Michu dziś podjąłem decyzję dokładnie 20 maja dostaniesz ode mnie 1 milion zł na tydzień, jeśli się sprawdzi to co piszesz to w kolejnym tygodniu dostaniesz drugi milion
do końca czerwca dostaniesz łącznie 5 milionów zł i będziesz dla mnie pracował
it is a deal ?
A ja też mam szansę na banieczkę?
to zależy ile twój fundusz oferuje i na jakich warunkach
Ja nie prowadzę żadnego funduszu - jestem indywidualnym trzepaczem (dutqw) i tak mi dobrze
Od dawna takie marzenie miałem: oficjalnie nigdzie nie pracować ale sianko mieć (...) Z biblioteki AE Breslau zajumałem jedną knigę "Teoria chaosu a rynki kapitałowe" i do dziś nie oddałem
Z polibudy wrocławskiej też coś zajumałem... tak wyszło że czas oddania mi się wydłuuuuuuuuuuuuuuuużył
No, to mi się podoba Opcjo występuje z propozycją zarządzania 1 000 000 pln a jako argument 'za' podaje, że zajebał dwie ksiązki, nie chce pracować i mieć dużo siana. Myślę, że Generał byłby głupi gdyby nie skorzystał z tak intratnej propozycji ...
bardzo dobra rekomendacja - skoro zajebał dwie książki to znaczy że potrafi zajebać też kasę od czocha
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Michu dziś podjąłem decyzję dokładnie 20 maja dostaniesz ode mnie 1 milion zł na tydzień, jeśli się sprawdzi to co piszesz to w kolejnym tygodniu dostaniesz drugi milion
it is a deal ?
Ja nie prowadzę żadnego funduszu - jestem indywidualnym trzepaczem (dutqw) i tak mi dobrze
Od dawna takie marzenie miałem: oficjalnie nigdzie nie pracować ale sianko mieć (...) Z biblioteki AE Breslau zajumałem jedną knigę "Teoria chaosu a rynki kapitałowe" i do dziś nie oddałem
Z polibudy wrocławskiej też coś zajumałem... tak wyszło że czas oddania mi się wydłuuuuuuuuuuuuuuuużył
No, to mi się podoba Opcjo występuje z propozycją zarządzania 1 000 000 pln a jako argument 'za' podaje, że zajebał dwie ksiązki, nie chce pracować i mieć dużo siana. Myślę, że Generał byłby głupi gdyby nie skorzystał z tak intratnej propozycji ...
Sorry ale sprostować muszę: NIE CHCĘ pracować ale CHCĘ mieć dużo siana bo z twojej wypowiedzi wynika, że zarówno nie chcę pracować jak i nie chcę mieć siana
pandorka
Liczba postów : 633 Registration date : 16/09/2011
No, to mi się podoba :!: Opcjo występuje z propozycją zarządzania 1 000 000 pln a jako argument 'za' podaje, że zajebał dwie ksiązki, nie chce pracować i mieć dużo siana. Myślę, że Generał byłby głupi gdyby nie skorzystał z tak intratnej propozycji ...[/quote]
Mnie też się podoba. Znaczy, z takimi kwalifikacjami mógłby zażądać dziesięć razy tyle, a to skromny człek, 'niewymagający'.
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
it is a deal ?
bardzo dobra rekomendacja - skoro zajebał dwie książki to znaczy że potrafi zajebać też kasę od czocha
Rozumiem że trumny też zamówiliście
haha
Reser
Mnie też się podoba. Znaczy, z takimi kwalifikacjami mógłby zażądać dziesięć razy tyle, a to skromny człek, 'niewymagający'.
Zgadza się... (= staje się gadem)
Jestem minimalistą, jak Minimal Detroit:
Styknie mi 100k - będę happy albo niech ktoś qpi moją działkę w Misdroy Stadt.
