| UFO - 24.08.2012 | |
|
+27zibi Cris spiter karnak Windziarz snajper tarzan EX kaczor Generał north-south filip MedKit* neuron W stronę słońca :) REALISTA Reser maciek. Diablo nomad Rmir SYLWESTER betonowe_buty Janko Traderroo BORowik strażnik moralności inwestor 31 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 09:23 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 09:34 | |
| Edzio się obsrywa.... indexy się obsrywają... kto zajebał hossę? Patrzcie jak to jest, podpalili leszcza że hossa, hossa... rosło, rosło, rosło nagle PIERDUT z dupy czarna świeczka w wtorek i sra się do tej pory jak podczas regularnej bessy... Dlatego z dupy są te trendy bo nagle zupełnie bez powodu się odwracają i pieprzenie o hossie to bzdura jest. | |
|
| |
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 09:36 | |
| - MaRkEt TrAdEr napisał:
- Edzio się obsrywa.... indexy się obsrywają... kto zajebał hossę?
Patrzcie jak to jest, podpalili leszcza że hossa, hossa... rosło, rosło, rosło nagle PIERDUT z dupy czarna świeczka w wtorek i sra się do tej pory jak podczas regularnej bessy...
Dlatego z dupy są te trendy bo nagle zupełnie bez powodu się odwracają i pieprzenie o hossie to bzdura jest. zwłaszcza jak nie podasz zakresu czasowego, im krótsze interwały tym mniejsze prawdopodobieństwo prawidłowego określenia trendu, jak to mawiają ci szybcy karmią tych wytrwałych. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 09:41 | |
| | |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 09:42 | |
| - nomad napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
Patrzcie jak to jest, podpalili leszcza że hossa, hossa... rosło, rosło, rosło nagle PIERDUT z dupy czarna świeczka w wtorek i sra się do tej pory jak podczas regularnej bessy...
Dlatego z dupy są te trendy bo nagle zupełnie bez powodu się odwracają i pieprzenie o hossie to bzdura jest. zwłaszcza jak nie podasz zakresu czasowego, im krótsze interwały tym mniejsze prawdopodobieństwo prawidłowego określenia trendu, jak to mawiają ci szybcy karmią tych wytrwałych. na daxie wczoraj spadkowa zakryla 5 wzrostowych. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 09:43 | |
| - nomad napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
Dlatego z dupy są te trendy bo nagle zupełnie bez powodu się odwracają i pieprzenie o hossie to bzdura jest. zwłaszcza jak nie podasz zakresu czasowego, im krótsze interwały tym mniejsze prawdopodobieństwo prawidłowego określenia trendu, jak to mawiają ci szybcy karmią tych wytrwałych. No i tu się mylisz! Właśnie tak się składa, że najlepsze trendy są na interwale godzinowym! Najłatwiejsze do wyczucia i najczystsze wg mnie. Na daily jest totalny rozpierdol. W niższym interwale klarowniejsze ruchy jak w wyższym | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 09:44 | |
| - maciek. napisał:
- KRT napisał:
- ja tam jakos tej korby nie czuje, czym niby mozna to pompowac??kghm ma podatek kopalniany co piknie scina zyski firmy, Lotos w czarnej dupie bo im na platformie nie wyszło, pozostaja tylko banki, które mimo dobrych wyników tną zatrudnienie bo spodziewaja sie spowolnienia i słusznie, ceny sa coraz wyzsze pensje nie rosna jak zmieni sie sentyment do konsumpcji Polaków to z zielonej wyspy bedziemy faktycznie druga Irlandią
w jakim sensie Irlandia?
