Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO - 17-18.11.2012 weekend

Go down 
+35
Generał
zibi
SYLWESTER
crus
Garrett
pandorka
Bankrut
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
lam3r3k
kaczor
neuron
Ezet
tarzan
Janko Traderroo
MICHU
Damian
gumbas
Janusz
IronFX
REALISTA
AgroTrader
Liber GRIZZLI Abaci
delphia
betonowe_buty
EX
mariner
Reser
Grześ
thorgall
kamikaze
Slum-Dog
nomad
strażnik moralności
inwestor
39 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AutorWiadomość
Reser

Liczba postów : 110962
Registration date : 30/08/2007

UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 Empty
PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 12:51

Mylogi: DELTA HEDGE na przykładzie opcji edziowych na piątek:

UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 Edoptg

Na czerwono zaznaczyłem deltę w przeliczeniu na wielkość lota (mam ustawione mini) ale na tej platformie spready są trochę z dupy, lepsze daje IG:

UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 Edoptig

ale chodzi generalnie o to, że wystawiasz np. opcję call 1.275 po 29pips i zabezpieczasz to longiem w wysokości 47.258% wartości pozycji opcyjnej więc jeśli to byłaby opcja na pełnego lota to na spocie bierzesz +0.47 lota. Wtedy do pewnego levela zarówno w górę jak i w dół nic ci sie nie dzieje i zarobisz jeśli w tym zakresie wygaśnie... ale przy zajobie lub krachu z dupy będziesz w dupie... przeanalizuj sobie różne poziomy np. jak się zmieni wycena całości przy 1.269 czy przy 1.28 itp.
To jest pozycja na pałowanie się w stosunkowo ograniczonym zakresie. Można wyliczyć break eveny, mi się nie chce ale to będzie zakres jakieś z 70-80pips tak na oko z czego większa tolerancja w górę niż w dół dla tego przypadq.

Nie polecam nikomu wystawiania czegoś takiego, szczególnie w okresie danych i pierdów Benka z Mariem bo sie można zdziwić ale to samo można śmiało stosować na wiguni - to był tylko przykład.
Powrót do góry Go down
betonowe_buty
TA SYSTEM TRADER
TA  SYSTEM  TRADER
betonowe_buty

Liczba postów : 19454
Registration date : 02/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 12:52

strażnik moralności napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
strażnik moralności napisał:
[img]UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 140173[/img]

"Nick Vujicic cierpi na fokomelię – rzadkie schorzenie objawiające się brakiem kończyn. Jednak ten niezwykły młody człowiek pokonał niewyobrażalne ograniczenia wynikające ze swojej niepełnosprawności. Dziś prowadzi aktywne i spełnione życie, podróżuje po całym świecie i występuje jako mówca motywacyjny, niosąc nadzieję i inspirację milionom ludzi. Nick angażuje się w działalność charytatywną, a równolegle kieruje własną firmą, prowadzi szkolenia biznesowe, przemawia na międzynarodowych konferencjach i spotyka się z głowami państw."

No ale jak on to robi? Shocked

no na pewno nie dzięki jodze, sztukom walki, czy urokowi osobistemu scratch

po prostu umie sie sprzedac, marketing dzwignia wszystkiego. teraz to pewnie ma ekipe ludzi, ktora sluzy mu jako konczyny. musi byc optymista.

Ostatnio zmieniony przez Daredevil Trejder dnia Nie 18 Lis 2012, 13:03, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 13:03

lam3r3k napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Popatrzcie w o ile lepszej sytuacji jest broker FX typu MM od klienta takowegoż... Shocked

Praktycznie 90% siana jakie leszcze wpłacą i tak będzie wjebane i nawet nie trzeba się hedżować.. zwykła statystyka, problemem są jedynie tacy klienci jak Liber Abacci i jedynie przed nimi się trza zabezpieczać Laughing

Prowadzenie takiej firmy jest jak wystawienie opcji... od czasu do czasu trafi się klient rozbijający bank (czarny łabędź) a tak normalnie to wszyscy wpierdol. Very Happy

Wszelkie ryzyka dla klienta typu niewypłacalność firmy sa dla nas potencjalnymi korzyściami itd.

