Z najnowszej ankiety na temat zaangażowania w akcje aktywnie zarządzających funduszami w USA wynika, że średni udział akcji sięga już blisko 83 proc., a to oznacza, że jest najwyższy od kwietnia 2011 r. Jednocześnie ostatni odczyt mieści się w 10 proc. najwyższych wyników w tej ankiecie. W perspektywie najbliższych tygodni to mocno alarmistyczny sygnał. Tym bardziej że również w bardziej znanej ankiecie Investors Intelligence obóz optymistów jest coraz większy, choć nie osiąga jeszcze skrajnych rozmiarów. Byków jest blisko 49 proc. wobec niecałych 25 proc. niedźwiedzi. Dopiero przewagę 3:1 traktuje się jako zapowiedź odwrócenia średnioterminowej tendencji.
Wskaźniki nastrojów odzwierciedlają oczekiwania inwestorów. Widać, że są obecnie bardzo duże. Wierzą oni kolejny raz, że banki centralne są w stanie rozwiązać swoją polityką problemy światowej gospodarki.
to ma swoją nazwę, historia rynków zna takie stany świadomości: IDIOTENHOSSA się to nazywa przykre jest to, że kończy się zawsze tak samo, choć w okresie trwania tej świadomości są tacy, co uważają, że "tym razem będzie inaczej " otóż nie będzie
ale orgazm będzie zobaczysz
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Z najnowszej ankiety na temat zaangażowania w akcje aktywnie zarządzających funduszami w USA wynika, że średni udział akcji sięga już blisko 83 proc., a to oznacza, że jest najwyższy od kwietnia 2011 r. Jednocześnie ostatni odczyt mieści się w 10 proc. najwyższych wyników w tej ankiecie. W perspektywie najbliższych tygodni to mocno alarmistyczny sygnał. Tym bardziej że również w bardziej znanej ankiecie Investors Intelligence obóz optymistów jest coraz większy, choć nie osiąga jeszcze skrajnych rozmiarów. Byków jest blisko 49 proc. wobec niecałych 25 proc. niedźwiedzi. Dopiero przewagę 3:1 traktuje się jako zapowiedź odwrócenia średnioterminowej tendencji.
Wskaźniki nastrojów odzwierciedlają oczekiwania inwestorów. Widać, że są obecnie bardzo duże. Wierzą oni kolejny raz, że banki centralne są w stanie rozwiązać swoją polityką problemy światowej gospodarki.
to ma swoją nazwę, historia rynków zna takie stany świadomości: IDIOTENHOSSA się to nazywa przykre jest to, że kończy się zawsze tak samo, choć w okresie trwania tej świadomości są tacy, co uważają, że "tym razem będzie inaczej " otóż nie będzie
po prostu jestes inwestorem długo - srednioterminowym z zacieciem fundamentalnym
nie to co wredni spekulanci, hosztaplerzy nanosekundowi
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 23/05/2008
a Adam G. (ksywa Obywatel Diabeł) ciągle bez wyroku i lansuje się w TV i na mieśćie: w Warszawie i teraz w Krakowie.
Ten sam "obywatel Diabeł" od lat działa na nerwy miejskim urzędnikom w Warszawie. - Nie mogę uwierzyć, jak on ten Kraków podbija, jak się kreuje na wielkiego restauratora, gwiazdę z telewizji. Piszą tam o "imperium Gesslerów". Co to za imperium? Powstało dzięki temu, że z premedytacją nie płacił miastu kilkanaście lat za wynajem lokali. To nie jest przedsiębiorca, któremu się noga powinęła i wpadł w kłopoty, to jego plan na biznes - mówi Małgorzata Mazur, szefowa Zakładu Gospodarowania Nieruchomościami w dzielnicy Śródmieście.
Dziennikarka "Dachu nad gwiazdami" była zachwycona: "Restaurator, geniusz, nieważne, czego się dotknie, zamienia to w złoto".
tu też ciekawy artykuł http://biznes.newsweek.pl/zawod--dluznik--czyli-uczciwosc-przeterminowana,94826,1,1.html Każdy w końcu wie, że największe banki i korporacje finansowe świata tracą miliardy na ryzykownych operacjach, po czym wyciągają do podatników rękę po pomoc, nie obiecując nawet poprawy. Kogo dziś stać na spłacanie długów?
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
żywa historia Pierre Zwolinski 1 rok temu Viere poznalem w paryzy, spiewala u carewicza, moj boze jej juz nie ma ale ona zyje w piosence. czy wiecie ze spiewala w warszawski ghetcie... w 1942 roku, nie owilismy o tych dlakich strasznych czasach ja i monika moja zona, ktora odeszla na zwasze niespelna rok temu. To laczy mnie z preszloscia.niewidoczna nic, ktora niedlugo zostanie przecieta. nie wim do kogo pisze, nie wiem gdzie to trafia. pisze byly zonierz parasola ze starowki. obecnie w kanadzie od 50 lat. dziekuje.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
typowy inwestor giełdowy , lokujący swe ciężko zarobione środki na giełdzie
moze chcecie sprzedac mu system albo wziac jego pieniadze z gwarantowanym zwrotem (np. 5% dziennie )- wszystko co powyzej mozecie sobie zatrzymac nie potrzeba nawet podpisywac umowy on jako "czlowiek honoru " wierzy ludziom "na słowo"
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52256 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Potwierdza się fakt, że warto mieć znajomości. Sarkozy pracę zawdzięcza znajomemu - byłemu premierowi Wielkiej Brytanii Tony'emu Blairowi.
Brytyjczyk dostaje od banku Morgan Stanley rocznie prawie 3 mln dol. (12 mln zł) za usługi doradcze
A Kaz wraca
Cytat :
Na polskiej scenie politycznej może powstać nowa partia. Jej twórcą miałby być były premier z okresu rzadów PiS Kazimierz Marcinkiewicz. Przez niespełna rok premierostwa nauczyłem się Polski od podszewki, czasami myślę, o powrocie. Mam nerwa, gdy widzę, jak Polska jest marnowana - mówi w wywiadzie dla wp.pl i zapowiada, że "w odpowiednim momencie wkroczy na scenę polityczną z nowym ugrupowaniem".
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52256 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
taa szczegolnie biomed sie ostro zieleni - taki zielony jak kghm drogi (po 219) pejsate wykresy sie aktualizują wysokie otwarcie i padaczka -to samo co jutro u nas
ci juz zzielenieli ?
Ostatnio zmieniony przez Argos dnia Nie 02 Wrz 2012, 10:37, w całości zmieniany 1 raz