no w tej chwili mają mega chujowo ponoć | |
|
| |
W stronę słońca :)
Liczba postów : 2490 Registration date : 05/07/2008
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 09:44 | |
| koniec urlopu znaczy koniec hossy czas popatrzeć na kardiogramy coście tam potracili | |
|
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 09:48 | |
- nomad napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
Dlatego z dupy są te trendy bo nagle zupełnie bez powodu się odwracają i pieprzenie o hossie to bzdura jest. zwłaszcza jak nie podasz zakresu czasowego, im krótsze interwały tym mniejsze prawdopodobieństwo prawidłowego określenia trendu, jak to mawiają ci szybcy karmią tych wytrwałych. No i tu się mylisz! Właśnie tak się składa, że najlepsze trendy są na interwale godzinowym! Najłatwiejsze do wyczucia i najczystsze wg mnie. Na daily jest totalny rozpierdol. W niższym interwale klarowniejsze ruchy jak w wyższym to przypadek, spróbuj to wyliczyć badając ciągłą zmienność interwałów a nie tylko dwa. weź sobie zakres zmienności interwału od 1 sekundy do jednego roku co sekundę, o ile masz takie możliwości badawcze. To jest tak jakbyś podgrzewał gaz w zamkniętym zbiorniku, na pewno ciśnienie i temperatura gazu wzrośnie, ale w którą stronę będzie poruszać się określona cząstka gazu to se możesz tylko zgadywać. problem raczej polega na tym, że inwestorzy chytrzą i zbyt szybko chcą osiągnąć zysk poprzez nadmierną dźwignię i nie są w stanie grać na dłuższe trendy, w ten sposób chlapnięcie jęzorem przez szefa banku, raport anala, pierdnięcie polityka, kasują ich depo, albo uruchamiają stopy. to taki inwest-gold
Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Pią 24 Sie 2012, 10:01, w całości zmieniany 2 razy | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 09:57 | |
| WIELKIE CIĘCIA ETATÓW I ARMAGEDDON NA RYNQ PRACY W POLSCE!http://biznes.interia.pl/praca/news/kryzysowe-odchudzanie,1835374,4204 Chyba czas rezerwować śmietniki bo później będzie problem. | |
|
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 09:59 | |
- WIELKIE CIĘCIA ETATÓW I ARMAGEDDON NA RYNQ PRACY W POLSCE!
http://biznes.interia.pl/praca/news/kryzysowe-odchudzanie,1835374,4204
Chyba czas rezerwować śmietniki bo później będzie problem. przecież to mamy od 4 lat , jakiś dziennikarzyna chyba zbierał na piwo i napisał | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:01 | |
| - nomad napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- nomad napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
Dlatego z dupy są te trendy bo nagle zupełnie bez powodu się odwracają i pieprzenie o hossie to bzdura jest. zwłaszcza jak nie podasz zakresu czasowego, im krótsze interwały tym mniejsze prawdopodobieństwo prawidłowego określenia trendu, jak to mawiają ci szybcy karmią tych wytrwałych. No i tu się mylisz! Właśnie tak się składa, że najlepsze trendy są na interwale godzinowym! Najłatwiejsze do wyczucia i najczystsze wg mnie. Na daily jest totalny rozpierdol. W niższym interwale klarowniejsze ruchy jak w wyższym to przypadek, spróbuj to wyliczyć badając ciągłą zmienność interwałów a nie tylko dwa. weź sobie zakres zmienności interwału od 1 sekundy do jednego roku co sekundę, o ile masz takie możliwości badawcze. To jest tak jakbyś podgrzewał gaz w zamkniętym zbiorniku, na pewno ciśnienie i temperatura gazu wzrośnie, ale w którą stronę będzie poruszać się określona cząstka gazu to se możesz tylko zgadywać.
problem raczej polega na tym, że inwestorzy chytrzą i zbyt szybko chcą osiągnąć zysk poprzez nadmierną dźwignię i nie są w stanie grać na dłuższe trendy, w ten sposób chlapnięcie jęzorem przez szefa banku kasuje ich depo, albo uruchamia stopy. A kto się chce jebać rok w bocznicy? Kierując się interwałem dziennym lub tygodniowym to w zasadzie od października 2011 nic byś nie zarobił bo wciąż się jebią mniej więcej te same poziomy bez wyraźnej długoterminowej tendencji. A interwały są w dużej mierze samopodobne więc jeśli widać trendy na h1, h4, m30 to czemu z nich nie korzystać? Ja wiem, że to nie jest ogólna prawidłowość a raczej wyjątek ale taka rozjebana faza marketu nadeszła, że teraz same wyjątki mamy; korelacje się porozpieprzały wszystko chodzi w innej fazie tak jak stado dziwek bez alfonsa.
