W Guantanamo siedzą już 11 lat bez zarzutów. A Obama dostał nagrodę Nobla. To się w pale nie mieści. http://wiadomosci.onet.pl/swiat/bunt-wiezniow-w-guantanamo-padly-strzaly,1,5466993,wiadomosc.html Kurwy zniszczyły wolny kraj, podarły Konstytucje Zniszczą i cały świat.
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Próbowałem podłączyć swoje konto live w Saxo do myfxbook, ale poległem. Wygląda, że tam tylko MT4, MT5 lub własną platformę FXMC można podłączyć. Gdyby ktoś wiedział jak to zrobić to będę wdzięczny za info.
a saxo ma swoją platformę jaką ?
Właśnie to jest problem bo to jakiś home made wynalazek jest. Niestety nie da się tego podłączyć do MT4.
Piotr nie mow tak
to ze masy uzywaja MT4 i nie znaja Saxo to nie oznacza ze to MT4 jest jakim wzorem a saxo badziew
wiekszosc zna Opla Astre a nie wiedza co to Koenigsegg CCXR nie znaczy ze Astra jest cool
Ależ ja nie twierdzę, że to badziew jest. Po prostu jeździłem tą Astrą już będzie ze 4 lata i tak jakoś się przyzwyczaiłem. Najtrudniej się przestawić jeśli chodzi o wykresy i kreski. Poza tym Saxo ma wiele innych cennych funkcji, których nie ma w MT4. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia i tyle.
Piotrek691
Przeglądam sobie tradingview i widzę od groma leszcza napalonego na spadki na edku w przyszłym tygodniu. Chyba jednak będzie up bo eS jest tak oczywiste, że aż strach.
https://www.tradingview.com/v/q4GJU41f/
Wielkie dzięki mariner za adres tej stronki. Pomocne w obrazie jak tłum to widzi
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Dziś w Berlinie odbędzie się pierwszy zjazd ugrupowania AfD / alternatywa dla Niemiec /. Aby wystartować w wyborach do Bundestagu 22 września AfD musi zebrać po 2 tys. podpisów we wszystkich 16 krajach związkowych Niemiec. Partia Alternatywa dla Niemiec chce rozwiązania strefy euro i powrotu do walut narodowych oraz szerszego stosowania referendum jako instrumentu demokracji bezpośredniej.
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
jakby tak dalej pójść w stronę spisków, to można zapytać dlaczego w Niemczech rządzi kobieta z byłej NRD ? oraz dlaczego ma bliskie stosunki z naszym Donaldino...
Janko Traderroo
ten filmik dowodzi, ze ten gościu za kierownica jest zdrowo pierdolniety mialem wątpliwości do kilku minut ale jak wyjezdzal na czolowke z kilka razy większym busem to rozpierzchly się moje wątpliwości niech spierdala na tor wyscigowy ciekawe jak na Forexie by sobie poradzil
Ostatnio zmieniony przez Daredevil Trejder dnia Nie 14 Kwi 2013, 09:25, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Ja to innego nie uznaję... gdy sobie nie doqrwię przypraw porządnie to dla mnie jest niezjadliwe.
Nie aż tak na maxa, że mordę wykręca, ale na tyle by ozor lekko piekł
No to raczej normalne. Większość mężczyzn lubi zjeść ostro. Jak chcesz spróbować naprawdę ostrej kuchni to polecam Koreańską. Zupełnie inna bajka niż Japońska czy Chińska. Cholernie ostra bo w Korei historycznie było biedno i głodno. Ostre jedzenie pozwala oszukać głód. Dobre Kimchi czyli zwykła marynowana kapusta na ostro to marzenie. Można to kupić w Moskwie, ale do prawdziwej koreańskiej się nie umywa.
chyba tak naprawdę ostre jedzenie ma oszukać prawdziwy SMAK tego co jesz. w kraju w którym niewiele jest do jedzenia je się wszystko i aby nie czuc tego owada/szczura/psa/kota/swinie to przyprawia się mocno i czuje się tylko sos. możliwe, ze dla klientów lubiących potrawe w ostrym sosie jest "stare mieso", a dla prefereujacych sos lagodny jest swiezsze mieso.
Reser
Ja to innego nie uznaję... gdy sobie nie doqrwię przypraw porządnie to dla mnie jest niezjadliwe.
