Znowu napisałem głupoty moja rodzina wywodzi się z tych nizin chłopskich po wojnie poprowadzono elektrykę no i oczywiście radio jeden kanał - zainstalowano tzw toczkę po co ???? no są rodziny inteligenckie w których coś tam przekazano i teraz się tym chwalą ale propaganda robi swoje i nawet uczciwi ludzie teraz są uważani za głąbów teraz mam porównanie i wiele sceptycyzmu do tego co się dzieje
pzdr
Garrett
Liczba postów : 928 Location : Łódź Registration date : 07/10/2009
Osobiście nie miałbym nic przeciwko podniesieniu stawki VAT przy jednoczesnej likwidacji PIT i CIT, które nie mają nic wspólnego ze sprawiedliwością, a już PIT w Polsce służy tylko i wyłącznie dojeniu biedoty.
Zgadzam się z każdym słowem. Zapomniałeś jeszcze omówić akcyzę oraz podatki lokalne (council tax w UK). A także podatek katastralny i kilka innych.
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
i w nawiązaniu do wczorajszej rozmowy pandorki, BP i gimbasa.
weźcie na ten przykład nasdaqa. na dziennych na bardzo upartego w ostatnich miesiącach jest hossa. a potem rozbijcie go na niższy interwał 1h no mooże 4 h na ten przykład też za ostatni miesiąc,
albo dji za ostatnie 2-3 tygodnie.
13Homer
Liczba postów : 470 Registration date : 05/09/2009
Dlaczego vat, a nie klasyczny podatek obrotowy? Co chwila nowelizują ustawę o vat, a ciągle są wielomilionowe wyłudzenia. Jak to możliwe?
I zagadka. Łatwa. Co to jest:
Cytat :
Zgodnie z rozporządzeniem klasyfikacyjnym do pozycji 85437090 należy klasyfikować : " Przenośne urządzenie zasilane baterią do nagrywania i odtwarzania różnego rodzaju plików tekstowych, plików typu nieruchomy obraz, oraz plików dźwiękowych, o wymiarach w przybliżeniu 18 x 12 x 1 cm i masie w przybliżeniu 220 g. Urządzenie jest wyposażone w: — monochromatyczny wyświetlacz (wykorzystujący technologię „ elektronicznego atramentu” z czterostopniową skalą szarości), o wymiarach w przybliżeniu 12 x 9 cm, wymiarze przekątnej ekranu w przybliżeniu 15 cm (6 cali) i rozdzielczości 600 x 800 pikseli, — interfejs USB, — złącze dla słuchawek, — gniazdo karty pamięci, — przyciski sterowania/nawigacji, — procesor 200 MHz, oraz — pamięć wewnętrzną 512 MB. Urządzenie może być podłączone do maszyny do automatycznego przetwarzania danych w celu przekazywania plików. Urządzenie może odtwarzać tekst, nieruchome obrazy oraz pliki dźwiękowe przetwarzając dane zapisane albo w pamięci wewnętrznej, albo na karcie pamięci. Urządzenie nie posiada funkcji tłumaczenia lub słownika. "
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
natomiast tow. Ż. przyznał się do tego i w debacie TV zjebał jakiegoś rabina ale o tym u nas cisza
Miałem na myśli coś innego. Żyrinowski jak Lepper wykorzystuje politykę do robienia kasy i robi to z równym "wdziękiem". Putin go toleruje bo ma jakąś niby opozycję, ale taką, która nigdy nie ma szans na dojście do władzy. Dodatkowo Żyrinowski jest dobry jako taki straszak dla zachodu na zasadzie jak nie ja to patrzcie kto tu może rządzić
Patrz pan co się dzieje
kiedyś zamieniłem parę słów na temat Rosjan z Panem Nikt
i wtedy aż takiego odzewu nie było
pzdr
Windziarz
Liczba postów : 845 Location : Silesia Registration date : 20/10/2010
zastanawiam się nad zmianą operatora telefonicznego na Play , macie jakieś może nie miłe odczucia co do tego operatora , czy wszystko jest ok
Uwaga ! Darmowa Reklama
Tak,
odradzam Ci Zibi ten pomysł! Miałem play, w playu pakiet internetu, Kiedyś (2 miesiące temu) podłączyłem do telefonu nie swojego lapka , a ten miał ustawiony automatyczny upgrejd windy. Jak pierdyknął upgrejd to pakiet internetu 100MB prysł jak bańka i jeszcze bez ostrzeżenia poszedł na 80 MB ponad pakiet. Potem dostałem sms'a że przekroczyłem limit kwotowy na swoim koncie który wynosi 150 zł. Zalogowałem się na konto i patrze a tu qoorwa 390 zł netto !! Bez ostrzeżenia, że tak własnie będzie po przekroczeniu pakietu 100MB.
