re, Może ktoś skorzysta, by nauczyć się zarabiać - pokaz tradingu na żywo: http://www.mistrzowierynku.pl/
ok.1800zł wstęp kosztuje, a On młody , jeszcze czysty ,tacy do tradingu się nadają,wystarczy jeden dwa wskaźniki i zapieprza.Po paru zakrętach się wypali i przejdzie na dłuższe terminy zakupów,jak nie da rady to koniec zabawy.
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
- Strategia FOREX - Artykuły - Interpretacja danych makro - Techniki motywacyjne - Traderzy "po godzinach" :-)
Blog stworzyliśmy dla wszystkich Traderów specjalizujących się zarówno w technikach Fibonacciego jak i innych strategiach rynkowych. Naszym celem jest pokazanie tego, że na rynku FX można rzeczywiście zarabiać przy użyciu wybranych układów geometrycznych, które ze względu na dużą powtarzalność jesteśmy w stanie znajdować każdego dnia na wykresie. Na samym blogu znaleźć możemy zarówno nasze transakcje, gdzie pokazujemy narzędzia z jakich korzystamy, artykuły związane z tematyką FX a także dział "Po godzinach" - przecież nie samym FX człowiek żyje :-)
Fibonacci Team
sporo fajnych linków tam jest, kolejna lektura
rmir a jak tam się do nich zalogować/zarejestrować
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
USA: 100 tys. woźnych z dyplomem uczelni Co można robić mając dyplom uczelni wyższej w kieszeni? W USA sporo takich osób jest... woźnymi. O tym, że wyższe wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków i pracy na stanowisku wykwalifikowanego specjalisty przekonują się nie tylko Polacy, którzy po zakończeniu studiów masowo zasilają listy bezrobotnych.
Amerykański magazyn "Bloomberg BusinessWeek" w swoim raporcie dotyczącym kredytów studenckich podaje, że w USA ponad 100 tys. woźnych ma wyższe wykształcenie. To jednak nie wszystko, bo także 16 tys. parkingowych posiada uczelniane dyplomy.
"system" doprowadził do tego, że suto wynagradzani są kretacze, kombinatorzy, złodzieje. Mieliśmy faszyzm, komunizm...teraz mamy korporacjonizm.Jeśli byłbyś naukowcem, który wynalazł lek a raka czy AIDS to dostałbyś Nobla, pochwały etc. , ale nie zarobiłbyś 1/milionowej tego, co złodziej z mojego avatara. Pytanie: kto wiecej dobrego i pożytecznego zrobił dla ludzkości? Naukowiec , który wynalazł lek na raka, czy złodziej z dużym , garbatym nosem zarabiający na kryzysie miliony rocznie ? wiem, wiem....dla poprawnych politycznie to cały świat nie lubi żydów, cały świat jest zły, a nacja syjonistyczna jest pracowita, miłująca pokój, jest tolerancyjna wobec innych .. mówiąc o zydach mam na myśli banksterów, którzy okradają również innych żydów. Wiekszośc "pejsatych" pewnie jest w porzo, mają te same problemy co my , mają pewnie takie same zdanie jak goje , na temat banksterów.
zibi MOD
Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Pouczający przykład wykresu. Klasyka na wszystkich interwałach - wybicie z trójkąta górą, ale wybrani oczywiście grają S, bo to mistrzowie gry pod korektę i mają w nosie takie paterny:
strażnik moralności
Liczba postów : 647 Registration date : 22/08/2012
Pouczający przykład wykresu. Klasyka na wszystkich interwałach - wybicie z trójkąta górą, ale wybrani oczywiście grają S, bo to mistrzowie gry pod korektę i mają w nosie takie paterny:
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Phi za tego typu rysowanie klasycznych trójkątów kasy się nie pobiera ale juś za takie to jak najbardziej
Ten to ma zacięcie
ból i cierpienie Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 2644 Location : HIOB Registration date : 25/01/2008
"Okazało się, że jest w Europie człowiek, który ma odwagę na konferencji skierownej do 400-500 uczestników otworzyć realny rachunek i pokazywać jak inwestuje na żywo."
no w sumie nic strasznego chyba
a majac 1 mln w portwelu mozna sobie usqteczniac
MICHU
problem w tym ze lapki parza i z reguły wyprzedza sie rynek a bo z króciutkim stopem gdy cena taka fajna zwlaszcza jest to źle kiedy gruby ma w planach gre tylko na FT i koncza na maxach/minimach
widziałem ja przejechane, rozwalcowane p.zwrotne więc stop qrwa stop natomiast nieprawda ze tylko grac FT bo wtedy na konsolach dostaje się niezły wpierdaal zwłaszcza aktywnie podążając
Proszę o zaproszenie na konferencje, ale i tak nic nie powiem
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
"Okazało się, że jest w Europie człowiek, który ma odwagę na konferencji skierownej do 400-500 uczestników otworzyć realny rachunek i pokazywać jak inwestuje na żywo."
