[quote="Piotrek691"][quote="pandorka"]Cieszę, że widzę i pozdrawiam P691.
ender[/quote]
Ender! KRT! Super, że i Wy jesteście! Tylko dlaczego inne nicki? Ja próbowałem pisać tutaj w 2010 pod innym nickiem, ale to nie miało sensu. Nie czułem się z tym dobrze. W końcu miałem tylko deprechę, a nie schizofrenię :dobryżart: [/quote]
No wiesz, nigdy nie byłem logowany, po zamknięciu pisałem sobie w HP a jak i to 'się zamkło' a 'ciągneło wilka' uznałem, że tamto to już zamknięty etap, nowe 'życie' z nowym nickiem .
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Ministerstwo Finansów rozdało w 2012 r. swoim pracownikom niemal 20 mln zł, alarmuje "Fakt".
Po aferze z nagrodami dla marszałków Sejmu "Fakt" wziął pod lupę poszczególne ministerstwa.
Najbardziej rozrzutny okazał się Jacek Rostowski, który w 2012 r. przyznał w 2012 r. niemal 20 mln zł nagród. Przyznawano je pięciokrotnie i pieniądze trafiły w sumie do 1913 osób.
Ministerstwo Spraw Zagranicznych rozdało kwotę o połowę mniejszą. Urzędnicy Radosława Sikorskiego podzielili między siebie już „tylko” 10 mln zł.
– Nagrody przyznawane są za szczególne osiągnięcia w pracy zawodowej, wynikające w szczególności z wykonywania pracy wysokiej jakości, w sposób rzetelny i terminowy, a także aktywną postawę zawodową mającą istotne znaczenie dla funkcjonowania służby zagranicznej lub realizacji polityki zagranicznej – poinformowało „Fakt” biuro rzecznika prasowego.
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Boziu to już tyle lat... Piotrek z cyferkami sie znalazł... jeszcze gracz gdzieś się pokaże jak z winnicą skończy i może andre
Cześć! Oh Andre! To był dopiero pacjent. Tak fajnie pisał. Pamiętam jak w 2007 wziął L po chyba 3450 a potem jebł... na 3150 i chłop zaginął. Szkoda...
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Poza tym ryży chuj czai się cichaczem z KATASTREM by wykastrować pół społeczeństwa a na bank to wprowadzą bo będą zmuszeni fatalnym stanem budżetu.
Czyli tak:
masz nieruchomość - jeb katastrem
przytuliłeś na giełduni - jeb belką
masz operację z NFZ.... czekasz do 2015...
No chyba "troszkę" nie tak to powinno wyglądać - nie sądzicie?
Biurokracja w Polsce: nie tylko zarobki wypędzają młodych Polaków z kraju. Dlaczego młodzi Polacy uciekają z kraju? Nie tylko przez niskie zarobki. Zetknięcie młodego rodaka z jakimkolwiek urzędem jest równie doskonałą zachętą do wyjazdu - pisze w felietonie Daniel Rząsa. http://forsal.pl/artykuly/677005,biurokracja_w_polsce_nie_tylko_zarobki_wypedzaja_mlodych_polakow_z_kraju.html
"FT": fala młodych, polskich emigrantów znów szykuje się na Zachód http://forsal.pl/artykuly/675434,ft_fala_mlodych_polskich_emigrantow_znow_szykuje_sie_na_zachod.html
Woman in love fake profil
Liczba postów : 1449 Location : Teneryfa Registration date : 23/05/2012
Fuerteventura (Canarias) apartament: proszę.....full wypasik, €50k... nie jest to jakoś mega tanio (normalna cena) ale chyba lepiej tam niż nad Bałtykiem się pałować gdzie pół roq piździ w chuj zimno? W zimie +20C... krzywdy ni ma a w razie III WW to do Jankesa geograficznie bliżej
Witam Wszystkich Serdecznie Nie, nie zginąłem. Nie sprzedałem żony i dzieci, żeby spłacić biuro. Chałupy też nie musiałem zastawiać. Po prostu wypadłem z rynku i tyle. Może mi się uda wrócić
Opcjoner! To jeszcze z tej toilet i opcji nie wyciągnąłeś tyle?
Witamy Serdecznie Ojca Założyciela
i życzymy wszelkiej pomyślności i trafnych decyzji na rynku
specjalnie się zalogowałam, aby napisać to, co wyżej
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7039 Registration date : 22/12/2011
Bardzo dziękuję BdJ! Ale fotę to masz super! Chyba poszukam podobnej Znaleźli się weterani z bankiera KRT, Ender, Zygmuś a Ty przypadkiem to nie dawna Kaka, która zarzucała nogi na pagony i jechała S?
Alicja_B
Liczba postów : 588 Registration date : 06/11/2009
Ender! KRT! Super, że i Wy jesteście! Tylko dlaczego inne nicki? Ja próbowałem pisać tutaj w 2010 pod innym nickiem, ale to nie miało sensu. Nie czułem się z tym dobrze. W końcu miałem tylko deprechę, a nie schizofrenię
pierwsze oznaki hossy wracają leszcze ze zmywaków.
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
raczej wypatrujemy tu -10% a nie hossy ale skoro masz dostarczać ...... no i witam
Witam! Jeśli stare pokopane przez rynek leszcze jak ja wracają to może być tylko oznaką hossy! A z tym dostarczaniem kapitału no to przecież ktoś musi...