ZAWSZE LEPIEJ BYĆ PO STRONIE KTÓRA PRZYJMUJE DUTKI
niż po tej, która je wykłada i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej.
Po prostu łatwiej jest ochronić to co się już ma (choć formalnie to może nie być jeszcze moje) niż wyszarpywać od kogoś to czego się nie ma a chce mieć.

Chętnie przyjmę zakład odwrotny w Lotto.. że nie traficie Laughing

Tylko widzisz, Taleb, który tylko kupował opcje, i tylko tzw. śmiecie, musiał trafić tylko raz. I trafił. W 87-mym. Zysk wyniósł 67 000%. Nie sądzisz, że kupowanie za niewielką część kapitału śmieciowych opcji i trzymanie reszty na lokacie w oczekiwaniu na taki strzał jest uprawnione?
To jest jak robienie sobie struktury z ochroną kapitału.

Jaki Talib? Nie znam? Jakiś z Afganistanu? Laughing

No można ale pod warunkiem, że nie potraktujesz tego poważnie... dutki z góry skazane na stratę a ewnetualny zysk będzie z dupy..
Dokładnie możesz to zastąpić grą w totolotka - statystycznie częściej padają główne wygrane niż takie krachy typu "raz w pokoleniu" albo interwencja na €/chf "raz na forex"....

Uważam, że lepiej działa na psychikę regularne stopniowe przytulanie przy TEORETYCZNEJ świadomości, że może się zdarzyć ten czarny łabędź i "sorry batory nie udało się... PCK.. PKP" niż regularne po trochu wdupianie w nadziei na ten ZŁOTY STRZAŁ, który wszystko wynagrodzi a będzie dla innych black swanem.

Ostatnio zmieniony przez MaRkEt TrAdEr dnia Nie 18 Lis 2012, 13:08, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
delphia
U F O A N A L I T Y K
U F O       A N A L I T Y K

Liczba postów : 15716
Registration date : 29/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 13:08

Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 13:11

Jadę do Helmutni - czas się przewietrzyć.
Powrót do góry Go down
betonowe_buty
TA SYSTEM TRADER
TA  SYSTEM  TRADER
betonowe_buty

Liczba postów : 19454
Registration date : 02/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 13:22

MaRkEt TrAdEr napisał:
lam3r3k napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Popatrzcie w o ile lepszej sytuacji jest broker FX typu MM od klienta takowegoż... Shocked

Praktycznie 90% siana jakie leszcze wpłacą i tak będzie wjebane i nawet nie trzeba się hedżować.. zwykła statystyka, problemem są jedynie tacy klienci jak Liber Abacci i jedynie przed nimi się trza zabezpieczać Laughing

Prowadzenie takiej firmy jest jak wystawienie opcji... od czasu do czasu trafi się klient rozbijający bank (czarny łabędź) a tak normalnie to wszyscy wpierdol. Very Happy

Wszelkie ryzyka dla klienta typu niewypłacalność firmy sa dla nas potencjalnymi korzyściami itd.

ZAWSZE LEPIEJ BYĆ PO STRONIE KTÓRA PRZYJMUJE DUTKI
niż po tej, która je wykłada i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej.
Po prostu łatwiej jest ochronić to co się już ma (choć formalnie to może nie być jeszcze moje) niż wyszarpywać od kogoś to czego się nie ma a chce mieć.

Chętnie przyjmę zakład odwrotny w Lotto.. że nie traficie Laughing

Tylko widzisz, Taleb, który tylko kupował opcje, i tylko tzw. śmiecie, musiał trafić tylko raz. I trafił. W 87-mym. Zysk wyniósł 67 000%. Nie sądzisz, że kupowanie za niewielką część kapitału śmieciowych opcji i trzymanie reszty na lokacie w oczekiwaniu na taki strzał jest uprawnione?
To jest jak robienie sobie struktury z ochroną kapitału.

Jaki Talib? Nie znam? Jakiś z Afganistanu? Laughing

No można ale pod warunkiem, że nie potraktujesz tego poważnie... dutki z góry skazane na stratę a ewnetualny zysk będzie z dupy..
Dokładnie możesz to zastąpić grą w totolotka - statystycznie częściej padają główne wygrane niż takie krachy typu "raz w pokoleniu" albo interwencja na €/chf "raz na forex"....

