Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:23
Argos napisał:
Zahary napisał:
nomad napisał:
Zachary poproś przełożonych by wymienili cię na inny model, ty będziesz dobry dla klas 1 i 2 podstawówki, babć > 75 i innych fanatyków, tutaj nawet nie ma jak podjąć z tobą dyskusji. Wiesz mieszkam po sąsiedzku z seminarium diecezjalnym, nieraz wpadają do mnie księża profesorowie pogadać, jak pokazałem im twoje wpisy to się zaczerwienili lekko.
I na pewno wspólnie joge ćwiczycie..
Co to za seminarium? Napisz mi nazwiska tych profesorów (może być na priv) - może ich akurat znam.
Pozdrawiam
Petz ,flaszka Głódź i inni
a ile na pipidówach gdzie łatwiej ukryć patologię, bo rodzina moze byc zastraszona ale tego w Wikipedii nie ma
Ostatnio zmieniony przez Diablo dnia Pon 18 Mar 2013, 18:25, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
bbb52 Hitler nie zbudowal tysiącletniej rzeszy bo nie korzystał z butelek PET
sdfsfdsf sprawa jest jasna swoj dom zbuduje ze sloikow a ocieple pieluchami dzieki za wskazowki
Odpowiedz
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez Argos dnia Pon 18 Mar 2013, 18:38, w całości zmieniany 2 razy
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Argos napisał:
nomad napisał:
Zachary poproś przełożonych by wymienili cię na inny model, ty będziesz dobry dla klas 1 i 2 podstawówki, babć > 75 i innych fanatyków, tutaj nawet nie ma jak podjąć z tobą dyskusji. Wiesz mieszkam po sąsiedzku z seminarium diecezjalnym, nieraz wpadają do mnie księża profesorowie pogadać, jak pokazałem im twoje wpisy to się zaczerwienili lekko.
moze ci profesorowie to od Głódzia i sa troszku czerwoni
u mnie kiedys było kilku noblistów na kawie i mówili ze mądrze pisze a co najważniejsze nie przechwala sie
a ci nobliści to często cię odwiedzają? bo u mnie był papież ale tylko raz
Zahary
Liczba postów : 1201 Registration date : 17/01/2008
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:24
Diablo napisał:
Zahary napisał:
Diablo napisał:
Zahary napisał:
Diablo napisał:
Zahary napisał:
...
to ty bzdury piszesz, ale nie chce mi sie gadac z mentalnym slepcem bo i tak zadne z nas nie zmieni zdania, tacy jak ty , jak ksiądz na nich napluje to mówią że deszcz pada
No tak - skończyły się argumenty i Pan "oświecony" musi sięgać po inwektywy..
Rzeczywiście - szkoda czasu EOT.
a zkim tu rozmawiac jezeli jesteś fundamentalistą?? czy islamistą byś pogadał na argumenty? nie powołuyjesz sie na wikipedie, no to ci odpowiedziałem wikipedią a ty dalej swoje że nierozumiem istaty tajemnicy spowiedzi. Z takimi ludźmi z zasady sie nie rozmawia i nie użyłem inwektyw takie są po prostu fakty
Bo Ty cytujesz coś, co w ogóle nie ma związku z pedofilią, o której rozmawialiśmy. W tym dokumencie chodzi o solicytację, czyli coś, co w ogóle w prawie świeckim nie jest przestępstwem. Wikipedia:
Cytat :
Solicytacja - polega na nakłanianiu przez spowiednika do czynności seksualnych podczas spowiedzi. Może być dokonana przez rozmowę, wręczanie pisma do przeczytania, umawianie się co do przyszłych czynów, znaki, gesty, spojrzenia, dotyk. Definiowana jest przez prawo kanoniczne. Sprawca może być ukarany karą poprawczą, zakazem sprawowania władzy lub urzędu kościelnego, usunięciem z danego terytorium lub wydaleniem ze stanu duchownego. Podlega jurysdykcji sądu kościelnego, nie jest przestępstwem w ujęciu świeckiego prawa karnego.