Wczoraj przeniosłem się do Orange, mam za 48 zł netto ( vat firma zapłaci) pakiet do wszystkich sieci 450 minut , do play jest mniej (ale na wiosnę do playa będzie tyle samo kosztować, bo opłaty zostaną wyrównane) A do orange bez limitu minunt. A internet to jest 1 GB a po przekroczeniu limitu może internet "zwolnić" (ale nie musi) Do tego za 79 zł dali Nokia Lumia 800 bardzo fajniutki telefonik smartfonik ( ciulaty system operacyjny bo Windows Phone i nie wszystkie aplikacje działają, ale ma tez nawigację inkludet nokii)
I mam w dupie złodziejski Play. Nie zarobią już na mnie ani złotówki złamasy. Przenosiny trwały tydzień
Orange ma teraz najlepszą ofertę, mojej mamie przenoszę stacjonarny telefon z netii do Orange , za 49 zł /m brutto ma przez cała dobę bez limitu minut cała Polskę oraz pierwszą strefę europy na telefony stacjonarne. A w netii miała za 73 zł /m 1500 minut po 18 tej ! Orange ma wg mnie teraz najlepszą ofertę. Cienko przędą (przypominam jak je..bło o 30 % w dół TPSA ze dwa dni temu) więc się starają. Piszę to bo ostatnio analizowałem ich ofertę .
Koniec darmowej reklamy !
Odradzam
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 51 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Osobiście nie miałbym nic przeciwko podniesieniu stawki VAT przy jednoczesnej likwidacji PIT i CIT, które nie mają nic wspólnego ze sprawiedliwością, a już PIT w Polsce służy tylko i wyłącznie dojeniu biedoty.
Zgadzam się z każdym słowem. Zapomniałeś jeszcze omówić akcyzę oraz podatki lokalne (council tax w UK). A także podatek katastralny i kilka innych.
VAT już obecnie ma zdecydowanie największy udział w dochodach budżetu. Problem z VATem jest taki że system jego rozliczania i kontroli jest kosztowny. O tym że pojawiają się aberracje w postaci wyłudzeń nie wspomnę bo problem jest znany od wielu lat.
Trudno rozmawiać o podatkach bez dyskusji o tym na co te pieniądze mają być wydawane. I tu jest wg mnie największy problem bo tzw "nowoczesne Państwa" odeszły za daleko od korzeni. Wg mnie Państwo powinno być obecne w następujących obszarach:
1) Obronność - zawodowa armia plus NSR ale w wersji zdecydowanie liczniejszej formie 2) Ochrona przed zagrożeniami wewnętrznymi - aparat sprawiedliwości (Policja, Prokuratura, Sądy, więziennictwo,straż pożarna, służby ratownicze) 3) Administracja - z zastrzeżeniem gigantycznej redukcji tego aparatu (poprzez rezygnację z prawnych regulacji wielu dziedzin - brak pozwoleń itp) 4) Polityka zagraniczna - MSZ
to są filary Państwa - o reszcie napiszę wieczorem (jeśli będę mógł )
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 51 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
zastanawiam się nad zmianą operatora telefonicznego na Play , macie jakieś może nie miłe odczucia co do tego operatora , czy wszystko jest ok
Uwaga ! Darmowa Reklama
Tak,
odradzam Ci Zibi ten pomysł! Miałem play, w playu pakiet internetu, Kiedyś (2 miesiące temu) podłączyłem do telefonu nie swojego lapka , a ten miał ustawiony automatyczny upgrejd windy. Jak pierdyknął upgrejd to pakiet internetu 100MB prysł jak bańka i jeszcze bez ostrzeżenia poszedł na 80 MB ponad pakiet. Potem dostałem sms'a że przekroczyłem limit kwotowy na swoim koncie który wynosi 150 zł. Zalogowałem się na konto i patrze a tu qoorwa 390 zł netto !! Bez ostrzeżenia, że tak własnie będzie po przekroczeniu pakietu 100MB.
