| UFO - 15-16.06.2013 weekend | |
|
+29Małolat TRADER Janko Traderroo MoralnyNiepokój Mleczarz PINGWIN (Z MADAGASKARU) E X Zygmunt de Bill dziadek nomad Piotrek691 zibi Windziarz kaczor IronFX MICHU EX betonowe_buty rafalx mariner barany Reser janek AgroTrader Diablo thorgall Aligator Zahary inwestor 33 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 12:30 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 12:32 | |
| ja pierdolę jakie babochłopy to coś po prawej to dojebane jak chłop. | |
|
| |
Janko Traderroo
Liczba postów : 4862 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 12:32 | |
| Opcjo wstawaj leniu! bo Ci Natalkę Saleta podrywa... http://ofsajd.onet.pl/newsy/siwiec-szalala-z-saleta-w-tatralandii/g6wz3 | |
|
| |
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| |
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 12:42 | |
| - rafalx napisał:
- kaczor napisał:
A kto zaplaci za leczenie dzieci? Rozumiem ze jak dziecko bedzie mialo szczescie sie urodzic w bogatej rodzinei to bedzie leczone jak w biednej to zdechnie po prostu To co ty proponujesz to juz mamy w Afryce, ktora jak wiadomo jest kuznai dobrych wzorcow i mielismy w XIX wieku co doprowadzilo do rewolucji i powstania komunizmu,faszyzmu i innych chorych ideologii.
Zreszta jak kazdy ideolog zaczynasz mnie wyzywac od socjalistow chociaz ja ani razu nie powiedzialem ze sie z toba nie zgadzam Pokazuje tylko ze te wszystkie haselka sa prymitywne i nie likwiduja zadnych problemow.
Dla mnie to jest ok niech tylko JKM powie w telewizji ze ludzie bez ubzpieczenia maja umierac pod szpitalami.Skoro jest taki uczciwy to wyborcy maja prawo wiedziec co ich czeka Tyle ze on wie ze wtedy by nawet tych 2% nie dostal,wiec woli sprzedawac bajki.
Swoja droga po co nam policja, kazdy powinien umiec bronic sie sam, moc kupic bron i pojsc na trening MMA.
I ja chetnie zobacze dane na temat tych osob co umarly czekajac na operacje a ten przyklad z hamulcami i ZUSem to juz szczyt populizmu zaraz sie kurwa rozplacze
Faktycznie nieobjecie ubezpieczeniem kolo 40% spoleczenstwa (jak w USA) doprowadziloby zapewne do znacznego zmniejszenia smiertelnosci z powodu nienaprawiena hamulcow, ja pierdole tekst roku.
Albo te bajki o ubepzieczeniach spolecznych. Ci co mowia o calkowitej dobrowolnosci skladki nie biora pod uwage ze ci co teraz by nei zbierali na emeryture na starosc mieli by w dupie wczesniejsze zobowiazanai i wybraliby sobie taki rzad ktory i tak dalby im emerytury kosztemn tych co zbierali.
To jest cos co ja nazywam ideologicznym utopizmem, nie ma to nic wspolnego z racjonalnym rzadzeniem czy podejmowaniem decyzji.
Howgh. Ja nie przekonam Ciebie, Ty nie przekonasz mnie
Cholera, tylko kto zapłaci za WYŻYWIENIE dzieci? Jak się dziecko urodzi w biednej rodzinie to umrze z głodu. A kto te dzieci ubierze? Kupi im książki? Rower? Komputer? Kooorwa, to mi kaczor zabił ćwika. Nie będę mógł spać.