Dokument ten nigdy nie był tajny, a jeżeli chodzi o mityczne zobligowanie do milczenia, to dotyczy to tylko procesu kanonicznego (nie świeckiego) i chodzi o tajemnicę spowiedzi św. - wszystko jest w objaśnieniach do dokumentu:
Cytat :
Obligacja milczenia dotyczy wszystkich uczestników procesu (kanonicznego procesu) w trakcie trwania procesu oraz po nim. Nie obowiązuje nikogo przed rozpoczęciem procesu, bo intencją dokumentu nie jest zastąpienie sądów cywilnych, a ochrona tajemnicy procesu kanonicznego, którego uczestników zwalnia się z tajemnicy spowiedzi. Złamanie obliga milczenia jest automatycznym zaciągnięciem ekskomuniki wyłącznie w przypadku duchownych. W przypadku świeckich uczestników procesu kanonicznego do zaciągnięcia ekskomuniki nie dochodzi (jest możliwa przez nałożenie, ale dotyczy wyłącznie wyjawienia szczegółów procesu kanonicznego).
Ale nie zdziwiło mnie, że zaraz przywołałeś ten dokument, bo rzeczywiście wśród ateistów "obrósł on legendą"
Pozdrawiam
no jak mówiłem, napluj na niego to powie że deszcz pada, http://www.ksiezapedofile.info/
Pozdrawiam!
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:26
powiedzenie "pewne jak w banku" chyba się trochę zdewaluowało
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:29
thorgall napisał:
Argos napisał:
nomad napisał:
moze ci profesorowie to od Głódzia i sa troszku czerwoni
u mnie kiedys było kilku noblistów na kawie i mówili ze mądrze pisze a co najważniejsze nie przechwala sie
a ci nobliści to często cię odwiedzają? bo u mnie był papież ale tylko raz
to teraz masz szanse dwóch papiezy na raz gościć i koniecznie sie zapytaj czy Zahary mądrze pisze
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:30
no to jadziem
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:31
Zahary napisał:
Pozdrawiam!
również pozdrawiam PS wklejanie ciągle tego samego linku YT, niezmieni mojego krytycznego postrzegania KK
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:33
Diablo napisał:
Zahary napisał:
Pozdrawiam!
również pozdrawiam PS wklejanie ciągle tego samego linku YT, niezmieni mojego krytycznego postrzegania KK
a to jesteś zatwardziały grzesznik posłuchaj jeszcze kilka razy i zmiękniesz
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:35
mam pytanie do traderow
ile wynosi prowizja w Realu ?
mniej czy wiecej niz w Biedronce ?
Janko Traderroo
Liczba postów : 4862 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:37
Diablo i Zahary czy Wam się dni nie pomyliły? Dzień kazań, nawracania oraz propagowania ateizmu był wczoraj Weźcie wytrzeźwiejcie umysły...
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:39
Zahary napisał:
Diablo napisał:
Zahary napisał:
Diablo napisał:
Zahary napisał:
Diablo napisał:
Zahary napisał:
...
to ty bzdury piszesz, ale nie chce mi sie gadac z mentalnym slepcem bo i tak zadne z nas nie zmieni zdania, tacy jak ty , jak ksiądz na nich napluje to mówią że deszcz pada
No tak - skończyły się argumenty i Pan "oświecony" musi sięgać po inwektywy..
Rzeczywiście - szkoda czasu EOT.
a zkim tu rozmawiac jezeli jesteś fundamentalistą?? czy islamistą byś pogadał na argumenty? nie powołuyjesz sie na wikipedie, no to ci odpowiedziałem wikipedią a ty dalej swoje że nierozumiem istaty tajemnicy spowiedzi. Z takimi ludźmi z zasady sie nie rozmawia i nie użyłem inwektyw takie są po prostu fakty
Bo Ty cytujesz coś, co w ogóle nie ma związku z pedofilią, o której rozmawialiśmy. W tym dokumencie chodzi o solicytację, czyli coś, co w ogóle w prawie świeckim nie jest przestępstwem. Wikipedia:
Cytat :
Solicytacja - polega na nakłanianiu przez spowiednika do czynności seksualnych podczas spowiedzi. Może być dokonana przez rozmowę, wręczanie pisma do przeczytania, umawianie się co do przyszłych czynów, znaki, gesty, spojrzenia, dotyk. Definiowana jest przez prawo kanoniczne. Sprawca może być ukarany karą poprawczą, zakazem sprawowania władzy lub urzędu kościelnego, usunięciem z danego terytorium lub wydaleniem ze stanu duchownego. Podlega jurysdykcji sądu kościelnego, nie jest przestępstwem w ujęciu świeckiego prawa karnego.