Ostatnio zmieniony przez LeSZCZ BaGieNNy dnia Sob 06 Kwi 2013, 23:21, w całości zmieniany 1 raz
pandorka
W sumie to odechciało mi się starać co bym nie napisał to żle moje wklejki są do doopy moje zdanie też jest do doopy nawet filozof Pingwin ma mnie już dość nie jestem sadystą poczytam sobie jako gość pzdr
mariner, ależ ja uwielbiam twoje wpisy, przy połowie z nich ryczę ze śmiechu jak bóbr, przy połowie się zadumam, wiele subtelnej finezji w nich widzę i autodestrukcyjnej ironii (autodestruktywnej jak kto woli);
i tytułem sprostowania, nie jesteś sadystą, jesteś typowym masochistą
Ostatnio zmieniony przez PINGWIN Z MADAGASKARU dnia Sob 06 Kwi 2013, 23:28, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Zygmunt Deutsche Bahn (dB - decybela) weź poprawkę relatywistyczną NATO, że 10 lat temu byłem biednym wrocławskim studentem, który na śniadanie musli z jogurtem wcinał i martwił się czy mu na obiad na zupkę w proszq styknie i czy na roxę nie zabraknie bo na Psim Polu taki klub "Atena" był mój ulubiony w pizdę daleko, autobusem D jechałem z Kleciny ze 40min.... ale zawsze ładne dziewuchy i miłe do tego za 16pkt........ i czy go Greenspan nie wydyma z pozycji przez noc....... I tak babie na Klecinie zalegałem 2 miechy za mieszkanie ale nie więcej i miała zaufanie... wtedy miałem mentalność lekko złodziejską, kombinowałem jak na tym samym bilecie tramwajowym jeździć n razy itp. itd. Teraz mi się czasy zmieniły, potrafię pójść się zabawić i nie żałować dutka bo i tak czosnek płaci za wsio.
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Krzyśka Piroga znacie? Wygrał kilka lat temu Parkiet Challenge, >1k% na fw20. Studiował ze mną na roq na AE na Komandorskiej... Spoko koleś, na wykładach go nigdy nie było, kolokwia tylko ZZZ bo trzeba było do BPH na Rondzie lecieć sprawdzić notowania Raz nieźle pamiętam jak obsrany był gdy go JUDE Greenspan wydymał luką na 9k na 10 koniach (luka weekendowa -90pkt) ale odrobił ładnie wszystko.
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
W sumie to odechciało mi się starać co bym nie napisał to żle moje wklejki są do doopy moje zdanie też jest do doopy nawet filozof Pingwin ma mnie już dość nie jestem sadystą poczytam sobie jako gość pzdr
mariner, ależ ja uwielbiam twoje wpisy, przy połowie z nich ryczę ze śmiechu jak bóbr, przy połowie się zadumam, wiele subtelnej finezji w nich widzę i autodestrukcyjnej ironii (autodestruktywnej jak kto woli);
Dzięki o to mi chodziło ty jebana pizdo podszyta pseudofilozofią lepiej się czujesz jebiąc mnie no to życzę ci najlepszego ty qrwo męska podszyta hoojowizną palancie jeden bez poczucia rzeczywistości jeb się qutasie jebany
Prośba o 2 dni odpoczynku została rozpatrzona pozytywnie. - Dezerter
myśliwyl Stalowe JAJA
Liczba postów : 12554 Age : 58 Location : małopolska Registration date : 28/08/2007
I jeszcze uwaga natury ogólnej: wg mnie UFO jest po to by ułatwić nam wszystkim zmagania z rynkiem od strony naszej psyche . Mam na myśli coś w rodzaju AAA tyle że dla ludzi będących na rynku. Niestety bycie traderem wymaga cech które sprawiają że normalni nie mają szans. Rynek zmienił każdego z nas choć nie wszyscy zdają sobie tego sprawę. Jesteśmy coraz bardziej wyprani z emocji bo tak nasze mózgi habituują do dużych dawek emocji bo one przeszkadzają w grze! Stąd te coraz częstsze spięcia mające udowodnić kto ma większego i podnieść adrenalinę której rynek nie dostarcza w wymaganej przez organizm ilości
Coś w tym jest. Zawsze czułem, że najlepszymi traderami mogą być tylko psycho i socjopaci
Co do tezy, że rynek nie dostarcza adrenaliny i przez to są awantury na forum to mogę się częściowo zgodzić. Ilość awantur na forum jest odwrotnie proporcjonalna do aktywności rynku. Im większe pałowanie tym więcej spięć na forum. Z drugiej strony ludzie, którzy naprawdę zarabiają kasę są generalnie mniej awanturujący się. Poczucie satysfakcji płynącej z "pokonania" rynku pozwala na bycie bardziej wyrozumiałym wobec innych.
