W trakcie rozmowy z dziennikarzem Reutersa, przedstawiciel Facebooka ujawnił, że serwis społecznościowy spogląda nawet tam, gdzie mogłoby się wydawać, że nie powinien. Joe Sullivan, szef działu odpowiedzialnego za bezpieczeństwo Facebooka powiedział, że odpowiednie programy monitorują nasz wpisy i prywatne rozmowy.
Szczególnie pilnie "podglądane" są rozmowy osób, które nie są ze sobą blisko związane. Chodzi tu przede wszystkim o użytkowników nie mających wspólnych znajomych czy takich, którzy od niedawna są znajomymi. Program zwraca też uwagę na komunikację osób, które rzadko ze sobą rozmawiają, mieszkają daleko od siebie lub w dużym stopniu różnią się wiekiem.
Programy zwracają uwagę na pewne kluczowe słowa, które zostały wyłowione z zapisów rozmów prowadzonych między przestępcami. Po pewnym czasie mogą powiadomić o swoim odkryciu pracownika Facebooka. Ten natomiast przejrzy wskazane wpisy czy rozmowy i podejmie decyzję o ewentualnym zawiadomieniu organów ścigania. Wiadomo, że w ten sposób udało się już wytropić pedofilów.
Facebook zaznacza jednak, że oprogramowanie zostało napisane w taki sposób, by bardzo rzadko zgłaszać wyniki fałszywie dodatnie, czyli takie, które zostały oznaczone jako możliwe przestępstwo, a nim nie były. Pracownicy firmy mają więc jak najrzadziej zaglądać do prywatnej korespondencji. Czy istotnie tak jest?
------------------
założem sem tam jeścio jedno konto . dbajom tam o mnie, żebym siem ze starszakami nie zadawała.....
Dlatego ja nie mam tam konta, a z nk wykasowałem już ze dwa lata temu Oni wiedzą wszystko o Tobie i obserwują Cię przez kamerkę w twoim lapku, a Ty nawet o tym nie wiesz Ściagają twoje loginy i hasła kont bankowych i numer karty kredytowej Facebook jest większym zagrożeniem niż Cyklon B To jest wirus, który ogarnął cały glob Nawet Harry Potter nie da mu rady
możesz się śmiać. a ilu dało pejsbukowi swoje hasła do skrzynek e-mail, że niby znajomych poszuka przecież maja dostęp do wszystkiego.
Ale mój sarkastyczny ton zawiera nutkę przerażenia niestety
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
KE skomentowała w piątek, że "można mieć poważne i uzasadnione" wątpliwości co do czasu opublikowania obniżonego ratingu. Jej zdaniem, czas jest niewłaściwy, ponieważ w piątek Włochy sprzedawały na rynku swoje obligacje (co zakończyło się relatywnym sukcesem, bo sprzedano papiery za 5,25 mld euro o zasadniczo korzystnym oprocentowaniu). Rzecznik KE ds. walutowych Simon O'Conn
Ostatnio zmieniony przez barura dnia Pią 13 Lip 2012, 23:57, w całości zmieniany 1 raz
barura
RSI nie zawsze daje dobre sygnały, co oczywiste, bo każdy by zarabiał - trzeba jeszcze mieć do analizy to cuś (lub interpretować RSI specyficznie):
rośnie. Czxłowieku to rośnie. ciśnienie zczochranego wypiera do góry. najlepsze że on o tym wie. ale ma prioryteta, szmato-gojca. Tam je nieziemska kapucha w wielu wymiarach.
A czy ja piszę, że nie rośnie?
