| UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY | |
|
+26crus Ezet karnak Albin piotrkosa Krzysztof www Rmir kydo REALISTA myst IronFX Bankrut chudy mis Indiana Kozoyeb betonowe_buty Reser Laik Akwila Nadaje ze Stronia kLeszcz kamikaze Dave forex SzFagier 30 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46696 Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 20:38 | |
| - Akwila napisał:
- Zastanawia mnie dlaczego w Usiu są zjazdy a USDJPY idzie w stronę przeciwną. Dolar wyraźnie się umacnia. Ponadto patrząc się na formacje widzę na większości indeksów odwrócony młot lub parę młot, odwrócony młot. To zapowiada jednak ruch do góry
umacnianie się dolara powoduje relatywnie wzrost cen aktywów nominowanych w dolcu i stąd przy umacnianiu sie zieleniny krótkoterminowo mogą spadać akcje. | |
|
| |
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46696 Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 20:39 | |
| - MICHU napisał:
- Re Realista
Zamknięcie może być wyżej ale jak najpierw wpierdolą tak do 34xx? Zaboli. no co ty MICHU!!! gdzie Twój optymizm i byczy charakter ? głowa do góry | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 20:45 | |
| - andre napisał:
- wstalem z ranca i co widze szyneczke pekluje potem wedzil bo kupnej nie jadam i pieke miesko bo tez tak lubie juz czuje troche sniegu jest,KAMIKAZE fajnys chlop ale pozbadz sie tego bo usa spadlo to es tak usmieje sie w pon,graja zebysciw nic nie wiedzieli pis oszukuja ,do srody wzrost ,OJCIEC mojego tam cos skad wiem pisalem o tym a wy kreslicie a oni powielaja,wzrost moze byc nawet do 5 stycznia ale ja zakladam sroda wek w piatek cofka rozliczenie 2 sesjre koniec roku up i przed owsiakiem szczyt jakis tam i tam bede w es duza iloscia wtedy pewnie 4000 beda widziec ale przezyje,normalnie jak czytam jak na fali albo usa spada albo rosnie to szok azja rano zielono pon,pisalem wszyscy graja boczny bo dystrybuuja ale jeszcze troche pograja ,juz tylko 1 czynnik mi zostal zebym oglosil zmiane jeden byly 2 ale 2 juz mi sie potwierdzil.ZMIANY musza byc szybkie zebyscie ele po 3600 brali a 3550 na ryzyku osobiscie licze ze kupie okolo 12 pon bo strzepna tych pierwszych.SZOK na g jak ja es to ufo mnie wstrzymu je bo mysle a moze poczekac jak d to znowu a moze poczekac ale nima juz czasu ten tydzien bedzie tez remisowy sroda up piatek down HOWK tera poczytam co tam bedzieta kreslic itd,GERONIMO klopoty prawne admin zartujesz se jakies pierdoly wciskacz od czego JUSTA jest urok i kruczki PRAWNE he he
moze malo pisze ale ta szyneczka to juz pprowokacja!!!!!!!!!! |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 20:47 | |
| Re Realista Wielkie dzięki. Ale po piątkowym pokazie (nie)mocy byków psyche siadło. Narazie jeszcze myslę że to zagrywka była. Mylić się to ludzka rzecz... Pozdro ps. Synek mówi że masz fajny awatarek |
|
| |
Akwila
Liczba postów : 6135 Location : Poznań Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 20:47 | |
| | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 20:53 | |
| Ralista byczy a MICHU misiowy !!! JESTEM W SZOKU ! faktycznie na rynku dzieją się jakieś dziwne rzeczy.... a tak poważnie ......to leniuchy (w/g terminologii BP) mają jeszcze jakieś szanse, jak się od wsparc odbije......ale......zastanawia mnie wasza wiara - dlaczego zamknięcie roku / kontraktów ma byc wyżej ? .... bo zawsze tak było ? ale rynek od jakiegoś czasu już nie zachowuje się jak zawsze... rajd św mikołaja..... efekt stycznia......a może defekt ? niczego jeszcze nie przesądzam....ale nie widzę teraz prostych odpowiedzi. ...ale w dłuższym terminie jestem misiem......chyba nawet największym na forum. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:05 | |
| Re Dave Bo widzisz byłem do rynku dobrze nastawiony ale jak po sporej zwale , morderczej konsolidacji nad przepaścią w końcu odbijamy a potem tak lekko wracamy to wole afrykańską giełdę towarową bo widzę że jesteśmy daleko za nimi w sile popytu. |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:08 | |
| - MICHU napisał:
- Re Dave
Bo widzisz byłem do rynku dobrze nastawiony ale jak po sporej zwale , morderczej konsolidacji nad przepaścią w końcu odbijamy a potem tak lekko wracamy to wole afrykańską giełdę towarową bo widzę że jesteśmy daleko za nimi w sile popytu. zauważ, że dokładnie tak samo było na całym świecie.... a my przecież nie jesteśmy samotnym białym żaglem. | |
|
| |
Bankrut Admin
Liczba postów : 3833 Age : 49 Location : Łódź Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:12 | |
| trzeba przyznać że efekt psychologiczny został osiągnięty byki zwątpiły w dalsze wzrosty, misie się mocno podjarały znieśliśmy 61,8% wzrostów i jesteśmy nad wsparciem
to należy stwierdzić: spadek o 200p. w 3 dni jest imponujący.
