|
| UFO - 05.09.2012 | |
|
+35strażnik moralności gumbas Garrett IronFX w84u ostatni naiwny Generał Cris Pan Nikt Takitam thorgall neuron safranek kamikaze nomad barura snajper filip Ezet tarzan Dave Damian jj Reser EX zibi MICHU AgroTrader betonowe_buty SYLWESTER janek Rmir Janko Traderroo Diablo inwestor 39 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:13 | |
| w radio krzycza, że ulubiony Franek > 3,50 zl. | |
| | | EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:19 | |
| - inwestor napisał:
- inwestor napisał:
- AUTENTYCZNE
W Urzędach Pracy coraz częściej widnieją oferty pracy: "ble, ble, ble" (rodzaj pracy) - dla osób powyżej 50 lat przyjmę na staż (6 miesięcy) O co chodzi Chodzi o to że delikwent przychodzi na 8 godzin do pracy a w zamian za to .........otrzymuje wynagrodzenie z Urzędu Pracy czyli dotychczasowy zasiłek w wysokości ~400PLN netto
Biorę takiego delikwenta do pracy i: niech przez pierwszy miesiąc się uczy (no i huj i tak płaci UP) ale przez 5 miesięcy mam darmową siłę roboczą czyli woła To wszystko jest w ramach strategii UP w poszukiwaniu miejsc pracy dla luda starszego Pracodawca po tym okresie "dziękuje" wołom (daje kopa w dupsko idiotom) motywując w UP że się nie nadają i....wystawia kolejną "ofertę pracy"
AKTYWIZACJA ZAWODOWA Jaka akwizycja zawodowa teraz zatrudnia się młodego na umowie śmieciowej przez agencję i robi za miskę ryżu (jak swego czasu Chińczyk) bez prawa do emerytury | |
| | | betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| OPERA TFI SA
AAA 21 Luty 2012
Eurogeddon – wystartował autorski projekt prof. Krzysztofa Rybińskiego.
Rybę smażą od lutego. | |
| | | Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Od samego rana awaria w XTB Zlecenia na turqsowo nie można anulować nic. qrwa | |
| | | Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:20 | |
| | |
| | | EX
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:22 | |
| - Cytat :
- PKB Chin za 2011 rok został zrewidowany w górę
W 2011 roku Produkt Krajowy Brutto (PKB) Chin wzrósł o 9,3% R/R, wynika z opublikowanych w środę 5 września zrewidowanych danych przez tamtejszy urząd statystyczny. Wcześniejsze szacunki mówiły o wzroście na poziomie 9,2% R/R.
Wzrost w sektorze przemysłowym w 2011 roku został skorygowany w dół do 10,3% R/R z szacowanych wcześniej 10,6%, w sektorze rolnym do 4,3% z 4,5%, natomiast w sektorze usług podwyższony do 9,4% z 8,9%. Reuters | |
| | | inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:26 | |
| - MaRkEt TrAdEr napisał:
- EX napisał:
- inwestor napisał:
- inwestor napisał:
- AUTENTYCZNE
W Urzędach Pracy coraz częściej widnieją oferty pracy: "ble, ble, ble" (rodzaj pracy) - dla osób powyżej 50 lat przyjmę na staż (6 miesięcy) O co chodzi Chodzi o to że delikwent przychodzi na 8 godzin do pracy a w zamian za to .........otrzymuje wynagrodzenie z Urzędu Pracy czyli dotychczasowy zasiłek w wysokości ~400PLN netto
Biorę takiego delikwenta do pracy i: niech przez pierwszy miesiąc się uczy (no i huj i tak płaci UP) ale przez 5 miesięcy mam darmową siłę roboczą czyli woła To wszystko jest w ramach strategii UP w poszukiwaniu miejsc pracy dla luda starszego Pracodawca po tym okresie "dziękuje" wołom (daje kopa w dupsko idiotom) motywując w UP że się nie nadają i....wystawia kolejną "ofertę pracy"
AKTYWIZACJA ZAWODOWA Jaka akwizycja zawodowa teraz zatrudnia się młodego na umowie śmieciowej przez agencję i robi za miskę ryżu (jak swego czasu Chińczyk) bez prawa do emerytury ale to jest nieuczciwe Nie żartuj Umowy śmieciowe dla młodych i darmowa praca starszych to strategia Przestępczej Organizacji
Ostatnio zmieniony przez inwestor dnia Sro 05 Wrz 2012, 10:33, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:27 | |
| - Daredevil Trejder napisał:
- w radio krzycza, że ulubiony Franek > 3,50 zl.
a czy to Czesława wzrusza.