Dokument ten nigdy nie był tajny, a jeżeli chodzi o mityczne zobligowanie do milczenia, to dotyczy to tylko procesu kanonicznego (nie świeckiego) i chodzi o tajemnicę spowiedzi św. - wszystko jest w objaśnieniach do dokumentu:
Cytat :
Obligacja milczenia dotyczy wszystkich uczestników procesu (kanonicznego procesu) w trakcie trwania procesu oraz po nim. Nie obowiązuje nikogo przed rozpoczęciem procesu, bo intencją dokumentu nie jest zastąpienie sądów cywilnych, a ochrona tajemnicy procesu kanonicznego, którego uczestników zwalnia się z tajemnicy spowiedzi. Złamanie obliga milczenia jest automatycznym zaciągnięciem ekskomuniki wyłącznie w przypadku duchownych. W przypadku świeckich uczestników procesu kanonicznego do zaciągnięcia ekskomuniki nie dochodzi (jest możliwa przez nałożenie, ale dotyczy wyłącznie wyjawienia szczegółów procesu kanonicznego).
Ale nie zdziwiło mnie, że zaraz przywołałeś ten dokument, bo rzeczywiście wśród ateistów "obrósł on legendą"
Pozdrawiam
no jak mówiłem, napluj na niego to powie że deszcz pada, http://www.ksiezapedofile.info/
Pozdrawiam!
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:41
moje oko
tak patrze na stary wykres to mi edek psikusa zrobił jeszcze na dodatek zarobioną eL-ke zamknęło ze stratą
Ostatnio zmieniony przez Jones dnia Pon 18 Mar 2013, 19:07, w całości zmieniany 1 raz
Zahary
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:43
Diablo napisał:
Zahary napisał:
Pozdrawiam!
Racja, czas wkleić coś nowego - to może znalezione gdzieś/kiedyś w sieci, przemyślenia nawróconego ateisty, na temat korzyści z wiary:
Cytat :
1. Wiara nadaje mojemu życiu sens i cel, ponieważ udziela ona odpowiedzi na najważniejsze pytania, które pojawiają się prędzej czy później w życiu każdego człowieka: „Kto stworzył wszechświat?" „Jaki jest sens ludzkiego istnienia?" „Czy jest coś po śmierci?"
2. Przestrzeganie przykazań Bożych i nauki Kościoła pomaga mi unikać błędów w życiu. Bóg dał nam przykazania, abyśmy je przestrzegali a przez to popełniali jak najmniej niewłaściwych decyzji
3. Nie przywiązuje się zbytnio do rzeczy materialnych i pieniędzy, wiedząc, że to wszystko przeminie; dzięki temu: -jestem zadowolony z tego co mam, mając świadomość, że wielu na świecie ma o wiele mniej; -nie zazdroszczę innym ludziom, którzy mają więcej niż ja; -jest mi łatwiej pogodzić się z ewentualną stratą dóbr materialnych np. kradzież; -zapewne podczas odchodzenia do wieczności, nie będę cierpiał z powodu zostawienia rzeczy materialnych, na ziemi.
4. Staje się lepszym człowiekiem dla innych ludzi, a przez to łatwiej mi się z nimi żyje i im łatwiej się żyje ze mną.
5. Jest mi prościej zaakceptować cierpienie; wiedząc, że dzięki pokornemu jego przyjęciu i znoszeniu mogę skrócić sobie karę w czyśćcu za nieodpokutowane grzechy oraz pomóc w zbawieniu ludzi, poprzez ofiarowanie w ich intencji tego cierpienia.
6. Wierząc w Boga i życie po śmierci jest mi łatwiej zaakceptować śmierć bliskich. Jeżeli za życia wybrali oni Boga, to przecież kiedyś spotkam się z nimi w niebie.
7. Wiara, dobre życie i przestrzeganie Bożych przykazań, sprawiają, że mniej boje się własnej śmierci. Czyli przejścia do wieczności, po którym następuje spotkanie z Bogiem, sąd z całego ziemskiego życia i wydanie wyroku na CAŁĄ WIECZNOŚĆ: piekło albo niebo (ewentualnie poprzedzone czyśćcem).
