madafaka to na 1.04 jak w ryj się zanosi. W końcu się coś qrwa dzieje, jakieś ruchy porządniejsze.
Mi to na rękę, bo jednocześnie się umacnia AUDCHF, a tam mam większego longa 0,9533. Dziś tam się szykuje niezła świeczka dzienna i chyba odbicie stanie się faktem.
Ale aud/chf jest w dupie głębokiej (silnym trendzie spadkowym) i zanim on się wykaraska do góry to kangura po 1.06 będziesz miał. Jak chcesz ale wychodzę z założenia, że lepiej łapać wyraźne trendy już rozpoczęte (byle nie za późno) niż takie, które się muszą przepałować przez pierwsze etapy.
i to jest mądre podejscie, łapanie idealnego dołka jest obarczone wiekszym ryzykiem niz przyłaczenie sie do ruchu wczesniej zapoczatkowanego
Ale ja robię dokładnie to samo, co Ty na sapinie. Walnij krechę na tygodniowym, to zobaczysz. Zresztą, ja sobie czasem lubię złapać dołek, taki już jestem.
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
madafaka to na 1.04 jak w ryj się zanosi. W końcu się coś qrwa dzieje, jakieś ruchy porządniejsze.
Mi to na rękę, bo jednocześnie się umacnia AUDCHF, a tam mam większego longa 0,9533. Dziś tam się szykuje niezła świeczka dzienna i chyba odbicie stanie się faktem.
Ale aud/chf jest w dupie głębokiej (silnym trendzie spadkowym) i zanim on się wykaraska do góry to kangura po 1.06 będziesz miał. Jak chcesz ale wychodzę z założenia, że lepiej łapać wyraźne trendy już rozpoczęte (byle nie za późno) niż takie, które się muszą przepałować przez pierwsze etapy.
i to jest mądre podejscie, łapanie idealnego dołka jest obarczone wiekszym ryzykiem niz przyłaczenie sie do ruchu wczesniej zapoczatkowanego
Ale ja robię dokładnie to samo, co Ty na sapinie. Walnij krechę na tygodniowym, to zobaczysz. Zresztą, ja sobie czasem lubię złapać dołek, taki już jestem.
Jeśli dutki z tego są to ok. Każdy ma jakieś zboczenie.
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
czemu ? w ostatniej fali wzrostowej poprzebijał kilkanaście podobnych oporów, ma w dupie rośnie i juś owszem jakaś korekcina może zdarzyć się w dowolnym momencie nawet zaraz, ale skąd wiara że "Jebiemy się w pizdu Kto na L ten przegrał życie "
kijem Wisły nie zawrócisz
Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Sro 17 Paź 2012, 22:43, w całości zmieniany 3 razy
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 23/05/2008
czemu ? w ostatniej fali wzrostowej poprzebijał kilkanaście podobnych oporów, ma w dupie rośnie i juś owszem jakaś korekcina może zdarzyć się w dowolnym momencie nawet zaraz, ale skąd wiara że "Jebiemy się w pizdu Kto na L ten przegrał życie "
Ten rajd co zrobili na edku to zwykła interwencja ECB. A jak się kończą interwencje to (prawie) każdy na Ufie wie. Koniec zabawy, wracamy do trendu, może jeszcze trochę do góry dla ściemy a może nie. Jeden jeden czeka.
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Nomad weź poprawkę jemu (TP1) wszystko jebie się juś od lipca
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Ten rajd co zrobili na edku to zwykła interwencja ECB. A jak się kończą interwencje to (prawie) każdy na Ufie wie. Koniec zabawy, wracamy do trendu, może jeszcze trochę do góry dla ściemy a może nie. Jeden jeden czeka.
no nie interwencja walutowa tylko na rynku długu ale ta interwencja jest po obu stronach + dodruk na $ jeżeli miała by być interwencja, to bardziej zakładał bym że jankes cichaczem ojro podkupuje, co kilka razy potwierdził.
Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Sro 17 Paź 2012, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
tarzan UFOTrader Senior
Liczba postów : 11715 Registration date : 16/09/2007
no nie interwencja walutowa tylko na rynku długu ale ta interwencja jest po obu stronach + dodruk na $
1) Sygnał dla rynków był jednoznaczny. 2) Jak się giełdy sypną (lada dzień) to edek za wuja nie pójdzie do góry. Poza tym rynki są już trochę zmęczone tymi QEenami i reakcja na to zmęczenie będzie armagiedoniczna.
Może jutro z rańca chinolki zaczną
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011