Ale nie, czekaj. Palikot i Biedroń zapłacą. I Tusku się dorzuci. Kaczor też. A Miller to już koorwa robi przelew. Kaczor masz rację, przekonałeś mnie. Proletariusze wszystkich krajów łączcie się Ja Cie nei przekonuje ja zadaje pytania dotyczace konkretnych rozwiazan i pokazuje ze w systemie demokratycznymn wyborca ma prawo wiedziec co go czeka. generalnei jestem za dobrowolnoscia ubezpieczen ale wiem tez ze czesto w kazdym systemie i tak powstaje koszt, ktory ktos musi pokryc. Podobnie jest na przyklad z obowiazkowa skladka OC, teoretycznie zgodnie z liberalnymi rzekonaniami nie jets ona potrzebna ALE jak sie temu przyjrzec to jazda samochodem nie jest prawem naturalnym jednostki i moga obowiazywac dodatkowe ograniczenia. System OC polega na tym ze tak naprawde osoby niepowodujace wypadkow zrzucaja sie sie na te ktore je powoduja.Z drugiej strony daja pewnosc ze w przypadku spowodowania jakiegos karambolu nie dostanie sie rachunku na kilkaset tysiecy. Pragne tez zauwazyc ze teoria ubezpieczania sie nie jest sprzeczna z ideologia liberalna, kwestia jest tylko dobrowolnosci lub przymusowosci niektorych ubezpieczen. W sumie jesli mam prawo do wyboru wszystkiego to czemu mialbym tez isc do wojska w trakcie wojny to tez forma podatk uw postaci mojego zycia i zdrowia Z zdrugiej strony rewolucyjna armai francuska miala najwiecej ochotnikow w europie bo ci ludzie wierzyli w to o co walczyli. Trzeba stworzyc taki system ktory jest do zaakceptowania obecnie a pozniej przez powolna edukacje podnosci poprzeczke a nie bezmyslnie powielac wzorce amerykanskei ktore wcale nie dzialaja | |
|
| |
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 12:42 | |
| - thorgall napisał:
- Kaczor nazwał mnie faszystą.
A tymczasem za wikipedią:
Faszyzm: -silne państwo -korporacjonizm -solidaryzm społeczny -wrogość wobec liberalizmu -etatyzm -populizm -militaryzm
to są odwrotne wartości do moich przemyśl KRT kto tu jest faszystą
albo poproś Borowika o wklejenie gołebia adios to kaczor odpowiadaj a nie jęczysz na kręgosłup mieczaku | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 12:48 | |
| - kaczor napisał:
- rafalx napisał:
- mariner napisał:
- rafalx napisał:
- mariner napisał:
- rafalx napisał:
- Szpilka na Polsacie głównym
Nie lubie takich ludzi może się zmieni ale życzę mu wygranej pzdr ja też pierwszy raz go oglądam. Nie ma to jak Gołota (za najlepszych czasów) A ja tam w kapciach widzę prawe ucho lewe ucho podbródkowy i do kasy Tak patrze i myślę, że kaczor to na Lunch trzech takich łyka. I później kafka kregoslup uszkodzilem sobie i siedze w domu, nawet thorgal mialby teraz szanse (chociaz kose dalej bym mogl wpierdolic znienacka) A co się stało? Od tych walk to inwalidą można zostać. | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 12:48 | |
| - Diablo (krt) napisał:
- Argos napisał:
- Małolat napisał:
- Argos napisał:
- Koniarz napisał:
- nie dajcie sie nabrac
Diablo jest kapelanem wojskowym modli sie kilka razy dziennie a Was tu wkręca dla jaj a ja zauwazylem ze diablo -krt jest actimelkiem kaczora zawsze i wszedzie go broni i wspiera
pewnie dużo ich łaczy ale dlaczego mysli ze pyskaty ,waleczny kaczor sam sobie nie poradzi ??? malolat jeszcze sie nie nauczyles obslugiwac nowego -ulepszonego ,kurwa mać forum ?
