Tylko 14:30 Strefa Euro Wystąpienie publiczne szefa ECB
dzięki,
czyli bujamy się do maria i jankesów
Ja osobiście nastawiam się na lekki zaciąg na EU i EJ .
nie wiem rynki są tak rozpieprzone, że mogą latać, w którą tylko strone mario kichnie a jankes jest dzisiaj zagadką bo też żadnych danych do manipulacji rynkami nie ma
po mojemu to zaciąg na EU jest tak samo prawdopodobny jak zjeba na DJI
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
09.07.2012 (IAR) - Milion osób straciło w Hiszpanii oszczędności inwestując w tzw. preferowane depozyty bankowe - wynika z raportu opublikowanego przez Stowarzyszenie Użytkowników Banków. Sprzedawano je jako wyjątkowo oplacalne, 5-letnie lokaty, jednak w większości wypadków po upłynięciu pięciu lat okazywało się, że pieniędzy nie można wypłacić albo że oferowana suma jest o wiele niższa od wpłaconej.
Przez kilka lat hiszpańskie banki oferowały swoim klientom wyjątkowo opłacalne - ich zdaniem - depozyty. Rocznie powierzona suma miała rosnąć 5%, a pieniądze można było wycofać nie wcześniej niż po pięciu latach. W tym roku minął ów termin, ale kiedy klienci chcieli wycofać pieniądze okazało się, że jest to nie możliwe. Pięć lat temu nie poinformowano ich, że proponowane depozyty należą do tzw. lokat wysokiego ryzyka i zależą od zysków banku. Dlatego w wielu wypadkach pieniądze nie tylko straciły na wartości, ale są nie do odzyskania. „Czuję się oszukana. Powiedziano mi, że bezpiecznie lokuje pieniądze, to były oszczędności mojego życia” - skarży się klientka banku.
Zdaniem Stowarzyszenia Użytkowników Banków, inwestujący w preferowane depozyty stracili ponad 5 mld euro. Banki zaś zarobiły na nich około 30 miliardów euro.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Jakby co to parabolic ma odwrotkę na L po 2244. A teraz można już
Na jakim interwale operujesz?
Granie na sam parabollic przy tak spałowanym rynq jest bez sensu. To jest oscylator pomocniczy w trendach a granie tylko na ślepo sar pod = buy, sar nad = sell i odwyrtki to może się udać jedynie na edq gdzie spread jest 1pkt a przy naszej fiucinie po prostu koszty transakcyjne cię zeżrą.