Ostatnio zmieniony przez barura dnia Sro 05 Wrz 2012, 22:32, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:27 | |
| - filip napisał:
- KRT napisał:
- inwestor napisał:
- HIOB napisał:
- młodzi obywatele wydymani
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-polska-codziennie-samorzady-oszczedzaja-na-,1,5237243,wiadomosc.html
by żyło się lepiej Najlepiej się oszczędza (grosze) na "najsłabszych" "GRUBASA" nikt nie dotknie dziadostwo, a Rostowski juz sobie zapisał za 2013 rok 20mld dochodów za kary, mandaty etc.
Ja nie rozumiem jak koleś z Anglii ma w Polsce władze, jest ministrem finansów , kto to kurwa w ogóle jest? Ty sie nie pytaj Kto to jest tylko Kto go wybrał ....
elektorat PO wystąp.... jestem ale spójrzcie się na to z drugiej strony jako cierp zostałem zmuszony przez cene paliwa do szukania oszczędności moje 2,7cdi jak je kupiłem to po mieście ciągneło około 12 - 13 literków ropy jak ropka poszła w góre do 5,50 to mi zaczął gul skakać i zaczełęm jeżdzić ekonomicznie w ścisłym centrum nie pozwalam mu się rozpędzać powyżej 60km/h, poza centrum,gdzie odległości między światłami są większe do 70 km/h obecnie za czerwiec, lipiec i sierpień, jak jeżdziłem z klimą to mam spalanie na poziomie 10 litrów ale w kwietniu i maju bez klimy miałem 9 litrów czyli zaoszczędziłem sporo, a przeliczając na akcyze to około 10 pln na 100 km 10 x 30 dni x12 miesięcy = 3600pln x ileś samochodów = -20mld tytułem akcyzy paliwowej czyli kolejna dziura budżetowa | |
| | | barura
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:30 | |
| - EX napisał:
-
- Cytat :
- PKB Chin za 2011 rok został zrewidowany w górę
W 2011 roku Produkt Krajowy Brutto (PKB) Chin wzrósł o 9,3% R/R, wynika z opublikowanych w środę 5 września zrewidowanych danych przez tamtejszy urząd statystyczny. Wcześniejsze szacunki mówiły o wzroście na poziomie 9,2% R/R.
Wzrost w sektorze przemysłowym w 2011 roku został skorygowany w dół do 10,3% R/R z szacowanych wcześniej 10,6%, w sektorze rolnym do 4,3% z 4,5%, natomiast w sektorze usług podwyższony do 9,4% z 8,9%. Reuters kawka i te sprawy
Ostatnio zmieniony przez barura dnia Sro 05 Wrz 2012, 22:32, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:30 | |
| EX, ten serial widziałeś? Real - life figures from the Cold War era mix with a fictional story based on a group of CIA operatives and their counterparts in the KGB, MI6 and the Mossad. W mojej opinii jest mega. |
| | | AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:33 | |
| [img] _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez Argos dnia Sro 05 Wrz 2012, 10:36, w całości zmieniany 2 razy | |
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:34 | |
| wychodzi na to, ze wczoraj na sp500 była słynna FORMACJA DUREXA. | |
| | | EX
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:36 | |
| - Rmir napisał:
- filip napisał:
- KRT napisał:
- inwestor napisał:
- HIOB napisał:
- młodzi obywatele wydymani
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-polska-codziennie-samorzady-oszczedzaja-na-,1,5237243,wiadomosc.html
by żyło się lepiej Najlepiej się oszczędza (grosze) na "najsłabszych" "GRUBASA" nikt nie dotknie dziadostwo, a Rostowski juz sobie zapisał za 2013 rok 20mld dochodów za kary, mandaty etc.
