| UFO - 01.09.2007 | |
|
+16SzFagier wolny login Władzió kLeszcz fcukfear Indiana Reser EURO forex Akwila nazgul71 karnak piotrkosa Kozoyeb Ed chudy mis 20 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Akwila
Liczba postów : 6135 Location : Poznań Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 17:57 | |
| Kiedyś czytałem 28 kroków Warrena Buffeta i pasuje to jak ulał do mnie (i myślę że nie tylko). W skrócie wygląda to tak: -szczęście początkującego, potem wtopa potem uczenie się, nabieranie pewności siebie, pierwsze sukcesy i znowu wtopa. Po czym po raz kolejny zabieramy się do uczenia się tworzymy system który ma przynieśc zyski, jest dobrze, myślimy o Bahama mama i wtopa. Przekonujemy się że powinniśmy trzymac się systemu i nie robic wyjątków. Uczymy się dalej, modyfikujemy system, przychodzą sukcesy. Jesteśmy królami giełdy żaden szwagier nam niestraszny po czym przekonujemy się że naprawdę powinniśmy ZAWSZE trzymac się systemu i zasad. Po kilku takich cyklach w końcu albo rezygnujemy albo zaczynamy zarabiac | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 18:02 | |
| do : preeminenta widzisz, to wsz zalezy od tego czy ma dostep do kompa on-line.. Ty wisze masz, ja tez.. nie ustawiam w ogole stopow, mam je w glowie i reaguje w razie potrzeby.. ale jak ktos nie ma, to musi grac na stopy, i na rozsadny kapital
Ostatnio zmieniony przez dnia Pią 31 Sie 2007, 18:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Akwila
Liczba postów : 6135 Location : Poznań Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 18:02 | |
| Przepraszam że w kwestii organizacyjnej tutaj ale jest prośba czy nie dałoby się zrobic jakiegoś przycisku żeby po wizycie np. na WOU, FAQ czy w skrzynce wrócic do wątku?
chyba nie ma takiej potrzeby /o ile jest to w ogóle możliwe/... powrót z dowolnego miejsca forum do wątku głównego to dwa kliknięcia myszą... pierwsze to Uniwersytet Future i Opcji ponad tabelką każdego wątku drugie będąc już w menu głównym w ikonkę listu-postu w ostatniej komórce tabelki ... spróbuj to łatwe SzFagier
ja daje 'otworz w nowej karcie' - w firefox to 1 klikniecie, jezeli ma sie mysz z 3 przyciskami. chudy mis | |
|
| |
Goś? Gość
| Temat: re Bogdan Pią 31 Sie 2007, 18:18 | |
| Ja tez mam "mentalne" stopy kiedys stosowalem "normalne" ale przez czesanie przestalem. Niestety czasami tak jak przedwczoraj czlowiek jednak jest czlowiekiem i nie zamyka, a potem wtapia. Niestety takie niekonsewkencje trzeba potem odrabiac. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: stopy Pią 31 Sie 2007, 18:30 | |
| tak.. stopy mnie wlasnie wykonczyly.. kiedys , 1 dnia "bujneli" mnie w obie strony na 100 pkt, a zamkniecie bylo na 0 wzgledem open.. od tego dnia nie stosuje stopow, jak rowniez nie stosuje pkro.. czekam na otw kasowego, i wtedy decyduje czy wchodze czy czekam |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: sesje za Oceanem Pią 31 Sie 2007, 18:31 | |
| Słuchajcie, dlaczemu nie ma w pon sesji za Oceanem? I w ogóle gdzie można znaleźć kalendarz dni bezsesyjnych w NY? Obowiązuje schemat BRAK SESJI W USA = KORBA NA GPW | |
|
| |
chudy mis Admin
Liczba postów : 4704 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 18:33 | |
| - OpCjoNeR napisał:
- Słuchajcie, dlaczemu nie ma w pon sesji za Oceanem? I w ogóle gdzie można znaleźć kalendarz dni bezsesyjnych w NY? Obowiązuje schemat BRAK SESJI W USA = KORBA NA GPW
swieto pracy na stooq tak pisze, tam jest sekcaj dni wolne | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: poniedz wolny Pią 31 Sie 2007, 18:33 | |
| maja jakies swieto w USA.. wiec jak kota nie ma... myszy up:) |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Yankesi korbią za dwa dni na zapas Pią 31 Sie 2007, 18:47 | |
| dziś mają korbę od razu za poniedziałek, którą my zrobimy - oczywiście jakżeby inaczej - luką 3700 Z PALCEM W DUPIE W NAJBLIŻSZYM TYGODNIU WYGAŚNIĘCIE znów w zakresie niedawnej pamiętnej konsolidacji <3800. 3900> KORBA TYLKO ZAQPY PKC NIE MA ZMIŁUJ DLA S JEŚLI KTOŚ WĄTPI TO NIECH PIERWSZY RZUCI KAMIENIEM | |
|
| |
Kozoyeb
Liczba postów : 9425 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 18:58 | |
| - Akwila napisał:
- Pytanie ile przeciętnie jesteście w stanie w przeciętny tydzień zrobic do przodu?
