Liczba postów : 3065 Age : 54 Location : prawie w Wawie? Registration date : 12/12/2007
Temat: UFO - 21-22.12.2013r. Weekend Sob 21 Gru 2013, 01:52
http://en.wikipedia.org/wiki/Executive_Order_11110UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/[/b]
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Oto Kanadyjczyk Tom Crist wygrał 40 mln dolarów w Lotto. Ale o tym, że wygrał, nie powiedział nikomu. Wiadomość o wygranej, którą usłyszał w tym tygodniu, była dla niego wielkim zaskoczeniem, ale jeszcze bardziej Crist zaskoczył wszystkich, oświadczając, że przekazuje całość wygranej na cele charytatywne.
**
40 baniek dla szynszyli?
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
To jakoś blisko górnego limitu rocznej wpłaty chyba. I tak co roq (można stopniowo małymi kwotami) i w ten sposób osiągając wiek emerytalny tj 67 lat, nazbiera się 377777,74pln Oczywiście przy założeniu, że tylko to będę kisił i nie przytulę ani nie wtopię na jakiś akcjach a w akcjach to ja cholera cienki jestem.... nie znam się na nich. Trza trenda trafić jakiegoś paruletniego jak np. na WAWELu albo teraz na Polnordzie Rycha.
Tak więc przy założeniu neutralnym, jako emeryt będę miał 378k własnych oszczędności, z których będę mógł korzystać do woli wedle uznania a nie qrwa liczyć na łaskę państwowej instytucji zwanej ZUS która mi będzie wydzielać ile mam dostać i czy w ogóle.
Dutki moje na IKE to wiem, że są naprawdę moje (chyba że Buzek-Santander upadnie ale jest BFG wtedy) Dutki w ZUS/OFE to są "moje" w sposób umowny - tzn. pod warunkiem, że znajdą się następni dopłacający do systemu w czasie gdy ja będę potrzebował = klasyczna piramida finansowa.
Różnica jest dla mnie kolosalna.
Poza tym aby dostać emeryturę od państwa to trzeba jakieś lata pracy mieć za sobą a ja przecież bezrobotny jestem. IKE to dla mnie jedyna opcja no i najlepsza zarazem dla wszystkich.
A przecież poza IKE jeszcze mam normalne siano do obrotu codziennego, tamto jest tylko zabezpieczeniem na starość gdybym nie był w stanie przytulać albo wszystko wjebał tudzież rozjebał gdzieś na dziwki itp.
Reser
thorgall napisał:gumbas napisał:ja to mogę mieć coś ala schizofrenię i dlatego tak mnie ciągnie do papierosów, muszę się zbadać
lol! jak coś lubisz to po co sobie odmawiać? to wbrew logice
jedno tylko jest złe, że są kurewsko drogie ale to wina rządu powinny kosztować 1 zetanie wiem, niby powodują raka ale ja w to nie wierzę do końca, a umrzec na raka niepaląc to dopiero można się załamać..... najbardziej się boję że wjadę na skrzyżowanie na czerwonym......... tak u mnie z koncentracją jest świetnie.... jeżdżę jak wariat a w ogóle nie czuję tej szybkości, świat się kręci wolniej a ja śpię.....
Kiedyś się śmiałem że można za kierownicą zasnąć! Ostatnio właśnie wracam często nad ranem około 50 km do domu, jest kawałęk autostrady.... byłem tak zmęczony ze łapałem mikrodrzemki i budziłem się gdy przekraczałem już pas!!! nigdy tak nie miałem , i tak jest co tydzień, niedługo zginę
dobrym sposobem , przynajmniej dla mnie na nie zaśnięcie , jak cię łamie sen podczas jazdy jest Red Bull
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Liczba postów : 31103 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
To jakoś blisko górnego limitu rocznej wpłaty chyba. I tak co roq (można stopniowo małymi kwotami) i w ten sposób osiągając wiek emerytalny tj 67 lat, nazbiera się 377777,74pln Oczywiście przy założeniu, że tylko to będę kisił i nie przytulę ani nie wtopię na jakiś akcjach a w akcjach to ja cholera cienki jestem.... nie znam się na nich. Trza trenda trafić jakiegoś paruletniego jak np. na WAWELu albo teraz na Polnordzie Rycha.
