Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: UFO - 10-11.11.2012 weekend Sob 10 Lis 2012, 00:06
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Hiszpania - pracownicy unikają pracy IAR - Biznes 9 Lis 2012, 23:54
09.11.2012 (IAR) - Mimo 26 procent bezrobocia, Hiszpanie nie palą się do pracy.
Według raportu o nieobecnościach w pracy, przygotowanego przez madrycki uniwersytet Carlosa Trzeciego, w biurach i przedsiębiorstwach codziennie brakuje miliona osób. Statystyczny pracownik jest w Hiszpanii na zwolnieniu przez średnio 11,5 dnia w roku, dwa razy więcej niż w Danii czy w Australii. Najczęściej brakuje urzędników, rzadziej pracowników przedsiębiorstw przemysłowych. Nieobecności kosztują administrację i przedsiębiorswa 64 miliardów euro, co jest równowartością prawie 6 procent PKB Hiszpanii.
Z badań wynika, że chorobą, którą najczęściej wybierają unikający pracy, jest depresja. Zdarza się, że zwolnienia z tego powodu przeciągają się miesiącami. Jednak każdy powód jest dobry. Urzędniczka z Saragossy spędziła pół roku na zwolnieniu przez wrastający paznokieć, który - jak twierdziła- nie pozwalał jej na założenie eleganckich butów.
Współautor raportu Miguel Espin uważa, że "inne podejście do pracy należy rozpocząć od edukacji społeczeństwa i zmiany kryteriów w przyznawaniu zwolnień".
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Hiszpania - pracownicy unikają pracy IAR - Biznes 9 Lis 2012, 23:54
09.11.2012 (IAR) - Mimo 26 procent bezrobocia, Hiszpanie nie palą się do pracy.
Według raportu o nieobecnościach w pracy, przygotowanego przez madrycki uniwersytet Carlosa Trzeciego, w biurach i przedsiębiorstwach codziennie brakuje miliona osób. Statystyczny pracownik jest w Hiszpanii na zwolnieniu przez średnio 11,5 dnia w roku, dwa razy więcej niż w Danii czy w Australii. Najczęściej brakuje urzędników, rzadziej pracowników przedsiębiorstw przemysłowych. Nieobecności kosztują administrację i przedsiębiorswa 64 miliardów euro, co jest równowartością prawie 6 procent PKB Hiszpanii.
Z badań wynika, że chorobą, którą najczęściej wybierają unikający pracy, jest depresja. Zdarza się, że zwolnienia z tego powodu przeciągają się miesiącami. Jednak każdy powód jest dobry. Urzędniczka z Saragossy spędziła pół roku na zwolnieniu przez wrastający paznokieć, który - jak twierdziła- nie pozwalał jej na założenie eleganckich butów.
Współautor raportu Miguel Espin uważa, że "inne podejście do pracy należy rozpocząć od edukacji społeczeństwa i zmiany kryteriów w przyznawaniu zwolnień".
Wniosek z tego taki, że to lenie, nieroby i pewnie brudasy i Adolfa trzeba żeby Ordnung zaprowadzić ja ja naturlich jawohl
Kto to widział, żeby 2h dziennie w pracy kimacza siestowego urządzać gdzie indziej na świecie to jest w dupie nie do pomyslenia.
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
W parku na ławce siedzi atrakcyjna dziewczyna i czyta książkę. Dosiada się do niej młody chłopak. Chce ją poderwać. - Jaką książkę pani czyta? - "Geografię seksu". - I jaka jest główna myśl tej książki? - Że najlepszymi kochankami są Żydzi i Indianie. - Pani pozwoli, że się przedstawię. Nazywam się Mojżesz Winnetou.
Reser
W parku na ławce siedzi atrakcyjna dziewczyna i czyta książkę. Dosiada się do niej młody chłopak. Chce ją poderwać. - Jaką książkę pani czyta? - "Geografię seksu". - I jaka jest główna myśl tej książki? - Że najlepszymi kochankami są Żydzi i Indianie. - Pani pozwoli, że się przedstawię. Nazywam się Mojżesz Winnetou.
Bankrut - ten SL 100 pkt. jest na wypadek błędu maklera. Praktycznie nie ma sensu trzymać straty >50 pkt. Część stratnych pozycji zamykam na -10, część na -50, a więc średnia wychodzi ok. 30 pkt. Przeciętny zysk jest porównywalny lub nieco większy. Decyduje konsekwencja, cierpliwość, trzymanie się zasad.
