Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:39
Generał napisał:
co tam na edku gracie?
ja mam es
gram za rafałem bo On gra za miszczem
spiter
Liczba postów : 1078 Age : 39 Location : Pozen Registration date : 28/03/2012
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:40
rafalx napisał:
spiter napisał:
rafalx napisał:
lam3r3k napisał:
Argos napisał:
nomad napisał:
depozytariusze > 100 000 jewro tego banq https://www.laiki.com/EN/Pages/Home.aspx nie maja juz kasy, ciekawe na kogo trafiło
stalin by im powiedział niech sie ciesza ze nie strzelałem a tylko kase zajumalem
dobra unia dobra mogli zajebac wszystkim a zajebali tylko niektórym
Unia zajebała? Ten bank jest bankrutem. W przypadku upadłości i tak depozyty >100k by przepadły. Mnie tylko ciekawi, kto wpadł na pomysł strzyżenia drobnych ciułaczy. I coś mi się wydaje, że nie unia, a banksterka cypryjska. Chcieli ratować swój zasrany raj.
Tak, tak, Unia dobra. Unia rządzi, Unia radzi, Unia nigdy Cię nie zdradzi
I co tam Rafalx? Kabel poniżej zamknięcia piatkowego.. Edek chyba też. Zwróc uwagę na USD_I Przebił linię oporu na tyg. i powrócił do niej od góry.. Jeżeli się urwie i poleci to Edek z 200-300 pips może podskoczyc.. Ale obstawiam odbicie i jazdę!!!!!!!!! Tym bardziej że ładnie sie to zgra z padaką na s&p500 (tyle poziomów docelowych już doszliśmy lub dojdziemy w ciągu 10-15 pips że któryś musi zadziałac )
Edka trzymam, przecież nie będę zamykał S tuż przed światowym załamaniem gospodarczym. Poza tym wszystkie moje systemy na S. A jak podbitka to trzeba dobierać. Gram z Miszczem to nie mogę stracić. Amen.
Amen
No chyba że 38.2 odwiedzą
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:40
NIEMCY WYGRALI, CYPR STRACIL. NIEMCY ZAZADALI, ABY SEKTOR BANKOWY CYPRU ZREDUKOWAC O POLOWE. DOSTALI CO CHCIELI. SEKTOR FINANSOWY CYPRU OSŁABIONY.
No jednak co cywilizacja to cywilizacja. Jeszcze 70 lat temu nie obyłoby się bez nalotów dywanowych i kilku dywizji waffen SS, a teraz proszę, wszystko kulturalnie przy kawce się załatwia. Niech nikt nie mówi, że germańcy z dwóch przegranych wojen światowych wniosków nie wyciągnęli!
Generał
Liczba postów : 9866 Registration date : 28/04/2011
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:41
MICHU napisał:
Generał napisał:
co tam na edku gracie?
ja mam es
dziś edek coś podejrzanie przewidywalny jest
MICHU
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:42
MICHU napisał:
Generał napisał:
co tam na edku gracie?
ja mam es
Generał jak chcesz to możesz grać za michem bo On gra za rałałem bo On gra za miszczem
zibi MOD
Liczba postów : 31153 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:43
MICHU napisał:
zibi napisał:
Udało się uniknąć opodatkowania depozytów - powiedział Dijsselbloem na konferencji prasowej po posiedzeniu ministrów finansów strefy euro
kurwa przecież to do pokojowego nobla się nadaje
a to
Nowy program zakłada jednak natychmiastową likwidację banku jednego z dwóch największych banków na Cyprze Laiki Popular Bank, której pełne koszty poniosą udziałowcy, posiadacze akcji i właściciele nieubezpieczonych depozytów powyżej 100 tys. euro. Likwidacja Laiki pozwoli rządowi pozyskać 4,2 mld euro.
to już wogóle jakiś economic awards in 2013
to brzmi jak
udało siem uratować ciężko chorego, pacjent zmarł
a anestezjolog biega nad ciąlem i krzyczy "anestazjologa , anestezjologa wołajcie"
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Generał
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:43
MICHU napisał:
MICHU napisał:
Generał napisał:
co tam na edku gracie?
ja mam es
Generał jak chcesz to możesz grać za michem bo On gra za rałałem bo On gra za miszczem
miszcz jest tylko jeden
MICHU
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:44
NIEMCY WYGRALI, CYPR STRACIL. NIEMCY ZAZADALI, ABY SEKTOR BANKOWY CYPRU ZREDUKOWAC O POLOWE. DOSTALI CO CHCIELI. SEKTOR FINANSOWY CYPRU OSŁABIONY.