Uważam, że lepiej działa na psychikę regularne stopniowe przytulanie przy TEORETYCZNEJ świadomości, że może się zdarzyć ten czarny łabędź i "sorry batory nie udało się... PCK.. PKP" niż regularne po trochu wdupianie w nadziei na ten ZŁOTY STRZAŁ, który wszystko wynagrodzi a będzie dla innych black swanem.

Taleb, Kiyosaki, Vujicic stosuja podobne techniki marketingowe.
Wymyslaja ciekawa historie oparta w pewnej czesci na faktach, sprzedaja ja, ludzie to podchwycaja, pisza ksiazki, daja wystepy, tworza z tego biznes. To tez talent i wyuczone umiejetnosci.
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 13:22

Ciekawe jest to, że w zasadzie każdy krach był poprzedzony sygnałami sprzedaży. Nawet ten w '87mym...
Oglądałem kiedyś te świeczki i te z 1929. - tam były przynajmniej 2 dni normalnej zwałki wcześniej!
Oczywiście, że nikt sie nie spodziewał że AŻ TYLE to pierdolnie niemniej jednak formalnie należało mieć wtedy S. cyclops

Flash crash May2010 co było? Nie odpadło tak z dupy od razu przy szczycie -10% tylko zaczęło spadać już wcześniej a to takie niespodziewane przyspieszenie tylko było i tez obowiazywało S wtedy wg wskazań at!

Więc kto reaguje na bieżąco na sygnały, przy takim krachu zdziwi się jedynie skalą zjeby a mniej stanem konta...

To też nawiązuje do tego o czym pisałem krytyqjąc "sztywne tp" Ezeta czy Dezertera (nie pamiętam): jeśli pada sygnał (szczególnie sell na rynkach akcji) to zajmując zgodną z nim pozycję otwierać się należy na KAŻDĄ, nawet nie mieszczącą się w dupie najstarszego górala, zmianę ceny w tąże stronę; ważny jest tylko sl, który ma chronić kapitał a tp ja wolę ciąć z palca gdy widzę że ruch się wyczerpuje bo często ustawimy sobie tp a rynek ma w piździe i tam nawet sie nie zbliży... a czasem jak pizdnie to nasze tp pięcokrotnie odłoży affraid
System sztywnego tp na bank by takiego krachu nie wyłapał nawet jeśli pozycja była dobra.
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 13:33

Jako, że wykresy wykazują cechę samopodobieństwa, to podobne patterny można znaleźć na różnych zupełnie wykresach i interwałach.

Weźmy np. kiwi 15-min, 7.Nov wieczorem, 22:45 dane z Wellington o rosnącym bezrobociu i mamy taką lagę..

UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 Kiwikrach

ta laga na >80pips praktycznie zrobiona w okamgnieniu, że tylko gwarantowane sl tam się wykonały, HFT nie wiem czy zdążyło Rolling Eyes

Można sobie wyobrazić, że to jest fikcyjny rynek akcji w interwale daily i wówczas takie coś nazwaliby wszyscy krachem.
Do przewidzenia? .... NIE
Ale jaką pozycję należało mieć patrząc na trend poprzedzający to wydarzenie? ... cyclops cyclops i tyle w temacie.

Nie było tu zaskoczenia co do kierunq zmiany ceny a jedynie co do tempa i skali, lecz sygnał S wcześniejszy zanegowany nie został. Przeszło tam w boczne pałowanie ale konsola pozioma po zwałce nie jest sygnałem qpna:-)

Tak jest z wszystkimi krachami, leszcze ignorują sygnały a później płacz,lament i zgrzytanie zębów.

Dlaczego ja latem 2011 nie wystawiałem opcji put??? Bo mi to śmierdziało krachem!

Ten wykres nawet mi tak lekko przypomina tygodniówki z tamtego roq na wiquni.. affraid powolne osuwanie z męką pańską i UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 709633
Powrót do góry Go down
Generał

Generał

Liczba postów : 9866
Registration date : 28/04/2011

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 13:37

MaRkEt TrAdEr napisał:
Ciekawe jest to, że w zasadzie każdy krach był poprzedzony sygnałami sprzedaży. Nawet ten w '87mym...
Oglądałem kiedyś te świeczki i te z 1929. - tam były przynajmniej 2 dni normalnej zwałki wcześniej!
Oczywiście, że nikt sie nie spodziewał że AŻ TYLE to pierdolnie niemniej jednak formalnie należało mieć wtedy S. cyclops

Flash crash May2010 co było? Nie odpadło tak z dupy od razu przy szczycie -10% tylko zaczęło spadać już wcześniej a to takie niespodziewane przyspieszenie tylko było i tez obowiazywało S wtedy wg wskazań at!