rośnie, rośnie
Ostatnio zmieniony przez barura dnia Pią 13 Lip 2012, 23:58, w całości zmieniany 1 raz
barura
Komisja Europejska krytykuje moment obniżenia ratingu Włoch Autor | ~Obserwator. [46.112.230.*] 2012-07-13 16:58 + Przeczytaj komentowany artykuł To jest nie pojęte, aby taka agencja mogła sobie pogrywać z całymi krajami. Ale wszystkie te agencje są trzymane na łancuchu przez USA. I wiele ich pracy jest robione pod dyktando rządu / finansiery amerykańskiej. I to jest przykład na to że jedno państwo nie może rządzić światem, bo świat będzie w stagnacji. Najszybszy rozwój świata pod każdym względem następował gdy walka toczyła się między USA i ZSRR. Jak wiadomo blok wschodni przegrał wyścig. Ale za tamtych czasów świat cywylizacyjnie dynamicznie się rozwijał. Bo była bezpardonowa walka kto jest lepszy. A gospodarki nie były ze sobą powiązane. A więc nie było ręka rękę myje. Mam nadzieję że rolę po ZSRR przejmą jak najszybciej Chiny. Bo swoim rodzajem demokracji mogą podjąć walkę z USA. I ta walka w odróżnieniu od ZSRR będzie szła w parze z wzrostem dobrobytu Chińczyków. Myślę żę Chińczycy bardzo szybko stają się samo wystarczalni i to pozwoli im podjąć walkę z USA. Bo potęgę USA stworzył sam naród amerykański swoimi wewnętrznymi potrzebami. Naród chiński wystarczy żeby stał się jeszcze trochę zamożniejszy i bardziej wykształcony a będziemy mieć nowy wyścig między USA i Chinami. Co znowu świat postawi na tory szybkiego rozwoju. A o wojnę proszę się nie obawiać, bo pokój nie świecie nie jest dlatego że ludzie osiągneli wyższym poziom rozwoju. Bo ludzie dalej są bardzo prymitywni. Pokój mamy tylko i wyłącznie dzięki broni atomowej. Dzięki niej nigdy nie będzie zwycięzców. A naszczęście ludzie którzy mają władzę na tym świecie nie są samobójcami. Dlatego mamy tak długo światowy pokój. Tylko i wyłącznie dlatego.
------ To może mieć nawet jakiś sens. Dlatego zamieściłam.
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Komisja Europejska krytykuje moment obniżenia ratingu Włoch Autor | ~Obserwator. [46.112.230.*] 2012-07-13 16:58 + Przeczytaj komentowany artykuł To jest nie pojęte, aby taka agencja mogła sobie pogrywać z całymi krajami. Ale wszystkie te agencje są trzymane na łancuchu przez USA. I wiele ich pracy jest robione pod dyktando rządu / finansiery amerykańskiej. I to jest przykład na to że jedno państwo nie może rządzić światem, bo świat będzie w stagnacji. Najszybszy rozwój świata pod każdym względem następował gdy walka toczyła się między USA i ZSRR. Jak wiadomo blok wschodni przegrał wyścig. Ale za tamtych czasów świat cywylizacyjnie dynamicznie się rozwijał. Bo była bezpardonowa walka kto jest lepszy. A gospodarki nie były ze sobą powiązane. A więc nie było ręka rękę myje. Mam nadzieję że rolę po ZSRR przejmą jak najszybciej Chiny. Bo swoim rodzajem demokracji mogą podjąć walkę z USA. I ta walka w odróżnieniu od ZSRR będzie szła w parze z wzrostem dobrobytu Chińczyków. Myślę żę Chińczycy bardzo szybko stają się samo wystarczalni i to pozwoli im podjąć walkę z USA. Bo potęgę USA stworzył sam naród amerykański swoimi wewnętrznymi potrzebami. Naród chiński wystarczy żeby stał się jeszcze trochę zamożniejszy i bardziej wykształcony a będziemy mieć nowy wyścig między USA i Chinami. Co znowu świat postawi na tory szybkiego rozwoju. A o wojnę proszę się nie obawiać, bo pokój nie świecie nie jest dlatego że ludzie osiągneli wyższym poziom rozwoju. Bo ludzie dalej są bardzo prymitywni. Pokój mamy tylko i wyłącznie dzięki broni atomowej. Dzięki niej nigdy nie będzie zwycięzców. A naszczęście ludzie którzy mają władzę na tym świecie nie są samobójcami. Dlatego mamy tak długo światowy pokój. Tylko i wyłącznie dlatego.
Jaki naród amerykański
a porcelana robi tylko dobrą minę oni nie szanują niczego tylko sprawiają takie wrażenie
obudz się
pzdr
barura
Jaki naród amerykański
a porcelana robi tylko dobrą minę oni nie szanują niczego tylko sprawiają takie wrażenie
obudz się
pzdr
porcelanka nie je alternatywą. Tą alternatywą była jurop. Mimo ułomności, problemów choćby wynikających z nacjonalizmów, mozno zakorzenionych, różnic mentalności. To jednak możemy być dumni z tego kontynentu, tu i teraz. Były wieki, gdy nie było roku bez wojny. Tego tu juś nie było od 70 lat, z maleńkim wyjątkiem tygla bałkańskiego.
"komuś" to przeszkadzało, zagrażało. Akurat nie porcelance.