Ja nie rozumiem jak koleś z Anglii ma w Polsce władze, jest ministrem finansów , kto to kurwa w ogóle jest? Ty sie nie pytaj Kto to jest tylko Kto go wybrał ....
elektorat PO wystąp.... jestem
ale spójrzcie się na to z drugiej strony jako cierp zostałem zmuszony przez cene paliwa do szukania oszczędności moje 2,7cdi jak je kupiłem to po mieście ciągneło około 12 - 13 literków ropy jak ropka poszła w góre do 5,50 to mi zaczął gul skakać i zaczełęm jeżdzić ekonomicznie w ścisłym centrum nie pozwalam mu się rozpędzać powyżej 60km/h, poza centrum,gdzie odległości między światłami są większe do 70 km/h obecnie za czerwiec, lipiec i sierpień, jak jeżdziłem z klimą to mam spalanie na poziomie 10 litrów ale w kwietniu i maju bez klimy miałem 9 litrów czyli zaoszczędziłem sporo, a przeliczając na akcyze to około 10 pln na 100 km 10 x 30 dni x12 miesięcy = 3600pln x ileś samochodów = -20mld tytułem akcyzy paliwowej czyli kolejna dziura budżetowa
I tak szybciej byś nie pojechał - Cytat :
-
Zgodnie z projektem budżetu, jakim dziś zajmuje się rząd, państwowa kasa ma uzyskać niespełna 299,19 mld zł. To zaledwie o 2,3 proc. więcej niż w tym roku. Porównując plany Ministerstwa Finansów z poprzednich lat, tak niska dynamika wzrostu wynika z urzędowej ostrożności. Bo w 2012 roku wpływy maja się zwiększyć o 5,4 proc., a w poprzednim rosły aż o 11 proc.
Resort woli jednak dmuchać na zimne, bo zapewne nie uda mu się zrealizować tegorocznego planu. Wpływy mogą być niższe o 1,3 mld zł, głównie przez słabe dochody z VAT, które będą o prawie 11 mld zł mniejsze, niż zapisano w ustawie. Byłoby jeszcze gorzej, gdyby nie nieplanowana wcześniej wpłata z Narodowego Banku Polskiego (8,2 mld zł).
Resort finansów założył, ze w przyszłym roku z VAT uda mu się osiągnąć 126,4 mld zł. Kolejne 64,54 mld zł da akcyza, a podatki dochodowe – PIT i CIT – w sumie około 72,6 mld zł. Z poważniejszych zmian w podatkach, których skutek będzie już widoczny w przyszłym roku, projekt budżetu zakłada likwidację 50-proc. kosztów uzyskania przychodów z praw autorskich w PIT i wzrost akcyzy na papierosy o 5 proc.
Aż o jedną czwartą mają wzrosnąć wpływy z kar, grzywien, mandatów i innych opłat. MF spodziewa się pozyskać w ten sposób w przyszłym roku prawie 20 mld zł. Tegoroczne wpływy mają wynieść 16,2 mld zł. - Cytat :
- Nowe fotoradary kosztują 50 mln zł. Muszą zarobić 1,2 mld!
Jeśli więc tak jak niektórzy twierdzą chodzi tu o pieniądze, to mowa o niemałej kwocie, gdyż jak przewiduje minister finansów Jacek Rostowski wpływy z mandatów mają w ciągu roku przynieść ok. 1,2 mld złotych. Jak wynika ze statystyk Komendy Głównej Policji w 2010 roku wystawionych zostało ponad 2,5 miliarda mandatów i prognozuje się, że z roku na rok ukaranych będzie przybywać o ok. 35 tysięcy. Innymi słowy - żyła złota. Trzeba tylko ustawić więcej fotoradarów, co niedługo zostanie uczynione. Plany w tej kwestii się nieco zmieniły i wiadomo już, że będzie ich jeszcze więcej niż początkowo przwidywano - 330 fotoradarów ITG oraz 100 straży miejskiej. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:38 | |
| - Daredevil Trejder napisał:
Daredevil Trejder, wydaje się, że nie może to być formacja trójkąta zniżkującego, bo świece z 23 i 30 sierpnia nie mają identycznego minimum + zbyt duża ilość punktów zwrotnych do wygenerowania. |
| | | inwestor
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:38 | |
| Jak do ludzi to w końcu dotrze, kto tak naprawdę wykańcza ich gospodarki, to prędzej czy później jakaś partia napisze na sztandarach “posadzić banksterów”, wygra wybory i zacznie ich wsadzać, tak jak w Islandii. http://www.rybinski.eu/ Przestępcze Organizacje do więzienia | |
| | | EX
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:42 | |
| - Antoni Pieniądz napisał:
- EX, ten serial widziałeś?
Real - life figures from the Cold War era mix with a fictional story based on a group of CIA operatives and their counterparts in the KGB, MI6 and the Mossad.