kliknij ta ostatnia ikonke ciekawe ze akurat u mnie widzicie chęc obrony, ja tu widze ze wszyscy na jednego czyli na mnie, wy katole jesteście cudni nie martw sie krzysiek to wszystko sa pojeby, w niedziele dorosli mezczyzni ida do wielkiej budy ,kklecza i zawodza jak jakies zwierzeta do tlustego szmana ktry pozniej za to ich jeszcze ojebie z kasy. Gadanie z nimi to jak przekonywanie malpy zeby nie smarowala sie gownem, oni sa po prostu tak wytresowani, tam gdzie zaczyna sie wiara konczy sie rozum. No i co najlepsze ja bym chcial zobaczyc wyniki tych wszystkich katoli, czy im Pan Jezus dodatkwoe depozyty ciagle blogoslawi | |
|
| |
kaczor
| |
| |
Reser
| |
| |
Reser
| |
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 12:54 | |
| Ma ktos konto AM z mt5?Jak tam chodza zlecenia? | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 12:56 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- kaczor napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- kaczor napisał:
- rafalx napisał:
- mariner napisał:
- rafalx napisał:
ja też pierwszy raz go oglądam. Nie ma to jak Gołota (za najlepszych czasów) A ja tam w kapciach widzę prawe ucho lewe ucho podbródkowy i do kasy Tak patrze i myślę, że kaczor to na Lunch trzech takich łyka. I później kafka kregoslup uszkodzilem sobie i siedze w domu, nawet thorgal mialby teraz szanse (chociaz kose dalej bym mogl wpierdolic znienacka) A co się stało?
Od tych walk to inwalidą można zostać. Nie od walk, w trakcie cross fitu wykonywalem cwiczenia JAJA SZATANA (wymachy dwoma 24 kilowymi ketlami) O qrwa, a co to są ketle? Jak to wygląda? https://www.youtube.com/watch?v=q0jalJ-3e7U tyle ze w kazdej rece byl 24 kilowy i jednak przesadzilem | |
|
| |
Janko Traderroo
Liczba postów : 4862 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
| |
| |
SYLWESTER
Liczba postów : 10589 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 12:58 | |
| - Daredevil (Demon) Trejder napisał:
- DIABEŁ – to ogólne określenie najważniejszych mieszkańców piekła. Diabłów jest sporo. Wszystkie są wredne, podstępne, potężne i straszne. Wszystkie mają rogi, kopytka i ogony. Trwają spory, co do ich hierarchii, ale najprawdopodobniej wygląda ona następująco:
Szatan Diablo, Baal, Mefisto, Duriel, Andariel, Belial, Azmodan, Lucyfer, Belzebub, Lilith Azazel, Behemot, Samael, Kushiel, Lahatiel, Adramelek, Zaebos
Zaznaczyć przy tym należy, ze Diabły, to wyjątkowo ambitne bydlaki i w związku z powyższym stale dążą do zdobycia coraz większej władzy. W efekcie tego hierarchia jest płynna i jedynym niezmiennym punktem jest niezłomna pozycja Szatana.
który to Zaebos ?
Ostatnio zmieniony przez SYLWESTER dnia Nie 16 Cze 2013, 12:59, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 12:58 | |
| | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 13:00 | |
| | |
|
| |
Reser
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 13:02 | |
| http://wyborcza.biz/biznes/1,101716,14068212,Wlasciciel_Pesy__Jestesmy_naiwni_gospodarczo__wydajemy.html?as=1 |
|
| |
Janko Traderroo
| |
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 13:07 | |
| | |
|
| |
Janko Traderroo
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 13:09 | |
| - Dezerter napisał:
- http://wyborcza.biz/biznes/1,101716,14068212,Wlasciciel_Pesy__Jestesmy_naiwni_gospodarczo__wydajemy.html?as=1
można jeszcze zapytać czy mamy przystosowane tory do tak szybkiego pociągu ??? bo po zakupie może okazać się że Pierdolino bedzie stał w muzeum kolejnictwa http://www.muzeumkolejnictwa.waw.pl/PL/Home/Default.aspx edit chyba z jedna linia gotowa jest ?
