Nie ma to jak trend, podążać za trendem, trzymać się zasad MM i mieć w piździe głęboko to co piszą i twierdzą inni typu EX & Bullish Company 1.18 MUSS SEIN!!!
Na czterech interwałach padaczka: weekly - padaczka daily - padaczka h4 - padaczka h1 - padaczka Takiego trendu chyba na niczym nie ma i to jest niby "podstawowa" para fx, gdzie leszcz myśli, że to nie może za dużo spaść bo "duzi" obronią
Jeszcze €/jpy - czasem nawet lepiej leci ale duży stopień korelacji jest z edziem.
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Grajdoł też w końcu jebnie tak, że byczkom kapcie z dup spadną a śmata poszybuje na 4 zeta pionem. Tylko jeszcze troszkę to się musi wypałować, by odpowiednio L-eszcza w pozycje poubierać. KAŻDY ZACIĄG Z DUPY = SHORT (nawet jeśli nie spadnie w ten sam dzień to na bank spadnie w ciagu 2-3 dni).
mariner
Nie ma to jak trend, podążać za trendem, trzymać się zasad MM i mieć w piździe głęboko to co piszą i twierdzą inni typu EX & Bullish Company 1.18 MUSS SEIN!!!
Na czterech interwałach padaczka: weekly - padaczka daily - padaczka h4 - padaczka h1 - padaczka Takiego trendu chyba na niczym nie ma i to jest niby "podstawowa" para fx, gdzie leszcz myśli, że to nie może za dużo spaść bo "duzi" obronią
Jeszcze €/jpy - czasem nawet lepiej leci ale duży stopień korelacji jest z edziem.
Ja się edzio przebije, to spadki się dopiero zaczną, bo przecież na razie jesteśmy na dolnej bandzie tej megakonsoli. I tego miejsca się trochę boję, bo mogą zaciągi jeszcze iść, chociaż nie muszą. Niby USDCHF to odwrotność edka, ale bardziej mi się podoba miesięczny i tygodniowy właśnie na tej parze, jest bardziej jednoznaczny, tam było odbicie w zeszłym roku bardzo pewne, a edek chociaż spada, to w szerszym ujęciu mi trochę mniej pasuje właśnie przez to dolne ograniczenie konsoli, która pewnie i tak wkrótce stanie się przeszłością.
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
Kiwi i aussie moim zdaniem zaliczą w lipcu ładny zjazd. Odbicie czerwcowe było silne, ale nie przebiło oporów i to chyba będzie decydujące. Gdyby najpierw były 2 miesięczne małe wzrostowe świeczki, to pewnie zawinęliby łukiem do góry, a taka duża świeca wprost do oporu to nie jest chyba sygnał wzrostowy. Na aussie jakieś 400 pkt. może zejść za jednym zamachem, problem w tym, czy tak na koniec lipca zostanie, czy się cofnie i zrobi wisielca. W poniedziałek szukam na h4 podbicia w okolice EMA21 i odnawiam eski. Fajnie by było, jakby po weekendzie się otworzył luką up, tak żeby tygodniowa świeczka byłaby spadkową doji, wtedy nie byłoby praktycznie innej możliwości niż spadek.
Cris
Liczba postów : 6430 Location : WY Registration date : 29/08/2007
Temat: Cris Pią 06 Lip 2012, 21:10
Dezerter napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Edzio pięknie kończy tydzień!
Ja się edzio przebije, to spadki się dopiero zaczną, bo przecież na razie jesteśmy na dolnej bandzie tej megakonsoli. I tego miejsca się trochę boję, bo mogą zaciągi jeszcze iść, chociaż nie muszą. Niby USDCHF to odwrotność edka, ale bardziej mi się podoba miesięczny i tygodniowy właśnie na tej parze, jest bardziej jednoznaczny, tam było odbicie w zeszłym roku bardzo pewne, a edek chociaż spada, to w szerszym ujęciu mi trochę mniej pasuje właśnie przez to dolne ograniczenie konsoli, która pewnie i tak wkrótce stanie się przeszłością.
Fala E w klinie wychodzi w okolicach 1,1 potem podbitka i wyjście z klina raczej w dół. Rama na kilka lat.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Ale nie ma wyjścia - $/F musi podążać z €/$ bo inaczej pojawiłby się momentalny arbitraż trójkątny na tych dwóch parach i na crossie €/F Wyobraź sobie, że $/F zapyla up a edzio się ociąga w spadaniu.... bierzesz te dwie pary i momentalnie masz inny qrs krzyżowy niż €/F, którym natychmiast zabezpieczasz różnicę i pewne arbi. Dlatego to po prostu MUSI jak na Rusi.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
Jadźka zielone galoty dziś zakłada na koniec ale to i tak tylko odroczenie wyroq w czasie... Byczek będzie ujebany po pachy i tego losu uniknąć się nie da.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Ale nie ma wyjścia - $/F musi podążać z €/$ bo inaczej pojawiłby się momentalny arbitraż trójkątny na tych dwóch parach i na crossie €/F Wyobraź sobie, że $/F zapyla up a edzio się ociąga w spadaniu.... bierzesz te dwie pary i momentalnie masz inny qrs krzyżowy niż €/F, którym natychmiast zabezpieczasz różnicę i pewne arbi. Dlatego to po prostu MUSI jak na Rusi.
Ogólnie tak, ale czasem są drobne różnice.
To są wykresy miesięczne (USDCHF odwrócony oczywiście), więc takie różnice dla nas są spore niekiedy. Widać, że przez QE w Stanach trochę się to rozjechało bardziej niż zwykle.
w84u
Liczba postów : 199 Age : 54 Location : PL Registration date : 13/11/2011
Wszyscy się martwili , a tu wigunia już naprawiona
O tu tu na dolnej kresce :
karnak napisał:
Konsola w trendzie wzrostowym od początku czerwca. Wybicie z niej pokaże dalszy kierunek.
Tylko jak ją autor normalnie narysuje to się okaże, że zabrakło 3 pkt. (niedbalstwo sternika na fixie) - miało być na linii wzrostowej z potwierdzeniem przebicia 2275. Niby niewielka różnica, a wymowa jakby inna....
mariner
czy mój nowy, sympatyczny avatar może zostać, czy też Wam rozjebałem stronę ?
Dla mnie tak posłuchaj jeszcze to
ten jest śliczniejszy na takiej muzie to ja się wychowywałem ( Genesis, Pink Floyd. Led Zeppelin etc. )
Czy uważasz że jestem jebnięty
pzdr
"śliczniejszy" dotyczył mojego nowego avatara z którego jestem aktualnie dumny a któż z nas nie jest jebnięty ? czy normalny czlowiek gra na kontraktach ?
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007