W mojej opinii jest mega. Zimna wojna, emigrantka z polski zapowiada się ciekawie, nie widziałem ale z chęcią oglądnę jak czas pozwoli. | |
| | | EX
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:46 | |
| PKN Orlen opublikował łupkowy raport źródło: Bloomberg Dzięki wydobyciu niekonwencjonalnych złóż gazu, PKB naszego kraju może rosnąć o 0,8 pkt. proc. rocznie. Do 2025 r. fiskus z działalność sektora zainkasuje dodatkowo 87 mld zł. Powstanie też 510 tys. nowych miejsc pracy Na zlecenie koncernu PKN Orlen eksperci CASE przeprowadzili badania dotyczące wpływu wydobycia gazu łupkowego na polską gospodarkę.– Nasz kraj może stać się pierwszym miejscem poza Ameryką Północną, gdzie wydobycie gazu z łupków wzmocni gospodarkę i poprawi krajowe bezpieczeństwo energetyczne, równocześnie istotnie zmniejszając emisyjność produkcji energii – twierdzi Jacek Krawiec, prezes PKN Orlen we wprowadzeniu do raportu pt. „Gazowa (r)ewolucja w Polsce". Z przeprowadzonych analiz wynika, że rozwój sektora wydobycia gazu łupkowego może przebiegać jedną trzech dróg. Pierwsza zakłada przeprowadzanie poszukiwań i wydobycia jedynie przy udziale krajowych przedsiębiorstw, czyli bez inwestycji z zagranicy. Ten scenariusz nazwano umiarkowanym rozwojem. Z kolei scenariusz umiarkowanych inwestycji przewiduje zarówno udział polskich firm, jak i częściowy koncernów zagranicznych. W wariancie przyśpieszonego rozwoju założono stworzenie sprzyjających warunków do poszukiwań i wydobycia dla wszystkich zainteresowanych podmiotów (krajowych i zagranicznych). Eksperci CASE uważają, że tylko scenariusz przyśpieszonego rozwoju może przynieść zmianę jakościową w polskiej gospodarce. I tak w perspektywie do 2025 r. może w naszym kraju powstawać 305 odwiertów produkcyjnych rocznie, co pozwoli na wydobywanie 12 mln m sześc. gazu. W efekcie powstanie 510 tys. miejsc pracy, a średni roczny wzrost PKB wyniesie 0,8 punktu procentowego (w latach 2019-2025). Z kolei fiskus uzyska dodatkowe wpływy podatkowe z działalności gospodarczej sektora łupkowego. W latach 2012-2025 mogą one opiewać na łączną kwotę około 87 mld zł. parkiet.com | |
| | | EX
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:50 | |
| Ropa łupkowa znaleziona pod Nową Solą źródło: Bloomberg W Polsce odkryliśmy złoża ropy łupkowej w pobliżu Nowej Soli – poinformował w niedzielę Oisin Fanning, prezes grupy San Leon Firma zastrzega, że na razie jest zbyt wcześnie, by określić jak duże są złoża. – Jesteśmy jednak dobrej myśli – powiedział Oisin Fanning. Testowanie złoża pod Nową Solą potrwa przynajmniej kilka tygodni. Potem firma podejmie decyzję, czy eksploatacja będzie uzasadniona finansowo. San Leon jest międzynarodową grupą przedsiębiorstw, zajmujących się wydobyciem i produkcją ropy naftowej i gazu w Polsce, Irlandii, we Włoszech, w Maroku, Holandii oraz Ameryce Północnej, głównie w Kanadzie. Po przejęciu Realm Energy International jest jednym z największych koncernów poszukujących gazu z łupków w Polsce. Pozytywne wiadomości z Nowej Soli pojawiają się po lipcowym odkryciu przez San Leon gazu łupkowego w odwiercie Szymkowo-1, również w basenie Morza Bałtyckiego. San Leon powstał w 1995 r. jako przedsiębiorstwo wydobywcze ropy naftowej i gazu. W latach 1995–2007 główną działalność firmy stanowiły inwestycje w odkrywanie złóż ropy i gazu oraz ich eksploatację. W październiku 2007 r. San Leon przejął w Maroku pierwsze aktywa w sektorze wydobywczym. Siedzibą firmy jest Dublin, biuro zarządu jest w Londynie, zaś biura operacyjne m.in. w Warszawie oraz w Denver w stanie Colorado. Od września 2008 roku spółka notowana jest na giełdzie w Londynie (rynek AIM). W roku 2009 i 2010 grupa przejęła Gold Point Energy i Island Oil and Gas Plc. San Leon znana jest na rynku z tego, że po odkryciu