naukowcy "boską cząstkę "złapali a kiedy systemowcy odnajda swoj kamień filozoficzny http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12067008,Przelomowe_odkrycie__Naukowcy_z_CERN_znalezli_czastke.html
comrade
To jest największe odkrycie ostatnich kilkudziesięciu lat, a już za parę godzin zostanie zepchnięte przez jakieś trywialne polityczne pyskówki posła X czy Y, albo rozważania czy Wojewódzki czy inny błazen powinien przeprosić za swój suchar czy nie itp.
Ci naukowcy z CERN to jest prawdziwa elita ludzkości - nie prezydenci, premierzy, koronowane głowy, celebryci. Warto o tym pamiętać
Pojęcie "zaobserwowali" jest z deka metaforycznawe... raczej "zmierzyli jej energię". Ale to też jeszcze nie jest pewne, są blisko ale jeszcze nikt tam jaj se nie da uciąć, że to to to pewnie nawet sam Higgs.
Ale to jest paradox, kilkaset lat różnych badań, wysiłqw i starań aby stworzyć Model Standardowy a teraz jeśli się okaże, że bozon H nie istnieje to wszystko jest w dupie?
takie rzeczy to powinni w biblii opisać zeby ludzie wiedzieli z czego Pan Bog swiat stworzyla a nie zeby teraz ludzie tyle lat szukali i pewnosci nie ma
(chyba ze ten co mu Bog biblie dyktowal to pominął bo sie nie interesowal fizyką ) mogl Bog do spisania jaj * wybraj jakiegos wszechstronnie wykształconego
* mialo byc "jej " ale " jaj " też dobrze brzmi
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Problemy stwarzają możliwości. Pytaj 5 razy „Dlaczego?” Bierz pomysły od wszystkich. Myśl nad rozwiązaniami możliwymi do wdrożenia. Odrzucaj ustalony stan rzeczy. Wymówki, że czegoś się nie da zrobić, są zbędne. Wybieraj proste rozwiązania, nie czekając na te idealne. Użyj sprytu zamiast pieniędzy. Pomyłki koryguj na bieżąco. Ulepszanie nie ma końca.
ale nA GIELDE TO SIE NIE PRZEKLADA BA JAK "Użyj sprytu zamiast pieniędzy."
gdy makrela rano dzwoni zeby depo uzupełnić ???
"(...) Komu dzwonią temu dzwonią Mnie nie dzwoni żaden dzwon (...)" ;-)
Hallo! Ich bin Hans und telefoniere aus Deutschland. Nein, Depo noch in Ordnung. Sie haben mich mit jemand anderem verwechselt. Ich möchte Sie nur kurz fragen, was ein Signal kostet. MfG.
Jeszcze trzymam to kiwi, wczoraj mnie wyczesało, ale odnowiłem prawie przy szczycie.
Reser
Problemy stwarzają możliwości. Pytaj 5 razy „Dlaczego?” Bierz pomysły od wszystkich. Myśl nad rozwiązaniami możliwymi do wdrożenia. Odrzucaj ustalony stan rzeczy. Wymówki, że czegoś się nie da zrobić, są zbędne. Wybieraj proste rozwiązania, nie czekając na te idealne. Użyj sprytu zamiast pieniędzy. Pomyłki koryguj na bieżąco. Ulepszanie nie ma końca.
ale nA GIELDE TO SIE NIE PRZEKLADA BA JAK "Użyj sprytu zamiast pieniędzy."
gdy makrela rano dzwoni zeby depo uzupełnić ???
"(...) Komu dzwonią temu dzwonią Mnie nie dzwoni żaden dzwon (...)" ;-)
Hallo! Ich bin Hans und telefoniere aus Deutschland. Nein, Depo noch in Ordnung. Sie haben mich mit jemand anderem verwechselt. Ich möchte Sie nur kurz fragen, was ein Signal kostet. MfG.
Jeszcze trzymam to kiwi, wczoraj mnie wyczesało, ale odnowiłem prawie przy szczycie.
Non capisco ragazzo. Skąd pewność, że to szczyt. Jak mówią, do 3 razy sztuka ;-)
... Skąd pewność, że to szczyt. Jak mówią, do 3 razy sztuka ;-)
Nigdy nie ma pewności. Mocny opór na tygodniowym spowolnił wzrost, widać że te świeczki na 4h coraz słabsze, ale równie dobrze może pójść dzida w górę, więc stopa trzeba pilnować.
Reser
Bambo rośnie [$ZAR]. Rano wziąłem kilkadziesiąt mikrolotów po 8, 0891 i już parę groszy na + Zastanawiam się - zastosować powszechną metodę BIS czy czekać na połowę tygodniowej świeczki.
Nigdy nie ma pewności. Mocny opór na tygodniowym spowolnił wzrost, widać że te świeczki na 4h coraz słabsze, ale równie dobrze może pójść dzida w górę, więc stopa trzeba pilnować.
To po ch@@@y takie pisanie, że odnowiło się na szczycie.
Ostatnio coraz bardziej się skłaniam ku strategiom zakładającym otwieranie pozycji przeciwnej do ostatniej świeczki. Opcjo, pisałeś ostatnio o GBPJPY, tam rzeczywiście rozpiętość dziennych ruchów bywa spora i próbuję jednej rzeczy właśnie na tej parze. Założenia jak wyżej, jednak w określonym miejscy mam też odwrotkę. Dzienny wykres pozwala zmniejszyć wpływ kosztów transakcyjnych i nie zmusza do siedzenia przy kompie. Ciekawe, co mi z tego wyjdzie.
Żeby się pochwalić. Następnym razem też wkleję ogłoszenie o ciągaczach drutu i będzie ok.
Dzwonili do mnie z banku Agricole i pani miłym głosem namawiała, aby przyjść do nich, bo mają ciekawy produkt i chcą mnie nim zainteresować. Pytam więc, co to jest, aby na pusto nie iść. To jest proszę pana taka struktura. Udaję greka i pytam - a co to ta struktura? Pani odpowiada, że bank kupuje mi akcje na giełdzie
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Dzwonili do mnie z banku Agricole i pani miłym głosem namawiała, aby przyjść do nich, bo mają ciekawy produkt i chcą mnie nim zainteresować. Pytam więc, co to jest, aby na pusto nie iść. To jest proszę pana taka struktura. Udaję greka i pytam - a co to ta struktura? Pani odpowiada, że bank kupuje mi akcje na giełdzie
nic nie przebije gościa z cdm - u, który mi tłumaczył, że podwójny szczyt jest w analizie technicznej silnym sygnałem kupna
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
zainwestują Ci w petroryska i jeszcze sobie od tego prowizje policzą
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Żeby się pochwalić. Następnym razem też wkleję ogłoszenie o ciągaczach drutu i będzie ok.
nie kpij bracie ! zawsze to jakas alternatywa dla tych co juz nie mogą rur dźwigać