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
fuckt...z nowym towarem jest strach cinkciarze na łolstrit pompują dżejpimorganem bo miał "tylko 4,4 mld $ strat... a mógł miec więcej tam na prawdę zostały tylko pojeby
raszyn rulette
ps. julia, ze Ty taka oczytana i jeszcze eSki na daxa nie masz ?
a co oczytanie ma do trejdowania? to, że np. czytam o VSA nie znaczy, że to stosuję
a moje dupokreski dopuszczają spadek nawet z 6600, więc się zastanawiam czy brać teraz z dłuższym stopem czy też czekać i być może przegapić ruch
wygląda na to ze niewiele a przynajmniej do rezultatów
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
barura
teraz bedaq stać w dwóch punktach przez całe godziny i się zastanawiać, komu ożenić towar ; no bo dżejpimorgan ma juś 6% i tak trochę głupio, nawet jak dla nich, ciągnąc na +8%; tera anale się tam gimnastykują jak wytłumaczyć, że ta strata to nie strata, a może nawet zysk ? pytanie, czy ktoś tego jeszcze słucha
w Pruszkowie i Wolominie maja lepszy sposoby po prostu grzecznie pytaja w takich sytuacjach czy gosc (tutaj leszcz) nie kupilby okazyjnie cegly ...
a tutaj musza cos wymyslac , kombinowac zamiast prosto z mostu zajac depo leszcza i zwalic cene do realnej
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Jaki naród amerykański
obudz się
pzdr
porcelanka nie je alternatywą. Tą alternatywą była jurop. Mimo ułomności, problemów choćby wynikających z nacjonalizmów, mozno zakorzenionych, różnic mentalności. To jednak możemy być dumni z tego kontynentu, tu i teraz. Były wieki, gdy nie było roku bez wojny. Tego tu juś nie było od 70 lat, z maleńkim wyjątkiem tygla bałkańskiego.
Barura nie wiem jakiej nacji jesteś i dlaczego tak naganiasz na tą Twoją wspólną jurop narody nie są jeszcze na to gotowe mogło być tylko powiązanie gospodarcze EWG i ewentualnie wolne granice na integracje jurop potrzeba pokoleń a nie tu i zaraz tylko jedna nacja może się tak śpieszyć i nawet już niektórzy badają historię pod kątem fałszowania lub zatajania faktów a nawet wyolbrzymiania mało istotnych wydarzeń tylko żeby wymusić współczucie i oddalić podejrzenia o największe zbrodnie
pzpr
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Zgodnie z tym aktem prawnym wspomniane NGO otrzymają status "organizacji pełniących funkcje zagranicznych agentów" i zostaną objęte restrykcyjną kontrolą ze strony państwa.
Zgodnie z tym aktem prawnym wspomniane NGO otrzymają status "organizacji pełniących funkcje zagranicznych agentów" i zostaną objęte restrykcyjną kontrolą ze strony państwa.
Ale ładnie Edytka im zaśpiewała w końcówce. No, no, synowie idą w ślady tatusia i coraz lepiej im to idzie.
taka klepanina robiona pewnie przez fachowców dostali zamówienie i zrobili -slowa muzyka i teledysk niby wszystko poprawnie ale brak tego czegoś
co jest np. tutaj
porownanie nasunelo mi sie po slowaqch "zatrzymaj sie na czas zanim cos powiesz ..z sila najciezszych dział .. i takie dalej pitolenie jakby nabijanie wierszówki -zaplacili napisałem
a mozna to zaspiwewac - napisac , zawrzeć w zdaniu "gdy nie mozna moca żadną wykrzyczanych cofnac słów " itd inna jakość - tam wyrobnik tutaj artysta
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Jurek Kulej nie żyje, a wydawało się, ze wraca do zdrowia
71 lat, to prawie dobił do średniej. Mężczyźni nie żyją dłużej, dlatego zgodnie z nową reformą będą pracować do śmierci a potem do piachu, no chyba, że ktoś zasłuży na niebo.
