawdziwym patriota.
I kiedyś pewnie było lepiej, tylko trzeba wiedzieć co jest istotne, czy para butów, czy suche bułki, a może wartości? O wartosciach latwo sie gada, ciekawe czy jakby zalezalo od tego zycie Twoje i Twojej rodziny tez bys byl taki hardy. Nigdy sie o tym raczej nie przekonamy,ale ja na Twoim miejscu wykazalbym wiecej pokory.
Zreszta to co mwoisz przypomina mi jakiegos posla ZCHN ktory pwoiedzial ze polska moze byc biedna i nie musi byc niepodlegla wazne zeby byla katolicka:D Za takie "wartosci" to ja podziekuje Ja nie mówię, że jestem hardy, bo do tego mi daleko, ale staram się być wierny pewnym wartościom, które uznaję za ważne. I bynajmniej nie o mnie tu chodzi. | |
| | | Generał
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:45 | |
| A co do nagrody Nobla to ona straciła już swój prestiż gdy "nobla" otrzymał Barrack Obama za wprowadzanie pokoju na świecie tak samo Komorowski zhańbił order Orła Białego przyznając go Michnikowi a Jaruzelskiego zapraszając na naradę na temat Bezpieczeństwa | |
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:46 | |
| Szymborska Wisława
Lenin
Że w bój poprowadził krzywdzonych, że trwałość zwycięstwu nadał, dla nadchodzących epok stawiając mocny fundament - grób, w którym leży ten nowego człowieczeństwa Adam, wieńczony będzie kwiatami z nieznanych dziś jeszcze planet.
(wiersz pochodzi z tomiku DLATEGO ŻYJEMY, wyd. II, wydawnictwo Czytelnik 1954 rok)
| |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:47 | |
| - Generał napisał:
- Poeta, Pisarz ma rolę "wieszcza" - ma prowadzić naród, często zagubiony, do prawdy
Adam Mickiewicz był mistrzem tego kunsztu
Bardzo wiele można przeczytać w dziełach różnych autorów o natchnieniu ducha patriotyzmu - oni byli potrzebni wtedy, inaczej by dziś polski nie było. Dlatego cieszmy się że taka Szymborska nie żyła w tamtych czasach bo ludzie by ogłupieli, a może własnie by została już wtedy odrzucona Po chuja nam pismak, który wprowadzą w błąd społeczeństwo ? Hahahahahahahaha ale Mickiewicz kolaborowal z caratem BYl carskim kapusiem:D I co teraz generale rozumiem ze przekreslamy cala jego tworczosc? Nie ma nic piekniejszego nzi zlapac konserwatyste w pulpake jego wlasnych pogladow:D | |
| | | Bankrut Admin
Liczba postów : 3833 Age : 49 Location : Łódź Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:48 | |
| - Generał napisał:
Komorowski zhańbił order Orła Białego przyznając go Michnikowi
fakt - to że ta flanelka* dostała order to szczyt *flanelka: służy do wycierania podłogi, pospolicie - szmata
Ostatnio zmieniony przez Bankrut dnia Czw 09 Lut 2012, 22:50, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | karnak
| | | | EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:49 | |
| - Donpadre napisał:
- czytam to i nawet są fajne fragmenty dla sceptyków
http://merlin.pl/Zachod-10-lat-przed-totalnym-bankructwem_Jacques-Attali/browse/product/1,811507.html#fullinfo Nie czytałem ale wierze Ci na słowo, zresztą sztuczki z długiem i walutami stosował już Dionizjos Starszy ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie obecnych czasach i czy to przekłada się na zarabianiu na poszczególnych regionach (indeksach) Wg mnie NIE. Dlaczego, ponieważ wystarczy zerknąć sobie na poziom zadłużenia kolejnych bankrutów: Argentina 2001, Brazil 1982, Indonesia 2003, Mexico 1982, Russia1998, Philippines 1983 i porównać to z obecnymi poziomami na indeksach. Pozdro. | |
| | | fishemade
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:51 | |
| złoto walczy na dolnej bandzie kanału | |
| | | Generał
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:52 | |
| - kaczor napisał:
- Generał napisał:
- Poeta, Pisarz ma rolę "wieszcza" - ma prowadzić naród, często zagubiony, do prawdy
Adam Mickiewicz był mistrzem tego kunsztu
Bardzo wiele można przeczytać w dziełach różnych autorów o natchnieniu ducha patriotyzmu - oni byli potrzebni wtedy, inaczej by dziś polski nie było. Dlatego cieszmy się że taka Szymborska nie żyła w tamtych czasach bo ludzie by ogłupieli, a może własnie by została już wtedy odrzucona Po chuja nam pismak, który wprowadzą w błąd społeczeństwo ? Hahahahahahahaha ale Mickiewicz kolaborowal z caratem BYl carskim kapusiem:D
I co teraz generale rozumiem ze przekreslamy cala jego tworczosc?
Nie ma nic piekniejszego nzi zlapac konserwatyste w pulpake jego wlasnych pogladow:D większej bzdury nie słyszałem niby w jaki sposób kolaborował ? a z resztą to temat nie na dziś bo nie pójdę spać | |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:52 | |
| - karnak napisał:
- Generał napisał:
- A co do nagrody Nobla to ona straciła już swój prestiż gdy "nobla" otrzymał Barrack Obama za wprowadzanie pokoju na świecie
tak samo Komorowski zhańbił order Orła Białego przyznając go Michnikowi
a Jaruzelskiego zapraszając na naradę na temat Bezpieczeństwa Świetne przykłady i porównania. jak to sie ma do NObla z literatury to ja nie wiem. Tacy jak wy niedlugo powiedza ze z fizyki Nobla moze dostac tylko ktos kto popiera PiS i nie neguje katastrofy smolenskiej, w przeciwnym wypadku jego odkrycia sa nic nie wazne bpo WAM sie nie podoba. Ech arogancja prostaczkow czasami osiaga boskie niemal rozmiary. Nic to general z tym Mickiewiczem mnie rozbawil, gadacie byle gadac, puste slowa,napuszone i pelne patosu. Chcialbym zobaczyc jakbyscie gadali gdyby naprawde TRZEBA bylo cos zaryzykowac. Rozumeim ze general byl na wojnei to strzelac i walczyc umie,ale jakby sie okazalo ze zoan i dzieciaki zagrozone to ciekawe jaki by byl hardy. Latwo byc bohaterem i oceniajacym z cieplego fotela | |
| | | kaczor
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:54 | |
| | |
| | | dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:54 | |
| | |
| | | barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:59 | |
| | |
| | | fishemade
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 22:59 | |
| | |
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 23:00 | |
| a Grecy jeszcze nie zbankrutowali oficjalnie a -70% (od maksimum to chyba kilka % zostalo) to pewnie teraz bedzie korba, bo w TV mowili, ze indeksy w dlugim okresie rosna (inflacja itd). a Japonia, ktora ma sie dobrze na indeksach wyglada zle. Krachy i bessy to przewyniki w dlugoterminowej 100 letniej hossie.
Ostatnio zmieniony przez Daredevil Trejder dnia Czw 09 Lut 2012, 23:04, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 Czw 09 Lut 2012, 23:01 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 09.02.2012 | |
| |
| | | | UFO - 09.02.2012 | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach