Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO - 09.02.2012

Go down 
+45
dfgdsbfdb
łysy jeż
Benek
nephros
gumbas
Garrett
specjalista
goldmar SYS TRADER
karnak
qbiq
Bartek
Generał
Bankrut
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Jones
Jankes
Mleczarz
barany
kaczor
przemak
Cris
mobar
tarzan
fabularasa
fastenter
jj
zibi
maciek.
ROGER
Dave
Slum-Dog
BORowik
fishemade
REALISTA
betonowe_buty
snajper
13Homer
Małolat
kamikaze
Reser
EX
delphia
barura
AgroTrader
inwestor
49 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23  Next

WOU
=L
UFO - 09.02.2012 - Page 22 Vote_lcap42%UFO - 09.02.2012 - Page 22 Vote_rcap
 42% [ 5 ]
=0
UFO - 09.02.2012 - Page 22 Vote_lcap17%UFO - 09.02.2012 - Page 22 Vote_rcap
 17% [ 2 ]
=S
UFO - 09.02.2012 - Page 22 Vote_lcap41%UFO - 09.02.2012 - Page 22 Vote_rcap
 41% [ 5 ]
Wszystkich Głosów : 12

Poll closed

AutorWiadomość
eranet

eranet

Liczba postów : 405
Registration date : 14/11/2011

UFO - 09.02.2012 - Page 22 Empty
PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:29

kaczor napisał:
karnak napisał:
kaczor napisał:
karnak napisał:
kaczor napisał:
Bankrut napisał:
kaczor napisał:

Nigdy w zyciu nic zlego nei zrobiles?

Zrobiłem niejedno, ale nigdy się nie kurwiłem
To opowiedz a ja to ocenie? W biznesie ciezko sie nei skurwic szczegolnie w duzych firmach, nigdy nikogo nie podgryzales nie zniszczyles?
Zreszta Ty tez jakos w latach 50 nie walczyles o wolnosc, wiec slabe masz podstawy do tego zeby kogokolwiek oceniac.

Inna sprawa ze ciezko zrozumeic o co Ci chodzi rozumiem ze szanowna komisja noblowska nie byla tak madra jak TY i powinna na podstawie bledow mlodosci zwiazanych z polityka przekreslic wielka poetka.
Moze CI sie to nei podoba ale nawet najbardziej honorowa i szlachetna miernota nie dostaje Nobla z literatury ale moze go dostac paskudny i zaklamany geniusz.

To nie sa sprawy emocji zwyklych malych ludzikow i waszych sympatii politycznych i trywialnych ocen wynikajacych z uproszczonego patrzena na swiat i iluzji walsnej szlachetnosci.

o Wielkosci pisarza ptrzesadza jego tworczosc nie zyciorys.
O tu bym się nie zgodził.
By być Wielkim nie wystarczy być noblowskim pisarzem, ale jeszcze trzeba mieć życiorys.

Dlatego uwazam ze ewentualnie ludzie z zyciorysem moga czynic takie zarzuty a nie zyjacy w wygdozie i zepsuci dobrobytem mlodzi ludzie oceniajacy innych pod kryterium wlasnych przekonan politycznych.

A wielkiego pisarza kreuje jego tworczosc a nie zaden zyciorys. Czy banda honorowych tepakow ktora zginela w powstaniu listopadowym byla wazniejsza dla Polski niz Mickiewicz zyjacy we Francji?

Kaczor niszczysz moje świętości (banda honorowych tępaków).
Nie da się z Tobą racjonalnie dyskutować.
Wolę zejść Ci z drogi, bo nic się od Ciebie nie nauczę, a popsuć mnie możesz, nie czuję się też na siłach by Cię nawrócić.

Swietosci w postaci bezsensownych powstan
, w ktorych mase mlodych ludzi ginela za starych i cwanych kacapow ktorzy manipulowali nimi w imie "Narodu" czy "Ojczyzny".

Polska musi skonczyc z mitem mesjanizmu i zaczac budowac przyszlosc na sukcesie a nie wspominaniu porazek,ktoe byly straszne zarowno w wymiarze demograficznym jak i kulturalnym i spolecznym

I jeszcze skoro mowie juz o dziadku,ktory jak psialem byl w AK i walczyl bezposrednio w wojnie to wedlug niego powstawnei warszawskie bylo najwieksza zbrodnia jaka mozna bylo zrobic i jego przywodcy powinni pojsc pod sad wojenny.

ALe oczywiscie Ty wiesz lepiej siedzac na swoim wygodnym krzesle i bawiac sie w boga oceniajacego innych
jakbym radoslawa sikorskiego czytal... Shocked
powinniśmy być dumni z naszej historii, a nie pisac o bezsensowności walki za kraj... w dobie wyprania mózgów przez lewicowe media, zatracaniu patriotyzmu taka postawa jest dla mnie niezrozumiała i jej nie pojmuję...
Powrót do góry Go down
kaczor

Liczba postów : 19718
Registration date : 06/05/2009

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:29

Bankrut napisał:
kaczor napisał:
karnak napisał:
kaczor napisał:
karnak napisał:
kaczor napisał:
karnak napisał:

Kaczor niszczysz moje świętości (banda honorowych tępaków).
Nie da się z Tobą racjonalnie dyskutować.
Wolę zejść Ci z drogi, bo nic się od Ciebie nie nauczę, a popsuć mnie możesz, nie czuję się też na siłach by Cię nawrócić.

Swietosci w postaci bezsensownych powstan, w ktorych mase mlodych ludzi ginela za starych i cwanych kacapow ktorzy manipulowali nimi w imie "Narodu" czy "Ojczyzny".

Polska musi skonczyc z mitem mesjanizmu i zaczac budowac przyszlosc na sukcesie a nie wspominaniu porazek,ktoe byly straszne zarowno w wymiarze demograficznym jak i kulturalnym i spolecznym

I jeszcze skoro mowie juz o dziadku,ktory jak psialem byl w AK i walczyl bezposrednio w wojnie to wedlug niego powstawnei warszawskie bylo najwieksza zbrodnia jaka mozna bylo zrobic i jego przywodcy powinni pojsc pod sad wojenny.

ALe oczywiscie Ty wiesz lepiej siedzac na swoim wygodnym krzesle i bawiac sie w boga oceniajacego innych

Kaczor, nie będzie obcy pluł nam w twarz i odnoszę to osobiście do Ciebie, wybacz.

To pochwal sie jakie masz osiagniecia w walce o POlske,bo nei wiem czy zdajesz sobie sprawe ale glosowanie na PiS nei wystarcza zeby zostac prawdziwym patriota.

Moj dziadek byl w AK i zostal odznaczony przez prrezydenta RP oarz otrzymal nominacje oficerska, moj prapradziadek ma na Pomorzu pomnik za walke o polskosc pomorza i kaszub w okresie zaboru pruskiego(znal Antoniego Abrahama i wspolpracoweal z nim), pradzaidek walczyl w legionach.

Kim TY jestes zeby wydawac swiadectwa patriotyzmu panie "prawdziwy polaku"?

Nie muszę być bohaterem i mieć zasług, wystarczy, że potrafię myśleć i oddzielać ziarna od plew wspierając tych, którzy na to zasługują, a fałszywych proroków teraz bez liku, i trudno wyłowić wilka w owczej skórze, ale można jak się chce.

Tak jak myslalem, tylko pusta i czcza gadanina kogos kto siedzi na wygodnym krzesle i feruje wyroki.
Faktycznie nie mamy o czym rozmawiac.

Zreszta linia podzialu nigdy nie zniknie, odradza sie tylko w nowych nazwach partii.
Konserwatyzm i zastoj kontra wolnosc i rozwoj.

Konserwatyzm zawsze przegrywa,bo taka jest natura swiata;)
Dobrej nocy.

póki co wolny świat i wiara w sukces doprowadziła nas do kryzysu za który będą płacić nasi wnukowie

NO faktycznie pewnie pamietasz jak przed wojna ludzie w POlsce nie mieli co jesc a jedna para butow musiala wystarczyc dla calej rodziny a teraz jak Polak nei ma nowej fury a Niemiec nie kupi co 2 lata nowej to jest KRYZYS.
A TY to jzu w ogole masz zle, pewnie nie masz na suche bulki podobnie jak karnak,ktory ma gorzej niz nasi przodkowie za zaborow;)
Powrót do góry Go down
Dave
Admin
Admin
Dave

Liczba postów : 21090
Registration date : 31/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:31

karnak napisał:
dead_eye napisał:
wróciłem, od 7 rano w szpitalu drunken córa na 10+ ! dopingg
Gratulacje.