Ostatnio zmieniony przez Janko Traderroo dnia Nie 16 Cze 2013, 13:13, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52264 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 13:10 | |
| - Diablo (krt) napisał:
ciekawie to sobie policzyłes no to cheja ja płaciłem ZUS, chorobowe, NFZ wszystko razem cirka 1200 rolnik Krus cirka stówka miesięcznie i raz do roku 200zł podatku różnica 1000 zł a więc tysiąc moge sobie odłozyc na IKE przyjmując stope procentową na poziomie 5% rocznie mamy przez 40 lat FV= 1000xMWPR(40okresów, 5%) = 120799,8 no rzeczywiscie osły, rolnicy są mocno do tyłu ja pisalem ze krus zostawilbym na garnuszku panstwa jako emeryture socjalna dla calej rzeszy babc i dziadków i nie pisalem ze składki pokrywaja wydatki a do ZUS to panstwio nie doplaca ? a co do tego ze place podatku 200 zl to masz typowe pojecie "pana z miasta " podatku do gminy place nie 200 a 1200 ale to wszystko drobne kwoty prawdziwy podatek place Vincentowi w Vacie przy przychoach rocznych 200-300 k mam kosztów 60-70 % z tego wiekszosc jest opodatkowana 23 % Vatem do tego od konsumpcji vat i ostatnio kuźwa jeszcze belke zaplacilem to sobie wylicz kto placi wiecej na te moje " dotacje " do Krusu kiedys za te pieniadze dostane ? (bo nawet chyba tego nie dostane bo wszystko rozkradna ) emeryture na poziomie minimalnej w ZUS - ile to teraz jest ? cos chyba ponad 800 zl co innego jest kupic 1 ha ziemi i placic KRUS - tak jak chcesz zrobic - czysty zysk a co innego jest byc rolnikiem ,produkowac i ponosic rozne koszty tej dzialalnosci i dlatego wlasnie system KRUS powinni uszczelnic ale kto to ma zrobic jak najbardziej na tym korzystają "rolnicy z marszalkowskiej " _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 13:14 | |
| - Argos napisał:
- Diablo (krt) napisał:
ciekawie to sobie policzyłes no to cheja ja płaciłem ZUS, chorobowe, NFZ wszystko razem cirka 1200 rolnik Krus cirka stówka miesięcznie i raz do roku 200zł podatku różnica 1000 zł a więc tysiąc moge sobie odłozyc na IKE przyjmując stope procentową na poziomie 5% rocznie mamy przez 40 lat FV= 1000xMWPR(40okresów, 5%) = 120799,8 no rzeczywiscie osły, rolnicy są mocno do tyłu ja pisalem ze krus zostawilbym na garnuszku panstwa jako emeryture socjalna dla calej rzeszy babc i dziadków i nie pisalem ze składki pokrywaja wydatki a do ZUS to panstwio nie doplaca ?
a co do tego ze place podatku 200 zl to masz typowe pojecie "pana z miasta "
podatku do gminy place nie 200 a 1200 ale to wszystko drobne kwoty
prawdziwy podatek place Vincentowi w Vacie
przy przychoach rocznych 200-300 k mam kosztów 60-70 % z tego wiekszosc jest opodatkowana 23 % Vatem do tego od konsumpcji vat i ostatnio kuźwa jeszcze belke zaplacilem to sobie wylicz kto placi wiecej na te moje " dotacje " do Krusu kiedys za te pieniadze dostane ? (bo nawet chyba tego nie dostane bo wszystko rozkradna ) emeryture na poziomie minimalnej w ZUS - ile to teraz jest ? cos chyba ponad 800 zl
co innego jest kupic 1 ha ziemi i placic KRUS - tak jak chcesz zrobic - czysty zysk a co innego jest byc rolnikiem ,produkowac i ponosic rozne koszty tej dzialalnosci
i dlatego wlasnie system KRUS powinni uszczelnic ale kto to ma zrobic jak najbardziej na tym korzystają "rolnicy z marszalkowskiej " Ale moment. VAT przecież de facto w rozliczeniu przerzucany jest w całości na finalnego konsumenta na ostatnim ogniwie. Ty powiększasz o VAT cenę sprzedaży dla odbiorcy bo gdyby go nie było to brałbyś odpowiednio mniej. Tak to się przecież liczy. Sprzedajesz np. czereśnie nie wiem ile nie znam się ale dajmy że za 10k - to hurtownik ci płaci 10k + VAT czyli 12300 i ty masz swoje 10k a 2300 oddajesz państwu. Więc w czym problem? Po to są ceny netto i brutto. Z kolei on sprzedając to kolejnym odbiorcom też dodaje VAT i wpłaca do skarbówki różnicę między tym co dostanie a zapłaconym tobie (naliczonym a należnym) itd. Trochę to śmieszne jest bo choć rzeczywisty koszt całego VATu ponosi konsument finalny, to jednak odprowadzają go fizycznie poszczególne ogniwa handlu.