Więc kto reaguje na bieżąco na sygnały, przy takim krachu zdziwi się jedynie skalą zjeby a mniej stanem konta...

To też nawiązuje do tego o czym pisałem krytyqjąc "sztywne tp" Ezeta czy Dezertera (nie pamiętam): jeśli pada sygnał (szczególnie sell na rynkach akcji) to zajmując zgodną z nim pozycję otwierać się należy na KAŻDĄ, nawet nie mieszczącą się w dupie najstarszego górala, zmianę ceny w tąże stronę; ważny jest tylko sl, który ma chronić kapitał a tp ja wolę ciąć z palca gdy widzę że ruch się wyczerpuje bo często ustawimy sobie tp a rynek ma w piździe i tam nawet sie nie zbliży... a czasem jak pizdnie to nasze tp pięcokrotnie odłoży affraid
System sztywnego tp na bank by takiego krachu nie wyłapał nawet jeśli pozycja była dobra.

Tp ma zastosowanie jedynie na złocie gdzie kurewsko trudno zamknąć pozycję z ręki - lub trailing stop bardzo mały gdy kurs już wyjebał i cięzko go zamknąc z ręki - bo ciągle wyskakuje okienko że cena uległa zmianie i ble ble ble
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 13:38

Generał napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:

Tp ma zastosowanie jedynie na złocie gdzie kurewsko trudno zamknąć pozycję z ręki - lub trailing stop bardzo mały gdy kurs już wyjebał i cięzko go zamknąc z ręki - bo ciągle wyskakuje okienko że cena uległa zmianie i ble ble ble

To trzeba zmienić brokera na takiego, który takich numerów nie odwala!
Spróbuj np. www.fxcm.com - instatn execution, no fuckin' requotes, no delays!
Albo IG markets.
To co piszesz jest tylko kwestią wyboru brokera.
Powrót do góry Go down
Generał

Generał

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 13:44

MaRkEt TrAdEr napisał:
Generał napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:

Albo IG markets.

mam w AM a wcześniej w XTB miałem, nowe firmy ok maja wiele innowacji ale się obawiam o kase że mogę jej już nigdy nie ujżeć w tych nowych firmach huj wie skąd
Powrót do góry Go down
Slum-Dog

Slum-Dog

Liczba postów : 1423
Registration date : 30/05/2011

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 14:01

Generał napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
Generał napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:

Albo IG markets.

mam w AM a wcześniej w XTB miałem, nowe firmy ok maja wiele innowacji ale się obawiam o kase że mogę jej już nigdy nie ujżeć w tych nowych firmach huj wie skąd

Tylko ze w tym wypadku predzej spodziewalbym sie upadku AM i XTB razem wzietych niz FXCM Very Happy
Jak cie to wkurza w AM na goldzie to musisz otworzyc sobie ten rachunek .PRO u nich i nie bedziesz mial problemow
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 14:28

MaRkEt TrAdEr napisał:

A ile razy jest tak, że zarobioną pozycję wywali na b/e? Masz nadzieję na większy trend, a tu cofka i po zabawie. Przy moim podejściu sztywny TP jest najlepszy. chociaż raz na jakiś czas warto zaryzykować i poczekać, ale to raczej jako wyjątek. Statystycznie więcej stracę (nie zarobię) na tych cofkach niż zarobię na trendzie. Shocked
Chyba że drabinką, ale to już inna sprawa.
Powrót do góry Go down
Bankrut
Admin
Admin
Bankrut

Liczba postów : 3833
Registration date : 27/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 14:38

KRYZYS - JAKI KRYZYS?