8. Dzięki wierze i wynikających z niej dobrych uczynków, po śmierci ciała i przejściu do wieczności, zyskuje NIEBO i unikam piekła.
Pozdrawiam
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:44
zahary,
Zahary
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:45
Janek Trader napisał:
Diablo i Zahary czy Wam się dni nie pomyliły? Dzień kazań, nawracania oraz propagowania ateizmu był wczoraj Weźcie wytrzeźwiejcie umysły...
Racja - czas wracać do obowiązków.
Pozdrawiam!
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:48
Putinowi cos sie nie podoba:
President Putin this morning condemned the proposed bailout levy on savings in Cypriot banks as “unfair, unprofessional and dangerous”. Speaking at an emergency meeting with administration staff and economic aides to discuss the crisis, the Russian leader sent a blunt message to the European Union, the International Monetary Fund and the Cypriot Parliament, which is due to vote on the deposit tax proposal tomorrow.
Russia threatens to withhold aid to Cyprus over bank raid - The Times
Ostatnio zmieniony przez Daredevil Trejder dnia Pon 18 Mar 2013, 18:50, w całości zmieniany 1 raz
Janko Traderroo
Liczba postów : 4862 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:50
Niemcy nienawidzą Szwabów. Są bardzo irytujący W Berlinie szaleje fala nietolerancji. Szczególnie niemile widziani w samym sercu Niemiec są przyjezdni. Najbardziej znienawidzeni są mieszkańcy Szwabii. Coraz częściej w piekarniach i w innych sklepach używa się słów z innych regionów, co bardzo irytuje rdzennych berlińczyków.
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:50
Zahary napisał:
nomad napisał:
Co to za seminarium? Napisz mi nazwiska tych profesorów (może być na priv) - może ich akurat znam.
Pozdrawiam
Aha, jeszcze tylko dopiszę, że Nomad mi nie przesłał informacji o tym seminarium/profesorach - zapewne tylu ich było, że już nie pamięta..
Pozdrawiam
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 18:58
Przytuliliście coś?
Demogracza nie pytam bo wiadomo.
Ja na fiucince midwigowej 23pkt.
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 19:00
dzisiaj nie było koncika
ale właśnie miałem napisać że stetoskopy nie potwierdzą spadku
dwa
Niemiec nie lubi Szwaba
Mleczarz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3203 Location : HIOB Registration date : 09/02/2009
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 19:01
Liczba postów : 2500 Registration date : 31/10/2012
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 19:04
Argos napisał:
mam pytanie do traderow
ile wynosi prowizja w Realu ?
mniej czy wiecej niz w Biedronce ?
Na to pytanie to mogą odpowiedzieć tylko POWAŻNI traderzy
Diablo
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 19:06
Zahary napisał:
Zahary napisał:
nomad napisał:
Pozdrawiam
Aha, jeszcze tylko dopiszę, że Nomad mi nie przesłał informacji o tym seminarium/profesorach - zapewne tylu ich było, że już nie pamięta..
Pozdrawiam
ty nie odpowiedziałeś PINGWINowi (Z MADAGASKARU), więc wiesz
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 19:07
Ezet napisał:
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
Przytuliliście coś?
Demogracza nie pytam bo wiadomo.
Ja na fiucince midwigowej 23pkt.
Tradycyjnie 91PLN
Ciekawe ile Demo Trader przykosił dziś na rudej małpie i ejocie
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 19:07
Tak mi się wydaje, ten, tego, hmmmm, że.... Zahary powinien się raz w życiu zadurzyć na maksa w jakiejś lasce, spędzić z nią noc, której nigdy nie zapomni (wiecie, o co mi chodzi - nie, nie o zwykły seks, tylko o coś takiego, po czym będzie dochodził do siebie przez miesiąc), przy okazji zachwycić się piękną piosenką, a na samym końcu prowadzić dysputy na egzystencjalne tematy.
Yeah, thunder only happens when it's raining Players only love you when they're playing Yeah, women they will come and they will go When the rain washes you clean you'll know, you'll know
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 19:10
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 19:12