Trading z youtube #3 http://blogi.bossa.pl/2012/06/09/trading-z-youtube-3/
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Egoizm jest cnotą a zarabianie jest ważniejsze od oszczędzania – to niektóre różnice między rozumowaniem ludzi bogatych a „przeciętnych”, które przytacza „Business Insider” . Wszyscy kandydaci na milionerów powinni dokładnie je zapamiętać. „Business Insider” tworząc swoją listę oparł się na głównych tezach książki Steve’a Sibolda "How Rich People Think" (Jak myślą bogaci).
Co ciekawe, w opozycji do „bogatych” nie są tu „biedni”, lecz właśnie przedstawiciele klasy średniej. Od milionerów odróżnia ich m.in. ocena „egoizmu” (dla bogatych to cnota), podejście do ryzyka, przyszłości i marzeń.
Oto 21 przykładów różnic w rozumowaniu i działaniu między bogatymi a „przeciętniakami”: Dla przeciętniaków korzeniem wszelkiego zła są PIENIĄDZE. Według bogatych źródłem zła jest UBÓSTWO. Dla przeciętniaków egoizm to wada. Dla bogatych – cnota. Przeciętniacy mają w mentalności czekanie na bogactwo. Bogaci zamiast czekać wolą działać. Przeciętniacy wierzą, że do bogactwa prowadzą wyższe studia. Bogaci wiedzą, że do bogactwa doprowadziła ich specjalizacja. Przeciętniacy powtarzają, że „kiedyś to było lepiej”. Bogaci patrzą w przyszłość. Przeciętniacy patrzą na pieniądze z ekscytacją. Bogaci myślą o nich logicznie. Przeciętniacy zarabiają wykonując pracę, której nie cierpią. Bogaci zarabiają na swojej pasji. Przeciętniacy nie mają wybujałych oczekiwań, żeby nie doznawać rozczarowań. Bogaci podejmują wyzwania. Przeciętniak sądzi, że aby być bogatym, trzeba coś ZROBIĆ. Bogaci wiedzą, że ważniejsze jest to, kim się JEST. Przeciętni wierzą, że trzeba najpierw mieć pieniądze, by je pomnażać. Bogaci wykorzystują do pomnażania pieniądze innych. Zdaniem przeciętniaków rynkiem kieruje logika i strategia. Bogaci wiedzą, że kierują nim emocje i chciwość. Przeciętniacy żyją ponad stan. Bogaci wydają mniej niż zarabiają. Przeciętniacy uczą swoje dzieci, jak przetrwać. Bogaci uczą je, jak się wzbogacać. Przeciętniacy pozwalają, by pieniądze ich stresowały. Bogaci znajdują spokój w swoim dobrobycie. Przeciętniacy wolą, by ich zabawiano niż edukowano. Bogaci odwrotnie. Przeciętniacy uważają bogatych ludzi za snobów. Bogaci chcą po prostu otaczać się ludźmi takimi, jak oni. Dla przeciętniaków najważniejsze jest oszczędzanie. Dla bogatych – zarabianie. Przeciętniacy obchodzą się z pieniędzmi ostrożnie. Bogaci wiedzą, kiedy zaryzykować. Przeciętniacy uwielbiają wygodę. Bogaci znajdują wygodę w niepewności. Przeciętniacy nigdy nie znajdują powiązania między zdrowiem i pieniędzmi. Bogaci wiedzą, że pieniądze mogą uratować im życie. Przeciętniacy uważają, że muszą wybierać między szczęśliwą rodziną a bogactwem. Bogaci wiedzą, że mogą mieć je jednocześnie.