3x4x6x0 ? Nie za daleko? A 3x5x5x0? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:18 | |
| Druga linia jest mocniejsza niz pierwsza to efekt stabilizacji w beczce z ogórkami Realista moze miec racje......
p.s. takie społki jak ZNT klapy doprowadzaja mnie do wielkiej zazdrosci w rok od 5zl do 125 |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:19 | |
| No nie wyglada to dobrze roluje sie do polowy tygodnia z elkami na serie H. To ze misie juz swietuja to dobrze wrozy |
|
| |
kydo Trader na medal
Liczba postów : 11220 Age : 55 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:20 | |
| - gad napisał:
- Na pocieszenie byków bo chyba po piatku nie są w dobrym nastroju:
W. Białek prognozuje ok. 40 % wzrost W20 w pierwszych miesiącach 2008. . szkoda , że nie napisał odrazu 100%. Ja mu nie żałuje. ale jak taki mądry to dlaczego siedzi na usługach banków. Mając taką pewność to przeciez tylko brac kredyt i walić L aż do bólu. Analitycy!!!!!!!!!!! | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:26 | |
| Re Bankrut
Różnica poziomów które wymieniasz jest niewielka ale jakby nie było to prawie 100pkt.
2/3 zniesienia wydaje się wystarczające i pod to brałem swoje eLe.
Potem mając dane po sesji odpalam impulsowo-dywergencyjny i szczena
na podłodze. Wg. systemu i-d (moja tajna cudowna broń, siostra wupegów) brakuje jeszcze dwóch świeczek w dół.
Czyli jak już to wzrosty od środy? Futy to jednak apteka jest.
Autor nie ponosi.......
Ostatnio zmieniony przez dnia Sob 15 Gru 2007, 21:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:27 | |
| - REALISTA napisał:
- andre napisał:
- wstalem z ranca i co widze szyneczke pekluje potem wedzil bo kupnej nie jadam i pieke miesko bo tez tak lubie juz czuje troche sniegu jest,KAMIKAZE fajnys chlop ale pozbadz sie tego bo usa spadlo to es tak usmieje sie w pon,graja zebysciw nic nie wiedzieli pis oszukuja ,do srody wzrost ,OJCIEC mojego tam cos skad wiem pisalem o tym a wy kreslicie a oni powielaja,wzrost moze byc nawet do 5 stycznia ale ja zakladam sroda wek w piatek cofka rozliczenie 2 sesjre koniec roku up i przed owsiakiem szczyt jakis tam i tam bede w es duza iloscia wtedy pewnie 4000 beda widziec ale przezyje,normalnie jak czytam jak na fali albo usa spada albo rosnie to szok azja rano zielono pon,pisalem wszyscy graja boczny bo dystrybuuja ale jeszcze troche pograja ,juz tylko 1 czynnik mi zostal zebym oglosil zmiane jeden byly 2 ale 2 juz mi sie potwierdzil.ZMIANY musza byc szybkie zebyscie ele po 3600 brali a 3550 na ryzyku osobiscie licze ze kupie okolo 12 pon bo strzepna tych pierwszych.SZOK na g jak ja es to ufo mnie wstrzymu je bo mysle a moze poczekac jak d to znowu a moze poczekac ale nima juz czasu ten tydzien bedzie tez remisowy sroda up piatek down HOWK tera poczytam co tam bedzieta kreslic itd,GERONIMO klopoty prawne admin zartujesz se jakies pierdoly wciskacz od czego JUSTA jest urok i kruczki PRAWNE he he
podoba mie się ANDRE co piszesz , bo ja swoje S zamknąłem i nawet lekko na L. Wiadomo, jak już wszyscy widzą megazwałe to w takim strachu kto ma jaja i depo bierze L. Takiego podejścia do kontraktów nauczyło mnie przede wszystkim to UFO za co serdecznie wszystkim dziękuję stałem się bardziej elastyczny, choć jestem misiem z przekonania i uważam że S są pewniejsze . zagrożeń dla akcji jest zajebiście dużo. Myślę że rozlicznie będzie wyżej niż zamknięcie piątkowe Realista Andre ma racje, ale istnieje to małe ale. nie zawsze rynek idzie wbrew woli wiekszości. w szczególnych przypadkach rynek idzie zgodnie z wolą wiekszości. Podejścia do rynku uczymy się cały czas. Nie ma czegoś takiego że to mnie juz nauczyło. Mnie jeszcze nic nie nauczyło i zawsze podchodze z dystansem do rynku. Tym bardziej teraz w fazie tak duzej zmiennosci i nerwowości na rynku. Dalej nic nie mówie. zobaczymy w poniedziałek i dalej. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:28 | |
