| UFO - 28.12.2007 | |
|
+36barany loko betonowe_buty Edith myst REALISTA karnak Laik RM Akwila Dave przemak inwestor chudy mis IronFX El Secator Pan Nikt lam3r3k crus Diablo xm Krzysztof kamikaze fastenter mobar kydo p0teflon Indiana praktyk EURO SYLWESTER Rmir forex Bankrut Kozoyeb SzFagier 40 posters |
|
Czy ??? głosowanie do 16:00 | Otworzyć osobny wątek życzeniowo-postanowieniowy z datą 31.12.2007 | | 54% | [ 47 ] | Nie otwierać zabawimy się w wątku z datą 28.12.2007 | | 46% | [ 40 ] |
| Wszystkich Głosów : 87 | | Poll closed |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Bankrut Admin
Liczba postów : 3833 Age : 49 Location : Łódź Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:16 | |
| - michal napisał:
Były 1 baza 2 wywalanie całą sesję akcji a futures w miejscu stały 3 dane które obrazuja że pomimo obniżek stóp % nic nie dają Ad1. baza? silnie dodatnia baza stanowi zaproszenie do arbitrażu i świadczy o optymiźmie Ad2. niemal całą sesje mieliśmy konsolidacje indeksu w zakresie 10p, popyt równoważył podaż. Ad3. jakie dane? dzisiaj? Były o 16:00 jak ktoś zdążył to graty, wcześniej indeks CPMI był pozytywny, pozostałe parkiety zielone, US futures zielone. ELKI oddałem po tym jak średnie na intra60 dały sygnał zamknięcia pozycji i nadażyła się okazja oddac drogo choć ze stratą. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:21 | |
| - Bankrut napisał:
- michal napisał:
Były 1 baza 2 wywalanie całą sesję akcji a futures w miejscu stały 3 dane które obrazuja że pomimo obniżek stóp % nic nie dają Ad1. baza? silnie dodatnia baza stanowi zaproszenie do arbitrażu i świadczy o optymiźmie
Ad2. niemal całą sesje mieliśmy konsolidacje indeksu w zakresie 10p, popyt równoważył podaż.
Ad3. jakie dane? dzisiaj? Były o 16:00 jak ktoś zdążył to graty, wcześniej indeks CPMI był pozytywny, pozostałe parkiety zielone, US futures zielone.
ELKI oddałem po tym jak średnie na intra60 dały sygnał zamknięcia pozycji i nadażyła się okazja oddac drogo choć ze stratą. aad1 zaproszenie owszem ale g..o prawda z tym optymizmem aad2 chyba nie zwróciłeś uwagi jak indeks polecial o ok 0,6% powodując konsternację na futach i obsuwkę jedynie kilku punktową. Dodam że jedynie fiuty szarpały do góry aad3 trzeba było wcześniej zająć pozycję, ale jak ktoś wierzy w św. Mikołaja to jego problem |
|
| |
SzFagier Admin
Liczba postów : 5190 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:23 | |
| jedyny parkiet co strzelił w pampersa aż takiego kloca to oczywiście była Polandia... bo dla nas jest najważniejsze ile to jankesy szałasów kupiły co najmniej jak byśmy je stawiali... roczny plan minimum fundy osiągneły baza na przyszły rok ani duża ani mała...równie dobrze możemy sobie w styczniu nienerwowo odpalić na 3600... | |
|
| |
Bogaty Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:26 | |
| Jak to jedyny? A Japonia? A Chiny? A USA? Bessa na calym swiecie. I tak mocno trzymamy sie bo fundy trzymaja kursy na sile. Ale w styczniu juz nikt nie bedzie wydawal pieniedzy na przewartosciowane akcje. Gratuluje wszystkim twardzielem majacym S. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:28 | |
| - SzFagier napisał:
- jedyny parkiet co strzelił w pampersa aż takiego kloca to oczywiście była Polandia... bo dla nas jest najważniejsze ile to jankesy szałasów kupiły co najmniej jak byśmy je stawiali... roczny plan minimum fundy osiągneły baza na przyszły rok ani duża ani mała...równie dobrze możemy sobie w styczniu nienerwowo odpalić na 3600...
GPW jedyny parkiet który ma wysoką skuteczność przewidywania mini-trendów |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:34 | |
| no to teraz mamy kilka szancow obrony hossy nieustajacej w USA, pierwszy to luczyna z 21.12.2007.Zobaczymy czy sw Mikolaj pokona zlego Grincha bessy.Pozniej luczyna z 28.11.2007 wsparta mocnym fundamentem kutasa swiatowida, jak tamto padnie to trzeba bedzie posypac glowe popiolem i czekac na letni zapach sierpniowych dolkow.Tam sie rozegra ostatnia bitwa po ktorej allach i realista zaczna sie czaic na L (bo oni zawsze musza na odwrot).