UFO - 09.02.2012 - Page 22 767691 UFO - 09.02.2012 - Page 22 767691 Very Happy
Powrót do góry Go down
eranet

eranet

Liczba postów : 405
Registration date : 14/11/2011

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:32

dead_eye napisał:
gratulację cheers
teraz to życie się zmieni Basketball
Powrót do góry Go down
karnak

karnak

Liczba postów : 13012
Registration date : 29/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:32

kaczor napisał:
Bankrut napisał:
kaczor napisał:
Bankrut napisał:
barura napisał:
Bankrut napisał:
Generał napisał:
ale chujowo się robi na forum Smile

ostatni polski autorytet umarł w 2005 r w kwietniu, reszta została wymordowana lub już nie żyje

obecnie mamy hieny w Polsce

ale patrzac na historię Polski to lubi ona zaskakiwać i tym razem też zaskoczy - ludzie odnajdą wartości w życiu Wink

Polskie elity poszły w pizdu w 40 na wschodzie
Pozostałych wytłukli w 44 w W=wie
Niedobitki w latach 44-56

elity to nie tylko genotyp, ale i fenotyp.

nie uważam, że takowe nie mogą się odrodzić. Ja jednak parę autorytetów widzę i mimo wszystko czymią się nieźle.

pełna zgoda, ale straty jakie ponieśliśmy nie zostały odrobione do dziś dzień
40 tyś w Katyniu, pewnie drugie tyle w powstaniu i po wojnie.
Razem niech będzie że 80 tyś
Zakładając 2 baby boom's z lat 50tych i 70tych oraz model 2+2 brakuje nam coś koło ćwierć miliona
Jelsi to byly te same elity ktore musiual PIlsudski w Berezie Kartuskiej pozniej trzymac to ja podziekuje;)
A moze te same elity ktore doprowadzily do morderstwa Narutowicza (endecy z Halerem na czele) a pozneij braly udzial w radosnej grabiezy i pobiciach Zydow tuz przed wojna.Faltycznie smietanka narodu. Ci sami ktorzy Kotarbinskiemu nei dali katedry

adwokaci, lekarze, oficerowie, księża, urzędnicy państwowi
przede wszystkim patrioci

ostały się nam za to ludzie pokroju Szymborskiej, która lizała tyłek Bierutowi za możliwość darmowego wylegiwania się całymi dniami w Domu Pracy Twórczej
w tym samym czasie na Mokotowie roztrzeliwano młodych chłopaków z AK i WIN, w wieku naszej Noblistki
no ale oni nie płodzili wiernopoddańczych wierszy na cześć ukochanego wodza

Nawet jakby plodzili to i tak by ich rozstrzelano a jak ona a by nie plodzila tych wierszy wtedy to nie stworzylaby innych,wielkich pozniej. Twoj przyklad jest typowa manipulacja,bo jej wiersze byly tylko slowami,ona nie stworzyla PRL ani Bieruta ani Stalinizmu
Taka jets jest historia i oan sie nigdy tego nei wypierala, zreszta wsyatpila pozniej z partii i nigdy sie juz nie opowiedziala po stronie PRL.Ale dla Ciebei to jest za malo Panie czysty jak lza;)

KTo jets bez winy niech pierwszy rzuci kamien powiedzial Jezus i nikogo tam nie bylo,ale jakby bankrut byl wp oblizu to by od razu jebnalk tym kamieniem ile sil w lapie;)

Zreszta nie przeszkadzalo Ci chyba (a karnakowi w ogole) jak sedzia kryze ktory skazywal opzycjonistow na kary wiezienia radosnie w rzadzie Jaroslawa dostal ciepla posadke. Karnak to pewnie by go bronil jeszcze zarliwie ale Ty chyba nie ejstes taki slepy;)

Nie przypisuj mi tego czego nie robiłem.
Kryże to był błąd i nie ma co bronić.
Powrót do góry Go down
betonowe_buty
TA SYSTEM TRADER
TA  SYSTEM  TRADER
betonowe_buty

Liczba postów : 19454
Registration date : 02/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:33

Gustaw Herling-Grudziński powiedział w niedawnym wywiadzie dla "Gazety", że "nie ma takiej możliwości, żeby fałszywa książka była dobrze napisana". Dlatego nigdy nie ukażą się "Wiersze zebrane" Wisławy Szymborskiej. A to z powodu dwóch tomów - "Dlaczego żyjemy" z 1952 r. i "Pytania zadawane sobie" z 1954.