Ostatnio zmieniony przez MaRkEt TrAdEr dnia Pią 24 Sie 2012, 10:02, w całości zmieniany 2 razy | |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:01 | |
| w sumie wczoraj dax zakryl 5 wzrostowych i 10-11 liczac wzrostowo+konsolidacyjnych. z reguly to sie przeklada na kontynuacje spadku. tylko ostatnio zrobili chamski zaciag na ponad 200pkt nastepnego dnia. | |
|
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:05 | |
A kto się chce jebać rok w bocznicy? Kierując się interwałem dziennym lub tygodniowym to w zasadzie od października 2011 nic byś nie zarobił bo wciąż się jebią mniej więcej te same poziomy bez wyraźnej długoterminowej tendencji. A interwały są w dużej mierze samopodobne więc jeśli widać trendy na h1, h4, m30 to czemu z nich nie korzystać?
Ja wiem, że to nie jest ogólna prawidłowość a raczej wyjątek ale taka rozjebana faza marketu nadeszła, że teraz same wyjątki mamy; korelacje się porozpieprzały wszystko chodzi w innej fazie tak jak stado dziwek bez alfonsa. Oj Opcjoner masz taki zakres instrumentów, że zawsze znajdziesz coś klarownego, choćby sok pomarańczowy. | |
|
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:07 | |
| - Daredevil Trejder napisał:
- w sumie wczoraj dax zakryl 5 wzrostowych i 10-11 liczac wzrostowo+konsolidacyjnych.
z reguly to sie przeklada na kontynuacje spadku. tylko ostatnio zrobili chamski zaciag na ponad 200pkt nastepnego dnia. trza zadzwonić do kilku największych mennic w EU i USA i zapytać po ile by drachmę wydrukowali i się sytuacja wyklaruje | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:09 | |
| - nomad napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
Chyba czas rezerwować śmietniki bo później będzie problem. przecież to mamy od 4 lat , jakiś dziennikarzyna chyba zbierał na piwo i napisał ale ponoć ma być gorzej i to nawet nie ponoć... widzisz jakieś realne możliwości zwiększenia zatrudnienia w naszym kraju? Ja nie. Wszyscy dookoła tną koszty i w chuja lecą ile wlezie, coraz trudniej w tej Polsce komukolwiek zaufać. Nawet tak duże firmy jak Pizedju zwalniają więc pozostaną śmietniki... W ogóle jaki sens jest iść na studia obecnie? Co daje ten magazynier przed nazwiskiem? | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:11 | |
| - nomad napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
A kto się chce jebać rok w bocznicy? Kierując się interwałem dziennym lub tygodniowym to w zasadzie od października 2011 nic byś nie zarobił bo wciąż się jebią mniej więcej te same poziomy bez wyraźnej długoterminowej tendencji. A interwały są w dużej mierze samopodobne więc jeśli widać trendy na h1, h4, m30 to czemu z nich nie korzystać?
Ja wiem, że to nie jest ogólna prawidłowość a raczej wyjątek ale taka rozjebana faza marketu nadeszła, że teraz same wyjątki mamy; korelacje się porozpieprzały wszystko chodzi w innej fazie tak jak stado dziwek bez alfonsa. Oj Opcjoner masz taki zakres instrumentów, że zawsze znajdziesz coś klarownego, choćby sok pomarańczowy. No najlepszy trend 2012 na nim był od stycznia ale nie patrzyłem na takie wynalazki wcześniej. Wolę "znańsze" instrumenty na interwałach h1 - najbardziej mi to odpowiada. | |
|
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:14 | |
W ogóle jaki sens jest iść na studia obecnie? Co daje ten magazynier przed nazwiskiem? Bo trza wybierać studia a nie papier, skończysz matematykę, w kilka lat zrobisz papiery aktuariusza i masz w PZU 15 tys/mies. Po liku latach przechodzisz do nowo otwartej zachodniej ubezpieczalni i masz 25 tys, a jak znasz język to jedziesz do London i masz 25 tys funta
Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Pią 24 Sie 2012, 10:18, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:18 | |
| - nomad napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
W ogóle jaki sens jest iść na studia obecnie? Co daje ten magazynier przed nazwiskiem? Bo trza wybierać studia a nie papier, skończysz matematykę, w kilka lat zrobisz papiery aktuariusza i masz w PZU 15 tys/mies
Aktuariusz???? Pierwsze słyszę. A kto wybierze np. bibliotekoznawstwo to na co może liczyć? | |
|
| |
nomad
| |
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:21 | |
- nomad napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
Chyba czas rezerwować śmietniki bo później będzie problem. przecież to mamy od 4 lat , jakiś dziennikarzyna chyba zbierał na piwo i napisał ale ponoć ma być gorzej i to nawet nie ponoć... widzisz jakieś realne możliwości zwiększenia zatrudnienia w naszym kraju? Ja nie. Wszyscy dookoła tną koszty i w chuja lecą ile wlezie, coraz trudniej w tej Polsce komukolwiek zaufać. Nawet tak duże firmy jak Pizedju zwalniają więc pozostaną śmietniki...