Tak więc przy założeniu neutralnym, jako emeryt będę miał 378k własnych oszczędności, z których będę mógł korzystać do woli wedle uznania a nie qrwa liczyć na łaskę państwowej instytucji zwanej ZUS która mi będzie wydzielać ile mam dostać i czy w ogóle.
Dutki moje na IKE to wiem, że są naprawdę moje (chyba że Buzek-Santander upadnie ale jest BFG wtedy) Dutki w ZUS/OFE to są "moje" w sposób umowny - tzn. pod warunkiem, że znajdą się następni dopłacający do systemu w czasie gdy ja będę potrzebował = klasyczna piramida finansowa.
Różnica jest dla mnie kolosalna.
Poza tym aby dostać emeryturę od państwa to trzeba jakieś lata pracy mieć za sobą a ja przecież bezrobotny jestem. IKE to dla mnie jedyna opcja no i najlepsza zarazem dla wszystkich.
A przecież poza IKE jeszcze mam normalne siano do obrotu codziennego, tamto jest tylko zabezpieczeniem na starość gdybym nie był w stanie przytulać albo wszystko wjebał tudzież rozjebał gdzieś na dziwki itp.
pokombinuj trochę , co żyd kirtał na gorsze czasy i dlaczego dziś jest w tym miejscu co jest , a wszyscy się na nim wyżywają
SILVER IDZIE NA 150$
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
też w tym roku wpłaciłem maksa i zastanawiam w co tą kasę włożyć miałbym ochotę w spółkę dywidendową z wig20, ale te spółki w związku z nacjonalizacją ofe są cholernie ryzykowne mogą, choć oczywiście nie muszą, spadać przez większość 2014 roku lepszy zatem wydaje się jakiś niezadłużony średniak działający w obszarze z dostępem do unijnej kasy ale jaka konkretnie spółka nie mam pojęcia, już od wielu lat w ogóle nie interesuję się polskim rynkiem
Reser
Strategia dziadka qp i trzymaj od 4 lat ja pierdolę, z 500% z palcem w dupie.
To aż taka super spóła że tak to korbi czy spółdzielnia sama sobie akcje przerzuca? Trzebaby się przyjrzeć jakie to obroty w ogóle ma ale na tym etapie juś na pewno tego nie qpię bo jak jebnie tam laga stulecia pewnego pięknego dnia to mi szybko to IKE skasują.
Reser
też w tym roku wpłaciłem maksa i zastanawiam w co tą kasę włożyć miałbym ochotę w spółkę dywidendową z wig20, ale te spółki w związku z nacjonalizacją ofe są cholernie ryzykowne mogą, choć oczywiście nie muszą, spadać przez większość 2014 roku lepszy zatem wydaje się jakiś niezadłużony średniak działający w obszarze z dostępem do unijnej kasy ale jaka konkretnie spółka nie mam pojęcia, już od wielu lat w ogóle nie interesuję się polskim rynkiem
Teraz to uważam, że raczej w nic nie ładuj. Chujnia z wujnią nadeszła i to się najpierw wszystko musi porządnie zesrać ale nie tak pyci-sryci tylko tak ujebać się w gównie po pachy Musi nadejść czas hossy coś jak była hossa dotcomów albo późniejsza 4-letnia pod dywergencję unijną gdzie cała wigunia robi >100% w kilka lat i wtedy wybór spółki jest tematem drugorzędnym bo wszystko prawie korbi. Teraz jest pałowanie na maxa, blue chipy ukiszone totalnie, tylko strzały z dupy 1-sesyjne i pałowanie. Nie ma hossy z wyjątkiem jakichś tam nielicznych spółeczek jak podałem przykłady. Chyba że się nastawisz na takie krótkoterminowe granie bo akcjami też się da np. 5% i spadać itd ale to takie sranie jest - za dużo zachodu.