No jednak co cywilizacja to cywilizacja. Jeszcze 70 lat temu nie obyłoby się bez nalotów dywanowych i kilku dywizji waffen SS, a teraz proszę, wszystko kulturalnie przy kawce się załatwia. Niech nikt nie mówi, że germańcy z dwóch przegranych wojen światowych wniosków nie wyciągnęli!
no pewnie ze tak
ustawiają sobie świat jak chcą
tylko słychać Merkel to Merkel tamto
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52265 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:44
MICHU napisał:
MICHU napisał:
Generał napisał:
co tam na edku gracie?
ja mam es
ja tez gram za miszczem bo a miszcz nigdy nie traci
najwyżej mu depo zredukują
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Generał
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:45
pamiętajcie, że zarabiają tylko ci co codziennie ruchają
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25094 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:46
rafalx napisał:
zibi napisał:
Piotrek691 napisał:
jacek-g napisał:
to trzeba popierdykac do biedronki po kaszę i konserwy.
Cukier...cukier trzeba kupować! I dobrą aparaturę do pędzenia bimbru. Jak przyjdą ciężkie czasy wóda będzie walutą jak za PRL, kiedy wszystko się załatwiało za flaszkę.
i tu masz racje , moja śp babcia jak ją z mamą przenieśli na nowe tereny(repartianci) , to opowiadała ,że całe szczeście ,że był cukier to bimbru narobiła i do miasta na zakupy w barterze
A mój dziadek był pionierem nowoczesnej ekonomii i co babcia napędziła to dziadek REDUKOWAŁ
babka robiła "luzowanie ilościowe"
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52265 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:46
zibi napisał:
MICHU napisał:
zibi napisał:
Udało się uniknąć opodatkowania depozytów - powiedział Dijsselbloem na konferencji prasowej po posiedzeniu ministrów finansów strefy euro
a to
Nowy program zakłada jednak natychmiastową likwidację banku jednego z dwóch największych banków na Cyprze Laiki Popular Bank, której pełne koszty poniosą udziałowcy, posiadacze akcji i właściciele nieubezpieczonych depozytów powyżej 100 tys. euro. Likwidacja Laiki pozwoli rządowi pozyskać 4,2 mld euro.
to brzmi jak
a anestezjolog biega nad ciąlem i krzyczy "anestazjologa , anestezjologa wołajcie"
znaczy sie ze teraz sobie powinni wysokie nagrody przydzielic bo znowu cypr i europe uratowali po wielogodzinnej ciezkiej walce
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:47
rafalx napisał:
zibi napisał:
Piotrek691 napisał:
jacek-g napisał:
to trzeba popierdykac do biedronki po kaszę i konserwy.
Cukier...cukier trzeba kupować! I dobrą aparaturę do pędzenia bimbru. Jak przyjdą ciężkie czasy wóda będzie walutą jak za PRL, kiedy wszystko się załatwiało za flaszkę.