Ostatnio zmieniony przez EX dnia Nie 09 Wrz 2012, 13:36, w całości zmieniany 1 raz
tarzan UFOTrader Senior
Liczba postów : 11715 Registration date : 16/09/2007
pitolenie trzy po trzy znów nasadzasz ludzi na szczytach? po co brałeś eSS przy 2240?? ==> wtedy należało pisać o eLLL teraz łąduj sam eLLLe, a my robimy swoje; dalej nastawienie eSSowe, co wcale nie musi oznaczać stanu posiadania
EX
Karnak nie daj się podpuszczać, Czita nie ma strategii i błądzi jak dzidzia we mgle rozwiązanie fosa
Prowokuje tylko pyskówki a w rezultacie sam nigdy nic rzetelnego na forumie nie zaprezentował, a przepraszam bym zapomniał było kilka razy zniknięcie na kilka miesięcy po wyzerowanym depozycie
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
- Strategia FOREX - Artykuły - Interpretacja danych makro - Techniki motywacyjne - Traderzy "po godzinach" :-)
Blog stworzyliśmy dla wszystkich Traderów specjalizujących się zarówno w technikach Fibonacciego jak i innych strategiach rynkowych. Naszym celem jest pokazanie tego, że na rynku FX można rzeczywiście zarabiać przy użyciu wybranych układów geometrycznych, które ze względu na dużą powtarzalność jesteśmy w stanie znajdować każdego dnia na wykresie. Na samym blogu znaleźć możemy zarówno nasze transakcje, gdzie pokazujemy narzędzia z jakich korzystamy, artykuły związane z tematyką FX a także dział "Po godzinach" - przecież nie samym FX człowiek żyje :-)
Fibonacci Team
sporo fajnych linków tam jest, kolejna lektura
rmir a jak tam się do nich zalogować/zarejestrować
a to pis do Bobiego, po lewej stronie masz kilka fajnych linków do innych stron troche inne spojrzenie na hazard
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
"Wykład był reklamowany chwytem „jak zarobić 50 tys. EUR ryzykując tylko 0,06%”. I prawdopodobnie tak samo będzie promowany jego trading na żywo w Warszawie w październiku. To jednak nie jest cała prawda, raczej zręczny ‘Pi-aR’ i Birger sam to wszystkim na sali uświadomił. Tak małe ryzyko to bowiem jedynie średnia wielkość stopa w pojedynczej transakcji (pokazywał nam ich rozkłady), ale nie całkowity zjazd kapitału! Zanim zarobił te 50 tysięcy doświadczył o ile dobrze widziałem ponad 20. procentowego obsunięcia."
Suma wszystkich odpalonych stopów to u mnie jest na poziomie = -1% straty, przy czym jeśli mam danego dnia zarobione 2% i spadam na -1% to w dalszym ciągu zakładana Suma obsunięcia jest zachowana i nie rozpatruję, że właśnie wpierdoliłem - 3%, poprostu widocznie przeprowadziłem jakąś akcję, która się niepowiodła i jedziemy dalej. Natomiast minimum przyzwoitości to te 5% zysku za dnia.
Z kolei obsuwa 20% trochę przydużo obracając bańką na przykład. Obracając 2k jakoś tak mniej boli.
EX
Egoizm jest cnotą a zarabianie jest ważniejsze od oszczędzania – to niektóre różnice między rozumowaniem ludzi bogatych a „przeciętnych”, które przytacza „Business Insider” . Wszyscy kandydaci na milionerów powinni dokładnie je zapamiętać. „Business Insider” tworząc swoją listę oparł się na głównych tezach książki Steve’a Sibolda "How Rich People Think" (Jak myślą bogaci).
Co ciekawe, w opozycji do „bogatych” nie są tu „biedni”, lecz właśnie przedstawiciele klasy średniej. Od milionerów odróżnia ich m.in. ocena „egoizmu” (dla bogatych to cnota), podejście do ryzyka, przyszłości i marzeń.
