]UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Powitać LA, właściwie nie ma żadnej ekstazy, trzymam się nakreślonego scenario, dla każdego coś dobrego.
Pozwolisz, że zacytuję Twój wpis bo fajny tekst, dla kolegi piętro wyżej
Cytat :
"Ktoś mądry powiedział: "Nikt nie jest dość wielki, aby nigdy nie zaznać uczucia zawiści. Wielu jest tak małych, że nigdy się do tego nie przyzna." Jak widać miał rację..."
Aż wstyd.... bo od kilku dni jestem Bykiem na goldzie... Dziwnie się z tym czuję...
PS> Cytuj sobie ile zechcesz. Autor tych słów nie żyje, więc Cię nie pozwie...
I bardzo dobrze, a Silver'ek wygląda jeszcze lepiej.
(...)
Dla równowagi na Sapinie mam szorta...
na rsi odbiło się od dolnej bandy kanałku na daily, czyli raczej w drugą strone
Może pójść i w drugą stronę. Ja nie potrafię przewidywać przyszłości...
Jak będzie rosło, to SL mam na poziomie wejścia, więc jak nie będzie luki-bazooki, to straty nie będzie... Wtedy poczekam w gawrze na "next opportunity"...
PS. Kto o 22:30 zamyka wątek???
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
Powitać LA, właściwie nie ma żadnej ekstazy, trzymam się nakreślonego scenario, dla każdego coś dobrego.
Cytat :
"Ktoś mądry powiedział: "Nikt nie jest dość wielki, aby nigdy nie zaznać uczucia zawiści. Wielu jest tak małych, że nigdy się do tego nie przyzna." Jak widać miał rację..."
Aż wstyd.... bo od kilku dni jestem Bykiem na goldzie... Dziwnie się z tym czuję...
(...)
Może pójść i w drugą stronę. Ja nie potrafię przewidywać przyszłości...
Jak będzie rosło, to SL mam na poziomie wejścia, więc jak nie będzie luki-bazooki, to straty nie będzie... Wtedy poczekam w gawrze na "next opportunity"...
PS. Kto o 22:30 zamyka wątek???
Widzę eS-ka hedgingowa
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Cytat :
(...)
Narysowałem na Daily linię trendu dla RSI... Moją kreskę RSI przebiło... Znaczy będzie spadać?
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Amber Gold - weekendowy epilog Niektóre powalają na kolana
Wygląda na to, że AG był sponsorem części serwisu finansowego
Amber GoldAmber Gold otwiera kolejne OddziałyW dniu 30 listopada 2011 otwarte zostały Oddziały Amber Gold w Warszawie, Szczecinie, Lublinie i Sieradzu. Aktualnie Amber Gold posiada ponad 50 placówek na terenie całego kraju.aktualizacja 30-11-2011 13:57
Amber GoldZłoto ponownie na trendzie wzrostowym. Lokaty Amber Gold coraz bardziej atrakcyjnePo wrześniowej korekcie złoto ponownie powróciło na ścieżkę wzrostów. Mamy do czynienia z utratą zaufania do całego systemu finansowego i nagłą potrzebą bezpiecznych inwestycji. Otoczenie dla złota jest idealne. Atrakcyjną ofertę lokat w ten szlachetny kruszec posiada Amber Goldaktualizacja 04-11-2011 12:49
Amber GoldAmber Gold otwiera Oddział w KatowicachW dniu 26 października 2011 otwarty został Oddział Amber Gold w Katowicach. Siedziba Oddziału mieści się przy ul. Staromiejskiej 8. Nowy Oddział jest trzecią placówką Amber Gold otwartą w Katowicach.aktualizacja 03-11-2011 14:19
Amber GoldAmber Gold otwiera oddział w LegnicyW dniu 8 października 2011 otwarty został Oddział Amber Gold w Legnicy. Siedziba Oddziału mieści się przy ul. Najświętszej Marii Panny 5.aktualizacja 12-10-2011 11:05
Amber GoldAmber Gold otwiera Oddział w KoszalinieW dniu 21 września 2011 otwarty został Oddział Amber Gold w Koszalinie. Siedziba Oddziału mieści się przy ul. Zwycięstwa 46.aktualizacja 28-09-2011 15:07