A o bessie w USa to jeszcze bogaty nie pitol bo kazdy kto ma oczy widzi wykresy.U nas w sumie wyglada to znacznie gorzej, w roznych rejonach swiata roznie na przyklad na daxie jak to jest bessa to ja jestem swiadkiem jehowy
Ostatnio zmieniony przez dnia Pią 28 Gru 2007, 18:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
SzFagier Admin
Liczba postów : 5190 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:35 | |
| re Bogaty Azjaci to jeszcze przewracają się z boku na bok Jankesy spadły po danych 0,5 % no cóż jedyny mankament fixu.... to zejście poniżej 3490 .... przypakowałem małe L na fix więc pomartwię się w przyszłym roku... | |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:35 | |
| Uwaga naganiam na eS, bo wybiło dołem z kanalu. Kto myśli inaczej sprzeciwia się AT i naraża na szwank moją psyche. Pozdr | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:36 | |
| - karnak napisał:
- Uwaga naganiam na eS, bo wybiło dołem z kanalu.
Kto myśli inaczej sprzeciwia się AT i naraża na szwank moją psyche. Pozdr a jak to fałszywka PS żartowałem |
|
| |
chudy mis Admin
Liczba postów : 4704 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:38 | |
| - kaczor napisał:
- no to teraz mamy kilka szancow obrony hossy nieustajacej w USA, pierwszy to luczyna z 21.12.2007.Zobaczymy czy sw Mikolaj pokona zlego Grincha bessy.Pozniej luczyna z 28.11.2007 wsparta mocnym fundamentem kutasa swiatowida, jak tamto padnie to trzeba bedzie posypac glowe popiolem i czekac na letni zapach sierpniowych dolkow.Tam sie rozegra ostatnia bitwa po ktorej allach i realista zaczna sie czaic na L (bo oni zawsze musza na odwrot).
dawno temu, jeszcze na bankierze BP pytala, jak to jest, ze na NYSE nie ma luk kiedys dyskutowalem bodaj z Akwila, ktory nie byl tego swiadomy gdyz mial odczyty z XTB gdzie nie bylo widac pierwszych 5 minunt i wydawalo sie, ze luki istotnie sa ktos rozwinie ? | |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:39 | |
| - michal napisał:
- karnak napisał:
- Uwaga naganiam na eS, bo wybiło dołem z kanalu.
Kto myśli inaczej sprzeciwia się AT i naraża na szwank moją psyche. Pozdr a jak to fałszywka
PS
żartowałem To wtedy bedzie to usprawiedliwieniem dla uważających inaczej. Pozdr | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:39 | |
| Czy ma ktos z Was XTB-Option? Opcje wydaja sie interesujaca alt do szarpaniny na kontraktach. Jesli moglby sie ktos skontakowac na priv to bede bardzo wdzieczny za pare wskazowek. |
|
| |
Akwila
Liczba postów : 6135 Location : Poznań Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:41 | |
| Gratuluję optymizmu coponiektórym. Ja kiszę się na przeciwstawnych (niestety choroba mnie zmogła i jedyne co mogłem zrobić to otworzyć przeciwstawną pozycję a teraz muszę z tego wychodzić) i tylko czekam na ząbki żeby odrobić straty z L a z S korzystam do max. Czekamy na zjazdy ale u nas nie będzie takiego dołu jak się spodziewają. Będzie złagodzony i tam gdzie będzie pikowanie w dół unas będzie konsola lub lekko w dół. Nie wierzę w 2800 w 2008 choć poniżej 3100 może zejść | |
|
| |
RM
Liczba postów : 238 Age : 58 Location : Dolnyśląsk Registration date : 29/11/2007
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:44 | |
| re KYDO Zasugerowałeś mnie i sprawdziłem pobieżnie wyresy roczne i miesięczne. Faktycznie świeca na rocznym jest bardzo poważnym sygnałem. Potwierdza to co mówimy od kiliku miesięcy, że szczyt mamy za sobą. Świece miesięczne, też wskazują kierunek. Pozdrawiam | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:44 | |
| Re karnak AT to jednak jakaś królowa nauk coś jak letka atletyka w sporcie. A było to tak: Wybicie z kanału potem a jakże jak w ksiązce powrocik i dzisiaj programowo z nurtem. Cuda Panie , cuda na tym świecie .... |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:46 | |
| sygnał kupuj bo Jankesy krwawią |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:49 | |
| - chudy mis napisał:
- kaczor napisał:
- no to teraz mamy kilka szancow obrony hossy nieustajacej w USA, pierwszy to luczyna z 21.12.2007.Zobaczymy czy sw Mikolaj pokona zlego Grincha bessy.Pozniej luczyna z 28.11.2007 wsparta mocnym fundamentem kutasa swiatowida, jak tamto padnie to trzeba bedzie posypac glowe popiolem i czekac na letni zapach sierpniowych dolkow.Tam sie rozegra ostatnia bitwa po ktorej allach i realista zaczna sie czaic na L (bo oni zawsze musza na odwrot).