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
Ale ładnie Edytka im zaśpiewała w końcówce. No, no, synowie idą w ślady tatusia i coraz lepiej im to idzie.
taka klepanina robiona pewnie przez fachowców dostali zamówienie i zrobili -slowa muzyka i teledysk niby wszystko poprawnie ale brak tego czegoś
co jest np. tutaj
porownanie nasunelo mi sie po slowaqch "zatrzymaj sie na czas zanim cos powiesz ..z sila najciezszych dział .. i takie dalej pitolenie jakby nabijanie wierszówki -zaplacili napisałem
a mozna to zaspiwewac - napisac , zawrzeć w zdaniu "gdy nie mozna moca żadną wykrzyczanych cofnac słów " itd inna jakość - tam wyrobnik tutaj artysta
E tam pierdolisz jak połamany. Oba to na zamówienie, ale drugi bardziejszy Prawdziwa poezja i sztuka jest w tym utworze. A jaka prawda o życiu, ze ho ho
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
w sumie już dawno to chciałam napisać: z poprzednim awatarem to bym się umówiła, bo biła od niego taka mądrość, żę oczy automatycznie nakierowywały się na twoje posty ale ten nowy wygląda jak głupek, więc sory
bo to jest głupek, ale tzw. " rynki" go bardzo lubią, i jeszcze takiego jednego brodacza; jakby co, to HIOB albo barura Ci wytłumaczy, czemu piszę " rynki" a nie rynki po prostu rynku nie ma ...od dawna
Dlaczego próbujesz rozbić rodzinę
e tam ! zaraz rozbić rodzinę...chciałem tylko Julii pokazać, że istnieją jeszcze prawdziwi mężczyźni dżentelmeni
a, o moją rodzinę wam chodziło? się zastanawiałam o co kaman moja rodzina jest nie do rozbicia, istnieją jeszcze prawdziwe wierne kobiety czyż nie z Grecji Penelopa pochodziła?
Ostatnio zmieniony przez juliasent dnia Pią 13 Lip 2012, 22:15, w całości zmieniany 1 raz
Krzysztof
Liczba postów : 7411 Registration date : 28/08/2007
71 lat, to prawie dobił do średniej. Mężczyźni nie żyją dłużej, dlatego zgodnie z nową reformą będą pracować do śmierci a potem do piachu, no chyba, że ktoś zasłuży na niebo.
a jak zasluzy na niebo to im wczesniej umrze to chyba lepiej ?
po wuj sie tutaj meczyc ,pałętać jak tam dziewice czekają ?
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
E tam pierdolisz jak połamany. Oba to na zamówienie, ale drugi bardziejszy Prawdziwa poezja i sztuka jest w tym utworze. A jaka prawda o życiu, ze ho ho
trudno sie nie zgodzić to je napisane "od serca "
jak trafnie artysta zawarł istotę naszego przemijania w słowach
"o kurwa mać jak zapierdala czas "
Ostatnio zmieniony przez Arg-os dnia Pią 13 Lip 2012, 22:20, w całości zmieniany 1 raz
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
a jak zasluzy na niebo to im wczesniej umrze to chyba lepiej ?
po wuj sie tutaj meczyc ,pałętać jak tam dziewice czekają ?
Ha ha ha Dziewice to dla bomb samobójców Dla uczciwych ludzi to drzewce w dupę za życia a nie dziewice A po śmierci , a qrwa kogo to obchodzi, jak wszyscy żyją tu i teraz w strachu przed śmiercią
barura
Jaki naród amerykański
obudz się
pzdr
Barura nie wiem jakiej nacji jesteś i dlaczego tak naganiasz na tą Twoją wspólną jurop narody nie są jeszcze na to gotowe mogło być tylko powiązanie gospodarcze EWG i ewentualnie wolne granice na integracje jurop potrzeba pokoleń a nie tu i zaraz tylko jedna nacja może się tak śpieszyć i nawet już niektórzy badają historię pod kątem fałszowania lub zatajania faktów a nawet wyolbrzymiania mało istotnych wydarzeń tylko żeby wymusić współczucie i oddalić podejrzenia o największe zbrodnie
pzpr
Zgodzę się, że w wielu wypadkach procesy zaszły za daleko i za szybko.
Ostatnio zmieniony przez barura dnia Sob 14 Lip 2012, 00:04, w całości zmieniany 1 raz
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Naoglądałem się kabartetów, nasłuchałem Hackenbusha, popieprzyłem na UFO i koniec na dzisiaj. A jeszcze edek zamkły z małą stratą bo pałował się okrutnie i otwarty eS na DAX (ja pierniczę zagapiłem się i nie zdążyłem zamknąć )
Różnica dla DAX (bid/ask): Admirals 6568.5/6569.5 Go4leszcz 6573.5/6575.0 (dawno tu nie zaglądałem)
Nie qumam?
Ostatnio zmieniony przez Ezet dnia Pią 13 Lip 2012, 22:28, w całości zmieniany 1 raz