Więcej... http://wyborcza.pl/1,75517,108267.html#ixzz1lvVuPwkp

te wiersze sa juz zakazane. wszystko musi byc cacy teraz.
Powrót do góry Go down
Bankrut
Admin
Admin
Bankrut

Liczba postów : 3833
Registration date : 27/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:33

kaczor napisał:
Nawet jakby plodzili to i tak by ich rozstrzelano a jak ona a by nie plodzila tych wierszy wtedy to nie stworzylaby innych,wielkich pozniej. Twoj przyklad jest typowa manipulacja,bo jej wiersze byly tylko slowami,ona nie stworzyla PRL ani Bieruta ani Stalinizmu
Taka jets jest historia i oan sie nigdy tego nei wypierala, zreszta wsyatpila pozniej z partii i nigdy sie juz nie opowiedziala po stronie PRL.Ale dla Ciebei to jest za malo Panie czysty jak lza;)

KTo jets bez winy niech pierwszy rzuci kamien powiedzial Jezus i nikogo tam nie bylo,ale jakby bankrut byl wp oblizu to by od razu jebnalk tym kamieniem ile sil w lapie;)

Zreszta nie przeszkadzalo Ci chyba (a karnakowi w ogole) jak sedzia kryze ktory skazywal opzycjonistow na kary wiezienia radosnie w rzadzie Jaroslawa dostal ciepla posadke. Karnak to pewnie by go bronil jeszcze zarliwie ale Ty chyba nie ejstes taki slepy;)

widzisz Kaczor - podstawowy mistake, głosowałem na PO w 2005 i 2007. Nie jestem członkiem PiS.
Co do Kryrze - akurat to mi przeszkadzało

"Twoj przyklad jest typowa manipulacja,bo jej wiersze byly tylko slowami,ona nie stworzyla PRL ani Bieruta ani Stalinizmu"
Ludzie tacy jak Szymborska legitymizowali ten system. Nie porównuj roli hutnika czy górnika który pracował w PRL do roli intelektualisty.
Z partii wystąpiła jak zakończył się okres terroru - też mi wyczyn
Powrót do góry Go down
https://ufoforum.forumotion.com
kaczor

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:36

Bankrut napisał:
kaczor napisał:

widzisz Kaczor - podstawowy mistake, głosowałem na PO w 2005 i 2007. Nie jestem członkiem PiS.
Co do Kryrze - akurat to mi przeszkadzało

"Twoj przyklad jest typowa manipulacja,bo jej wiersze byly tylko slowami,ona nie stworzyla PRL ani Bieruta ani Stalinizmu"
Ludzie tacy jak Szymborska legitymizowali ten system. Nie porównuj roli hutnika czy górnika który pracował w PRL do roli intelektualisty.
Z partii wystąpiła jak zakończył się okres terroru - też mi wyczyn

Nie mogla w to wierzyc jak wierzyl Grzesiuk jakis czas Galczynski czy Wazyk?

Ja jak bylem mlody tez robilem rozne dziwne rzeczy pozniej dojrzalem i zmadrzalem i zrozumielame ze jzu tak nie chce zyc.
Stosujac Twoja ideologie jesli bralem kiedys narkotyki ale przestalem to nei ma to znaczenia zawsze bede cpunem i zawsze bede w kanale nawet po 40 latach normalnego zyciaO_o
Powrót do góry Go down
karnak

karnak

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:36

kaczor napisał:
Bankrut napisał:
kaczor napisał:
karnak napisał:
kaczor napisał:
karnak napisał:
kaczor napisał:

Swietosci w postaci bezsensownych powstan, w ktorych mase mlodych ludzi ginela za starych i cwanych kacapow ktorzy manipulowali nimi w imie "Narodu" czy "Ojczyzny".

Kaczor, nie będzie obcy pluł nam w twarz i odnoszę to osobiście do Ciebie, wybacz.

To pochwal sie jakie masz osiagniecia w walce o POlske,bo nei wiem czy zdajesz sobie sprawe ale glosowanie na PiS nei wystarcza zeby zostac prawdziwym patriota.

Moj dziadek byl w AK i zostal odznaczony przez prrezydenta RP oarz otrzymal nominacje oficerska, moj prapradziadek ma na Pomorzu pomnik za walke o polskosc pomorza i kaszub w okresie zaboru pruskiego(znal Antoniego Abrahama i wspolpracoweal z nim), pradzaidek walczyl w legionach.