| - BP napisał:
- KARNAWAŁ STRACEŃCÓW?
Pierwsza miłość jest zawsze piękna, najczęściej młodzieńcza, zawsze bezkrytyczna i niewidoma. Przyszłość to niekończące się pasmo radości i pełnej szczęśliwości. Odkochiwanie się trwa długo i niesie ze sobą wiele skaleczeń, a nawet krwawych ran.
Miłość druga to zjawisko ostrożniejsze, widoczne są niedociągnięcia kochanego obiektu, nie wszystko zawsze jest objawioną prawdą, a do spodziewanej przyszłości podchodzi się z dużo większą ostrożnością i zwykle w pozycji obronnej. To w dłuższej perspektywie na pewno się opłaci.
Ciekawe czy Leniuchy zgodziliby się na wały obronne tak gdzieś circa about 3x4x6....., czy też wcześniej się wkurzą?
Z pozdrowieniami. G, hdk. zakochac sie to mozna ale w chmurach, nad dupami to bym sie tak nie rozpiesczal, kijem po grzbiecie i nastepna. |
|
| |
Akwila
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:30 | |
| Pewne jest to że 4 z przodu nie zobaczymy jeszcze przez co najmniej rok ale zwałka na całym rynku max 10-20% czyli 2 z przodu też raczej nie. 31xx wydaje mi się coraz bardziej realne ale jeszcze nie w grudniu. Na taki zasięg to jeszcze co najmniej ze 3 podjazdy/ząbki jak kto woli. O qu... piwo mi sięwylało na klawiaturę.Ale jak widac akcja reanimacyjna się udała | |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:31 | |
| Zerknijcie sobie na ostatnie dwa dni ( bardzo dokładnie na wykres lop i obroty to moze coś zobaczycie. Ja widze ale 100% pewności nie mam. Miałbym 100% pewności jakbym dopiero zaczynał gre na futach. A jak sie zaczyna na futach to z reguły ma sie niezłą premię na poczatek. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:37 | |
| kydo scenario zapodać miałeś (na zakładce przynajmniej) |
|
| |
Akwila
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:38 | |
| - kydo napisał:
- Zerknijcie sobie na ostatnie dwa dni ( bardzo dokładnie na wykres lop i obroty to moze coś zobaczycie. Ja widze ale 100% pewności nie mam.
Miałbym 100% pewności jakbym dopiero zaczynał gre na futach. A jak sie zaczyna na futach to z reguły ma sie niezłą premię na poczatek. Na indeks W20 czy FW..Z7 bo się różnią? | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Michu - mi również wychodzi, że może brakować dwóch czarnych świeczek do kompletu, i rajdu w drugą stronę, za wąski ten kanał spadkowy, co nie świadczy zbyt dobrze o trwałości tego trendu spadkowego. Wystarczyło, aby szwagrostwo odebrało kilkadziesiąt tysięcy elek, a teraz up, choć mogą jeszcze pozwiedzać 34xx, aby reszta elkowiczów zwątpiła - świetny sygnał dla nas na eS to rozdup... dolnej bandy wieloletniego kanału wzrostowego, tuż pod nami idzie, a góra 2 k eSek przywalonych PKC-em załatwi sprawę | |
|
| |
Gość Gość
| kydo możesz podać swoje spostrzeżenia? każdy coś podaje od siebie i burza mózgów wskazana. No wiesz jedziemy na tym samym wózku.... |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:40 | |
| Ja te spostrzezenia zawarłem juz tydzień albo wiecej temu w zakładce Dni zwrotne. Poczytaj sobie. Tam jest wsystko i odpowiedź na każde tu zadane pytanie.