w tydzien? co to za przedział, tu tak buja że mozna tylko mówić o kwartale, a najlepiej roku! poza tym pytasz ile % ? np: Ja (ostry trader) hi hi, przy wielu strategiach wieloportfelowych przy średnim zaangażowaniu 40% kasy odłożonej na fut, ktora stanowi 20% kasy całej zainwestowanej w przeróżne inwestycje (od akcji, tfi, obligow, polis, ziemii i etc) mam z tego około 100%, ale ten rok wygląda na wyjątkowy, bo może być i 200% (nie zapeszam, bo jak tylko to powiem to się peweni wszytsko spier...oli i bedzie gówno) - i to mi pasuje. | |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 19:00 | |
| - forex napisał:
- do Akwili:
Ja osiagam kilkadziesiat % zainwestowanego kapitalu... rocznie. Nie bawie sie w day-trading, wiec to troche inna skala czasowa niz dla wiekszosci tu piszacych. Wynik uwazam za b. przyzwoity, zwlaszcza, ze staram sie grac bez zbednego ryzyka (czyt. na malym zaangazowaniu kapitalu). a jaki konkretnie stosujesz sposób na zarządzanie pozycją ? ile to jest mało? | |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 19:02 | |
| - Bogdan napisał:
- do Forexa: e tam.. mysle ze kazdy zaliczyl wieksza obsuwe..
ja wtopiłem niewyobrażalne pieniądze na giełdzie. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 19:05 | |
| - OpCjoNeR napisał:
- dziś mają korbę od razu za poniedziałek, którą my zrobimy - oczywiście jakżeby inaczej - luką
3700 Z PALCEM W DUPIE W NAJBLIŻSZYM TYGODNIU WYGAŚNIĘCIE znów w zakresie niedawnej pamiętnej konsolidacji <3800. 3900> KORBA TYLKO ZAQPY PKC NIE MA ZMIŁUJ DLA S JEŚLI KTOŚ WĄTPI TO NIECH PIERWSZY RZUCI KAMIENIEM Poubierają okienka i od wtorku zaczynają padakę, bo teraz widać chcą tylko zamknąć się na jakimś plusowym poziomie i przetrawić co dziś do nich powiedzieli wybrańcy narodu. Jak dojdą do wniosku że Benio ma gdzieś tych co wtopili, a Bush niewiele może w krótkim czasie, to zaczną drgawki przedagonalne. Ładują obligacje do wora. Tak przynajmniej wydaje mi się na chwilę obecną |
|
| |
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 19:33 | |
| do kozojeba: - Cytat :
-
- Cytat :
- forex napisał:
do Akwili: Ja osiagam kilkadziesiat % zainwestowanego kapitalu... rocznie. Nie bawie sie w day-trading, wiec to troche inna skala czasowa niz dla wiekszosci tu piszacych. Wynik uwazam za b. przyzwoity, zwlaszcza, ze staram sie grac bez zbednego ryzyka (czyt. na malym zaangazowaniu kapitalu). a jaki konkretnie stosujesz sposób na zarządzanie pozycją ? Gram "mechanikiem" mojego autorstwa. System liczbe kontraktow dobiera tak, aby w maksymalna strata (czyli zamkniecie na stop-lossie) nie przekroczyla zadanego % kapitalu. - Cytat :
- ile to jest mało?
Zwykle w momencie otwierania pozycji na jeden kontrakt mam zarezerwowane ponad 10k PLN (czasem to jest i 20k albo wiecej - zalezy od zmiennosci rynku). Z tym, ze ja otwieram pozycje wielosesyjne, wiec musze miec rezerwe na luki. Przy day-tradingu mozna sobie pozwolic na bardziej agresywne wykorzystanie kapitalu. | |
|
| |
nazgul71
Liczba postów : 459 Age : 53 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 19:39 | |
| - kozojeb napisał:
- Akwila napisał:
- Pytanie ile przeciętnie jesteście w stanie w przeciętny tydzień zrobic do przodu?