Wczoraj przeniosłem się do Orange, mam za 48 zł netto ( vat firma zapłaci) pakiet do wszystkich sieci 450 minut , do play jest mniej (ale na wiosnę do playa będzie tyle samo kosztować, bo opłaty zostaną wyrównane) A do orange bez limitu minunt. A internet to jest 1 GB a po przekroczeniu limitu może internet "zwolnić" (ale nie musi) Do tego za 79 zł dali Nokia Lumia 800 bardzo fajniutki telefonik smartfonik ( ciulaty system operacyjny bo Windows Phone i nie wszystkie aplikacje działają, ale ma tez nawigację inkludet nokii)
I mam w dupie złodziejski Play. Nie zarobią już na mnie ani złotówki złamasy. Przenosiny trwały tydzień
Orange ma teraz najlepszą ofertę, mojej mamie przenoszę stacjonarny telefon z netii do Orange , za 49 zł /m brutto ma przez cała dobę bez limitu minut cała Polskę oraz pierwszą strefę europy na telefony stacjonarne. A w netii miała za 73 zł /m 1500 minut po 18 tej ! Orange ma wg mnie teraz najlepszą ofertę. Cienko przędą (przypominam jak je..bło o 30 % w dół TPSA ze dwa dni temu) więc się starają. Piszę to bo ostatnio analizowałem ich ofertę .
Odradzam
Pomarańcza mówisz
Pies się zjebał ot taki przypadek do q nędzy ciekawe co jeszcze się zjebie czekamy na kgham, lot, pocztę, koleje.lasy góry scenariusz już jest
q same lemingi czy co prywatyzacja po najniższej cenie
pzdr
spiter
Liczba postów : 1078 Age : 39 Location : Pozen Registration date : 28/03/2012
i w nawiązaniu do wczorajszej rozmowy pandorki, BP i gimbasa.
weźcie na ten przykład nasdaqa. na dziennych na bardzo upartego w ostatnich miesiącach jest hossa. a potem rozbijcie go na niższy interwał 1h no mooże 4 h na ten przykład też za ostatni miesiąc,
albo dji za ostatnie 2-3 tygodnie.
Zależy co komu pasuje i do czego NQ100 miał być przewodnikiem stada niektórzy stosują interwał miesięczny i co - ano zonk bo na miesięcznym MACD jest sygnał sprzedaży i co teraz z tym fantem zrobić
pzdr
mariner
Uwaga ! Darmowa Reklama
Tak,
Odradzam
w sumie to interesują mnie same rozmowy bez netu i w ofercie widziałem 400 minut do wszystkich za 29 zł bez telefonu i umowa na 12 mies a play chodzi chyba pod Plusem
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
mariner
re pietrek 196 nie zgadzam sie, że dla firm VAT jest podatkiem neutralnym czyli nie wpływa w żaden sposób na wynik finansowy. Vat spowalnia obrot gospodarzy i eliminuje mniejsze firmy, ktore nie są w stanie otrzymać ovatowanego towaru na kreche Mamy do czynienia z taką systuacją, że większość firm nic nie ma...oferują same zdjęcia jest jedna lampa pokojowa i do tego 300 sprzedawców z fotkami....terminy czekania nawet do 4 tyg...ilość oferowanego towaru na rynku jest iluzją...matrix....matrix spowodowany przez VAT
Oj Hiobie. Czy Ty masz w tym bunkrze odpowiedni system wymiany powietrza bo ten post to coś jakby wskazywał na niedotlenienie głównego organu?
Ja o ogólnych ideach (czyli zupie), a Ty o lampach (czyli dupie). Zresztą to co opisujesz nie ma nic wspólnego z VAT tylko z brakiem odpowiedniego kapitału obrotowego przez te firmy. Kapitał obrotowy to środki, które pozwalają na utrzymywanie odpowiedniego stanu zapasów i należności.
A tak naprawdę Twój post mi przypomniał jak naście lat temu zaczynałem pracować w korpo i pierwszym zadaniem było wytłumaczenie ludziom co to jest pracowniczy program posiadania akcji firmy. W dużym skrócie chodziło o To, że każdy dobrowolnie mógł się zgodzić na potrącanie 1% z wynagrodzenia. Firma ze swojej strony dorzucała kolejny 1% i ta kasa szła na zakup akcji firmy dla pracownika. Taki nazwijmy to program oszczędnościowy.