wczoraj po raz pierwszy zdarzyło mi się, że byłem zmuszony zrezygnować z zakupów w centrum handlowym
z powodu braku miejsc parkingowych włączając w to parking płatny, strzeżony
zero miejsc, pokręciłem się 20 minut i lipa

a chciałem tylko kupić książkę w empiku Smile
wq... się i zamówiłem on-line

https://ufoforum.forumotion.com
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 14:46

No to sobie Kolejorz pograł. bij szwagra bij szwagra
Powrót do góry Go down
thorgall
TraderArtysta XXI
TraderArtysta XXI
thorgall

Liczba postów : 25093
Registration date : 08/07/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 15:41

Argos ty chyba byłeś wczoraj na zjeździe PSL
o co wam chodzi z tym Pawlakiem?
Powrót do góry Go down
neuron
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
neuron

Liczba postów : 9999
Registration date : 29/02/2012

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 15:41

zerknąłem do żydów i co ja paczę ? affraid affraid affraid
czyżby w piątek usiaki zapoczątkowały nową fale wzrostową ????
to powinno się po świecie zaroić od luk hossy scratch

SYLWESTER

Liczba postów : 10589
Registration date : 20/11/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 15:43

Argos napisał:
dodruk juz nie działa pozostało tylko wywołać wojnę żeby rosło na giełdach

TA-25 1,188.35 0.56%

UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 ChartE_142_0
No i +1.41% !!
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 16:46

Konfetti na stadionie Lecha pojawia się znienacka jak zaciąg z dupy. Very Happy

Ale dziś oberwaliśmy. Sad
Powrót do góry Go down
Generał

Generał

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 16:49

Dezerter coś czuję w kościach że nasze L na edku to strzał w 10
nadchodzący tydzien to wielkie cięgi dla misia (spodziewam się 300 pkt odbicia
Powrót do góry Go down
zibi
MOD
MOD
zibi

Liczba postów : 31152
Registration date : 23/05/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 16:51

Bankrut napisał:
KRYZYS - JAKI KRYZYS?

wczoraj po raz pierwszy zdarzyło mi się, że byłem zmuszony zrezygnować z zakupów w centrum handlowym

ludzie tylko oglądają co by mogli kupić gdyby mieli pieniądze Rolling Eyes

SILVER IDZIE NA 150$
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

Liczba postów : 52252
Registration date : 29/10/2011

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 17:00

zibi napisał:
Bankrut napisał:
KRYZYS - JAKI KRYZYS?

ludzie tylko oglądają co by mogli kupić gdyby mieli pieniądze Rolling Eyes

tak jak te zergarki po 50- 100k
juz ze 3 razy bylem w tym sklepie i oglądałem
i dziwilem sie jakim to trzeba byc debilem zeby tyle dac za zegarek

pewnie b. bogatym debilem Laughing

Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 17:03

Generał napisał:
Dezerter coś czuję w kościach że nasze L na edku to strzał w 10
nadchodzący tydzien to wielkie cięgi dla misia (spodziewam się 300 pkt odbicia

Nigdy nie wiadomo, zobaczymy.
Podobał mi się ten zaciąg w piątek, który złapałem praktycznie w dołku, ale nie wiem, jak to się potoczy dalej dla mnie, bo mam drabinkę ustawioną do góry z dosyć dużym lewarem, ale za to od małej kwoty.
Tak naprawdę liczę na to, że ostatni spadek był fałszywką, wtedy powrót będzie gwałtowny i pewnie wielu misiów zaskoczy jak EURJPY, a w perspektywie może być dużo wyzej niż te 300 pkt.
A jak nie, to... nie. Very Happy
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

Liczba postów : 52252
Registration date : 29/10/2011

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 17:11

Sprzedała dziewictwo za 780 tys. dolarów

http://deser.pl/deser/1,111858,12757617,Sprzedala_dziewictwo_za_780_tys__dolarow__ale_musi.html

IronFX
Sys Trader
Sys Trader
IronFX

Liczba postów : 9659
Registration date : 11/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 17:38

Opcjo,

faktycznie walnalem babola z wystawianiem calls i puts

musze sobie wbic do lba
gramy na wzrost wystawiajac put lub nabywajac call
gramy na spadek wystawiac call lub nabywajac put

wiadomo ze jak mamy pewnosci ze jestesmy w glownym trendzie np wzrostowym to wystarczy wystawiac put z odpowiednio dlugim terminem
bo jak zobaczyc na wykresie to nawet taki wystawiony put w najgorszym miejsciu po wystarczajaco dlum czasie wychodzi " na plus"

tak robiles? (z terminem)

ale jak jest okres zmiany trendu glownego co zaznaczylem na szaro na screenie
kiedy mamy duza pewnosc ze nastapi ruch w nowym kierunku
ale mamy niska pewnosci czy jestesmy w dolku czy moze jeszcze byc niezly zdjazd przeciwko nam
to chyba lepiej byloby nabywac calls po bessie i put po hossie
ale z odpiwednio dlugim terminem

dobrze kombinuje?

UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 Opcjekoncepcja

Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 17:47

Dezerter napisał:
Konfetti na stadionie Lecha pojawia się znienacka jak zaciąg z dupy. Very Happy

Ale dziś oberwaliśmy. Sad

A co to za strzały tam słychać?

Z kim wjebaliście?
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 17:50

Mylogi napisał:
Opcjo,

musze sobie wbic do lba

wiadomo ze jak mamy pewnosci ze jestesmy w glownym trendzie np wzrostowym to wystarczy wystawiac put z odpowiednio dlugim terminem
bo jak zobaczyc na wykresie to nawet taki wystawiony put w najgorszym miejsciu po wystarczajaco dlum czasie wychodzi " na plus"

ale mamy niska pewnosci czy jestesmy w dolku czy moze jeszcze byc niezly zdjazd przeciwko nam

dobrze kombinuje?

To ci wyszły flagi narodowe tam na dole UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 50305POLSKA BIAŁO-CZERWONI

Coś w ten deseń tylko nigdy nie wiesz kiedy który etap jest. Ja po prostu na czuja wchodziłem i wielokrotnie uciekałem z opcji (nawet tego samego dnia) gdy sytuacja szła nie po myśli.
To takie wybadywanie tematu... wystawisz np. puts, patrzysz czy jest ok, widzisz zaciąg - dobierasz czyli aha, chyba korba itd.
Takie błądzenie jak ewolucja bez planu... tzn. plan jest tylko co zrobić jeśli to lub tamto ale nie ma planu na to co sie wydarzy na markecie.

Ja nigdy nie wiem co będzie bo skąd mam to wiedzieć? Wiem tylko, że jeśli będzie A to zrobię B a jeśli będzie B to zrobię C a jeśli D to zrobię F itp. ale jaką literkę Czosnek wybierze to ja tego nie wiem.
Tak samo gdy jadąc autem nie wiesz co cię na drodze spotka... ale wiesz co masz zrobić jeśli to lub jeśli tamto.

Tu chodzi nie o bycie wróżką a o biężące i prawidłowe reagowanie na zaistniały stan rzeczy.

Generał juś wieści 3-figurową korbę na edq... ciekawe niby czemu? Może i będzie - cholera wie, zobaczę układ świec przekonujących mnie do longa to wezmę i wyjdę na świecach odwrotu a ile to wyjdzie to ja pojęcia nie mam.

Ostatnio zmieniony przez MaRkEt TrAdEr dnia Nie 18 Lis 2012, 17:54, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
IronFX
Sys Trader
Sys Trader
IronFX

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 17:53

MaRkEt TrAdEr napisał:

tez sie kiedys temu przypatrywalelem ze nigdy nie ma tak ze jest akcje up = up = up i nagle od samego szczytu krach
zawsze:
+ iles tam sesji dzieli nas od ostawniego wyznaczonego szczytu
+ iles tam ( np 2 ) sesje przed krachem sa spadkowe

bazujac na takim prostym zalozeniu ze jak oba warunki sa seplnione to np:
+ zamykasz np polowe pozycji
+ kladziesz stopa ktrywy wydaje sie nierealny do osiagniecia z limitem wykonania PKC

mozna by zabezpieczyc sie przed skutkami "strzalu z doopy"
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 17:57

Mylogi napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:

tez sie kiedys temu przypatrywalelem ze nigdy nie ma tak ze jest akcje up = up = up i nagle od samego szczytu krach
zawsze:
+ iles tam sesji dzieli nas od ostawniego wyznaczonego szczytu
+ iles tam ( np 2 ) sesje przed krachem sa spadkowe

bazujac na takim prostym zalozeniu ze jak oba warunki sa seplnione to np:
+ zamykasz np polowe pozycji
+ kladziesz stopa ktrywy wydaje sie nierealny do osiagniecia z limitem wykonania PKC

mozna by zabezpieczyc sie przed skutkami "strzalu z doopy"