złóż bardzo szybko przystępuje do ich eksploatacji. Grupa jest wspierana przez miliardera Georgea Sorosa i fundusz Blackrock Gaz łupkowy i ropa występują w skałach tego samego rodzaju, choć pokłady ropy z reguły zlokalizowane są znacznie płycej. Zdarzają się przypadki, że roponośne skały znajdują się tuż pod ziemią, a nawet na jej powierzchni. Ropę ze skał (tight oil) wydobywa się w podobny sposób jak gaz łupkowy, wpompowując pod powierzchnię ogromne ilości wody pod bardzo wysokim ciśnienie. Ze względu na gęstość i lepkość tej ropy wydobycie jest trudniejsze i droższe. W Kanadzie koncerny eksploatują złoża, kiedy cena gatunku Brent przekracza 96 dolarów za baryłkę (teraz kosztuje 114 dol.). Zdaniem analityków wydobycie ropy i gazu ze źródeł niekonwencjonalnych może okazać się najlepszą drogą do uniezależnienia się od od tradycyjnych dostawców. Z tego powodu przeciwni ekploatacji są Rosjanie, którzy nie zdecydowali się na poszukiwania w łupkach na większą skalę. San Leon wcześniej informował, że wydobycie gazu łupkowego w Polsce będzie bardziej opłacalne niż w USA. Rzeczpospolita | |
| | | inwestor
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:50 | |
| Goldman Sachs opracował STRATEGIĘ DELEWAROWANIA WSZYSTKO OBRACAMY W PERZYNĘ a na zgliszczach powstaje jedno państwo światowe GOLDMANIA
Ostatnio zmieniony przez inwestor dnia Sro 05 Wrz 2012, 10:53, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | barura
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:52 | |
| Aż o jedną czwartą mają wzrosnąć wpływy z kar, grzywien, mandatów i innych opłat. MF spodziewa się pozyskać w ten sposób w przyszłym roku prawie 20 mld zł. Tegoroczne wpływy mają wynieść 16,2 mld zł.
Exsio, wchodzimy do brudnej polityki.
Ostatnio zmieniony przez barura dnia Sro 05 Wrz 2012, 22:34, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:54 | |
| - EX napisał:
-
PKN Orlen opublikował łupkowy raport
źródło: Bloomberg Dzięki wydobyciu niekonwencjonalnych złóż gazu, PKB naszego kraju może rosnąć o 0,8 pkt. proc. rocznie. Do 2025 r. fiskus z działalność sektora zainkasuje dodatkowo 87 mld zł. Powstanie też 510 tys. nowych miejsc pracy
Na zlecenie koncernu PKN Orlen eksperci CASE przeprowadzili badania dotyczące wpływu wydobycia gazu łupkowego na polską gospodarkę.– Nasz kraj może stać się pierwszym miejscem poza Ameryką Północną, gdzie wydobycie gazu z łupków wzmocni gospodarkę i poprawi krajowe bezpieczeństwo energetyczne, równocześnie istotnie zmniejszając emisyjność produkcji energii – twierdzi Jacek Krawiec, prezes PKN Orlen we wprowadzeniu do raportu pt. „Gazowa (r)ewolucja w Polsce".
Z przeprowadzonych analiz wynika, że rozwój sektora wydobycia gazu łupkowego może przebiegać jedną trzech dróg. Pierwsza zakłada przeprowadzanie poszukiwań i wydobycia jedynie przy udziale krajowych przedsiębiorstw, czyli bez inwestycji z zagranicy. Ten scenariusz nazwano umiarkowanym rozwojem. Z kolei scenariusz umiarkowanych inwestycji przewiduje zarówno udział polskich firm, jak i częściowy koncernów zagranicznych. W wariancie przyśpieszonego rozwoju założono stworzenie sprzyjających warunków do poszukiwań i wydobycia dla wszystkich zainteresowanych podmiotów (krajowych i zagranicznych).
Eksperci CASE uważają, że tylko scenariusz przyśpieszonego rozwoju może przynieść zmianę jakościową w polskiej gospodarce. I tak w perspektywie do 2025 r. może w naszym kraju powstawać 305 odwiertów produkcyjnych rocznie, co pozwoli na wydobywanie 12 mln m sześc. gazu. W efekcie powstanie 510 tys. miejsc pracy, a średni roczny wzrost PKB wyniesie 0,8 punktu procentowego (w latach 2019-2025). Z kolei fiskus uzyska dodatkowe wpływy podatkowe z działalności gospodarczej sektora łupkowego. W latach 2012-2025 mogą one opiewać na łączną kwotę około 87 mld zł.