Nie aż tak na maxa, że mordę wykręca, ale na tyle by ozor lekko piekł
No to raczej normalne. Większość mężczyzn lubi zjeść ostro. Jak chcesz spróbować naprawdę ostrej kuchni to polecam Koreańską. Zupełnie inna bajka niż Japońska czy Chińska. Cholernie ostra bo w Korei historycznie było biedno i głodno. Ostre jedzenie pozwala oszukać głód. Dobre Kimchi czyli zwykła marynowana kapusta na ostro to marzenie. Można to kupić w Moskwie, ale do prawdziwej koreańskiej się nie umywa.
chyba tak naprawdę ostre jedzenie ma oszukać prawdziwy SMAK tego co jesz. w kraju w którym niewiele jest do jedzenia je się wszystko i aby nie czuc tego owada/szczura/psa/kota/swinie to przyprawia się mocno i czuje się tylko sos. możliwe, ze dla klientów lubiących potrawe w ostrym sosie jest "stare mieso", a dla prefereujacych sos lagodny jest swiezsze mieso.
No nie wiem... po prostu niedojebane przypraw to takie jakieś bez dupy jest...jak niedorobione.
Reser
W Guantanamo siedzą już 11 lat bez zarzutów. A Obama dostał nagrodę Nobla. To się w pale nie mieści. http://wiadomosci.onet.pl/swiat/bunt-wiezniow-w-guantanamo-padly-strzaly,1,5466993,wiadomosc.html Kurwy zniszczyły wolny kraj, podarły Konstytucje Zniszczą i cały świat.
Thorgall za tym wszystkim stoi lobby zbrojeniowo-banksterskie...kto w tym lobby ma przewagę to zapewne dobrze wiesz, ewentualnie spytaj się jeszcze Hioba
Reser
Thorgall za tym wszystkim stoi lobby zbrojeniowo-banksterskie...kto w tym lobby ma przewagę to zapewne dobrze wiesz, ewentualnie spytaj się jeszcze Hioba
Niech zgadnę... ci których za mało Wujek spopielił?
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46587 Registration date : 03/09/2007
Dziś w Berlinie odbędzie się pierwszy zjazd ugrupowania AfD / alternatywa dla Niemiec /. Aby wystartować w wyborach do Bundestagu 22 września AfD musi zebrać po 2 tys. podpisów we wszystkich 16 krajach związkowych Niemiec. Partia Alternatywa dla Niemiec chce rozwiązania strefy euro i powrotu do walut narodowych oraz szerszego stosowania referendum jako instrumentu demokracji bezpośredniej.
nowy Mąż Stanu ? czy posiadający obywatelstwo inne niż niemieckie mogą się do tej Partii zapisać ?
Reser
Widząc trend (obojętnie jaki interwał) licząc go od min do max, należy przyjąć że 30-40% tego zakresu trzeba "poświęcić" (doqpić informację z rynq) na identyfikację, koszt transakcyjny, ewentualne czesanie sl oraz w końcowej fazie na identyfikację momentu wyjścia bo przecież qrwa nigdy w dołq nie wiadomo, że to dołek a nigdy na szczycie nie wiadomo, że to szczyt - to widać dopiero później. Pozostałe 70-60% zakresu powinno być z palcem w dupie złapane do portfela.
Taka mniej więcej proporcja to jest dla mnie efektywna i do tego dążę by to osiągać.
Na przykładzie takim bardzo uproszczonym jeśli jest korba na 1 figurę (min-max pełny zakres w cieniach świeczek) to do 40pips z tego można "zmarnować" na informację, że ta korba się zaczyna i że się kończy czyli nie qpimy w dołq a gdy odbije 20pips i nie sprzedamy na szczycie a niżej 20pips. Pozostałe 60pips ma być w kieszeni.
Przykład teoretyczny bo w praktyce to różnie bywa ale generalnie coś w ten deseń mi chodzi. Nie może być qrwa tak, że rynek odjeżdza na 3 figury, leszcz siedzi i gapi się jak sraka w gnat a cena zapierdala (albo co gorsza - na przeciwnej), w końcu nie wytrzyma i wskoczy to wtedy jest korekta albo pałowanie i się miota bardziej niż baba w ciąży na kiblu. To prosta droga do bankructwa.
Opcjo NIE MUSISZ dokupywać żadnej informacji z rynku.
Paczysz czy jest wybicie na stetoskopie. To wszystko i nic więcej.