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
Dzięki o to mi chodziło ty jebana pizdo podszyta pseudofilozofią lepiej się czujesz jebiąc mnie no to życzę ci najlepszego ty qrwo męska podszyta hoojowizną palancie jeden bez poczucia rzeczywistości jeb się qutasie jebany
nadal cie lubię, luzik mariner, aha autodestrukcyjnej w sensie, że odkrywasz prawdę o sobie a to cię niszczy miast rozwijać. byt samoświadomy to odwrotność podszycia samonienawiścią.
natomiast twoja quasi poetycka brutalistyczna estetyka, cud miodzio, byle tak dalej.
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7039 Registration date : 22/12/2011
Też w czasie studiów częściej bywałem w BOK-u niż na wykładach. Mieliśmy w Gdańsku taki DM Penetrator gdzie można było zaobserwować cały traderski folklor. Osobiście, to uważam, że Ty najlepiej z tutaj piszących poradził byś sobie z wyzwaniem Generała.
pandorka
Dzięki o to mi chodziło ty jebana pizdo podszyta pseudofilozofią lepiej się czujesz jebiąc mnie no to życzę ci najlepszego ty qrwo męska podszyta hoojowizną palancie jeden bez poczucia rzeczywistości jeb się qutasie jebany [/quote]
Pan czerpiesz bardziej z Witkacego czy Gombrowicza, tudzież z bardziej współczesnej literatury ?
myśliwyl Stalowe JAJA
Liczba postów : 12554 Age : 58 Location : małopolska Registration date : 28/08/2007
Pan czerpiesz bardziej z Witkacego czy Gombrowicza, tudzież z bardziej współczesnej literatury ?
już się dawno tak nie uśmiałem musiałem iść jeszcze raz pod prysznic !!!!!!!
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
już się dawno tak nie uśmiałem musiałem iść jeszcze raz pod prysznic !!!!!!!
Adam! Tam gdzie często bywasz - warto często chodzić pod prysznic! Pozdrawiam! ..................................................................................................................dziadek ręką własną
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Reser
no ładnie @michu jak masz jakiś sposób na przelew z demorachunku to ja też wejdę w te twoje ku.... po całości zbieram i oszczędzam latami i co ?? do grobu to zabrać ??? sie zarobi a potem będziemy wydawać garściami może to jest jakis sposób na pobudzenie gospodarki ???? zarobić na demo i zainwestować w realu !!!! np. w ziemie opcjonera ? zresztą z tym inwestowaniem demopieniędzy nie bylibyśmy pionierami jak się patrzy co wyprawia szalony benek
_________________ ...... a będzie giciej
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Widzę że na forum co niektórzy mają wielką zagadkę związaną z moją osobą - szczeże to mnie to gówno obchodzi
it is a deal ?
Ja tam sie zgadzam.
Wystarczy 3% dziennie i jestesmy ustawieni po roku do końca życia.
Jebać emeryturę.
dasz radę dzień w dzień 3% ?
właściwie to już nie mam pytań zobaczymy w maratonie a frajerzy będą pisać tylko
spoko generał może sie troche czepiam choć pisałem że są i poważni inwestorzy ale wiesz te 3% dziennie to jest grall pomyśl nad znaczeniem tego słowa i w ogóle czy ktoś go widział hej
wczoraj obejrzalem film o plemionach arabskich z 1930 (Czarne Złoto), jak jeszcze nie wiedzieli, ze maja w pustyni ogromne pokłady SWEET CRUDE OIL przyjechal gościu z mało wtedy znanego Texas Oil i uswiadomil Arabom, ze z jednego dobrego odwiertu można uzyskac dziennie 100.000 barylek ropy po 1$ przez 365 dni w roku. To wtedy to było 36,5 mln $ rocznie ciekawe jak KGH się prezentuje na tle tych danych... dlatego Petrolinvest tak drogo był wyceniany pod czarne złoto,.