Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:48
Jones napisał:
edek nie chce spadać hej
nie dziś to jutro 1:1
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:53
fishemade napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Mylogi napisał:
karnak napisał:
Mylogi napisał:
kombinuje dalej z systemem srednioterminowym
ponizej kombinacja
1. model trendu glownego wg makro 2. model trendu glownego wg kanalu 3. dobieranie na korektach w trendzie zgodnie z trendem glownych
Im odleglejsza historia tym ładniej się prezentuje w modelu, ale ostatnia fala dobierania przez ponad rok S, jakoś tak dziwnie wygląda, czyli im bliżej terażniejszości, tym model słabszy - normalne. Kombinuj dalej.
tu nie o to biega ze ostatnio gorzej bo blizej w czasie tylke ze jest calkowicie inny charakter bessy 2008 i obecnej t to i tak niezle jest obecnie bo sra czerwonymi znaczkami w okolicach szczytow w tym boczniku
narazie sie tyrzymamy pod zielona linia wiec bessa obowiazuje makro tez nie daja wskaznia zmiany na hosse
moze sie trafic jakis zjazdzik do dolnej bazy
Ty wiesz, że ja dziś gdy to zobaczyłem wcześniej to po raz pierwszy od roq zaświtała mi myśl o możliwości powrotu 2800-2900 ? Jesteśmy przy maxach tej konsoli rocznej... zaczyna być coraz bardziej byczo, jeśli to w końcu wypierdoli to tą świeczkę krachową dużą pokryją w 3-4 białe weekly. Coraz bardziej do korby się przekonuje gdyż w końcu zaczyna być widać jakieś jej oznaki.
Midwig też potwierdził wybicie, zbieranie S może się niezłym wpierdolem zakończyć.
Mylogi fajnie że kombinujesz sobie nad modelem średnioterminowym ale Ty w ogóle jesteś wstanie grać średnioterminowo? bo z tego co kojarzę to raczej nie potrafisz trzymać rąk pod dupą... (tak jak zresztą ja )
@fish
ja teraz pierwszy raz w zyciu trzymalem pozycje cala serie pobralem L na w 2 czy 3 dzien nowej serii i trzymalem az mi zamkneli na koncu serii
i wiesz co ?
spodobalo mi sie')
ceny sprawdzalem na cnbc , mniej wiecej na rachunek prez kwartal sie nie mnie logowalem
i przyrost na rachunku zauwazalny
w piatek Garett zapodal ze bedzie biala swieca w piatek a czarna w dzis mi wychodzilo odrotnie zupelnie
wzialem S dzis na open na L i zamkniecie pod koniec dnia wiec tez w intra kombinowanie sie nie bawie
raczej w takim dziennym horyzoncie
....
sprawdzilem przy jakiej cenie jutro zamkniecia na Wig padlby sygnal dobrania S ale nie cena nie wyszlaby z kanalu dajac sygnal L musialobyby miedzy 44420 a 44585
jak tak bedzie jutro na fix laduje Ski sredniterminowo na powrot do dolnej bandy
Ostatnio zmieniony przez Mylogi dnia Pon 01 Paź 2012, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:54
Jones napisał:
edek nie chce spadać hej
jak nie chce spadac znaczy pierd....
_________________ ...... a będzie giciej
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:55
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:57
Ezet napisał:
MICHU napisał:
Ezet napisał:
Ogłaszam srandę Albo letkie obsunięcie jak kto woli
ło, Ezet rzondzi
Już kiedyś pisałem jak czasem gram, ale nikt nie słucha trolla Otwieram MT4, patrzę na wykres i w trakcie 10sek oceniam sytuacje i otwieram pozycję Stawiam SL i czekam Często jest to mój najlepszy deal dnia
P.S. A tymczasem śmierdzi korbą tudzież zaciągiem z doopy
Od dziś jade za Tobą w ciemno
na full depo
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:58
ka...ka....ka.....kaszana z tych waszych prognoz.
Kierunek jest jeden jeden
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
mariner napisał:
Ezet napisał:
MICHU napisał:
Ezet napisał:
Ogłaszam srandę Albo letkie obsunięcie jak kto woli
ło, Ezet rzondzi
Już kiedyś pisałem jak czasem gram, ale nikt nie słucha trolla Otwieram MT4, patrzę na wykres i w trakcie 10sek oceniam sytuacje i otwieram pozycję Stawiam SL i czekam Często jest to mój najlepszy deal dnia
P.S. A tymczasem śmierdzi korbą tudzież zaciągiem z doopy
Od dziś jade za Tobą w ciemno
na full depo
nie polecam
Dlaczego? Nie mam dyscypliny. Jak zarobię to zaczynam zachowywać się zbyt pewnie i ekstrawagancko po czy oddaję zarobione jeśli nie wypłacę z konta
Ostatnio zmieniony przez Ezet dnia Pon 01 Paź 2012, 22:02, w całości zmieniany 1 raz
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Jones napisał:
edek nie chce spadać hej
no a o 2 cycku zem nie pisał ?