Tak samo opuszczenie - na konsolidacje/zmiana trendu również odczytujesz ze stetoskopu.
Albo grać jak oni. http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=262532&page=74 albo tak http://www.acegazette.com/blogs/ken/eurusd-19/
ten drugi jest lampkowy az dziwne ze ludzie na podobne pomysły wpadaja
Taaa, tylko że te lampki to mi do złudzenia przypominają Bill William`s Fractal, którego sam używam Problem w tym, że sygnał masz pewny na tym dopiero 2 świece później i wątpię czy taka lampka z dupy zaświeca się wcześniej... musiałoby to mieć większą informację niż ta płynąca z wykresu co sobie ciężko wyobrazić.
Reser
Bill William`s Fractal: http://ta.mql4.com/indicators/bills/fractal
Jedyny indykator oprócz średniej kroczącej i ATR jaki używam bo dolazłem do wniosq, że ma on chyba największy sens z tych wszystkich.... w moim mniemaniu.
Jeśli LAMPKA SYSTEM to to samo to po co mnożyć nazewnictwo? Chyba że to coś innego ale podobnie mi wygląda z grubsza.
Czasem to się pojawia ale potrafi zniknąć - dopiero 2 świece później jest pewne, że nie zniknie.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46587 Registration date : 03/09/2007
Ostracyzm (od gr. ὄστρακον ostrakon – skorupa) – praktyka polityczna w starożytnej Grecji, rodzaj tajnego głosowania, podczas którego wolni obywatele typowali osoby podejrzane o dążenie do tyranii i zasługujące na wygnanie z miasta na 10 lat.
1. wykluczenie z towarzystwa lub środowiska osoby, która mu się naraziła; też: atmosfera niechęci lub wrogości otaczająca taką osobę;
2. w starożytnej Grecji: głosowanie za pomocą glinianych skorupek z wypisanym nazwiskiem obywatela, którego należało wydalić z kraju;
zibi MOD
Liczba postów : 31103 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
wchodzi sobie gostek na forum i zaczyna od dzieńdobry wieśniaki potem po raz kolejny określa forum, że piszą tu same czubki. czy mod Piotr nie zauważa takich rzeczy, gdzie jest żółta kartka dla Jaśnie Pana Thorgalla. hę Dulszczyzna ? Podwójna moralność ?
Michu, Thorgall do nikogo konkretnie się zwracał, za to Ty i owszem... Jest różnica pomiędzy rzuceniem sobie w przestrzeń powiedzmy "Chooje!", a rzuceniem konkretnej osobie "Ty Chooju!"....
Piotr robicie Michowi krzywdę Diabeł(KRT) ma rację
Może z innej strony... Jest takie mądre powiedzenie serwisantów "Jeśli chcesz coś naprawić szukasz rozwiązania, jeśli nie chcesz to szukasz przyczyny"... W tym przypadku ja szukałem rozwiązania. Może nie najlepszego, przyznaję, a może jedynego, które mi przychodzi do głowy. Ponieważ Michu mnie skreślił więcej tematu nie komentuję. Wystarczy jak na weekend Pozdrawiam
zaczęły się fochy wiec podjąłem działania na właściwą ścieżkę negocjacji.
miał być zwrot kasy, Mylogiemu było za mało chciał na obce konto.
Tym sposobem za przekazanie algorytmów musiałbym każdemu z Was jeszcze loda zrobić. Również twierdze, że "pomysł" Mylogi był częścią planu próby kolejny raz zrobienia mnie w chooja. Dawaj algorytmy to może pozwolimy Ci tradować za Naszą kasę na obcym kącie i będziesz jak piesek na postronku. Konto, które twierdzę nigdy by nie powstało,a nawet gdyby to nie zamierzałem się pocić i martwić, że w każdej chwili może zostać zamknięte. Niepoczebnie tak od razu przyjęliście, że jestem idiotą/debilem.
Tak więc konsekwencje "pomysłu" Mylogi mogły być tylko jedne.
A więc: Boro i Rałał w grze i termin 30 dni. Pewnie jeszcze dziś padnie.
Wprowadzam zastrzeżenie, jeżeli przed terminem 30 dni uznam, że nie potrzebne mi są dodatkowe pieniądze, bądź zdobyłem je z innego źródła
wycofuje ofertę bez podania przyczyny.
Taka sytuacja.
W świetle powyższego temat michowych algorytmów zostanie zamknięty, zniknie z forum i nie wróci w jakiejkolwiek innej formie.