Amber GoldAmber Gold zaprasza na Trójmiejskie Targi Motoryzacyjne Amber Gold 2011Amber Gold jako Partner Tytularny zaprasza na Trójmiejskie Targi Motoryzacyjne Amber Gold 2011. Targi odbędą się w dniach 17 i 18 września na terenie Międzynarodowych Targów Gdańskich.aktualizacja 19-09-2011 13:07
Amber GoldAmber Gold rozpoczyna promocję w Poznaniu.Na terenie Poznania rozpoczęta została akcja promocyjna nowego Oddziału Amber Gold. Hasło przewodnie kampanii „Poszerz swoje finansowe horyzonty” ma za zadanie zachęcić Klientów do zainteresowania się alternatywnymi formami inwestowania, takimi jak lokaty w metale szlachetne oferowane przez Amber Gold.aktualizacja 14-09-2011 12:40
Amber GoldZłoto pobiło kolejny rekord. Lokaty Amber Gold coraz bardziej atrakcyjne.We wtorek 6 września złoto pobiło kolejny rekord osiągając poziom 1 923,70 USD za uncję. Po osiągnięciu rekordu nastąpiła krótka korekta, po czym kurs powrócił na trend wzrostowy. Atrakcyjną ofertę lokat w ten szlachetny kruszec posiada Amber Gold.aktualizacja 09-09-2011 09:54
Amber GoldPoszerz swoje finansowe horyzonty z Amber Gold.Od połowy sierpnia br. rozpoczęła się akcja promocyjna nowych Oddziałów Amber Gold w Łodzi i we Wrocławiu. Hasło przewodnie kampanii: „Poszerz swoje finansowe horyzonty” ma za zadanie zachęcić Klientów do zainteresowania się alternatywnymi formami inwestowania, takimi jak lokaty w metale szlachetne oferowane przez Amber Gold.aktualizacja 05-09-2011 10:29
Amber GoldAmber Gold otwiera Oddział w PoznaniuW dniu 3 września 2011 otwarty zostanie Oddział Amber Gold w Poznaniu. Siedziba Oddziału mieści się przy ul. Św. Marcin 29. Nowy Oddział będzie pierwszą placówką Amber Gold otwartą w Poznaniu.aktualizacja 02-09-2011 14:38
Amber GoldAmber Gold otwiera Oddział w WarszawieW dniu 31 sierpnia 2011 otwarty został Oddział Amber Gold w Warszawie. Siedziba Oddziału mieści się przy ul. Brackiej 16. Nowy Oddział jest trzecią placówką Amber Gold otwartą w stolicy.aktualizacja 01-09-2011 09:38
Amber GoldNawet do 24% rocznie bez podatku na lokatach Amber Gold!Aktualna koniunktura na rynku złota powoduje, że Klienci Amber Gold otrzymują znacznie wyższe niż gwarantowane umowami oprocentowanie. Złoto ustanawia kolejne rekordy co oznacza, iż w aktualnie wypłacane wynagrodzenia z tytułu zakończonych lokat przekracza wynikające z umów 6-15% i osiąga poziom nawet do 24% rocznie.aktualizacja 12-08-2011 14:16
Amber GoldNa rynkach finansowych panika, tymczasem klienci Amber Gold osiągają wyjątkowe zyskiNa rynkach finansowych rosną coraz większe obawy o powtórkę z 2008 roku. W tej sytuacji dla wielu inwestorów bezpieczną przystanią jest rynek złota. Kolejne rekordy cen powodują, że Klienci Amber Gold posiadający lokaty w złoto uzyskują znacznie wyższe niż gwarantowane 12-15% w skali roku.aktualizacja 11-08-2011 10:49
Amber GoldZłoto wciąż drożeje i będzie nadal drożałoW mijającym tygodniu złoto biło kolejne rekordy przekraczając 1 680 USD za uncję. Jedną z ciekawszych ofert inwestycji w złoto posiada Amber Gold. aktualizacja 05-08-2011 13:11
Amber GoldKolejne Oddziały Amber Gold w Łodzi i we Wrocławiu otwarte3 sierpnia 2011 otwarte zostały Oddziały Amber Gold w Łodzi i we Wrocławiu. Aktualnie liczba placówek Amber Gold na terenie całego kraju wynosi około 30.aktualizacja 03-08-2011 12:48
Amber GoldAmber Gold uruchamia kolejne placówki na terenie galerii handlowychW bieżącym tygodniu uruchomione zostały placówki Amber Gold w Gorzowie, Zabrzu, Lublinie, Kielcach, Radomiu oraz Rzeszowie.aktualizacja 01-08-2011 10:07