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 21:59
Ostatnia szansa dla miśka, jeśli to przejdą to schody do nieba, albo wyżej:
karnak
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:02
Mylogi napisał:
fishemade napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Mylogi napisał:
karnak napisał:
Mylogi napisał:
ponizej kombinacja
1. model trendu glownego wg makro 2. model trendu glownego wg kanalu 3. dobieranie na korektach w trendzie zgodnie z trendem glownych
Im odleglejsza historia tym ładniej się prezentuje w modelu, ale ostatnia fala dobierania przez ponad rok S, jakoś tak dziwnie wygląda, czyli im bliżej terażniejszości, tym model słabszy - normalne. Kombinuj dalej.
tu nie o to biega ze ostatnio gorzej bo blizej w czasie tylke ze jest calkowicie inny charakter bessy 2008 i obecnej t to i tak niezle jest obecnie bo sra czerwonymi znaczkami w okolicach szczytow w tym boczniku
narazie sie tyrzymamy pod zielona linia wiec bessa obowiazuje makro tez nie daja wskaznia zmiany na hosse
Ty wiesz, że ja dziś gdy to zobaczyłem wcześniej to po raz pierwszy od roq zaświtała mi myśl o możliwości powrotu 2800-2900 ? Jesteśmy przy maxach tej konsoli rocznej... zaczyna być coraz bardziej byczo, jeśli to w końcu wypierdoli to tą świeczkę krachową dużą pokryją w 3-4 białe weekly. Coraz bardziej do korby się przekonuje gdyż w końcu zaczyna być widać jakieś jej oznaki.
Midwig też potwierdził wybicie, zbieranie S może się niezłym wpierdolem zakończyć.
Mylogi fajnie że kombinujesz sobie nad modelem średnioterminowym ale Ty w ogóle jesteś wstanie grać średnioterminowo? bo z tego co kojarzę to raczej nie potrafisz trzymać rąk pod dupą... (tak jak zresztą ja )
@fish
ja teraz pierwszy raz w zyciu trzymalem pozycje cala serie pobralem L na w 2 czy 3 dzien nowej serii i trzymalem az mi zamkneli na koncu serii
i wiesz co ?
spodobalo mi sie')
ceny sprawdzalem na cnbc , mniej wiecej na rachunek prez kwartal sie nie mnie logowalem
w piatek Garett zapodal ze bedzie biala swieca w piatek a czarna w dzis mi wychodzilo odrotnie zupelnie
wzialem S dzis na open na L i zamkniecie pod koniec dnia wiec tez w intra kombinowanie sie nie bawie
....
sprawdzilem przy jakiej cenie jutro zamkniecia na Wig padlby sygnal dobrania S ale nie cena nie wyszlaby z kanalu dajac sygnal L musialobyby miedzy 44420 a 44585
jak tak bedzie jutro na fix laduje Ski sredniterminowo na powrot do dolnej bandy
Dokładnie, ale będzie wyżej.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:05
EX napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Mylogi napisał:
karnak napisał:
Mylogi napisał:
ponizej kombinacja
Przeca miało być 2100
miało być ale:
Na giełdzie musisz być przygotowanym NATO, że dosłownie jedna z dupy świeczka może ci zmienić perspektywy na najbliższe 5 lat co sobie wymyśliłeś. Kluczem jest REAGOWAĆ NA BIEŻĄCO a nie być wizjonerem. Wizjonerzy piękne eseje piszą ale prawdziwe dutki zarabiają ci, którzy REAGUJĄ. AKCJA -> REAKCJA ciach! Miało się zjebać (bo wtedy tak wyglądało) ale widząc objęcie przestaję shorcić - proste jak budowa barana.
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:07
karnak napisał:
Mylogi napisał:
fishemade napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Mylogi napisał:
karnak napisał:
Mylogi napisał:
ponizej kombinacja
@fish
i wiesz co ?
spodobalo mi sie')
....
Dokładnie, ale będzie wyżej.
intra moze byc chodzi mi o fix
miejsce tez takie ze korekta moze z niego wyjsc
ale pewnie chodzi Ci ze hossana nadchodzi tez tak mysle ale jescze korekta by sie zdala w pazdzierniku
mariner
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:12
No cóz Dżulia mnie dziś zjebała jak psa ale ja widzę też coś innego owszem jestem pojebany ale paru gości od zeszłego roku nic się nie nauczyło żadnej pokory dla rynku tylko coś zacznie iść w ich stronę już jest super gucio a inni to idioci a ja jeszcze pamiętam prognozy z zeszlęgo roku
pzdr
Ostatnio zmieniony przez mariner dnia Pon 01 Paź 2012, 22:13, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:12
Ja juś nie raz pamiętam jak sobie coś wymyśliłem poprzedniego dnia odnośnie wiguni i wydawało mi się, że tak będzie... a tu albo wręcz dokładnie odwrotnie albo po prostu inaczej a mimo to na tym zarobiłem bo ja potrafię w ciągu minuty porzucić koncepcję obmyślaną przez godzinę gdy widzę, że po prostu jest inaczej niż być miało. Kiedyś taki koleś znajomy się dziwił jak to jest, że ja się czasem tak radykalnie mylę a i tak dobrze na tym wychodzę...
Nigdy nie dopasowuję marketu pod swoje chciejstwo. Liczy się być elastycznym i z reflexem (NA BIEŻĄCO).
NA BIEŻĄCO! - to wyrażenie-klucz (widzisz --> działaj! widzisz --> działaj! a później myśl).
Ja nie muszę wiedzieć teraz co będzie jutro by na tym zarobić - wystarczy, że odpowiednio wcześnie jutro wyczaję co w trawie piszczy i szybko wejdę i równie szybko wyjdę gdy przestanie piszczeć. I tyle.
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:14
MICHU
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:16
MaRkEt TrAdEr napisał:
Ja juś nie raz pamiętam jak sobie coś wymyśliłem poprzedniego dnia odnośnie wiguni i wydawało mi się, że tak będzie... a tu albo wręcz dokładnie odwrotnie albo po prostu inaczej a mimo to na tym zarobiłem bo ja potrafię w ciągu minuty porzucić koncepcję obmyślaną przez godzinę gdy widzę, że po prostu jest inaczej niż być miało. Kiedyś taki koleś znajomy się dziwił jak to jest, że ja się czasem tak radykalnie mylę a i tak dobrze na tym wychodzę...
Nigdy nie dopasowuję marketu pod swoje chciejstwo. Liczy się być elastycznym i z reflexem (NA BIEŻĄCO).
NA BIEŻĄCO! - to wyrażenie-klucz (widzisz --> działaj! widzisz --> działaj! a później myśl).
Ja nie muszę wiedzieć teraz co będzie jutro by na tym zarobić - wystarczy, że odpowiednio wcześnie jutro wyczaję co w trawie piszczy i szybko wejdę i równie szybko wyjdę gdy przestanie piszczeć. I tyle.
No, profesur Opcjo z katedry tradingu stosowanego wykładu udzielił
dzięki psorze
Ezet Główny Troll UFO
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:17
Orzeszku już po 22-giej
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:17
MedKit* napisał:
o a dlaczego nie do niebieskiej w góre
Ostatnio zmieniony przez Jones dnia Pon 01 Paź 2012, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:18
Ezet prawda boli (joke)
Ezet Główny Troll UFO
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:21
Aligator napisał:
Ezet prawda boli (joke)
Nie kumam żaluzji
Reser
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:22
Ważna jest szybkość reakcji na dupoświeczki
Widząc świeczkę z dupy o dużym korpusie BACH! open pozycja zgodna z ruchem
Widząc PINBARa jakiegoś z dupy BACH! close pozycja lub nawet open przeciwna
Wiem że to się łatwo pisze ale czegoś trza się trzymać.
Aligator
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:23
Ezet napisał:
Aligator napisał:
Ezet prawda boli (joke)
Nie kumam żaluzji
Zycie to nie serial - kurde no.
MICHU
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:24
Ezet napisał:
Aligator napisał:
Ezet prawda boli (joke)
Nie kumam żaluzji
trza było kawalerem zostać
Aligator
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:29
MICHU napisał:
Ezet napisał:
Aligator napisał:
Ezet prawda boli (joke)
Nie kumam żaluzji
maciek.
Liczba postów : 240 Age : 48 Registration date : 17/07/2011
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:35
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:35
Opcjo słusznie prawi dziś wieczór.
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:39
Loonie też ładnie przysiadło na wsparciu.
mariner
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:39
maciek. napisał:
Jak tam abc
maciek.
Liczba postów : 240 Age : 48 Registration date : 17/07/2011
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:45
Aligator napisał:
MICHU napisał:
Ezet napisał:
Aligator napisał:
Ezet prawda boli (joke)
Nie kumam żaluzji
kupiłem kiedyś całą kolekcję Bundych, głupkowate, ale można się pośmiać
karnak
Temat: Re: UFO - 1.10.2012 Pon 01 Paź 2012, 22:50
Jutro dzień prawdy na wszystkim. I jak pisze opcjoner, jeśli będzie BACH, to tańczyć pod tą muzykę, bez zastanawiania.