Nie muszę być bohaterem i mieć zasług, wystarczy, że potrafię myśleć i oddzielać ziarna od plew wspierając tych, którzy na to zasługują, a fałszywych proroków teraz bez liku, i trudno wyłowić wilka w owczej skórze, ale można jak się chce.

Tak jak myslalem, tylko pusta i czcza gadanina kogos kto siedzi na wygodnym krzesle i feruje wyroki.

Zreszta linia podzialu nigdy nie zniknie, odradza sie tylko w nowych nazwach partii.

Dobrej nocy.

póki co wolny świat i wiara w sukces doprowadziła nas do kryzysu za który będą płacić nasi wnukowie

NO faktycznie pewnie pamietasz jak przed wojna ludzie w POlsce nie mieli co jesc a jedna para butow musiala wystarczyc dla calej rodziny a teraz jak Polak nei ma nowej fury a Niemiec nie kupi co 2 lata nowej to jest KRYZYS.
A TY to jzu w ogole masz zle, pewnie nie masz na suche bulki podobnie jak karnak,ktory ma gorzej niz nasi przodkowie za zaborow;)

I kiedyś pewnie było lepiej, tylko trzeba wiedzieć co jest istotne, czy para butów, czy suche bułki, a może wartości?
Powrót do góry Go down
kaczor

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:37

karnak napisał:
kaczor napisał:
Bankrut napisał:
kaczor napisał:
karnak napisał:
kaczor napisał:
karnak napisał:

Dobrej nocy.

I kiedyś pewnie było lepiej, tylko trzeba wiedzieć co jest istotne, czy para butów, czy suche bułki, a może wartości?

O wartosciach latwo sie gada, ciekawe czy jakby zalezalo od tego zycie Twoje i Twojej rodziny tez bys byl taki hardy.
Nigdy sie o tym raczej nie przekonamy,ale ja na Twoim miejscu wykazalbym wiecej pokory.

Zreszta to co mwoisz przypomina mi jakiegos posla ZCHN ktory pwoiedzial ze polska moze byc biedna i nie musi byc niepodlegla wazne zeby byla katolicka:D Za takie "wartosci" to ja podziekuje

Ostatnio zmieniony przez kaczor dnia Czw 09 Lut 2012, 22:39, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Jones

Jones

Liczba postów : 13205
Registration date : 15/03/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:38

Bankrut napisał:
dead_eye napisał:

graty cheers
gratulacje cheers
Powrót do góry Go down
BORowik

BORowik

Liczba postów : 3065
Registration date : 11/12/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:40

dead_eye napisał:

GRATY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Smile

Jedzmy gówno... – Miliony much nie mogą się mylić  Wink

Quidquid agis, prudenter agas et respice finem  Twisted Evil
Powrót do góry Go down
fishemade

fishemade

Liczba postów : 1278
Registration date : 14/04/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:41

Jones napisał:
Bankrut napisał:
dead_eye napisał:

graty cheers
gratulacje cheers

dopingg dopingg dopingg dopingg dopingg
dawaj fote Laughing Laughing
Powrót do góry Go down
Generał

Generał

Liczba postów : 9866
Registration date : 28/04/2011

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:41

Poeta, Pisarz ma rolę "wieszcza" - ma prowadzić naród, często zagubiony, do prawdy
Adam Mickiewicz był mistrzem tego kunsztu

Bardzo wiele można przeczytać w dziełach różnych autorów o natchnieniu ducha patriotyzmu - oni byli potrzebni wtedy, inaczej by dziś polski nie było. Dlatego cieszmy się że taka Szymborska nie żyła w tamtych czasach bo ludzie by ogłupieli, a może własnie by została już wtedy odrzucona
Po chuja nam pismak, który wprowadzą w błąd społeczeństwo ?
Powrót do góry Go down
karnak

karnak

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:45

kaczor napisał:
karnak napisał:
kaczor napisał:
Bankrut napisał:
kaczor napisał:
karnak napisał:
kaczor napisał:

Dobrej nocy.

O wartosciach latwo sie gada, ciekawe czy jakby zalezalo od tego zycie Twoje i Twojej rodziny tez bys byl taki hardy.
Nigdy sie o tym raczej nie przekonamy,ale ja na Twoim miejscu wykazalbym wiecej pokory.