w tydzien? co to za przedział, tu tak buja że mozna tylko mówić o kwartale, a najlepiej roku! poza tym pytasz ile % ? np: Ja (ostry trader) hi hi, przy wielu strategiach wieloportfelowych przy średnim zaangażowaniu 40% kasy odłożonej na fut, ktora stanowi 20% kasy całej zainwestowanej w przeróżne inwestycje (od akcji, tfi, obligow, polis, ziemii i etc) mam z tego około 100%, ale ten rok wygląda na wyjątkowy, bo może być i 200% (nie zapeszam, bo jak tylko to powiem to się peweni wszytsko spier...oli i bedzie gówno) - i to mi pasuje. tydzień to chyba rzeczywiści za mało, w tamtym tygodniu w jeden dzień wtopiłem dorobek poprzednich dwóch tygodni, zaangażowanie kapitału w futy 20% depo, a depo na fut 40% ogólnego kapiału reszta w fundach (ochrony kapitału obecnie) | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 20:12 | |
| Dzisiaj byłem w biurze maklerskim, bo mi tam brakuje na rachunku jednej wpłaty. Nie odwiedzałem ich od założenia konta. No i pierwsze pytanie, z uśmiechem: No to ile pan już wtopił kasy? Ja mówię, że w sumie to teraz już jestem w okolicach zera, i powoli mi rośnie. Ooo, to gratulacje, w tym tygodniu nasz stary klient wtopił 300 k, połowę całej kasy, a z nas (maklerów) też nikt nie gra, bo już każdy umoczony na kontraktach.... | |
|
| |
EURO
Liczba postów : 765 Registration date : 28/08/2007
| Temat: PYTANIE Pią 31 Sie 2007, 20:17 | |
| - Indiana napisał:
- Dzisiaj byłem w biurze maklerskim, bo mi tam brakuje na rachunku jednej wpłaty. Nie odwiedzałem ich od założenia konta. No i pierwsze pytanie, z uśmiechem: No to ile pan już wtopił kasy? Ja mówię, że w sumie to teraz już jestem w okolicach zera, i powoli mi rośnie. Ooo, to gratulacje, w tym tygodniu nasz stary klient wtopił 300 k, połowę całej kasy, a z nas (maklerów) też nikt nie gra, bo już każdy umoczony na kontraktach....
a od kiedy maklerzy w BM moga grac na gieldzie ??? to jakies bajki z zielonego lasu !! | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 20:22 | |
| Mam 8 k wpłacone na konto (dopłacę do książkowych 10 w przyszłym tygodniu i stop), no i co tu będę ukrywał, przez cały rok to będę się tu uczyć, i większej kwoty nie zaryzykuję, dopóki tego co najmniej nie podwoję. Ale skoro podwoję, to po co dopłacać, będzie ze zwrotów na depozycie Inne inwestycje (TFI) przynoszą ok. 30% stałego zysku rocznie, więc mając mało czasu na grę nie zamierzam tu nic zmieniać, właściwie to nic mnie to nie absorbuje, a kasa co rok coraz większa. Jedynie zacznę aktywniej tym zarządzać, zmiana na gotówkowy przy 4000, i akcyjne znowu przy 3400. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: pytanie Pią 31 Sie 2007, 20:26 | |
| do EURO: jasne ze bajki.. bo jesli nawet graja, to na podstawione osoby i w zyciu o tym nie powiedza |
|
| |
nazgul71
Liczba postów : 459 Age : 53 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 20:28 | |
| - Indiana napisał:
- Mam 8 k wpłacone na konto (dopłacę do książkowych 10 w przyszłym tygodniu i stop), no i co tu będę ukrywał, przez cały rok to będę się tu uczyć, i większej kwoty nie zaryzykuję, dopóki tego co najmniej nie podwoję. Ale skoro podwoję, to po co dopłacać, będzie ze zwrotów na depozycie
Inne inwestycje (TFI) przynoszą ok. 30% stałego zysku rocznie, więc mając mało czasu na grę nie zamierzam tu nic zmieniać, właściwie to nic mnie to nie absorbuje, a kasa co rok coraz większa. Jedynie zacznę aktywniej tym zarządzać, zmiana na gotówkowy przy 4000, i akcyjne znowu przy 3400. no uważaj też przez ro grałem 10k i było powiedziane, że ja przewalę to koniec z kontraktami no i przewałiłem do 0 i co i nic teraz mam 100k i dalej gram | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: milego wieczoru Pią 31 Sie 2007, 20:31 | |