Reser
Teraz to uważam, że raczej w nic nie ładuj. Chujnia z wujnią nadeszła i to się najpierw wszystko musi porządnie zesrać ale nie tak pyci-sryci tylko tak ujebać się w gównie po pachy Musi nadejść czas hossy coś jak była hossa dotcomów albo późniejsza 4-letnia pod dywergencję unijną gdzie cała wigunia robi >100% w kilka lat i wtedy wybór spółki jest tematem drugorzędnym bo wszystko prawie korbi. Teraz jest pałowanie na maxa, blue chipy ukiszone totalnie, tylko strzały z dupy 1-sesyjne i pałowanie. Nie ma hossy z wyjątkiem jakichś tam nielicznych spółeczek jak podałem przykłady. Chyba że się nastawisz na takie krótkoterminowe granie bo akcjami też się da np. 5% i spadać itd ale to takie sranie jest - za dużo zachodu.
opinia zgodna z moją w 100%! też zamierzam czekać na potężną rzeź byka i dopiero stojąc po kolana w byczej juszce kupować na pogrywanie nie mam czasu ani nawet ochoty
zibi MOD
Strategia dziadka qp i trzymaj od 4 lat ja pierdolę, z 500% z palcem w dupie.
To aż taka super spóła że tak to korbi czy spółdzielnia sama sobie akcje przerzuca? Trzebaby się przyjrzeć jakie to obroty w ogóle ma ale na tym etapie juś na pewno tego nie qpię bo jak jebnie tam laga stulecia pewnego pięknego dnia to mi szybko to IKE skasują.
należało by się przyjrzeć firmom które mają jakiś trend boczny od dłuższego czasu i np. kupować te które się wybijają i ustanawiają np. roczne mximum
SILVER IDZIE NA 150$
new_born
Liczba postów : 63 Age : 50 Location : anywhere Registration date : 09/07/2013
Tak od 6 do 9 było do wyłapania ale ja tego w ogóle nie śledzę bo mnie akcje nie interesują.
Od nowego roq zacznę na nie patrzeć bo szkoda, że na IKE nie można opcjami ani fiuciną pogrywać.
dobrym sposobem może być inwestowanie na zasadzie skojarzeń np: lubię bakać to kupię BAKALLAND, albo ten szympans co wybierał mandarynki z nazwami spółek osiągnął dobre wyniki chyba nawet lepsze od analityków
zibi MOD
Tak od 6 do 9 było do wyłapania ale ja tego w ogóle nie śledzę bo mnie akcje nie interesują.
Od nowego roq zacznę na nie patrzeć bo szkoda, że na IKE nie można opcjami ani fiuciną pogrywać.
dobrym sposobem może być inwestowanie na zasadzie skojarzeń np: lubię bakać to kupię BAKALLAND, albo ten szympans co wybierał mandarynki z nazwami spółek osiągnął dobre wyniki chyba nawet lepsze od analityków
dobre
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
By tak bakać to by za rok tego nie wybakał w pojedynkę.
Ale niezła idea taka knajpka.
moj kumpel z uk pali kilkanmascie batonow dziennie, wiec by to wyjebal w miesiac.(bo te sa trcohe wieksze) Strasznie ma poryta banie od tego, jak z wszystkim trzeba z umiarem W amsterdamie palilismy w skorze od cygara koles nabijal po 2 gramy w takiego lola ale po tym juz nie dalo sie myslec mialem wrazenie ze mysli rozsypuja mi sie po podlodze
Reser
Mylogi proponował jakieś certyfikaty na wigunię - to takie coś a la derywat (bo ma jakąś mikrodźwignię) ale podobno można brać to na IKE.
Tyle że kompletnie nie wiem co to jest i nawet gdzie tego szukać w notowaniach.
Np. Reiffeisen jest emitentem certyfikatów. RCFS3W20 - na spadek Wig20 z dźwignią 3, RCFL3W20 - na wzrost Wig20 z dźwignią 3, RCFS3OIL - na ropę.
Oblookam to w poniedziałek. Zresztą w poniedziałek zamykam rok i da swidania. Nowy na giełduńce zaczynam 20.stycznia.
Czas pomyśleć o urlopie juś.
Park Narodowy i świątynia Preah Vihear:
Prawie jak Machu Picchu
Na pograniczu TH/KH, jeszcze do niedawna była tajska ale zrobiła się afera jak Europejski trybunał czy coś tam ustaliło, że to jednak należy do Kambodży.
Tajowie się wrqwili i były tam spięcia na granicy...