dawno temu, jeszcze na bankierze BP pytala, jak to jest, ze na NYSE nie ma luk kiedys dyskutowalem bodaj z Akwila, ktory nie byl tego swiadomy gdyz mial odczyty z XTB gdzie nie bylo widac pierwszych 5 minunt i wydawalo sie, ze luki istotnie sa
ktos rozwinie ? Nawet jak te luki se "lewe" to sie dobrze sprawdzaja jako poziomy wsparcia i oporu:D W sumie na DIJA fut ciezko mowic o lukach bo sa notowane dluzej niz sesja wiec nei ma jak tam zrobic luki (no chyba ze na jednodniowych).Co do indeksu to poszukam na NASDAQ sa luki na bank
Ostatnio zmieniony przez dnia Pią 28 Gru 2007, 18:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:51 | |
| Coś dzisiej mało wykresów.
Aha nikt nie chce pokazywać okropnie_strasznej_prawdy.
To taka odmiana innej znanej prawdy.
Ostatnio zmieniony przez dnia Pią 28 Gru 2007, 18:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:52 | |
| - MICHU napisał:
- Re karnak
AT to jednak jakaś królowa nauk coś jak letka atletyka w sporcie. A było to tak: Wybicie z kanału potem a jakże jak w ksiązce powrocik i dzisiaj programowo z nurtem. Cuda Panie , cuda na tym świecie .... I wszystko inne to tylko uzasadnienie do ruchów, które powinny się odbywać zgodnie z królową nauk, a nie odwrotnie. Pozdr | |
|
| |
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:52 | |
| - Bankrut napisał:
- michal napisał:
Były 1 baza 2 wywalanie całą sesję akcji a futures w miejscu stały 3 dane które obrazuja że pomimo obniżek stóp % nic nie dają Ad1. baza? silnie dodatnia baza stanowi zaproszenie do arbitrażu i świadczy o optymiźmie
... Pisalem dzis o tym, ze dziwne, ze przy takiej bazie nie ma popytu ze strony arbitrazu. Najwyrazniej byla to podpucha, zeby leszcz myslal, ze baza jest rozciagana pod arbitraz i pod koniec sesji bedzie odpal. A tu po 16 padaka, a na WIG20 i FW20 paskudne czarne swieczki. Strasznie jestem ciekaw pierwszej sesji w nowym roku. Czy faktycznie bedzie wzrostowa jak mysli wiekszosc (dzis tez wiekszosc oczekiwala "window dressing"). | |
|
| |
Akwila
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 18:59 | |
| Nie rozumiem jak można było sądzić po trzech lukach up na godzinowym że pójdzie do góry. Teraz tylko mamy pytanie czy odbije się od linii trendu długoterminowego do góry czy ją przebije i poleci dalej. That's all | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 19:01 | |
| Do FOREXA Pozwoliłbyś aby narazie zapomnieć o 4150. Bo widzisz jak 3750 i chmury bardzo gęste to już wiadomo co dalej. Ty wiedziałeś jeszcze wcześniej. Wirtualna markowa flaszka dla Ciebie. Konkurs się zakończył zatem... |
|
| |
karnak
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 19:02 | |
| - Bankrut napisał:
- taaa Karnak mnie też zadziwił
pod co? tak na prawdę nie padł żaden techniczny sygnał do zajmowania ES dzisiaj... Przepraszam, że dopiero teraz. Samo życie dało odpowiedź. Faktycznie wczoraj nie padł żaden sygnał na S. Ale ja swoim inwestorskim nosem wyczułem, że dzisiaj padnie i mówiąc językiem matematyki dokonałem ekstrapolacji, po prostu zaryzykowałem i wyprzedziłem, czasami już tak mam. Pozdr | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 19:03 | |
| Witam,
To juz ostatnia sesja w tym roku. Wczorajsze podciagniecie rynku na bardzo niskich obrotach bylo bardzo ryzykowne dla bykow. Zle dane i tragedia w Pakistanie ustawily nastroje za oceanem i w Azji. Dzis znow wrecz fatalne dane z rynku nieruchomosci w stanach i mielismy wybicie dolem po dosc niemrawej aktywnosci niedzwiedzi. Moim zdaniem dzisiejsze dane z USA ustawiaja nastroje na najblizsze dni. Nie sadze aby amerykanie przeszli obojetnie obok tych wynikow, a jesli obiora kurs na poludnie - bedzie trzeba na jakis czas zapomniec o efekcie stycznia. Uwazam, ze nieuchronne jest testowanie 3250 na ind. Jesli to wsparcie sie nie utrzyma - mamy potwierdzenie zmiany trendu. Nie sa to mile wiesci przed rozpoczeciem roku, ale nie znajduje wielu argumentow aby przekonywac do wzrostow w najblizszych dniach.