parkiet.com Pierdolenie na antenie. | |
| | | barura
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 10:56 | |
| - inwestor napisał:
- Goldman Sachs opracował STRATEGIĘ DELEWAROWANIA
WSZYSTKO OBRACAMY W PERZYNĘ a na zgliszczach powstaje jedno państwo światowe GOLDMANIA https://www.youtube.com/watch?v=mhi1nu9eOWo miły człowiek, wprawdzie nazywa się sam "panem świata" czy "wykonawcą dzieła boskiego" jakoś tak to usłyszałam, ale mogiem siem mylić. ale miluchny łon je. | |
| | | | inwestor
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 11:03 | |
| - barura napisał:
- inwestor napisał:
WSZYSTKO OBRACAMY W PERZYNĘ a na zgliszczach powstaje jedno państwo światowe GOLDMANIA
https://www.youtube.com/watch?v=mhi1nu9eOWo
miły człowiek, wprawdzie nazywa się sam "panem świata" czy "wykonawcą dzieła boskiego" jakoś tak to usłyszałam, ale mogiem siem mylić. ale miluchny łon je.
Stworzono mit "ZBYT DUŻY BY UPAŚĆ" i teraz mamy skutki picia wódki | |
| | | barura
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 11:06 | |
| Lawina upadających firm w Polsce
Rosnąca liczba upadłości pociąga za sobą nie tylko skutki finansowe ale też dramatycznie rosnącą liczbę osób tracących pracę. O ile zapowiadane w miesiącach wakacyjnych zwolnienia grupowe objąć mają do końca
ciekawe skąd jednak radość na usteczkach EXsiowych?
Ostatnio zmieniony przez barura dnia Sro 05 Wrz 2012, 22:34, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 11:09 | |
| - EX napisał:
- Antoni Pieniądz napisał:
- EX, ten serial widziałeś?
Real - life figures from the Cold War era mix with a fictional story based on a group of CIA operatives and their counterparts in the KGB, MI6 and the Mossad.
W mojej opinii jest mega. Zimna wojna, emigrantka z polski zapowiada się ciekawie, nie widziałem ale z chęcią oglądnę jak czas pozwoli. Jak dobrze pamiętam, to jakaś 60 - 70, pomagająca Rosjanom ;-) 3 odcinki po 1, 5 h każdy, ale to nie będzie stracony czas. |
| | | nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 11:09 | |
| http://www.rmf24.pl/news-kwasniewski-po-slabnie-potrzebne-sa-zmiany-personalne-w-rzad,nId,632989 | |
| | | barura
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 11:10 | |
| - inwestor napisał:
- barura napisał:
- inwestor napisał:
WSZYSTKO OBRACAMY W PERZYNĘ a na zgliszczach powstaje jedno państwo światowe GOLDMANIA
miły człowiek, wprawdzie nazywa się sam "panem świata" czy "wykonawcą dzieła boskiego" jakoś tak to usłyszałam, ale mogiem siem mylić. ale miluchny łon je.
Stworzono mit "ZBYT DUŻY BY UPAŚĆ" i teraz mamy skutki picia wódki tak jest, zbyt duży. Gorzej, duży wyczuł, że może sobie pozwolić na jeszcze więcej, znacznie więcej. tera juś w przestrzeni finansowej zaczynają latać fragmenty bilionów (naszych europejskich bilionów), płatnikiem je podatnik. Brzmi troszku enigmatycznie, troszku niekonkretnie. Ale widać to, jeśli się paczy uważnie, powoli w każdej dziedzinie. Jak ja lubić Hiobe. | |
| | | inwestor
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 Sro 05 Wrz 2012, 11:11 | |
| - barura napisał:
- inwestor napisał:
- barura napisał:
- inwestor napisał:
Stworzono mit "ZBYT DUŻY BY UPAŚĆ" i teraz mamy skutki picia wódki
tak jest, zbyt duży. Gorzej, duży wyczuł, że może sobie pozwolić na jeszcze więcej, znacznie więcej. tera juś w przestrzeni finansowej zaczynają latać fragmenty bilionów (naszych europejskich bilionów), płatnikiem je podatnik. Brzmi troszku enigmatycznie, troszku niekonkretnie. Ale widać to, jeśli się paczy uważnie, powoli w każdej dziedzinie.
Jak ja lubić Hiobe. Nie pij tyle umrzesz zdrowszy | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 05.09.2012 | |
| |
| | | | UFO - 05.09.2012 | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |