Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:13
EX napisał:
neuron napisał:
EX napisał:
mariner napisał:
EX napisał:
SEC pozywa agencję ratingową
Amerykańska Komisja Papierów Wartościowych i Giełd (SEC) zainteresowała się tym co robią agencje ratingowe. Sęk w tym, że jej uwagę, na co wskazuje wielu komentatorów, przykuwają nie te firmy, co powinny.
Przypomina mi się historia Tuckera i jego samochodu
pzdr
Dobre nie
Ratings History: Egan-Jones rating history for USA: 7.16.2011 AAA to AA+ 4.15.2012 AA+ to AA (Negative outlook) 9.14.2012 AA to AA (-).
rynki odbierają pozytywnie ratingi
Coraz gorzej jest działać Wall Street z zaskoczenia poprzez sklepy ratingowe S&P, Moody’s i Fitch bo EJ ich wyprzedza
eJ to mały spławik, czy warto wyciągać armatem.
Ostatnio zmieniony przez barura dnia Pon 01 Paź 2012, 21:25, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:13
Ezet napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Pamiętajcie, że najbardziej intensywne są środkowe fazy trendów (lub końcowe) a nie początkowe. Jeśli w tym pierdoleniu bocznym mamy początek hossy to tych 300pkt męki pańskiej nie ma co żałować gdy w perspektywie więcej i dużo łatwiej.
Patrząc na trendy głównych spółek (małpa, pizedju, orlęta) to 2600 na wigu to z palcem w cipie wydaje się, że będzie EX będzie cały czas na haju jechał, neuron będzie się za głowę łapał że jak to możliwe aż tak a leszcze będą uśredniać eSy...
Ogólnie reasumując: na wiguni zapowiada się korba nie z tej dupy a €/pln wtedy <4 zyla.
I o to pewnie chodzi szfagrowi, coby najbardziej zatwardzałych misów pysiów przekonać, że jednak mamy hossę Ja też już jestem prawie przekonany
Jeśli zobaczę załamanie całej sekwencji wzrostowej od końca sierpnia jakąś chamską czarnotą w stylu -3% to z miejsca zmieniam zdanie, opinię i wszystko. Problem w tym, że raczej takiej sesji nie zobaczymy... przynajmniej nie teraz.
To że sapina teraz spada nie ma większego znaczenia dla tego co napisałem wyżej. Gdyby ktoś mi kazał z klamką przy skroni otworzyć pozycję na grajdoł to L bez wahania bo teraz juś jest TEN etap, że wszyscy nauczyli się, iż korby dochodzą do 24xx a później jebudu... tym razem szwagier zrobi qq i leszcz będzie gonił pociąg.
Tak naprawdę 100pkt up możemy totalnie z dupy zrobić nawet przy spadającym Jankesie bo rynek w końcu do tego dojrzał.
Ostatnio zmieniony przez MaRkEt TrAdEr dnia Pon 01 Paź 2012, 21:15, w całości zmieniany 1 raz
fishemade
Liczba postów : 1278 Age : 45 Registration date : 14/04/2008
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:14
MaRkEt TrAdEr napisał:
Mylogi napisał:
karnak napisał:
Mylogi napisał:
kombinuje dalej z systemem srednioterminowym
ponizej kombinacja
1. model trendu glownego wg makro 2. model trendu glownego wg kanalu 3. dobieranie na korektach w trendzie zgodnie z trendem glownych
Im odleglejsza historia tym ładniej się prezentuje w modelu, ale ostatnia fala dobierania przez ponad rok S, jakoś tak dziwnie wygląda, czyli im bliżej terażniejszości, tym model słabszy - normalne. Kombinuj dalej.
tu nie o to biega ze ostatnio gorzej bo blizej w czasie tylke ze jest calkowicie inny charakter bessy 2008 i obecnej t to i tak niezle jest obecnie bo sra czerwonymi znaczkami w okolicach szczytow w tym boczniku
narazie sie tyrzymamy pod zielona linia wiec bessa obowiazuje makro tez nie daja wskaznia zmiany na hosse
moze sie trafic jakis zjazdzik do dolnej bazy
Ty wiesz, że ja dziś gdy to zobaczyłem wcześniej to po raz pierwszy od roq zaświtała mi myśl o możliwości powrotu 2800-2900 ? Jesteśmy przy maxach tej konsoli rocznej... zaczyna być coraz bardziej byczo, jeśli to w końcu wypierdoli to tą świeczkę krachową dużą pokryją w 3-4 białe weekly. Coraz bardziej do korby się przekonuje gdyż w końcu zaczyna być widać jakieś jej oznaki.
Midwig też potwierdził wybicie, zbieranie S może się niezłym wpierdolem zakończyć.
Mylogi fajnie że kombinujesz sobie nad modelem średnioterminowym ale Ty w ogóle jesteś wstanie grać średnioterminowo? bo z tego co kojarzę to raczej nie potrafisz trzymać rąk pod dupą... (tak jak zresztą ja )
strażnik moralności
Liczba postów : 647 Registration date : 22/08/2012
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:15
DJ H1
[img][/img] BiS
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:18
Teraz wbrew pozorom wcale nie jest strach qpować na GPW - strach to będzie gdy nagle 2500+ wskoczy na licznik i wtedy to dopiero będą gacie latać (czy to fałszywka? a może nie? a jak Stany? itp. itd).
Zarówno w20 jak i mwig40 potwierdzają mi scenario korbowe.
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:19
MaRkEt TrAdEr napisał:
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Na edq młoteczek się powoli robi... jeszcze kowadełko, strzemiączko i ZAJOB na 1.3 z dupy w nocy
a co powiesz na jankesa, mam Lke ale coraz mnie komfortowo sie na niej czuje, dziwne te świeczki sie robią
Ledwo wychyli łeb przed szereg -- zaraz się obsrywa Ledwo się obsra -- zaraz się podciera i tak w koło Macieju
0 trwałości, 0 stabilności jakiejkolwiek, rozjebane buja sie to to niczym żul na trampolinie. Trend gdy się pojawi to max naście godzin i odwyrtka lub pałowanie. A czasem tylko kilka godzin. W ciągu tygodnia 3-4 trendy na małych interwałach a na daily chujnia z wujnią.
leszcz juz witał sie z gąską a to jak zwykle dupa jankesi zrobili sie mega wredni
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
HIOB napisał:
Mylogi napisał:
ponizej kombinacja
1. model trendu glownego wg makro 2. model trendu glownego wg kanalu 3. dobieranie na korektach w trendzie zgodnie z trendem glownych
tu pod koniec na jednej linii za dużo tego dobierania es....bardziej jak sie denko urywa to lepiej dopakować esów czyli tak ja po lewej bylo ale ogolnie to o to wlasnie chodzi
I zauważ, że te dobierania mają już porządnie w doopę, nie mówiąc, że powinno być od początku czerwca, jak się zmienił trend - L. Ale jak pisałem model dobry historycznie, a teraźniejszość go przerasta.
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
strażnik moralności napisał:
DJ H1
[img][/img] BiS
Skąd masz ZUPA lub inne "narządzie"? Zapodaj linka
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:20
DJ H1
[img][/img] BiS
widze ze wróciła moda na ZUPa
Ezet Główny Troll UFO
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:21
MaRkEt TrAdEr napisał:
Ezet napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Pamiętajcie, że najbardziej intensywne są środkowe fazy trendów (lub końcowe) a nie początkowe. Jeśli w tym pierdoleniu bocznym mamy początek hossy to tych 300pkt męki pańskiej nie ma co żałować gdy w perspektywie więcej i dużo łatwiej.
Patrząc na trendy głównych spółek (małpa, pizedju, orlęta) to 2600 na wigu to z palcem w cipie wydaje się, że będzie EX będzie cały czas na haju jechał, neuron będzie się za głowę łapał że jak to możliwe aż tak a leszcze będą uśredniać eSy...
Ogólnie reasumując: na wiguni zapowiada się korba nie z tej dupy a €/pln wtedy <4 zyla.
I o to pewnie chodzi szfagrowi, coby najbardziej zatwardzałych misów pysiów przekonać, że jednak mamy hossę Ja też już jestem prawie przekonany
Jeśli zobaczę załamanie całej sekwencji wzrostowej od końca sierpnia jakąś chamską czarnotą w stylu -3% to z miejsca zmieniam zdanie, opinię i wszystko. Problem w tym, że raczej takiej sesji nie zobaczymy... przynajmniej nie teraz.
To że sapina teraz spada nie ma większego znaczenia dla tego co napisałem wyżej. Gdyby ktoś mi kazał z klamką przy skroni otworzyć pozycję na grajdoł to L bez wahania bo teraz juś jest TEN etap, że wszyscy nauczyli się, iż korby dochodzą do 24xx a później jebudu... tym razem szwagier zrobi qq i leszcz będzie gonił pociąg.
Tak naprawdę 100pkt up możemy totalnie z dupy zrobić nawet przy spadającym Jankesie bo rynek w końcu do tego dojrzał.
Ale ja jestem ZA a nawet PRZECIW Kiszę worek maluchów emerytalnych (poważnie mówię ) już od jakiegoś czasu i z chęcią opróżnię troszku z dużym zyskiem Naprawdę odkładam co miesiąc w akcjach Wolę sam wtopić, niż dać wtopić jakimś tam TFI Jezdem pies ogrodnika
Ostatnio zmieniony przez Ezet dnia Pon 01 Paź 2012, 21:25, w całości zmieniany 1 raz
karnak
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:22
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Na edq młoteczek się powoli robi... jeszcze kowadełko, strzemiączko i ZAJOB na 1.3 z dupy w nocy
a co powiesz na jankesa, mam Lke ale coraz mnie komfortowo sie na niej czuje, dziwne te świeczki sie robią
Ledwo wychyli łeb przed szereg -- zaraz się obsrywa Ledwo się obsra -- zaraz się podciera i tak w koło Macieju
0 trwałości, 0 stabilności jakiejkolwiek, rozjebane buja sie to to niczym żul na trampolinie. Trend gdy się pojawi to max naście godzin i odwyrtka lub pałowanie. A czasem tylko kilka godzin. W ciągu tygodnia 3-4 trendy na małych interwałach a na daily chujnia z wujnią.
leszcz juz witał sie z gąską a to jak zwykle dupa jankesi zrobili sie mega wredni
Czym się przejmujesz, chyba nie brałeś L teraz tylko duuuużo wcześniej.
karnak
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:26
Jankes tylko straszy spadkami, prawdziwe wsparcie wylane betonem.
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:28
karnak napisał:
HIOB napisał:
Mylogi napisał:
ponizej kombinacja
tu pod koniec na jednej linii za dużo tego dobierania es....bardziej jak sie denko urywa to lepiej dopakować esów czyli tak ja po lewej bylo ale ogolnie to o to wlasnie chodzi
I zauważ, że te dobierania mają już porządnie w doopę, nie mówiąc, że powinno być od początku czerwca, jak się zmienił trend - L. Ale jak pisałem model dobry historycznie, a teraźniejszość go przerasta.
no właśnie o to w tym chodzi Mylogi dobrał model do danych historycznych ustawienia systemy zostały zmienione pod historie z x czasu zapuścił go w real i niestety ale jest strata nie mówiąc że takie dobieranie stratnych pozycji to już mija się z dobrym sysem
Ostatnio zmieniony przez Jones dnia Pon 01 Paź 2012, 21:28, w całości zmieniany 1 raz
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:28
MaRkEt TrAdEr napisał:
Teraz wbrew pozorom wcale nie jest strach qpować na GPW - strach to będzie gdy nagle 2500+ wskoczy na licznik i wtedy to dopiero będą gacie latać (czy to fałszywka? a może nie? a jak Stany? itp. itd).
Zarówno w20 jak i mwig40 potwierdzają mi scenario korbowe.
Jakiś czas temu pisałem o sprężynie pana W ale sam zwątpiłem przez to że to był długi okres- tzn czas szkoda no cóz brak doświadczenia chociaż są pewne zagrożenia
pzdr
Diablo
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:29
karnak napisał:
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
mają problem z wybiciem w góre, im dłuzej to trwa tym wieksza korekta będzie, ja jakos wielkim entuzjastą hossy nie jestem, jednym Apple hossy sie nie zrobi
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:30
DJ H1
[img][/img] BiS
SP lepszy GARTLEY
Ezet Główny Troll UFO
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:33
MICHU napisał:
Ezet napisał:
Ogłaszam srandę Albo letkie obsunięcie jak kto woli
ło, Ezet rzondzi
Już kiedyś pisałem jak czasem gram, ale nikt nie słucha trolla Otwieram MT4, patrzę na wykres i w trakcie 10sek oceniam sytuacje i otwieram pozycję Stawiam SL i czekam Często jest to mój najlepszy deal dnia
P.S. A tymczasem śmierdzi korbą tudzież zaciągiem z doopy
Ostatnio zmieniony przez Ezet dnia Pon 01 Paź 2012, 21:39, w całości zmieniany 2 razy
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:35
MaRkEt TrAdEr napisał:
Mylogi napisał:
karnak napisał:
Mylogi napisał:
ponizej kombinacja
Im odleglejsza historia tym ładniej się prezentuje w modelu, ale ostatnia fala dobierania przez ponad rok S, jakoś tak dziwnie wygląda, czyli im bliżej terażniejszości, tym model słabszy - normalne. Kombinuj dalej.
tu nie o to biega ze ostatnio gorzej bo blizej w czasie tylke ze jest calkowicie inny charakter bessy 2008 i obecnej t to i tak niezle jest obecnie bo sra czerwonymi znaczkami w okolicach szczytow w tym boczniku
narazie sie tyrzymamy pod zielona linia wiec bessa obowiazuje makro tez nie daja wskaznia zmiany na hosse
moze sie trafic jakis zjazdzik do dolnej bazy
Ty wiesz, że ja dziś gdy to zobaczyłem wcześniej to po raz pierwszy od roq zaświtała mi myśl o możliwości powrotu 2800-2900 ? Jesteśmy przy maxach tej konsoli rocznej... zaczyna być coraz bardziej byczo, jeśli to w końcu wypierdoli to tą świeczkę krachową dużą pokryją w 3-4 białe weekly. Coraz bardziej do korby się przekonuje gdyż w końcu zaczyna być widać jakieś jej oznaki.
Midwig też potwierdził wybicie, zbieranie S może się niezłym wpierdolem zakończyć.
Przeca miało być 2100
karnak
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:35
KRT napisał:
karnak napisał:
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
mają problem z wybiciem w góre, im dłuzej to trwa tym wieksza korekta będzie, ja jakos wielkim entuzjastą hossy nie jestem, jednym Apple hossy sie nie zrobi
No wiesz hossa u Jankesa to trwa ho, ho, albo i dłużej (poważnie to od marca 2009) , a Ty piszesz, że nie jesteś jej entuzjastą.
Diablo
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:37
karnak napisał:
KRT napisał:
karnak napisał:
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
No wiesz hossa u Jankesa to trwa ho, ho, albo i dłużej (poważnie to od marca 2009) , a Ty piszesz, że nie jesteś jej entuzjastą.
a ty myslisz ze ja łapałem S przez ten czas??, po prostu widze problem i tyle
karnak
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:39
Jones nasze EDKowe wsparcia zadziałały i teraz góra.
EX
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:40
“Recesja jest nieunikniona”
Dane o aktywności przemysłu przetwórczego we wrześniu pokazują, że euroland prawdopodobnie znalazł się w recesji w trzecim kwartale.
Ostatnio zmieniony przez EX dnia Pon 01 Paź 2012, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
karnak
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:41
KRT napisał:
karnak napisał:
KRT napisał:
karnak napisał:
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
KRT napisał:
Co się martwisz górki i tak ciężko będzie złapać, a jak pójdzie wsparcie to S i tyle.
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:42
edek nie chce spadać hej
EX
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:42
„Za kampanią przeciw łupkom stoi Rosja”
Niektórzy amerykańscy eksperci podejrzewają, że wschodni sąsiad Polski finansuje grupy ekologiczne sprzeciwiające się eksploatacji gazu łupkowego w Europie.
Diablo
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:43
karnak napisał:
KRT napisał:
karnak napisał:
KRT napisał:
karnak napisał:
KRT napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Co się martwisz górki i tak ciężko będzie złapać, a jak pójdzie wsparcie to S i tyle.
do wsparcia daleko, ja obstawiam zwiekszenie zmienności
Ostatnio zmieniony przez KRT dnia Pon 01 Paź 2012, 21:44, w całości zmieniany 1 raz
strażnik moralności
Liczba postów : 647 Registration date : 22/08/2012
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:43
Ezet napisał:
DJ H1
[img][/img] BiS
Skąd masz ZUPA lub inne "narządzie"? Zapodaj linka
to jest KorHarmonic
do wejścia używałem pomocniczo zniesień wewnętrznych korekt trendziku spdkowego (zakładam że jednak póki co jest jakaś korekta)[img][/img] tu faktycznie przydało by się jakieś narzędzie co by wskazać falki a to by pokazywało tylko zgrupowania zniesień
wskażniki (kilkanaście ZUP-ów i 6 KorHarmonics) m.in. http://www.search4metatrader.com/ ale trzeba zapłacić jakieś grosze za dostęp lub poszukać gdzie indziej
karnak
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:46
KRT napisał:
karnak napisał:
KRT napisał:
karnak napisał:
KRT napisał:
karnak napisał:
KRT napisał:
do wsparcia daleko, ja obstawiam zwiekszenie zmienności
Szybszy wzrost? Czy zmiennośc kanałowa?, a ta nie jest taka zła, bywało gorzej.
PS. Wbrew temu co piszesz do prawdziwego wsparcia jest bliziutko, może nawet tyci, tyci.
Ostatnio zmieniony przez karnak dnia Pon 01 Paź 2012, 21:49, w całości zmieniany 1 raz
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:47
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007