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Decyduje konsekwencja, cierpliwość, trzymanie się zasad.
Z tym się absolutnie muszę zgodzić.
Najgorsze jest stosowanie metody wybiórczo...3-4 złe sygnały bo rynek się pałuje właśnie, a w dupę z taka metodą o kant leszcz odpuszcza a 5. sygnał dałby 2 figury ciurkiem.... i leszcz wqrwiony no ja pierdolę itd.
Albo reagujemy na KAŻDY sygnał albo gramy totalnie z dupy na czuja bo stosowanie jakiegokolwiek systemu wybiórczo to tak jak nie stosowanie go wcale.
To samo dotyczy zasad MM, jeśli ustaliłem tak to tak ma być a nie że tym razem tak a innym nie.
Reser
Forex i giełda nie to są rynki zbliżone do losowego - dla przykładu mogę Ci pokazać wykaz tranzakcji miesiąc/dwa/trzy/.... wstecz (zależnie od tego, co rozumiesz jako "dzisiejsze czasy") z mojego automatu, który robi wejścia typu BIS (bierz i spier....j) w oparciu m.in. o predykcję ruchów na przy pomocy analizy Fouriera (dla mniej wtajemniczonych: analiza Fouriera polega na rozłozeniu funkcji - dowolnie skomplikowanej fali - na sumę sinusoid oraz cosinusoid o odpowiednich częstotliwościach i amplitudach. Predykcja ruchu polega na przedłużeniu tych funkcji okresowych, których wartości w przyszłości łatwo policzyć, i złożyć je ponownie uzyskując wykres oczekiwanego ruchu w przyszłości), w zestawieniu z liniami trendu i dywergencjami na RSI i MACD. Poniżej statystyka:
Miesiąc......Ilość trafień/Ilość wejść.......trafność w %
Zastanawiam się jak w świetle powyższej statystyki interpretować Twoją wypowiedź cyt:"upieranie się że jest się w stanie prawidłowo odgadywać każdy rzut monetą to debilizm" scratch
piękny system, tylko pogratulować
nawet mój nie ma szans być tak skuteczny, choćbym nie wiem jak to zoptymalizowała
pora wstawać krówki nakarmić i świnki
po prawdzie to w przeciwiństwie do libera i opcia jestem praktycznie idiotą matematycznym (i informatycznym), i myślę generalnie jakoś na opak, ale cuś podobnego też sobie wykombinowałem na wig20, określiłem to jako "Invisible Waves", a na fw20 ze względu na naszą lokalną grajdołkową specyfikę "systemem miszcza barany" jakkolwiek trafność zaledwie 70-77%, 1.8:1 , śr ok 200pkt/m-c (za ost 2lata), no i nie bis a sar, i stąd zapewne ta niska trafność na fw20
tylko te sinucosinusy na wykresie tworzone są w oparciu o 3 rodzaje różnych typów falowań wg moich ustawień po 2 różne ustawienie każda, na 2 (lub 3) interwałach, ale w zasadzie to ogólnie wygląda i chodzi po prostu o nałożenie/nakładanie się na siebie się amplitud różnych długości fali (ewent. następstwo na niższych interwałach), znaczy szczytów i dołów fal
oczywiście powoduje to też określone pozytywne konsekwencje w rr,dd i innych takich duperelach, w każdym razie jakiś wyraźny edge jest (nie taka czysta losowość)
nie wiem na ile to ściśle zbieżne z metodą lga . pozdr
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
dokładnie strasznie spieprzono to wszystko, i sporo winy tu w podległości watykanowi, a można byłoby mieć spoko polsko-litewsko-ukraińskie imperium (a może jeszcze dalsze w stronę uralu, albo w wersji przesuniętej z czechami i wegrami ), z jakąś naszą lokalną odłamową schizmą religijną. a ruskie by mieli jakieś księstewko na północy i tyle.