No tak, to jest właśnie ciekawe. Każdy krach jest po prostu niespodziewanie dużym przyspieszeniem zapoczątkowanego wcześniej ruchu spadkowego What a Face Krach jest zgodny z sygnałem jaki padł przed nim! To nie jest zaskoczenie w sensie kierunq ruchu a tylko w sensie zakresu i dynamiki. Rolling Eyes
Faktycznie nie ma tak, że w megahossie po białych świecach masz nagle z dupy krach tylko tak jak piszesz. Najpierw jest co najmniej 2-3 czarne i dopiero wtedy taka job twoju mać ponadnormatywna, że się na ekranie nie mieści a nie od razu.

Dlaczemu ja 10.maja2010 miałem S na sapinkę? Bo juś wcześniej się jebała! Niestety krachu za bardzo nie wykrzoystałem bo zamknęło mi na wymyślonym wcześniej tp na podstawie zakresów "normalnych" zmian i dlatego zmieniłem koncepcję i nie ustawiam tp.

Ostatnio zmieniony przez MaRkEt TrAdEr dnia Nie 18 Lis 2012, 18:01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
IronFX
Sys Trader
Sys Trader
IronFX

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 EmptyNie 18 Lis 2012, 18:00

MaRkEt TrAdEr napisał:
Mylogi napisał:
Opcjo,

musze sobie wbic do lba

dobrze kombinuje?

To ci wyszły flagi narodowe tam na dole UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 50305POLSKA BIAŁO-CZERWONI

Coś w ten deseń tylko nigdy nie wiesz kiedy który etap jest. Ja po prostu na czuja wchodziłem i wielokrotnie uciekałem z opcji (nawet tego samego dnia) gdy sytuacja szła nie po myśli.
To takie wybadywanie tematu... wystawisz np. puts, patrzysz czy jest ok, widzisz zaciąg - dobierasz czyli aha, chyba korba itd.
Takie błądzenie jak ewolucja bez planu... tzn. plan jest tylko co zrobić jeśli to lub tamto ale nie ma planu na to co sie wydarzy na markecie.

Ja nigdy nie wiem co będzie bo skąd mam to wiedzieć? Wiem tylko, że jeśli będzie A to zrobię B a jeśli będzie B to zrobię C a jeśli D to zrobię F itp. ale jaką literkę Czosnek wybierze to ja tego nie wiem.
Tak samo gdy jadąc autem nie wiesz co cię na drodze spotka... ale wiesz co masz zrobić jeśli to lub jeśli tamto.

Tu chodzi nie o bycie wróżką a o biężące i prawidłowe reagowanie na zaistniały stan rzeczy.

Generał juś wieści 3-figurową korbę na edq... ciekawe niby czemu? Może i będzie - cholera wie, zobaczę układ świec przekonujących mnie do longa to wezmę i wyjdę na świecach odwrotu a ile to wyjdzie to ja pojęcia nie mam.

Opcjo,
rozumiem ze opisujesz biezace reagowanie
wystawiam put, rosnie , ok >> a jak reagowac jak wystawiam put, spada ?

mowisz ze samo regowanie wystarcza bez wiedzy na jakim rynku sie znajdujemy
ale rozumie ze jesli bylaby dostepna informacja o tym czy jestesmy w okresie czeronym , szarym ( i co go poprzedzalo) czy zielonym
to moznaby to uzyc i jeszcze poprawic skutecznosc ?
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO - 17-18.11.2012 weekend   UFO - 17-18.11.2012 weekend - Page 6 Empty

Powrót do góry Go down

UFO - 17-18.11.2012 weekend
Powrót do góry 
Strona 6 z 10Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 Similar topics
-
» UFO - 14-15.01.2012 weekend
» UFO - 06-07.10.2012 weekend
» UFO - 14.04 - 15.04.2012 weekend
» UFO - 26.05-27.05.2012 weekend
» UFO - 25-26.08.2012 weekend

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach