Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: UFO - 25.04.2012 Sro 25 Kwi 2012, 00:17
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Przereklamowany shit, który powinien kosztować z 1200zł a nie drugie tyle. Jedyne w czym wymiata to jest rodzaj zastosowanej matrycy IPS ale tylko to i wyłącznie - cała reszta jest przeciętna lub nawet poniżej. Chociaż AMOLED w Samsungu niby w czym jest gorszy? Cięzko się do czegokolwiek przyczepić. Ja jako 8-miesięczny użytkownik Galaxy SII polecam go każdemu kto zapyta.
Apple robi zajebiste McBooki Air - ten sprzęt rzeczywiście nie dorasta do pięt klasycznym laptopom jakiejkolwiek innej firmy, natomiast od iPhone'a są po prostu lepsze produkty.
Obecnie chyba nie ma na rynq lepszego smartfonu od Samsunga Galaxy SII (Note) a na pewno nie jest nim ajfon.
BORowik
Liczba postów : 3065 Age : 54 Location : prawie w Wawie? Registration date : 12/12/2007
Przereklamowany shit, który powinien kosztować z 1200zł a nie drugie tyle. Jedyne w czym wymiata to jest rodzaj zastosowanej matrycy IPS ale tylko to i wyłącznie - cała reszta jest przeciętna lub nawet poniżej.
Apple robi zajebiste McBooki Air - ten sprzęt rzeczywiście nie dorasta do pięt klasycznym laptopom jakiejkolwiek innej firmy, natomiast od iPhone'a są po prostu lepsze produkty.
Obecnie chyba nie ma na rynq lepszego smartfonu od Samsunga Galaxy SII (Note) a na pewno nie jest nim ajfon.
Na pewno to... Kopernik umarł, a tak właśnie pocieszają się te osoby, które iPhona nie mają A tak poważnie to nie znam się na tym, napisałem tylko o odczuciach posiadaczy tych telefonów i nic więcej
_________________ Pieniądze szczęścia nie dają. Ale pozwalają wygodnie być nieszczęśliwym.
Jedzmy gówno... – Miliony much nie mogą się mylić
Quidquid agis, prudenter agas et respice finem
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
10:30 UK GDP = ruchanie na parach z funtem 14:30 USA DURABLE ORDERS = możliwe ruchanie na sapinie 18:30 Bernanke Show = ruchanie na wszystkim co się rusza i na drzewo nie ucieka 23:00 NZ decyzja w sprawie stóp procentowych = ruchanie na kiwi
To ciekawe przedstawienia dziś będą.
Dane typu stopa bezrobocia w jakiejś tam Polsce przyjmuję jako żart bo kto się tym w ogóle przejmuje?
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Przereklamowany shit, który powinien kosztować z 1200zł a nie drugie tyle. Jedyne w czym wymiata to jest rodzaj zastosowanej matrycy IPS ale tylko to i wyłącznie - cała reszta jest przeciętna lub nawet poniżej.
Na pewno to... Kopernik umarł, a tak właśnie pocieszają się te osoby, które iPhona nie mają A tak poważnie to nie znam się na tym, napisałem tylko o odczuciach posiadaczy tych telefonów i nic więcej
Pierdzielisz... ja nie mam bo nie chciałem! Mogłem łyknąć ale nie chciałem bo przeanalizowałem recenzje, porównania i stwierdziłem że nie warto. Jak może qrwa telefon za 2.5k nie obsługiwać kart pamięci i mieć tylko 5mpix aparat? To żart jakiś? Do tego transfer HSDPA aż 3 razy wolniejszy jak w Samsungu. Dla mnie to porażka jest, on czadersko wygląda w sensie designu ale pod względem parametrów użytkowych jest zaledwie przeciętny jednak konfrontując go z ceną to wychodzi poracha.