a wrózka nie jestem i nie mam zamiaru przepowiadać przyszłości. Po prostu stosuje fakty. A zabezpieczam sie na wypadek złej decyzji systemem godzinnym. I w tej chwili własciie tylko nim gram. Przy tej zmiennosci reszta systemów moze mi tylko pokazać kierunek ale grac nimi nie mam zamiaru. Nie ten moment i czas na wolniejsze systemy. | |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:44 | |
| - Akwila napisał:
- kydo napisał:
- Zerknijcie sobie na ostatnie dwa dni ( bardzo dokładnie na wykres lop i obroty to moze coś zobaczycie. Ja widze ale 100% pewności nie mam.
Miałbym 100% pewności jakbym dopiero zaczynał gre na futach. A jak sie zaczyna na futach to z reguły ma sie niezłą premię na poczatek. Na indeks W20 czy FW..Z7 bo się różnią? nie tak bardzo się róznią. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:54 | |
| Re Indiana Sprawdziłem i apteka podpowiada że 3460 może być ale to by znaczyło 100% zniesienia. Ze względu na bliski termin rozliczenia i potem chęć zarobku na windzie mogą sobie już odpuścić operację poszerzania koryta tudzież odleszczania zwłaszcza że końcówka w piątek było wyraźne zbieranie od panikarzy. |
|
| |
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:54 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 21:58 | |
| piatek to sciema jakich malo, bo lecial w20 a na malych i srednich akumulacja.Obrot tez gowniany, moga wychodzic zagranica a nasi szwagrowie trzymali i to by tlumaczylo nisko obrot.W ten sposob nastapilo odleszczenie L tych co sie wczesniej zapakowali a odpal i tak sie zrobi.Oczywiscie to tylko spekulacja wiec prosze nie traktowac tego powaznie |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 22:00 | |
| kaczor futy to jedna wielka spekulacja. chyba ze maszkoszxyk akcji i 1/10 grasz na futach to wtedy jestes prawdziwy inwestor. | |
|
| |
Liczba postów : 3187 Registration date : 07/11/2007
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 22:01 | |
| Czy jednak stawiamy na lukę down w poniedziałek ? | |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 22:02 | |
| - MICHU napisał:
- Re Indiana
Sprawdziłem i apteka podpowiada że 3460 może być ale to by znaczyło 100% zniesienia. Ze względu na bliski termin rozliczenia i potem chęć zarobku na windzie mogą sobie już odpuścić operację poszerzania koryta tudzież odleszczania zwłaszcza że końcówka w piątek było wyraźne zbieranie od panikarzy. skad wiesz o ty zbieraniu. dla mnie nic na to nie wskazywało ze zbierali. | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY Sob 15 Gru 2007, 22:04 | |
| Na razie wychodzi mi możliwość odbicia, ale zdecydowanie zastosuję się do wskazań własnego systemu godzinnego - tak jak Kydo, systemy testowane na dziennych to ostatnio wtapiają, chyba że takie oparte na różnicy zamknięć pomiędzy dniami. A ruch w granicach 186 - 215 pkt to moja ulubiona "stała szwagrowska", właśnie została wykonana, szkoda tylko że zacząłem łapanie od górnej bandy, wyleciałem na stopie - zasięg 215 (osiągnęli -213 od ostatniego szczytu) )wydawał mi się nieprawdopodobny przy takim w miarę dobrze zachowującym się świecie, do tego system na eS , nie mogłem więc pozwolić sobie na dużego stopa przy "łapaniu dołka", i dobrze, bo czuję, że jeszcze jutro puszczą niezłego "cienia" w dół i będzie jeszcze taniej. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY | |
| |
|
| |
| UFO - 15.12.2007 WEEKENDOWY | |
|