W ogóle jaki sens jest iść na studia obecnie? Co daje ten magazynier przed nazwiskiem? chyba jedynie satysfakcje z posiadania mgr, ja sie ciesze ze opamiętałem sie na pierwszym roku doktoratu i ztego gawna zrezygnowałem, mgr mozliwe ze kiedys mi sie przyda, niektóre zawody wymagaja wyższego wykształcenia - choc mam 34 i ani razu mi sie to nie przydało | |
|
| |
Reser
| |
| |
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:28 | |
| _________________ ...... a będzie giciej
| |
|
| |
Diablo
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:28 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:31 | |
| | |
|
| |
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 23/05/2008
| |
| |
Diablo
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:34 | |
- KRT napisał:
- neuron napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- KRT napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
- nomad napisał:
przecież to mamy od 4 lat , jakiś dziennikarzyna chyba zbierał na piwo i napisał ale ponoć ma być gorzej i to nawet nie ponoć... widzisz jakieś realne możliwości zwiększenia zatrudnienia w naszym kraju? Ja nie. Wszyscy dookoła tną koszty i w chuja lecą ile wlezie, coraz trudniej w tej Polsce komukolwiek zaufać. Nawet tak duże firmy jak Pizedju zwalniają więc pozostaną śmietniki...
W ogóle jaki sens jest iść na studia obecnie? Co daje ten magazynier przed nazwiskiem? chyba jedynie satysfakcje z posiadania mgr, ja sie ciesze ze opamiętałem sie na pierwszym roku doktoratu i ztego gawna zrezygnowałem, mgr mozliwe ze kiedys mi sie przyda, niektóre zawody wymagaja wyższego wykształcenia - choc mam 34 i ani razu mi sie to nie przydało A czemu doktorkiem nie chciałeś być? powodów jest kilka ale jak poznałem krt to "wiądący", że trzeba na kogoś zapierd.... kilka lat no prosze, neuron mnie dobrze zna Serio się znacie i żeby być doktorkiem to trza na żyda zapierdalać? nie znam go osobiście, ale od strony psychologicznej mnie dobrze wyczuł, ja mam problem zey kogoś słuchać, i do tradycyjnej pracy raczej sie nie nadaje. choć kto wie co będzie w przyszłości | |
|
| |
filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:47 | |
| - nomad napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
W ogóle jaki sens jest iść na studia obecnie? Co daje ten magazynier przed nazwiskiem? Bo trza wybierać studia a nie papier, skończysz matematykę, w kilka lat zrobisz papiery aktuariusza i masz w PZU 15 tys/mies. Po liku latach przechodzisz do nowo otwartej zachodniej ubezpieczalni i masz 25 tys, a jak znasz język to jedziesz do London i masz 25 tys funta
takie bajki to moi koledzy na studiach opowiadali...skończy studia i bedzie zarabiał tyle i tyle ...bo przecież ONI tyle zarabiają... a teraz nomand przyznaj sie kiedy ostatni raz roboty szukales? | |
|
| |
Reser
| |
| |
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 Pią 24 Sie 2012, 10:52 | |
| - filip napisał:
- nomad napisał:
- MaRkEt TrAdEr napisał:
takie bajki to moi koledzy na studiach opowiadali...skończy studia i bedzie zarabiał tyle i tyle ...bo przecież ONI tyle zarabiają...
a teraz nomand przyznaj sie kiedy ostatni raz roboty szukales? Kto szuka nie błądzi Wszystkie zakłady w których pracowałem po moim odejściu padły | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 24.08.2012 | |
| |
|
| |
| UFO - 24.08.2012 | |
|