Ezet Główny Troll UFO
Ender! KRT! Super, że i Wy jesteście! Tylko dlaczego inne nicki? Ja próbowałem pisać tutaj w 2010 pod innym nickiem, ale to nie miało sensu. Nie czułem się z tym dobrze. W końcu miałem tylko deprechę, a nie schizofrenię
Na zmywaku każdy
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Bardzo dziękuję BdJ! Ale fotę to masz super! Chyba poszukam podobnej Znaleźli się weterani z bankiera KRT, Ender, Zygmuś a Ty przypadkiem to nie dawna Kaka, która zarzucała nogi na pagony i jechała S?
nie to zboczony julek
Woman in love fake profil
Liczba postów : 1449 Location : Teneryfa Registration date : 23/05/2012
nie, ja jestem nowa i niedoświadczona na szczęście trafiłam na to forum i dużo się już nauczyłam od chłopaków
ale jeszcze sporo materiału do przerobienia z lat 2007 - 2011 - dużo czytania, a same mądre rzeczy
niezłą ekipę tutaj zebraliście
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Spece od PR-u zamiast reform: Goldman Sachs pomoże Rosji
Zamiast reformować gospodarkę i tworzyć bardziej przejrzyste prawo, można w celu przyciągnięcia zagranicznych inwestorów wynająć bankierów z największych instytucji finansowych świata. Tak właśnie zrobiła Rosja.
Tak właśnie zrobiła Rosja, której pomagać będzie Goldman Sachs. Ale krajów, które co roku wydają miliony dolarów na poprawę wizerunku, jest znacznie więcej.
Amerykański bank ma kojarzyć rosyjskich urzędników z zagranicznymi inwestorami, a także pomóc Moskwie w relacjach z międzynarodowymi agencjami ratingowymi jak Fitch czy Moody’s. Celem Rosji jest awansowanie już w tym roku do grupy państw z ratingiem A, czego efektem będzie obniżenie kosztów pożyczek za granicą. Za swoje usługi Goldman Sachs otrzyma niewiele ponad 500 tys. dolarów. – Jeżeli amerykańscy doradcy się sprawdzą, mogą liczyć na o wiele większe pieniądze, a także specjalne przywileje na rosyjskim rynku – tłumaczy w rozmowie z DGP Igor Nikołajew z agencji analitycznej FBK. Podobne zlecenia od Moskwy dostały także Barclays Capital, BNP Paribas oraz Deutsche Bank. – Dzięki pomocy takich speców Rosja może liczyć na spełnienie śmiałych celów. Bankierzy są potężną siłą sprawczą w Europie, gdzie Rosja z reguły zaciąga kredyty – przekonuje w rozmowie z DGP Olivier Hoedeman z organizacji Corporate Europe Observatory w Brukseli. – Zatrudnienie doradców finansowych z tych instytucji jest szybszą i skuteczniejszą metodą na podniesienie notowań inwestycyjnych niż ślęczenie nad reformami – mówi Hoedeman. Przekonała się o tym Polska. Choć przez ostatni rok reformy były umiarkowane, to właśnie Polskę Bank Światowy uznał za lidera zmian. W zestawieniu Doing Buisness 2013 awansowała ona o siedem pozycji. Jest to efekt udanego lobbingu. Jak pisaliśmy w Magazynie DGP, Ministerstwo Sprawiedliwości powołało specjalny zespół, który miał za zadanie przekonać BŚ, by zaczął stosować właściwe pojęcia w analizie dotyczącej naszego kraju. Chodzi np. o definicje postępowania upadłościowego, które w Polsce są dwa: likwidacyjne i układowe. BŚ zgodził się na ich rozróżnienie, dzięki czemu uległy poprawie ogólne polskie notowania w rankingu.
– Praca z instytucjami i mediami to niejedyna metoda PR-owców. W grę wchodzi także poprawianie treści w Wikipedii czy po prostu kreatywna księgowość, jak w przypadku współpracy Goldman Sachs z Grecją – tłumaczy Hoedeman. W 1999 r. pomogło to Atenom wejść do strefy euro, choć nie spełniały warunków konwergencji (m.in. dług publiczny był niemal o połowę wyższy od maksymalnych 60 proc. PKB). Bank pomagał ukrywać miliardowe pożyczki dla Greków, kamuflując je jako transakcje walutowe. Dzięki temu nie było konieczności wykazywania ich w księgach jako kredytu, a zatem nie podwyższały oficjalnie podawanego zadłużenia. Proceder trwał aż do 2009 r. Według „New York Timesa” tylko w 2001 r. Goldman Sachs zainkasował w prowizjach od Grecji równe 300 mln dol. – Państwa nie żałują gotówki. Niełaska zagranicznych rynków może doprowadzić do upadku rządów – przekonuje Hoedeman.
Na zmywaku każdy
Ty jeździsz do reichu na szparagi jeździsz chyba...
Ezet Główny Troll UFO
Na zmywaku każdy
W styczniu? Na szparagi? Rury nosić do stoczni
Nigdy więcej Hiob ma rację. W umysłach Niemców cały czas wujek Adolf jest zagnieżdżony i basta Sqrwysyny je..e
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Na zmywaku każdy
Właśnie sobie uświadomiłem, że jakby nie spojrzeć, to ze statkami mam na co dzień do czynienia w robocie. Na szczęście nie stocznia i robota siedząca.
Ezet Główny Troll UFO
Na zmywaku każdy
Właśnie sobie uświadomiłem, że jakby nie spojrzeć, to ze statkami mam na co dzień do czynienia w robocie. Na szczęście nie stocznia i robota siedząca.
Szczęściarz No a ja z tymi rurami zapierdalam
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Na zmywaku każdy
no to cię mamy siedzisz w łodzi podwodnej i obsługujesz sonar albo szumonamiernik !!!!!
_________________ ...... a będzie giciej
Ezet Główny Troll UFO