i tu masz racje , moja śp babcia jak ją z mamą przenieśli na nowe tereny(repartianci) , to opowiadała ,że całe szczeście ,że był cukier to bimbru narobiła i do miasta na zakupy w barterze
A mój dziadek był pionierem nowoczesnej ekonomii i co babcia napędziła to dziadek REDUKOWAŁ
u mnie tesć również czasami sie tym parał , ale teściowa mu to cichaczem nacjonalizowała i ja musiałem sie zajmować redukcją aktywów
SILVER IDZIE NA 150$
MICHU
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:48
dobra
poważnie o Edku
H4 faza ujemna
H1 faza dodatnia
będzie rzucało z tendencją do wybicia ( warunek 5 na eL)
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:50
Argos napisał:
zibi napisał:
MICHU napisał:
zibi napisał:
a to
to brzmi jak
znaczy sie ze teraz sobie powinni wysokie nagrody przydzielic bo znowu cypr i europe uratowali po wielogodzinnej ciezkiej walce
ależ oczywiscie że za ciężką prace należy się sowita zapłata
ciekawe ile Bieriezowski na Cyprze miał
SILVER IDZIE NA 150$
Generał
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:50
MICHU napisał:
dobra
poważnie o Edku
H4 faza ujemna
H1 faza dodatnia
nie rozumiem... warunek 5 na L ? co to oznacza
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:53
3 strony a nie ma jeszcze 10tej
To jednak prawda ze zrobienie pieniędzy nie jest takie trudne jak utrzymanie wysokiego statusu, przykład Cypru pokazuje ze nic nie jest bezpieczne i pozostaje albo kupno ziemi pod inwestycje, albo inwestowanie w coś co przyniesie zysk przez X lat np antyki, coraz częściej korzystamy z kart płatniczych zamiast gotówki, i powoli wchodzimy w trybiki systemu, gdzie jedną decyzją mozemy byc pozbawieni środków na życie, to co UE zrobila na Cyprze jest zwykłym złodziejstwiem, przyczyny powstania kryzysu i politycy za to odpowiedzialni mają sie dobrze, po prostu trzeba ratowac sie opodatkowaniem depozytu, sprytnie sobie to wymyslili jest to ewidetne ukaranie obywateli , którzy myśleli ze mogą ukryć swoje środki przed rodzimym fiskusem.
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 09:54
ja już po zabiegu i bez pozycji ale nie mogę narzekać bo przyciąłem 31,72% kapitału na tym ruchu. Trzeba na jaki setupik poczekać.
A propos Cypru przypomniał mi się stary dowcip:
radziecka telewizja kręciła film o dobroci Stalina. W jednym z ujęć do wielkiego wodza podchodzi dziecko i mówi: "Wujku, daj cukierka". W odpowiedzi Stalin krzyczy: "A paszoł won ty suk…..nu!". W tym momencie kamera pokazuje planszę z napisem: "Zwrócił uwagę. A przecież mógł zabić!".
MICHU
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 10:01
Generał napisał:
MICHU napisał:
dobra
poważnie o Edku
H4 faza ujemna
H1 faza dodatnia
nie rozumiem... warunek 5 na L ? co to oznacza
pilnuje czy korekta która sie odbywa nie dokonuje zmiany obecnego trendu ( eL)
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 10:04
"(..)Niewątpliwie mocną stroną Korwin-Mikkego jest to, że od czasu powstania Unii Polityki Realnej, miał bardzo wyraźny – choć, co trzeba podkreślić, zdumiewający jak na owe czasy – program. Począwszy od obniżenia podatków, poprzez wskazywanie, że państwo tworzy coraz to nowe struktury rabujące obywatela. To w końcu on mówił, że opiekuńczość państwa to coś nienaturalnego, powodującego, że na naszych czasach wyrasta cała klasa urzędników i polityków. A on chce ich rozpędzić, rozgonić i od kilku lat konsekwentnie krzyczy, że to jest realne. W przeciwieństwie do wielu polityków Korwin-Mikke nigdy nie próbował wstępować do żadnej innej formacji niż jego własna, zawsze zresztą z tymi samymi hasłami. Nowa Prawica jest powtórzeniem tego, co głosił jako przewodniczący UPR. A to się coraz bardziej ceni, bo nasi politycy zmieniają poglądy, partie, w zależności od tego, w którą stronę akurat polityczny wiatr im zawieje. (..)"
"(..) I w tym całym zamieszaniu Korwin-Mikke głosi, że nigdy nie był za żadną demokracją. Przy czym samo słowo "demokracja" też nam się potężnie spauperyzowało. Mamy bowiem demokrację i wcale nie jest tak pięknie, jak myśleliśmy, że będzie. Jest korupcyjnie, kolesiowsko, wszystko jest spersonalizowane: „Nie ważne, co z Polską, ważne, żeby ta konkretna osoba nie była premierem, a został nim kto inny – albo odwrotnie”. To jest też kwestia Unii Europejskiej, o której Korwin-Mikke mówił, że to banda socjalistycznych złodziei, a teraz obserwujemy powolny rozpad i zaczynamy się bać. Okazuje się więc nagle, że ten stabilny, konserwatywny, antyunijny, antysocjalistyczny i antyestablishmentowy Korwin-Miikke miał rację. (..)"
