odnośnie emerytur: bardzo mi się spodobał ten tekst Szfagra o prawach nabytych do emerytury skoro ktoś mnie olewa i chce mi zrobić kuku to ja mu tak samo juz się kiedys pytałem: w jakim zawodzie od 200 tysia przychodu płaci się 300 pln podatku (słownie: trzysta )
SYLWESTER
Liczba postów : 10589 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
Wskaźnik dzietności, czy to Polki zaczęły rodzić w UK
W dekadę UK dogoniło YUESEY a w Polsce wskaźnik nadal spada.
[...]
Jak ostatnio leciałem do Polski i z powrotem to samolot pełen był dzieci - normalnie jak w przedszkolu Wszystkie kilkuletnie więc urodzone już w Irlandii.
Dokładnie, Polki rodzą za granicą, emigracja nie opłaca naszego ZUS'u (wcale się nie dziwie - Pawlak ostatnio jako jedyny polityk powiedział prawdę), bezrobocie w polszy w przedziale, który powinien pracować na emerytury przyszłych pokoleń pond 30% a miejscami ponad 50% - to o czym Donald chce dyskutować.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Ja zaloze sobie spolke z oo bede sobie wyplacal nieozusonwana dywidende, zatrudnie sie bez wynagrodzenai jako prezes i pojde po zasilek z ZUS zeby sie posmiac z tych ktorzy to wymyslili.
ale masz podwójne opodatkowanie i trzeba by policzyć czy aby napewno się wyrobi
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
oczywiście twoje pytania są bardzo dobre... jak to zrobić? jak chodzi o rozliczenie z ZUS to tak jak dotychczas na zasadzie deklaratywności podstawy... zakładam, że skoro przedsiębiorca potrafi wyliczyć zaliczkę na podatek dochodowy to i ze składką ZUS sobie poradzi... wszelkie rozliczenia typu zwroty nadpłaty niedopłaty przez urząd skarbowy... no i nie za bardzo rozumiem czemu uważasz że pracownicy najemni to tylko urzędasy... przecież ci super przedsiębiorcy nie robią wszystkiego sami czasem też kogoś zatrudniają chyba? niemniej skoro upierasz się że ryczałt jest lepszy... to czemu 60% a nie 100% średniej jako podstawa ?
i tylko jedna mała uwaga po jaki zasiłek chcesz iść jako rentier i prezes nie posiadający tytułu ubezpieczenia ?
_________________ futy jak dobra wódka, i tu i tu 40% i ani promila więcej !!!
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007