Zreszta to co mwoisz przypomina mi jakiegos posla ZCHN ktory pwoiedzial ze polska moze byc biedna i nie musi byc niepodlegla wazne zeby byla katolicka:D Za takie "wartosci" to ja podziekuje

Ja nie mówię, że jestem hardy, bo do tego mi daleko, ale staram się być wierny pewnym wartościom, które uznaję za ważne.
I bynajmniej nie o mnie tu chodzi.
Powrót do góry Go down
Generał

Generał

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:45

A co do nagrody Nobla to ona straciła już swój prestiż gdy "nobla" otrzymał Barrack Obama za wprowadzanie pokoju na świecie dobryżart

tak samo
Komorowski zhańbił order Orła Białego przyznając go Michnikowi mur

a Jaruzelskiego zapraszając na naradę na temat Bezpieczeństwa
Powrót do góry Go down
betonowe_buty
TA SYSTEM TRADER
TA  SYSTEM  TRADER
betonowe_buty

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:46

Szymborska Wisława

Lenin

Że w bój poprowadził krzywdzonych,
że trwałość zwycięstwu nadał,
dla nadchodzących epok
stawiając mocny fundament -
grób, w którym leży ten
nowego człowieczeństwa Adam,
wieńczony będzie kwiatami
z nieznanych dziś jeszcze planet.

(wiersz pochodzi z tomiku DLATEGO ŻYJEMY, wyd. II, wydawnictwo Czytelnik 1954 rok)

Powrót do góry Go down
kaczor

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:47

Generał napisał:
Poeta, Pisarz ma rolę "wieszcza" - ma prowadzić naród, często zagubiony, do prawdy

Bardzo wiele można przeczytać w dziełach różnych autorów o natchnieniu ducha patriotyzmu - oni byli potrzebni wtedy, inaczej by dziś polski nie było. Dlatego cieszmy się że taka Szymborska nie żyła w tamtych czasach bo ludzie by ogłupieli, a może własnie by została już wtedy odrzucona

Hahahahahahahaha ale Mickiewicz kolaborowal z caratem Very Happy BYl carskim kapusiem:D

I co teraz generale rozumiem ze przekreslamy cala jego tworczosc?Very Happy

Nie ma nic piekniejszego nzi zlapac konserwatyste w pulpake jego wlasnych pogladow:D
Powrót do góry Go down
Bankrut
Admin
Admin
Bankrut

Liczba postów : 3833
Registration date : 27/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:48

Generał napisał:

fakt - to że ta flanelka* dostała order to szczyt

*flanelka: służy do wycierania podłogi, pospolicie - szmata

Ostatnio zmieniony przez Bankrut dnia Czw 09 Lut 2012, 22:50, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
https://ufoforum.forumotion.com
karnak

karnak

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:48

Generał napisał:
A co do nagrody Nobla to ona straciła już swój prestiż gdy "nobla" otrzymał Barrack Obama za wprowadzanie pokoju na świecie dobryżart

tak samo

Świetne przykłady i porównania.
Powrót do góry Go down
EX

EX

Liczba postów : 20419
Registration date : 11/02/2009

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:49

Donpadre napisał:
czytam to i nawet są fajne fragmenty dla sceptyków afro

http://merlin.pl/Zachod-10-lat-przed-totalnym-bankructwem_Jacques-Attali/browse/product/1,811507.html#fullinfo

Nie czytałem ale wierze Ci na słowo, zresztą sztuczki z długiem i walutami stosował już Dionizjos Starszy Laughing ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie obecnych czasach i czy to przekłada się na zarabianiu na poszczególnych regionach (indeksach) scratch Question Wg mnie NIE.

Dlaczego, ponieważ wystarczy zerknąć sobie na poziom zadłużenia kolejnych bankrutów: Argentina 2001, Brazil 1982, Indonesia 2003, Mexico 1982, Russia1998, Philippines 1983 i porównać to z obecnymi poziomami na indeksach.