żeby tylko tego nie spieprzył
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 10:05
Diablo napisał:
3 strony a nie ma jeszcze 10tej
To jednak prawda ze zrobienie pieniędzy nie jest takie trudne jak utrzymanie wysokiego statusu, przykład Cypru pokazuje ze nic nie jest bezpieczne i pozostaje albo kupno ziemi pod inwestycje, albo inwestowanie w coś co przyniesie zysk przez X lat np antyki, coraz częściej korzystamy z kart płatniczych zamiast gotówki, i powoli wchodzimy w trybiki systemu, gdzie jedną decyzją mozemy byc pozbawieni środków na życie, to co UE zrobila na Cyprze jest zwykłym złodziejstwiem, przyczyny powstania kryzysu i politycy za to odpowiedzialni mają sie dobrze, po prostu trzeba ratowac sie opodatkowaniem depozytu, sprytnie sobie to wymyslili jest to ewidetne ukaranie obywateli , którzy myśleli ze mogą ukryć swoje środki przed rodzimym fiskusem.
http://appfunds.blogspot.com/2013/03/cypr-uratowany-grabiez-usankcjonowana.html u nas w razie W konta OFE i IKE do odstrzału
a co do antyków to myśle ,że trochę się mylisz , bo najszybciej realną wartość , aby nie stracić za dużo to przeniosą złoto , srebro i diamenty , a starocia będą cenne dopiero wtedy jak gospodarki znów będa na fali
SILVER IDZIE NA 150$
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 10:07
MICHU napisał:
dobra
poważnie o Edku H4 faza ujemna H1 faza dodatnia
Poważnie to poważnie
http://stooq.com/n/?f=719621
Cytat :
EURUSD (EURUSD, 1.29998 +0.09%, News), D1 – notowania pary EURUSD nadal pozostają w nietypowym kanale spadkowym; nietypowym, gdyż wyrysował się on po gwałtownej fali impulsu spadkowego (typowym byłby tu kanał nachylony wzrostowo); dlatego też nie można wykluczyć, iż para zrealizowała korektę nieregularną, po której nastąpi kolejny impuls spadkowy z celem 1,2658 (jako minimum); ten obraz może zostać zmieniony, jeśli kurs pokona górne ograniczenie kanału, w wyniku czego para mogłaby zwyżkować do 1,3164
Nie bardzo lubię tego gościa, ale akurat w tym momencie pogląd na edka mamy taki sam. Jak ktoś chce zobaczyć ten dziwny kanał to wklejałem wykres wczoraj.
MICHU
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 10:09
delphia napisał:
ja już po zabiegu i bez pozycji ale nie mogę narzekać bo przyciąłem 31,72% kapitału na tym ruchu. Trzeba na jaki setupik poczekać.
A propos Cypru przypomniał mi się stary dowcip:
radziecka telewizja kręciła film o dobroci Stalina. W jednym z ujęć do wielkiego wodza podchodzi dziecko i mówi: "Wujku, daj cukierka". W odpowiedzi Stalin krzyczy: "A paszoł won ty suk…..nu!". W tym momencie kamera pokazuje planszę z napisem: "Zwrócił uwagę. A przecież mógł zabić!".
Odkryto że ktoś wypalił cygaro Stalinowi. Wszczęto dochodzenie
40 winowajców zgłosiło się na ochotnika. Taki to był system.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 10:09
Ostatnio zmieniony przez Argos dnia Pon 25 Mar 2013, 10:10, w całości zmieniany 1 raz
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 10:10
A lemingi krzyczały: UE to nowoczesność, nie możeby być ciemnogrodem
Dla mnie nowoczesność to WOLNOŚĆ!