Pozdrawiam |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 19:05 | |
| - forex napisał:
- Strasznie jestem ciekaw pierwszej sesji w nowym roku. Czy faktycznie bedzie wzrostowa jak mysli wiekszosc (dzis tez wiekszosc oczekiwala "window dressing").
Witam wczesnym wieczorem. Nie wiem czy większość oczekuje wzrostowej sesji, ale ja raczej tak. To tylko statystyka, która mówi, że ostatnia spadkowa sesja na otwarciu roku była w 2001. Z drugiej strony jak sobie sięgnąć pamięcią to 2001 był zdaje się pierwszym rokiem bessy więc .... historia może się powtórzyć. Spadkowa sesja na dzień dobry w nowym roku tylko potwierdzi, że nadchodzący rok nie będzie zbyt łaskawy dla posiadaczy akcji. |
|
| |
Akwila
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 19:10 | |
| Krótkoterminowo mogą być odbicia do góry. I pewnie doczekamy się na nastepnej sesji bo doszliśmy do dolnej bandy krótkoterminowej ale bessa jest faktem. Chociaż co to za bessa. Na MiŚiach były takie wzrosty (po 28-30%) że te spadki to tylko na razie korekta wzrostów w pierwszej połowie 2007. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 19:12 | |
| Re Anonimowy Witam serdecznie. W mondrych książkach piszą że zmianę trendu zauważa się dopiero po jakimś czasie. No to pincet punktów poszło z dymem, he he |
|
| |
fastenter
Liczba postów : 1724 Registration date : 14/11/2007
| Temat: docent Pią 28 Gru 2007, 19:18 | |
| Co za sesja pieprzona. Tak czułem że mi pociag odjedzie. W pewnym momencie myślałem że zbiorą do góry i nic mi nie pasowało. I strach coś zostawić bez opieki. I co? Człowiek goni po kilkanascie punkcików cały dzień po to zeby qrwa na godzinę przed maanną z nieba wyzerować się bo starej się kiecki na sylwka zachciało. Bez roboty 50 pkt. Poszło. gratuluje tym co na posterunku. Niestety pomimo prawdziwej rzeżni jaką na dt uczyniłem dzien na minusie wzcorajsze elki za drogie i za duże niestety.
A na koniec. Wir jest taki że cieżko sie połapać. Chyba faktycznie (w grze w boczniaka) warto było pokusić się po ele. Ale jak się iCki rozpędzą to na wszystkich giełdach przejedzie walec w dół. Fundusze się nie podstawią.
A co do funduszy to na nie bym nie liczył w następnym roku. Co prawda NOble widzi jakieś 10 15% wzrostu na akcjach ale właścicielom funduszy zależy na tym zeby ludzie fundusze mieli, niekoniecznie akcyjne. Moga być na nieruchomosci w Sudanie, marchewkę, spadek dolca na wszystko byle frajernia to trzymała. Akcje be to nic - zrobimy na coś innego. Popatrzcie na lokaty strukturyzowane. najpierw obligacje a zyski w pochodne. I tu sie z nami bedą trzepać. Jakie szanse z chujami - znikome bo ciulasy wiedzą co będą robić z akcjami.-
Wszystkiego najlepszego w 2008 roku dla wszystkich UFOków. Systemowców, day trayderów, podglądaczy, naganiaczy, dla tych co im idzie i co nie idzie. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 19:26 | |
| Re; Szary.. pobrales eS na jenie jak pisales wczoraj? |
|
| |
EURO
Liczba postów : 765 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 28.12.2007 Pią 28 Gru 2007, 19:27 | |
| Zygmus jesli czytasz to serdecznie pozdrawiam | |
|