Grześ
Liczba postów : 730 Registration date : 08/07/2009
Forex i giełda nie to są rynki zbliżone do losowego - dla przykładu mogę Ci pokazać wykaz tranzakcji miesiąc/dwa/trzy/.... wstecz (zależnie od tego, co rozumiesz jako "dzisiejsze czasy") z mojego automatu, który robi wejścia typu BIS (bierz i spier....j) w oparciu m.in. o predykcję ruchów na przy pomocy analizy Fouriera (dla mniej wtajemniczonych: analiza Fouriera polega na rozłozeniu funkcji - dowolnie skomplikowanej fali - na sumę sinusoid oraz cosinusoid o odpowiednich częstotliwościach i amplitudach. Predykcja ruchu polega na przedłużeniu tych funkcji okresowych, których wartości w przyszłości łatwo policzyć, i złożyć je ponownie uzyskując wykres oczekiwanego ruchu w przyszłości), w zestawieniu z liniami trendu i dywergencjami na RSI i MACD. Poniżej statystyka:
Miesiąc......Ilość trafień/Ilość wejść.......trafność w %
Zastanawiam się jak w świetle powyższej statystyki interpretować Twoją wypowiedź cyt:"upieranie się że jest się w stanie prawidłowo odgadywać każdy rzut monetą to debilizm" scratch
piękny system, tylko pogratulować
nawet mój nie ma szans być tak skuteczny, choćbym nie wiem jak to zoptymalizowała
pora wstawać krówki nakarmić i świnki
po prawdzie to w przeciwiństwie do libera i opcia jestem praktycznie idiotą matematycznym (i informatycznym), i myślę generalnie jakoś na opak, ale cuś podobnego też sobie wykombinowałem na wig20, określiłem to jako "Invisible Waves", a na fw20 ze względu na naszą lokalną grajdołkową specyfikę "systemem miszcza barany" jakkolwiek trafność zaledwie 70-77%, 1.8:1 , śr ok 200pkt/m-c (za ost 2lata), no i nie bis a sar, i stąd zapewne ta niska trafność na fw20
tylko te sinucosinusy na wykresie tworzone są w oparciu o 3 rodzaje różnych typów falowań wg moich ustawień po 2 różne ustawienie każda, na 2 (lub 3) interwałach, ale w zasadzie to ogólnie wygląda i chodzi po prostu o nałożenie/nakładanie się na siebie się amplitud różnych długości fali (ewent. następstwo na niższych interwałach), znaczy szczytów i dołów fal
oczywiście powoduje to też określone pozytywne konsekwencje w rr,dd i innych takich duperelach, w każdym razie jakiś wyraźny edge jest (nie taka czysta losowość)
nie wiem na ile to ściśle zbieżne z metodą lga . pozdr
całe to założenie opiera się na fałszywej przesłance czyli takiej, że żyda można okradać na jego własnym podwórku
Reser
dokładnie strasznie spieprzono to wszystko, i sporo winy tu w podległości watykanowi, a można byłoby mieć spoko polsko-litewsko-ukraińskie imperium (a może jeszcze dalsze w stronę uralu, albo w wersji przesuniętej z czechami i wegrami ), z jakąś naszą lokalną odłamową schizmą religijną. a ruskie by mieli jakieś księstewko na północy i tyle.
Skąd się wziął trotyl w Tutce? Kaczyński szmuglował nią broń do Gruzji
i jeszcze cytat z artykułu:
Palikot: Powtórzę jeszcze raz to, co powiedziałem wczoraj w sejmie. Kaczyński, twoje miejsce jest w więzieniu!
i z wczoraj:
Janusz Palikot nazwał dziś ostatni lot tupolewa, zakończony śmiercią 96 osób, "pijacką wyprawą". Powiedział też, że to Lech Kaczyński odpowiada za katastrofę i nazwał jego brata "rosyjskim agentem". W Sejmie mówił natomiast, że miejsce polityków PiS jest w więzieniu. Na antenie Radia Zet przekonywał, że za katastrofę smoleńską odpowiedzialny jest Lech Kaczyński, nazwał lot tupolewa "pijacką wyprawą" i "hucpą propagandową Lecha i Jarosława Kaczyńskiego". "Oni odpowiadają za doprowadzenie do tego skutku"
Palikot w Radio ZET: Lech Kaczyński jest głównym odpowiedzialnym za katastrofę w Smoleńsku. To była pijacka wyprawa. Pili do późna w nocy, spóźnili się pół godziny, gdyby te pół godziny się nie spóźnili wszyscy ci ludzie by żyli, bo pół godziny wcześniej nie było żadnej mgły. Wylądowaliby przed tym JAKiem, doskonale o tym wszystkim wiemy. Jedna z tych osób, która brała udział w tym pijaństwie do późna w nocy przeżyła, bo nie wstała, tak była upita. Następnego dnia leczyli kaca na pokładzie samolotu. I jakoś informacje prokuratury rosyjskiej przekonują wielu ludzi w Polsce, że nie mieli alkoholu, bo sprawdziła to prokuratura rosyjska, czy śledczy rosyjscy, a że ci pomylili w sprawach identyfikacji zwłok, czy innych, to już mamy pretensje do rosyjskiej, tu wierzymy, tu nie wierzymy. Powiedzmy sobie uczciwie to była hucpa propagandowa Lecha i Jarosława Kaczyńskiego, oni odpowiadają za doprowadzenie tego do skutku. Natomiast niefrasobliwość Seremeta, niefrasobliwość Tuska, także Grasia w tej sprawie funduje nam ten cyrk, z którego się śmieje cały świat.
