Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: UFO - 29-30.09.2012 weekend Sob 29 Wrz 2012, 00:54
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Liczbę podatków zmniejszono z 21 do czterech. Liczbę licencji i pozwoleń zredukowano z 600 do 50.
...Co ważne, podjęte po 2003 r. radykalne reformy rynkowe Saakaszwili utrwalił, forsując w 2009 roku „Akt Wolności Gospodarczej”. To zestaw ustaw konstytucyjnych, które gwarantują nieodwracalność fundamentów gruzińskiego modelu ekonomicznego, takich jak m.in.:
- zwiększanie obciążeń podatkowych tylko w drodze referendum;
- zamrożenie dotychczasowego spisu wymaganych zezwoleń i koncesji na działalność biznesową;
- zakaz tworzenia nowych państwowych regulatorów;
- zakaz państwowej regulacji cen towarów i usług;
- górny próg wydatków budżetowych na poziomie 30 proc. PKB;
- maksymalny deficyt 3 proc. PKB;
- zadłużenie państwa nie może przekraczać 60 proc. PKB;
- zakaz inwestowania państwo w banki komercyjne.
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
Totolotek zaprzestał urządzania zakładów wzajemnych, co jest podstawą działalności spółki. To skutek decyzji ministra finansów, który w marcu odebrał największemu w Polsce bukmacherowi wszystkie zezwolenia na zakłady wzajemne.
No pewnie że wszystko co czynimy na spekulacji nigdy nie jest dość dobre aby nie mogło być lepsze.
Jednakże z całych sił i starań będę dążył do doskonałości.
Tak Mnie Ojciec uczył, albo rób coś dobrze albo nie rób tego wcale.
moim zdaniem uchwyciłej sens nie wiem czy spekulacji ale życia na pewno - gonić króliczka pomimo wszystko i chuj z tym czy go się złapie czy nie, ważne jest aby próbować
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
No pewnie że wszystko co czynimy na spekulacji nigdy nie jest dość dobre aby nie mogło być lepsze.
Jednakże z całych sił i starań będę dążył do doskonałości.
Tak Mnie Ojciec uczył, albo rób coś dobrze albo nie rób tego wcale.
moim zdaniem uchwyciłej sens nie wiem czy spekulacji ale życia na pewno - gonić króliczka pomimo wszystko i chuj z tym czy go się złapie czy nie, ważne jest aby próbować
Wiesz trochę się już życia i czasu poświęciło traderce, a ten pierwszy milion jakoś ciągle przede mną.
Jestem na drodze 100k miesięcznie i jak opatrzność pozwoli to czemu nie.
Z emeryturą u Mnie nieciekawie a jeśli jeszcze komuś się przysłużę ku swojej chwale to jestem na TAK.
Liber GRIZZLI Abaci
Liczba postów : 2472 Age : 113 Registration date : 27/11/2008
My tu gadu gadu, a tymczasem grubas z przedziału 40-45% spadł do przedziału 35-40%.
Oznacza to że: 1. albo ma ok. 36 tys. kontraktów (+/- 500 szt.), a spadek zawdzięcza przyrostowi LOP'u. 2. albo przymknął część pozycji
Obstawiam opcję 1.
Co Wy na to?
A mnie na to jak na lato (nie mylić z Lato)
Szykuje się spory ruch GRUBY "błyskawicznie" na początku serii załadował pełny pociąg. Dokąd podąża? To juś jego tajemnica, hujca Sobola i KNF i "kolesiostwa". Leszcz ma służyć jako mięso Ja wolę łososie i pstrągi
My tu gadu gadu, a tymczasem grubas z przedziału 40-45% spadł do przedziału 35-40%.
Oznacza to że: 1. albo ma ok. 36 tys. kontraktów (+/- 500 szt.), a spadek zawdzięcza przyrostowi LOP'u. 2. albo przymknął część pozycji
Obstawiam opcję 1.
Co Wy na to?
A mnie na to jak na lato (nie mylić z Lato)
Szykuje się spory ruch GRUBY "błyskawicznie" na początku serii załadował pełny pociąg. Dokąd podąża? To juś jego tajemnica, hujca Sobola i KNF i "kolesiostwa". Leszcz ma służyć jako mięso Ja wolę łososie i pstrągi
Też bym ładował na jego miejscu. Nawet jak się pomyli, to wiadomo, gdzie się odwrócić.
Ostatnio zmieniony przez Dezerter dnia Sob 29 Wrz 2012, 18:20, w całości zmieniany 1 raz
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Liczbę podatków zmniejszono z 21 do czterech. Liczbę licencji i pozwoleń zredukowano z 600 do 50.
...Co ważne, podjęte po 2003 r. radykalne reformy rynkowe Saakaszwili utrwalił, forsując w 2009 roku „Akt Wolności Gospodarczej”. To zestaw ustaw konstytucyjnych, które gwarantują nieodwracalność fundamentów gruzińskiego modelu ekonomicznego, takich jak m.in.:
- zwiększanie obciążeń podatkowych tylko w drodze referendum;
- zamrożenie dotychczasowego spisu wymaganych zezwoleń i koncesji na działalność biznesową;
- zakaz tworzenia nowych państwowych regulatorów;
- zakaz państwowej regulacji cen towarów i usług;
- górny próg wydatków budżetowych na poziomie 30 proc. PKB;
- maksymalny deficyt 3 proc. PKB;
- zadłużenie państwa nie może przekraczać 60 proc. PKB;
- zakaz inwestowania państwo w banki komercyjne.
A do tego za Wikipedią:
W październiku 2010 roku rząd Gruzji oficjalnie zaprosił wszystkich południowoafykańskich farmerów (łącznie 41 tys., z rodzinami ponad 150 tys.) do osiedlania się w Gruzji; Afrykanerzy żyjący w poczuciu ciągłego zagrożenia mogą dostać za darmo ziemię w Gruzji i odbudować tam wysokotowarowe rolnictwo zniszczone w czasach sowieckich.
gdyż w RPA:
Społeczność farmerów w Republice Południowej Afryki narażona jest na ataki od wielu lat. Większość ofiar stanowią biali farmerzy (głównie Afrykanerzy). Według ostrożnych szacunków mediów południowoafrykańskich i międzynarodowych, po 1994 roku zamordowano ponad 3770 farmerów - w tym kobiety i dzieci Kobiety w większości przypadków były przed zamordowaniem gwałcone (często na oczach swoich mężów). Farmerzy byli poddawani wielogodzinnym, wymyślnym torturom, m.in. przypaleniu gorącym żelazkiem, wlewaniu gorącej wody do gardła, a nawet paleniu żywcem. Odnotowano również przypadki obdzierania małych dzieci ze skóry.
lam3r3k
Liczba postów : 391 Age : 49 Location : 3city Registration date : 12/12/2007
Obstawiam opcję 1.
Co Wy na to?
Wg mnie tego kodu nikt nie jest w stanie odszyfrować Duży gracz może rozbić swoje zangażowanie na kilka portfeli inwestując poprzez różne instytucje w różnych kierunkach.