Cóż, łączymy się w bulu i żalu
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Widząc trend (obojętnie jaki interwał) licząc go od min do max, należy przyjąć że 30-40% tego zakresu trzeba "poświęcić" (doqpić informację z rynq) na identyfikację, koszt transakcyjny, ewentualne czesanie sl oraz w końcowej fazie na identyfikację momentu wyjścia bo przecież qrwa nigdy w dołq nie wiadomo, że to dołek a nigdy na szczycie nie wiadomo, że to szczyt - to widać dopiero później. Pozostałe 70-60% zakresu powinno być z palcem w dupie złapane do portfela.
Taka mniej więcej proporcja to jest dla mnie efektywna i do tego dążę by to osiągać.
Na przykładzie takim bardzo uproszczonym jeśli jest korba na 1 figurę (min-max pełny zakres w cieniach świeczek) to do 40pips z tego można "zmarnować" na informację, że ta korba się zaczyna i że się kończy czyli nie qpimy w dołq a gdy odbije 20pips i nie sprzedamy na szczycie a niżej 20pips. Pozostałe 60pips ma być w kieszeni.
Przykład teoretyczny bo w praktyce to różnie bywa ale generalnie coś w ten deseń mi chodzi. Nie może być qrwa tak, że rynek odjeżdza na 3 figury, leszcz siedzi i gapi się jak sraka w gnat a cena zapierdala (albo co gorsza - na przeciwnej), w końcu nie wytrzyma i wskoczy to wtedy jest korekta albo pałowanie i się miota bardziej niż baba w ciąży na kiblu. To prosta droga do bankructwa.
Opcjo NIE MUSISZ dokupywać żadnej informacji z rynku.
Paczysz czy jest wybicie na stetoskopie. To wszystko i nic więcej.
Tak samo opuszczenie - na konsolidacje/zmiana trendu również odczytujesz ze stetoskopu.
Albo grać jak oni. http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=262532&page=74 albo tak http://www.acegazette.com/blogs/ken/eurusd-19/
ten drugi jest lampkowy az dziwne ze ludzie na podobne pomysły wpadaja
Taaa, tylko że te lampki to mi do złudzenia przypominają Bill William`s Fractal, którego sam używam Problem w tym, że sygnał masz pewny na tym dopiero 2 świece później i wątpię czy taka lampka z dupy zaświeca się wcześniej... musiałoby to mieć większą informację niż ta płynąca z wykresu co sobie ciężko wyobrazić.
prawidłowo powinna się zaswiecic po ukończeniu swieczki i nie zniknąć, bo inaczej to lipa.
Piotrek691
Czy to wpłynie na pary z jenem na poniedziałkowym otwarciu http://www.sfora.pl/To-koniec-Kima-Chinczycy-dogadali-sie-z-Amerykanami-a54569
Proszę proszę.... a to ci dopiero się porobiło Chiny to ja myślałem z z ruskimi raczej trzymają a tu z Jankesem agreement nagle z dupy.
No to edek open 1.324 Ktoś ma L?
a może w luka w dół ? http://www.tvn24.pl/korea-polnocna-odrzuca-propozycje-rozmow-to-chytry-chwyt-poludnia,318470,s.html
To już nie jarzę. Niektóre media podają, że dzień urodzin Kim Ir Sena (se qrwa Dzień Słońca nazwali ) obchodzą dzisiaj 14 kwietnia, a niektóre, że 15 kwietnia? No faktycznie za wikipedią Kim "Słoneczko" urodził się 15 kwietnia. Czyli fajerwerki dopiero jutro?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kim_Ir_Sen
Reser
no juś dajcie spokój michowi każdy szuka swojej drogi a pojawiła sie zupełnie niepotrzebnie jakaś obietnica zdobycia kapitału zresztą prawie natychmiast zanegowana michu mówi wyraznie, że szuka sposobu na zarobek a nie sposobu na wyciągnięcie od forumowiczów kasy a tu zaraz od słowa do słowa ........ i niepotrzebne emocje byłby to dla mnie pierwszy przypadek, że ktokolwiek dałby kasę drugiemu na granie na pochodnych stan ducha micha jest zły niestety ale to tylko mój domysł osobiście uważam micha za dużą indywidulaność ufo i widząc jego nieustające samodoskonalenie jestem pełen podziwu dla cierpliwości wobec tych kurew które produkuje