masakra normalnie dyskusja się zaostrza w sposób nieprawdopodobny, mam nadzieję że to świadczy o powolnym kończeniu się sprawy (świeczka kończąca trend też jest długa ) no bo co nowego będzie jeszcze można powiedzieć?
Witam o poranku. Śniadanie mistrzów zjedzone, garść aminokwasów wrzucona. Jeszcze dobry obiad i można iść trenować. Dzisiaj przygrzeję klatę i brzuch. Będzie działo się!
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Skąd się wziął trotyl w Tutce? Kaczyński szmuglował nią broń do Gruzji
i jeszcze cytat z artykułu:
Palikot: Powtórzę jeszcze raz to, co powiedziałem wczoraj w sejmie. Kaczyński, twoje miejsce jest w więzieniu!
i z wczoraj:
Janusz Palikot nazwał dziś ostatni lot tupolewa, zakończony śmiercią 96 osób, "pijacką wyprawą". Powiedział też, że to Lech Kaczyński odpowiada za katastrofę i nazwał jego brata "rosyjskim agentem". W Sejmie mówił natomiast, że miejsce polityków PiS jest w więzieniu. Na antenie Radia Zet przekonywał, że za katastrofę smoleńską odpowiedzialny jest Lech Kaczyński, nazwał lot tupolewa "pijacką wyprawą" i "hucpą propagandową Lecha i Jarosława Kaczyńskiego". "Oni odpowiadają za doprowadzenie do tego skutku"
Palikot w Radio ZET: Lech Kaczyński jest głównym odpowiedzialnym za katastrofę w Smoleńsku. To była pijacka wyprawa. Pili do późna w nocy, spóźnili się pół godziny, gdyby te pół godziny się nie spóźnili wszyscy ci ludzie by żyli, bo pół godziny wcześniej nie było żadnej mgły. Wylądowaliby przed tym JAKiem, doskonale o tym wszystkim wiemy. Jedna z tych osób, która brała udział w tym pijaństwie do późna w nocy przeżyła, bo nie wstała, tak była upita. Następnego dnia leczyli kaca na pokładzie samolotu. I jakoś informacje prokuratury rosyjskiej przekonują wielu ludzi w Polsce, że nie mieli alkoholu, bo sprawdziła to prokuratura rosyjska, czy śledczy rosyjscy, a że ci pomylili w sprawach identyfikacji zwłok, czy innych, to już mamy pretensje do rosyjskiej, tu wierzymy, tu nie wierzymy. Powiedzmy sobie uczciwie to była hucpa propagandowa Lecha i Jarosława Kaczyńskiego, oni odpowiadają za doprowadzenie tego do skutku. Natomiast niefrasobliwość Seremeta, niefrasobliwość Tuska, także Grasia w tej sprawie funduje nam ten cyrk, z którego się śmieje cały świat.
masakra normalnie dyskusja się zaostrza w sposób nieprawdopodobny, mam nadzieję że to świadczy o powolnym kończeniu się sprawy (świeczka kończąca trend też jest długa ) no bo co nowego będzie jeszcze można powiedzieć?
Jednym słowem " jak pijane dzieci we mgle "
głupota raczej nie skończy się tak szybko
Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Sob 10 Lis 2012, 09:49, w całości zmieniany 1 raz
Breivik odsiaduje karę w samodzielnej celi o powierzchni 24 metrów kwadratowych, która wyposażona jest w komputer połączony z internetem, łóżko i przyrządy do ćwiczeń. Breivik skarżył się także na to, że jego kawa rano jest zbyt zimna, a do śniadania dostaje za mało masła.
ach ci okrutni wikingowie, zero humanitaryzmu brevik to sobie zasłużył żeby luśnia go "opatrzył", kto czytał sienkiewicza wie o czym piszę...
tarzan UFOTrader Senior
Liczba postów : 11715 Registration date : 16/09/2007