Amber GoldZłoto ustanawia nowy rekord. Jak zarobić na wzrostach?Cena złota osiągnęła dzisiaj nowy rekordowy poziom. Uncja żółtego metalu kosztowała nawet 1.626,55 dolara. Aktualnie złoto jest jedną z najlepszych form inwestowania. Ciekawą ofertę lokat w złoto posiada Amber Gold. aktualizacja 29-07-2011 16:34
Amber GoldLokata w złoto 10%. Promocja: sztabka złota gratis.Już tylko do 31 lipca istnieje możliwość skorzystania z lokaty w złoto PROMOCJA oferowanej przez Amber Gold.aktualizacja 22-07-2011 11:03
Amber GoldAmber Gold uruchamia kolejne Punkty Obsługi Klienta (POK)W przeciągu ostatniego tygodnia Amber Gold uruchomił kolejne Punkty Obsługi Klienta na Pomorzu. Od 20 lipca otwarty jest POK w Tczewie, tydzień wcześniej 13 lipca otwarto POK w Wejherowie. Tym samym liczba placówek Amber Gold na terenie kraju przekroczyła 20.aktualizacja 22-07-2011 11:01
Amber GoldJak zarobić na wzrostach cen złota?W ciągu ostatniego tygodnia cena złota osiągnęła poziom powyżej 1 600 USD za uncję, ustanawiając w ten sposób nowy rekord. W obliczu wysokiej inflacji przejadającej oszczędności, warto rozważyć alternatywne formy inwestowania i skorzystać ze wzrostów cen złota.aktualizacja 22-07-2011 10:42
Amber GoldAmber Gold otwiera Punkt Obsługi Klienta w Tarnowie6 czerwca br. otwarty został Punkt Obsługi Klienta w Tarnowie. Jest to druga tego typu placówka Amber Gold. Do końca br. powstanie ok. 30 POK-ów na terenie całego kraju.aktualizacja 07-07-2011 15:20
Amber GoldAmber Gold otwiera kolejne placówkiSpółka Amber Gold oferująca lokaty w złoto srebro i platynę z atrakcyjnym oprocentowaniem 6-15% w skali roku otwiera kolejne placówki.aktualizacja 04-07-2011 14:49
Amber GoldAmber Gold uruchamia pierwsze AGpunktyZgodnie z realizowaną strategią rozwoju sieci sprzedaży Amber Gold uruchomił pierwsze AGpukty na terenie galerii handlowych.aktualizacja 20-06-2011 16:15
Amber GoldJak uchronić oszczędności przed 5% inflacją?Wg danych GUS ceny towarów i usług były w maju większe o 5 proc. niż rok temu. Tymczasem oprocentowanie ówczesnych rocznych lokat średnio wyniosło poniżej 4,9 proc. Dodatkowo większość niewielkich zysków pochłonął podatek Belki.aktualizacja 17-06-2011 09:28
Amber GoldLokata 12% bez „podatku Belki” Skorzystaj z najlepszej lokaty gwarantującej oprocentowanie 12% w skali roku bez „podatku Belki”.aktualizacja 14-06-2011 12:14
Amber GoldAmber Gold rozbudowuje strukturę sprzedażyZgodnie z aktualnie realizowaną przez Amber Gold strategią rozwoju sieci sprzedaży, do końca 2011 roku, za obsługę Klientów odpowiadać będzie ok. 300 pracowników Amber Gold, zatrudnionych w 20 Oddziałach, 30 Punktach Obsługi Klienta (POK) oraz 30 AGpunktach. aktualizacja 14-06-2011 12:14
Amber GoldAmber Gold otwiera Oddział w ŁodziNa przełomie lipca i sierpnia br. Amber Gold uruchomi Oddział nr 7 w Łodzi. aktualizacja 14-06-2011 12:13
Amber GoldAmber Gold rozszerza sieć sprzedażyNa przełomie czerwca i lipca br. w Poznaniu i we Wrocławiu powstaną nowe Oddziały Amber Gold.aktualizacja 14-06-2011 12:11
Amber GoldJak bezpiecznie podwoić oszczędności? W sytuacji ciągłej niepewności na rynkach finansowych oraz niskiego oprocentowania lokat bankowych idealnym rozwiązaniem jest ulokowanie części swoich oszczędności w złoto.aktualizacja 14-06-2011 11:09
Amber GoldAmber Gold - oferta lokat do 15% rocznie bez podatkuOferta lokat Amber Gold umożliwia dopasowanie lokaty w zależności od potrzeb oraz możliwości finansowych Klienta. Dotyczy to zarówno kwot, jak i okresu na jaki Klient chce założyć lokatę, a także dodatkowych możliwości jak np. ubezpieczenie na życie.aktualizacja 14-06-2011 11:08
Rmir
Cytat :
(...)