| ja sie odrywam od futow, kresek itd:).. biore whiskacza i ide pograc w brydza:) Milego wieczoru wszystkim zycze |
|
| |
fcukfear
Liczba postów : 225 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 20:32 | |
| - Indiana napisał:
- Mam 8 k wpłacone na konto (dopłacę do książkowych 10 w przyszłym tygodniu i stop), no i co tu będę ukrywał, przez cały rok to będę się tu uczyć, i większej kwoty nie zaryzykuję, dopóki tego co najmniej nie podwoję. Ale skoro podwoję, to po co dopłacać, będzie ze zwrotów na depozycie
Inne inwestycje (TFI) przynoszą ok. 30% stałego zysku rocznie, więc mając mało czasu na grę nie zamierzam tu nic zmieniać, właściwie to nic mnie to nie absorbuje, a kasa co rok coraz większa. Jedynie zacznę aktywniej tym zarządzać, zmiana na gotówkowy przy 4000, i akcyjne znowu przy 3400. Indiana i zapisz to sobie i niech Cię nie korci zwiększać (wal po łapach jak Ci się zechce) Ja postanowienie miałem podobne 10 tys. i nic więcej aż się nie nauczę itd. Nie będę opisywał historii ale apogeum strat to 35 tys. z 50 tys. (a miało być 10 tys. ) teraz odrabiam tymi 15 tys i całkiem dobrze idzie (analiza AT schwager , van Tharp, straty i zyski to tylko punciki bez emocji - prawie (ale K... czemu ta nauka kosztowała 35 tys.) Pozdr i trzymaj się strategii jak LPR stołków. | |
|
| |
EURO
| Temat: MAKLERZY Pią 31 Sie 2007, 20:33 | |
| - Bogdan napisał:
- do EURO: jasne ze bajki.. bo jesli nawet graja, to na podstawione osoby i w zyciu o tym nie powiedza
jesli tak ich mozna nazwac wiekszosc to normalni pracownicy, na maklera trzeba miec kurs i papiery!! znam osobiscie przypadek z BGż jak se pogrywal na podstawiony rach. to tak sie pozniej zamieszal ze bez prokuratora sie nie obeszlo!! przelewal se z innych rach. kase pozniej ogromna wtopa i prokurator,ale afera byla, nie powiem juz jakie bledy popelnial przy skladaniu naszych zlecen(ale to zesmy sami zalatwili po swojemu) !! pozdr. | |
|
| |
Goś? Gość
| Temat: help Pią 31 Sie 2007, 20:42 | |
| chlopaki, niech ktos pomoze bo za cholere zapomnialem jak to sie robi
potrzebuje w excelu pomnozyc rzad cyfr, powiedzmy
1, 2, 3, 4, 5
przez dana liczbe, powiedzmy 10 i chce wyniki zeby staly obok cos tak
1 10 w komórce gdzie ma pojawić się 10 trzeba wpisać adres komórki z wartością 1 a więc jeżeli zaczynasz od początku arkusza czyli w A1 masz 1 to w b1 wpisujesz =a1*10 enter 2 20 3 30 4 40 5 50
Wiem ze pytanie jest proste ale dawno nie uzywalem excela i z glowy wypadlo. Z gory dzieki! |
|
| |
Kozoyeb
| |
| |
kLeszcz
Liczba postów : 7383 Location : Barany Trading Room filia Dworzec PKP Łódź-Widzew Registration date : 30/08/2007
| Temat: łódzki fut Pią 31 Sie 2007, 20:53 | |
| | |
|
| |
kLeszcz
Liczba postów : 7383 Location : Barany Trading Room filia Dworzec PKP Łódź-Widzew Registration date : 30/08/2007
| Temat: łódzki fut Pią 31 Sie 2007, 20:54 | |
| Hey, Kozo, to co z tym pywkiem? | |
|
| |
EURO
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 20:57 | |
| | |
|
| |
Goś? Gość
| Temat: excel Pią 31 Sie 2007, 21:01 | |
| wielkie dzieki za anonimowego odpowiadacza! tylko ze nie chodzi mi o jedna komorke ale caly rzad, bo jak jest dwiescie cos tam pozycji to troche ciezko enter enter enter i ciagle komorki zmieniac, wiem ze byla taka opcja tylko nie pamietam gdzie |
|
| |
Kozoyeb
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 Pią 31 Sie 2007, 21:02 | |
| - kLeszcz napisał:
- Hey, Kozo, to co z tym pywkiem?
no jak to co? nikt sie nie odezwał, podejrzewam ze jak w przyszlym tyg nastukam znowu 200 pkt, to moze ktos sie skusi. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 01.09.2007 | |
| |
|
| |
| UFO - 01.09.2007 | |
|