Pamiętam jak dzisiaj. Na pierwszy ogień poszło 200 prostych ludzi z produkcji. Dyrektor Generalny (Brazylijczyk) opowiadał im przez ponad pół godziny o zaletach tego programu i jak dzięki niemu osobiście zaoszczędził pieniądze na edukację swoich dzieci. Na koniec przyszła kolej na pytania ze strony sali:
Wstał Pan Zenek ze szlifierni i stwierdził, że właściwie to fajny program, ale on ma pytanie dlaczego w toalecie męskiej na końcu hali produkcyjnej nie ma papieru toaletowego i w ogóle to mydło jest kiepskiej jakości i on rąk nie może domyć
Ostatnio zmieniony przez Piotrek691 dnia Sob 16 Lut 2013, 18:00, w całości zmieniany 1 raz
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
W ofercie mają tłumaczenia np. na bułgarski, turecki , a pacziemu niet polskiego ?
1. Bułgaria - Rosjanie są właścicielami ponad 337 tys. nieruchomości w Bułgarii 2. Turcja - kraj najczęściej odwiedzany przez Rosjan. Brak wiz i bardzo tanie wycieczki.
Polski? No cóż niestety nie mamy zbyt dużego kontaktu, a szkoda...
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Cholera, jutro nie wstanę, kobieta wyciągnęła mnie na siłownię dziś. Najlepsze jest to, że jej klientki dzielą się na 2 grupy - jedne nazywają ją "kapo" i prawie uciekają na jej widok, a inne lubią ostry wycisk. Ja jeszcze sobie zdania nie wyrobiłem, pewnie dlatego, że miałem fory.
rafalx
Liczba postów : 2500 Registration date : 31/10/2012
Cholera, jutro nie wstanę, kobieta wyciągnęła mnie na siłownię dziś. Najlepsze jest to, że jej klientki dzielą się na 2 grupy - jedne nazywają ją "kapo" i prawie uciekają na jej widok, a inne lubią ostry wycisk. Ja jeszcze sobie zdania nie wyrobiłem, pewnie dlatego, że miałem fory.
farciarz, ja tam jeszcze nigdy nie miał instruktorki fitness, mam za to szczęście do katoliczek, które zawsze chcą mnie zmieniać mam wrażenie czasem ze jakieś zawody urządzają, a raz byłem świadkiem jak jedna instruowała drugą cytuje rób tak żeby to on sie zawsze czuł winny
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
Przełożyłem na automat to co próbuję "łapać z ręki" Założenie: depozyt 10 000, gra 1 lotem, edek, H1, okres 3 miesiące
Zobaczy, co będzie za 3 miesiące
ciekawe jak byś to przetestował na większym okresie np. 1 rok ja się tam nie znam na tych wyliczeniach patrze tylko czy zarabia jak jest zysk to OK w trzy miesiące 40% zysku to jest SUPER OK hej
mariner
Przełożyłem na automat to co próbuję "łapać z ręki" Założenie: depozyt 10 000, gra 1 lotem, edek, H1, okres 3 miesiące
Zobaczy, co będzie za 3 miesiące
ciekawe jak byś to przetestował na większym okresie np. 1 rok ja się tam nie znam na tych wyliczeniach patrze tylko czy zarabia jak jest zysk to OK w trzy miesiące 40% zysku to jest SUPER OK hej
Ja tam zrozumiałem co innego teraz to chyba są problemy w Szwecji czy gdzie tam
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
... Cholera, jutro nie wstanę, kobieta wyciągnęła mnie na siłownię dziś. Najlepsze jest to, że jej klientki dzielą się na 2 grupy - jedne nazywają ją "kapo" i prawie uciekają na jej widok, a inne lubią ostry wycisk. Ja jeszcze sobie zdania nie wyrobiłem, pewnie dlatego, że miałem fory.
farciarz, ja tam jeszcze nigdy nie miał instruktorki fitness, mam za to szczęście do katoliczek, które zawsze chcą mnie zmieniać mam wrażenie czasem ze jakieś zawody urządzają, a raz byłem świadkiem jak jedna instruowała drugą cytuje rób tak żeby to on sie zawsze czuł winny
Hehehehe, limit pecha już wyczerpałem. Idź na siłownię, znajdziesz sobie jakieś ćwiczenie, które lubisz, a przy okazji sporo lasek oblukasz.
Dziś jeszcze do pubu mnie wyciąga. To lubię, a nie jakieś modły.