Narysowałem na Daily linię trendu dla RSI... Moją kreskę RSI przebiło... Znaczy będzie spadać?
no właśnie z trudem mi się udało potrafiać i mi wychodzi zarówno na am i xtb, że przebili w dól wczoraj a dziś wrócili przy czym na am jest to wyraźniejsze
tu jest am
Rmir
[quote="inwestor"]A teraz będą jaja [URL=https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/706/wig20f.png/][img]https://2img.net/r/ihimizer/img706/1593/wig20f.png[/img][/URL]
:dobryżart: [/quote]
Zmruż oczy, zobaczysz więcej, z zupełnie innej perspektywy. :roll:
Pozdrawiam.
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Cytat Kuczyńskiego Świat się sypie, muszą "coś" zrobić (Benek i Dragi) Giełdy powinny iść do góry pod to "coś" Chore, chore, chore
Im więcej wiem tym bardziej sie wqrwiam, nienawidzę sprzedawców marzeń, nie znosze księzy, polityków i anali, Kuczyński wiedział co sie działo w WGI, ba pracował dla nich . Kompletnie mi sie to nie podoba tyle ze ja na to wpływu nie mam, zwykły złodziej w sklepie ma na karku policje, wstyd, prokuraturę i odpowiednią kartoteke, ale za to złodziej na miliony dalej moze frunkcjonowac i brylowac w mediach ba ma czelnośc umoralniać ciemny naród jaki to on bogobojny i prawy, po chuj ja znowu mam TV
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Hiszpania - rośnie VAT IAR - Biznes 1 Wrz 2012, 4:22
01.09.2012 (IAR) - Od dzisiaj w Hiszpanii wzrasta VAT, średnio o 3 proc., z 18 do 21 proc. Jednak niektóre artykuły i usługi zdrożeją nawet o 13 procent. Rząd spodziewa się, że podniesienie podatku przyczyni się do zmniejszenia deficytu Hiszpanii, który ma spaść w ciągu dwóch lat z 6,3 proc. do 2,8 proc. Niepodnoszenie VAT-u było jedną z najważniejszych obietnic przedwyborczych Mariano Rajoya. Dlatego hiszpańskie media od kilku dni przypominają premierowi jego słowa.
„Podniesienie VATu jest niesprawiedliwe, bo dotyka tych, którzy mają najmniej, jest bezsensowne, bo nie wpływa na ograniczenie deficytu. Taką decyzję może podjąć tyko zły zarządca” - przekonywał przed wyborami Rajoy.
Jednak podatek VAT wzrasta. Nawiekszość usług i produktów o 3 proc. Najwięcej, bo o 13 proc. wzrasta VAT na spektakle teatralne, kino, przybory szkolne, usługi fryzjerskie czy pogrzebowe.Od dzisiaj Hiszpanie zapłacą więcej za wodę, transport i energię elektryczną. Podwyżek obawiają się właściciele małych sklepów. Twierdzą, że ich klienci wybiorą supermarkety, które ogłosiły, że nie podniosą cen.
Cytat Kuczyńskiego Świat się sypie, muszą "coś" zrobić (Benek i Dragi) Giełdy powinny iść do góry pod to "coś" Chore, chore, chore
Czyli nie istnieje żaden czynnik mogący spowodować spadki/korektę na rynkach...to się Panie Administratorze nazywa "idiotenhossa" problem w tym, że na końcu tego "giełdy powinny iść w górę pod to "coś" jest ślepa ściana, którą może być coraz ciężej przesuwać coraz dalej; nie zlikwiduje się problemów dopóki rozwiązywaniem nadmienionego problemu zajmują się ludzie, którzy nam te problemy sprokurowali; trzeba być idiotą do kwadratu, żeby wierzyć, że beny czy supermario wyciągną światową gospodarkę z kryzysu. Proszę zwrócić uwagę, że w historii kapitalizmu wszystkie kryzysy miały swoje żródło nie w realnej gospodarce, tylko w rynkach finansowych i różnych "pomysłach inwestycyjnych " banksterów. Co z tym zrobić? A to już pytanie do Pana HIOBA...
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
fazy: -wzrost, -bok: przed wznowieniem trendu lub jego zmianą, -spad.
Descending Triangle-Opadający Trójkąt
The descending triangle is a bearish formation that usually forms during a downtrend as a continuation pattern. There are instances when descending triangles form as reversal patterns at the end of an uptrend, but they are typically continuation patterns. Regardless of where they form, descending triangles are bearish patterns that indicate distribution.
Ostatnio zmieniony przez Daredevil Trejder dnia Sob 01 Wrz 2012, 09:38, w całości zmieniany 2 razy
mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007