UFO - 09.02.2012 - Page 22 345_186_0004_001

UFO - 09.02.2012 - Page 22 ?s=^mrv&d=20120209&c=10y&t=c&a=lg&r=^bvp+^jci+^ipc+^psi

Pozdro.
Powrót do góry Go down
fishemade

fishemade

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:51

złoto walczy na dolnej bandzie kanału
Powrót do góry Go down
Generał

Generał

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:52

kaczor napisał:
Generał napisał:

Hahahahahahahaha ale Mickiewicz kolaborowal z caratem Very Happy BYl carskim kapusiem:D

Nie ma nic piekniejszego nzi zlapac konserwatyste w pulpake jego wlasnych pogladow:D

większej bzdury nie słyszałem
niby w jaki sposób kolaborował ?

a z resztą to temat nie na dziś bo nie pójdę spać Wink
Powrót do góry Go down
kaczor

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:52

karnak napisał:
Generał napisał:

tak samo

Świetne przykłady i porównania.

jak to sie ma do NObla z literatury to ja nie wiem.

Tacy jak wy niedlugo powiedza ze z fizyki Nobla moze dostac tylko ktos kto popiera PiS i nie neguje katastrofy smolenskiej, w przeciwnym wypadku jego odkrycia sa nic nie wazne bpo WAM sie nie podoba.
Ech arogancja prostaczkow czasami osiaga boskie niemal rozmiary.
Nic to general z tym Mickiewiczem mnie rozbawil, gadacie byle gadac, puste slowa,napuszone i pelne patosu.
Chcialbym zobaczyc jakbyscie gadali gdyby naprawde TRZEBA bylo cos zaryzykowac.
Rozumeim ze general byl na wojnei to strzelac i walczyc umie,ale jakby sie okazalo ze zoan i dzieciaki zagrozone to ciekawe jaki by byl hardy.
Latwo byc bohaterem i oceniajacym z cieplego fotela
Powrót do góry Go down
kaczor

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:54

Generał napisał:
kaczor napisał:
Generał napisał:

większej bzdury nie słyszałem
niby w jaki sposób kolaborował ?

a z resztą to temat nie na dziś bo nie pójdę spać Wink

o tym to w liceum juz ucza,ale polgebkiem bo nikt nie chce psuc wizerunku wieszcza.Jak jestes zaintereoswnay to sam poszukaj,ale to co on zrobil bylo duzo gorsze niz pisanie wierszy przez Szymborska bo ona chociaz robila to jawnie:D
Powrót do góry Go down
dead_eye

dead_eye

Liczba postów : 5365
Registration date : 13/02/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:54

fishemade napisał:
Jones napisał:
Bankrut napisał:
dead_eye napisał:

graty cheers
gratulacje cheers

czarna po tacie Smile jest potężne uderzenie emocji doping

UFO - 09.02.2012 - Page 22 Bezaty10
Powrót do góry Go down
barura

Liczba postów : 8236
Registration date : 22/10/2009

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:59

fishemade napisał:
Jones napisał:
Bankrut napisał:
dead_eye napisał:

graty cheers
gratulacje cheers

dobrze się spisaliście, znaczy się oboje. doping
Powrót do góry Go down
fishemade

fishemade

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 22:59

dead_eye napisał:
fishemade napisał:
Jones napisał:
Bankrut napisał:
dead_eye napisał:

graty cheers
gratulacje cheers

czarna po tacie Smile jest potężne uderzenie emocji doping

UFO - 09.02.2012 - Page 22 Bezaty10

śliczna Smile
no i jaka bujna fryzura!
Powrót do góry Go down
betonowe_buty
TA SYSTEM TRADER
TA  SYSTEM  TRADER
betonowe_buty

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 23:00

UFO - 09.02.2012 - Page 22 E6xbuu

a Grecy jeszcze nie zbankrutowali oficjalnie a -70% (od maksimum to chyba kilka % zostalo) to pewnie teraz bedzie korba, bo w TV mowili, ze indeksy w dlugim okresie rosna (inflacja itd).
a Japonia, ktora ma sie dobrze na indeksach wyglada zle.
Krachy i bessy to przewyniki w dlugoterminowej 100 letniej hossie.

Ostatnio zmieniony przez Daredevil Trejder dnia Czw 09 Lut 2012, 23:04, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
EX

EX

Liczba postów : 20419
Registration date : 11/02/2009

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 EmptyCzw 09 Lut 2012, 23:01

dead_eye napisał:

dopingg Moje gratulacje dopingg
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO - 09.02.2012   UFO - 09.02.2012 - Page 22 Empty

Powrót do góry Go down

UFO - 09.02.2012
Powrót do góry 
Strona 22 z 23Idź do strony : Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23  Next
 Similar topics