Sam Soporek co prawda nie dysponuje kapitałami spółki, piastując jednak stanowisko dyrektora ds. private equity, typuje obiecujące, młode firmy, w które inwestowane są środki. A chodzi o około 10 mln zł, jakie spółka pozyskała sprzedając swoje obligacje o około trzyletnim terminie zapadalności i oprocentowaniu rzędu 9,5-12 proc. rocznie.
Dla przypomnienia, w wyniku odebrania licencji na zarządzanie i upadku WGI w 2006 r. , zgłoszonych zostały przez ponad 1200 klientów roszczenia o wartości 300 mln zł, z których odzyskali jedynie około 70 mln. Reszta pieniędzy zniknęła. Maciej Soporek posiada zarzuty prokuratorskie m.in. dotyczące sprzeniewierzenia mienia o znacznej wartości.
300 milionów, spoko, nic się nie stało. Pan Soporek powinien się za to pilnować, żeby nie jechać na rowerze po piwku. Mógłby za to trafić do więzienia jak 4,5 tysiąca polskich obywateli.
Szkoda, żeby przez jedno piwko została złamana tak dobrze zapowiadająca się kariera.
Widzisz coś niestosownego w karaniu pijanych uczestników ruchu drogowego?
Widzę coś niestosownego w niewspółmiernym karaniu polskich obywateli. Tak jakby drobne przestępstwa były surowo karane, a wielkie afery uchodziły płazem.
Myślę, że wiesz o co mi chodzi.
Jasne, wiem ocb. Ale tak trochę napisałeś, jakby pijany na rowerze nie stanowił zagrożenia. Gdyby spojrzeć na to od strony kodeksu, to wina rowerzysty jest łatwa do ustalenia - są promile i jest rower na drodze - prosta sprawa. Wina "białych kołnierzyków" jest trudna do udowodnienia przez zagmatwane prawo. No i trzeba coś rozumieć z nowoczesnych mechanizmów okradania, będąc prokuratorem i sędzią.
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
zrael widzi śmiertelne zagrożenie w broni atomowej Iranu i od dawna podnosił, że bagatelizowanie tej sprawy przez inne kraje jest złą drogą. Rząd Netanjahu wielokrotnie podkreślał, że w razie potrzeby jest gotów zaatakować irańskie instalacje nuklearne mimo podzielonej opinii publicznej w kraju.
cza przysnać ze chop ma racjem.
a kiedy Izrael nie widział śmiertelnego zagrożenia ... ?
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
zrael widzi śmiertelne zagrożenie w broni atomowej Iranu i od dawna podnosił, że bagatelizowanie tej sprawy przez inne kraje jest złą drogą. Rząd Netanjahu wielokrotnie podkreślał, że w razie potrzeby jest gotów zaatakować irańskie instalacje nuklearne mimo podzielonej opinii publicznej w kraju.
my żydzi, musimy sie trzymać razem
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008
http://wyborcza.pl/1,75248,12561230,1__9__17__23__28__38__Gdzie_jest_milioner_.html Od paru dni rodzina z Bolimowa pod Skierniewicami ukrywa się w domu. Boją się, bo we wsi plotkują, że to oni wygrali w totka 29 milionów złotych
my żydzi, musimy sie trzymać razem
ja wielbiciel zydow to popieram
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 23/05/2008
Tych książek już nie skupują w antykwariatach, ale można czasem kupić w sklepie wędkarskim, ponoć leszcze na to biorą
Ale żeś się chłopie napracował szacun. Pokaż mi gdzie napisałem, że biorę S pod ten sygnał i znikam w Rosji na 6 m-cy i by szkolić się z jogi. Tworzysz umysłem rzeczywistość, w którą wierzysz ? Nie mam motywacji, by prowadzić badania, ale jakbym pogrzebał w wykresach 1000 walorów, to na przestrzeni kilkudziesięciu lat pewnie znalazł bym około 50% wybicia w górę i 50% wybicia w dół z tej formacji, a jeszcze większe prawdopodobieństwo że ilość wybić w górę była by proporcjonalna do długości trwania hossy w stosunku do bessy w badanej próbie i odwrotnie.
Wszyscy w tych książkach pierdolą o formacjach i wstawiają pasujące im rysunki jak kolega, a nikt nie przedstawił solidnych statystyk, słownie nikt, to jest jak wiara w trójcę świętą.
Ale lemingi muszą mieć swojego Grala, znaczy punkt podparcia dla umysłu, bo inaczej by im się świat rozsypał i kto by depo dostarczał do maszynki, no kto ?
pandorka
Liczba postów : 633 Registration date : 16/09/2011
Bo nie jest problemem dla Panów 'rzucenie' słowem lub rysunkiem edek 300pips w dół lub w górę i 'bezproblemowe' ogłoszenie w ciągu klilku-kilkunastu godzin ruchu zupełnie przeciwnego. Problem, to jak 'widać, słychać i czuć'.