Inni wołają: pokaż mi kraj gdzie jest 100 %-owy wolny rynek oczywiście że nie ma, bo przez 100 lat świat żyje w ciemnogrodzie
najwyższy czas na poważne zmiany człowiek jest na tyle odpowiedzialny żeby bez pomocy (okradania) państwa sam układał swój los. ale chyba nie da rady tego zrobić, bez powieszenia kilku tysięcy skurwysynów
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 10:11
thorgall napisał:
Inni wołają: pokaż mi kraj gdzie jest 100 %-owy wolny rynek oczywiście że nie ma, bo przez 100 lat świat żyje w ciemnogrodzie
najwyższy czas na poważne zmiany człowiek jest na tyle odpowiedzialny żeby bez pomocy (okradania) państwa sam układał swój los. ale chyba nie da rady tego zrobić, bez powieszenia kilku tysięcy skurwysynów
tez bardzo cenie sobie wolnosc przeciez otwarte granice to właśnie wolnosc - tak myslalem a tu sie okazuje ze to tylko większa klatka
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 10:12
thorgall napisał:
czy kolega kosy nie potrzebuje
SILVER IDZIE NA 150$
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 10:13
komentarz sportowy:
Utrzymanie atmosfery Jacek Rzeźniczek - Secus Asset Management 25 Marca 2013 9:53
Poziomy osiągnięte podczas otwarcia sesji na rynkach europejskich generalnie utrzymują się. Podobną sytuację mamy na naszym rynku, gdzie nastąpiło wprawdzie 10 punktowe odejście, ale na razie nie zmienia ono zasadniczo obrazu rynku. Dziś na zmienność w dalszym ciągu powinny jeszcze wpływać doniesienia z Cypru. Poza tym trudno będzie i inne preteksty zwłaszcza, iż mamy dziś kompletnie puste kalendarium i w trakcie sesji nie będzie żadnej publikacji makro.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 10:15
zibi napisał:
thorgall napisał:
czy kolega kosy nie potrzebuje
i saletry ?
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? Pon 25 Mar 2013, 10:15
"(..)Niewątpliwie mocną stroną Korwin-Mikkego jest to, że od czasu powstania Unii Polityki Realnej, miał bardzo wyraźny – choć, co trzeba podkreślić, zdumiewający jak na owe czasy – program. Począwszy od obniżenia podatków, poprzez wskazywanie, że państwo tworzy coraz to nowe struktury rabujące obywatela. To w końcu on mówił, że opiekuńczość państwa to coś nienaturalnego, powodującego, że na naszych czasach wyrasta cała klasa urzędników i polityków. A on chce ich rozpędzić, rozgonić i od kilku lat konsekwentnie krzyczy, że to jest realne. W przeciwieństwie do wielu polityków Korwin-Mikke nigdy nie próbował wstępować do żadnej innej formacji niż jego własna, zawsze zresztą z tymi samymi hasłami. Nowa Prawica jest powtórzeniem tego, co głosił jako przewodniczący UPR. A to się coraz bardziej ceni, bo nasi politycy zmieniają poglądy, partie, w zależności od tego, w którą stronę akurat polityczny wiatr im zawieje. (..)"
"(..) I w tym całym zamieszaniu Korwin-Mikke głosi, że nigdy nie był za żadną demokracją. Przy czym samo słowo "demokracja" też nam się potężnie spauperyzowało. Mamy bowiem demokrację i wcale nie jest tak pięknie, jak myśleliśmy, że będzie. Jest korupcyjnie, kolesiowsko, wszystko jest spersonalizowane: „Nie ważne, co z Polską, ważne, żeby ta konkretna osoba nie była premierem, a został nim kto inny – albo odwrotnie”. To jest też kwestia Unii Europejskiej, o której Korwin-Mikke mówił, że to banda socjalistycznych złodziei, a teraz obserwujemy powolny rozpad i zaczynamy się bać. Okazuje się więc nagle, że ten stabilny, konserwatywny, antyunijny, antysocjalistyczny i antyestablishmentowy Korwin-Miikke miał rację. (..)"
żeby tylko tego nie spieprzył
obawiam się że Korwinn nigdy nie wygra ale jego idea napewno- to jest po prostu nieuniknione
Sponsored content
Temat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?