Ostatnio zmieniony przez Dutkoprzytulacz dnia Sro 25 Kwi 2012, 00:37, w całości zmieniany 1 raz
BORowik
Liczba postów : 3065 Age : 54 Location : prawie w Wawie? Registration date : 12/12/2007
10:30 UK GDP = ruchanie na parach z funtem 14:30 USA DURABLE ORDERS = możliwe ruchanie na sapinie 18:30 Bernanke Show = ruchanie na wszystkim co się rusza i na drzewo nie ucieka 23:00 NZ decyzja w sprawie stóp procentowych = ruchanie na kiwi
To ciekawe przedstawienia dziś będą.
Dane typu stopa bezrobocia w jakiejś tam Polsce przyjmuję jako żart bo kto się tym w ogóle przejmuje?
Ja wiem kto.... politycy.... przed wyborami
_________________ Pieniądze szczęścia nie dają. Ale pozwalają wygodnie być nieszczęśliwym.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
to co? urosniemy pod ajfony choć z pól procenciny? cza by jakieś S wypaśne wziąć .... po wynikach ajpla jankesi ( pewnie ci starsi wiekowo) piszą, że ich w latach 60-tych fascynowało wysyłanie ludzi na księżyc a teraz młodym wystarczy gadżet służący do plotkowania i wysyłania zdjęć między sobą, i że w ogóle umarła "ciekawość intelektualna" wśród amerykanów. Ajola wyroby mi się podobają, ale nie jest to przełom technologiczny i opieranie wszystkich rynków światowych na wynikach tej jednej spółki świadczy,delikatnie mówiąc , o jakimś przeroście formy nad treścią. jak dla mnie, niech u nas korbia jak najbardziej, choć po naszym qrwidołku bym sie za wiele nie spodziewał.
SYLWESTER
Liczba postów : 10589 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
Kabel broni wsparcia jak niepodległości, nad sobą ma opór i sra tymi świeczuszakmi jak głupi. Jak to popuści w końcu, to może być ciekawie. Z ciekawych rzeczy - na tygodniowym jest przy MA200.
Ostatnio zmieniony przez Dezerter dnia Sro 25 Kwi 2012, 07:57, w całości zmieniany 1 raz
tarzan UFOTrader Senior
Liczba postów : 11715 Registration date : 16/09/2007
Nie wiem czy Galaxy SII jest najlepszy, wiem tyle, że jeśli chodzi o odtwarzanie audio to Galaxy SI wypada lepiej
Jak może qrwa telefon za 2.5k nie obsługiwać kart pamięci i mieć tylko 5mpix aparat? To żart jakiś?
Tak, to jakiś żart.. z Ciebie i całej reszty "konsumentów" Przy tej wielkości obiektywu (5mm?) to tam 2mpx to już za dużo, bo praw fizyki marketingiem nie przeskoczysz (apertura, rozdzielczość kątowa). O wielkości samej matrycy i konsekwencjach tegoż szkoda gadać.. No ale to właśnie przez takich jak Ty producenci muszą drukować coraz większe numerki na pudełkach i absurd trwa sobie w najlepsze ;p
BORowik
Też jestem pod wrażeniem To jest najlepszy przykład ręcznego sterowania, gdyby gawiedź miała coś do powiedzenia to emocje byłoby widać a tak... grubas zrobił co chciał
Ostatnio zmieniony przez BORowik dnia Sro 25 Kwi 2012, 08:40, w całości zmieniany 1 raz
Krzysztof
Liczba postów : 7411 Registration date : 28/08/2007
Kabel broni wsparcia jak niepodległości, nad sobą ma opór i sra tymi świeczuszakmi jak głupi. Jak to popuści w końcu, to może być ciekawie. Z ciekawych rzeczy - na tygodniowym jest przy MA200.
Wziąłem wczoraj S na £$. Dzisiaj, na dziennym sygnał sprzedaj, ale w związku z walką na zasiekach istnieje prawdopodobieństwo negacji.