Oto 21 przykładów różnic w rozumowaniu i działaniu między bogatymi a „przeciętniakami”: Dla przeciętniaków korzeniem wszelkiego zła są PIENIĄDZE. Według bogatych źródłem zła jest UBÓSTWO. Dla przeciętniaków egoizm to wada. Dla bogatych – cnota. Przeciętniacy mają w mentalności czekanie na bogactwo. Bogaci zamiast czekać wolą działać. Przeciętniacy wierzą, że do bogactwa prowadzą wyższe studia. Bogaci wiedzą, że do bogactwa doprowadziła ich specjalizacja. Przeciętniacy powtarzają, że „kiedyś to było lepiej”. Bogaci patrzą w przyszłość. Przeciętniacy patrzą na pieniądze z ekscytacją. Bogaci myślą o nich logicznie. Przeciętniacy zarabiają wykonując pracę, której nie cierpią. Bogaci zarabiają na swojej pasji. Przeciętniacy nie mają wybujałych oczekiwań, żeby nie doznawać rozczarowań. Bogaci podejmują wyzwania. Przeciętniak sądzi, że aby być bogatym, trzeba coś ZROBIĆ. Bogaci wiedzą, że ważniejsze jest to, kim się JEST. Przeciętni wierzą, że trzeba najpierw mieć pieniądze, by je pomnażać. Bogaci wykorzystują do pomnażania pieniądze innych. Zdaniem przeciętniaków rynkiem kieruje logika i strategia. Bogaci wiedzą, że kierują nim emocje i chciwość. Przeciętniacy żyją ponad stan. Bogaci wydają mniej niż zarabiają. Przeciętniacy uczą swoje dzieci, jak przetrwać. Bogaci uczą je, jak się wzbogacać. Przeciętniacy pozwalają, by pieniądze ich stresowały. Bogaci znajdują spokój w swoim dobrobycie. Przeciętniacy wolą, by ich zabawiano niż edukowano. Bogaci odwrotnie. Przeciętniacy uważają bogatych ludzi za snobów. Bogaci chcą po prostu otaczać się ludźmi takimi, jak oni. Dla przeciętniaków najważniejsze jest oszczędzanie. Dla bogatych – zarabianie. Przeciętniacy obchodzą się z pieniędzmi ostrożnie. Bogaci wiedzą, kiedy zaryzykować. Przeciętniacy uwielbiają wygodę. Bogaci znajdują wygodę w niepewności. Przeciętniacy nigdy nie znajdują powiązania między zdrowiem i pieniędzmi. Bogaci wiedzą, że pieniądze mogą uratować im życie. Przeciętniacy uważają, że muszą wybierać między szczęśliwą rodziną a bogactwem. Bogaci wiedzą, że mogą mieć je jednocześnie.
buacha cha cha cha cha cha "Przeciętniak sądzi, że aby być bogatym, trzeba coś ZROBIĆ. Bogaci wiedzą, że ważniejsze jest to, kim się JEST" dalej juz mi się nie chciało czytać tego bełkotu. Opierając się na logice to tak zdecydowanie ważniejsze jest bytowanie od działania. To jacy jesteśmy określa (determinuje) to co robimy. A nie na odwrót jak niestety dość powszechnie w naszej kulturze się przyjmuje. Może i jeśli mam wolę być bogatym to będę bogaty, co nie zmienia faktu, że taki redukcjonizm światopoglądu strasznie [b]zubaża człowieka prowadząc go znowu do jakiś koncepcji bałwana nitzschego, albo jakiegoś innego idioty. niech zyje przeciętniactwo z jego watpliwościami, lękami i ambiwalentnymi dążeniami dającymi szansę na normalność wolną od zredukowania świata do prostej ale i tępej koncepcji
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
"Wykład był reklamowany chwytem „jak zarobić 50 tys. EUR ryzykując tylko 0,06%”. I prawdopodobnie tak samo będzie promowany jego trading na żywo w Warszawie w październiku. To jednak nie jest cała prawda, raczej zręczny ‘Pi-aR’ i Birger sam to wszystkim na sali uświadomił. Tak małe ryzyko to bowiem jedynie średnia wielkość stopa w pojedynczej transakcji (pokazywał nam ich rozkłady), ale nie całkowity zjazd kapitału! Zanim zarobił te 50 tysięcy doświadczył o ile dobrze widziałem ponad 20. procentowego obsunięcia."
Suma wszystkich odpalonych stopów to u mnie jest na poziomie = -1% straty, przy czym jeśli mam danego dnia zarobione 2% i spadam na -1% to w dalszym ciągu zakładana Suma obsunięcia jest zachowana i nie rozpatruję, że właśnie wpierdoliłem - 3%, poprostu widocznie przeprowadziłem jakąś akcję, która się niepowiodła i jedziemy dalej. Natomiast minimum przyzwoitości to te 5% zysku za dnia.
Z kolei obsuwa 20% trochę przydużo obracając bańką na przykład. Obracając 2k jakoś tak mniej boli.
wykres kapitalu wyglada jakby chcial wrocic do punktu rownowagi, kursu otwarcia. Schäfermeier = farmer/pastrzerz dojacy mleko z owiec?
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
Na EDKU jednak wyjście górą z kanału spadkowego, na co jeszcze nie stawiałem. Teraz liczenie na powrót i tańsze L, a jak nie to trzeba drożej płacić za dobry towar trendowy:
MICHU
Na EDKU jednak wyjście górą z kanału spadkowego, na co jeszcze nie stawiałem. Teraz liczenie na powrót i tańsze L, a jak nie to trzeba drożej płacić za dobry towar trendowy:
edek jest nieobliczalny - moze wszystko bo tyle spadł.
płaskie wykładnicze kierunku wydawały się że to shit i brak zainteresowania
a jak wyszczelił to ło
no ale też i nie śledziłem go kiedy to się stało...zobaczyłem po fakcie, szkoda