Ostatnio zmieniony przez OpCjOnEr dnia Nie 16 Cze 2013, 13:18, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52264 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 13:18 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- kaczor napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- kaczor napisał:
- rafalx napisał:
- mariner napisał:
- rafalx napisał:
ja też pierwszy raz go oglądam. Nie ma to jak Gołota (za najlepszych czasów) A ja tam w kapciach widzę prawe ucho lewe ucho podbródkowy i do kasy Tak patrze i myślę, że kaczor to na Lunch trzech takich łyka. I później kafka kregoslup uszkodzilem sobie i siedze w domu, nawet thorgal mialby teraz szanse (chociaz kose dalej bym mogl wpierdolic znienacka) A co się stało?
Od tych walk to inwalidą można zostać. Nie od walk, w trakcie cross fitu wykonywalem cwiczenia JAJA SZATANA (wymachy dwoma 24 kilowymi ketlami) O qrwa, a co to są ketle? Jak to wygląda? a widzailes jaja szatana ?? bo swoich tez juz dawno nie widziales jak sama nazwa mówi - sa to ciezarki podobne do jaj szatana wielkie , ciezkie, owłosione _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
AgroTrader MOD
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 13:19 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Argos napisał:
- Diablo (krt) napisał:
ciekawie to sobie policzyłes no to cheja ja płaciłem ZUS, chorobowe, NFZ wszystko razem cirka 1200 rolnik Krus cirka stówka miesięcznie i raz do roku 200zł podatku różnica 1000 zł a więc tysiąc moge sobie odłozyc na IKE przyjmując stope procentową na poziomie 5% rocznie mamy przez 40 lat FV= 1000xMWPR(40okresów, 5%) = 120799,8 no rzeczywiscie osły, rolnicy są mocno do tyłu ja pisalem ze krus zostawilbym na garnuszku panstwa jako emeryture socjalna dla calej rzeszy babc i dziadków i nie pisalem ze składki pokrywaja wydatki a do ZUS to panstwio nie doplaca ?
przy przychoach rocznych 200-300 k mam kosztów 60-70 % z tego wiekszosc jest opodatkowana 23 % Vatem do tego od konsumpcji vat i ostatnio kuźwa jeszcze belke zaplacilem to sobie wylicz kto placi wiecej na te moje " dotacje " do Krusu kiedys za te pieniadze dostane ? (bo nawet chyba tego nie dostane bo wszystko rozkradna ) emeryture na poziomie minimalnej w ZUS - ile to teraz jest ? cos chyba ponad 800 zl
co innego jest kupic 1 ha ziemi i placic KRUS - tak jak chcesz zrobic - czysty zysk a co innego jest byc rolnikiem ,produkowac i ponosic rozne koszty tej dzialalnosci
i dlatego wlasnie system KRUS powinni uszczelnic ale kto to ma zrobic jak najbardziej na tym korzystają "rolnicy z marszalkowskiej " Ale moment. VAT przecież de facto w rozliczeniu przerzucany jest w całości na finalnego konsumenta na ostatnim ogniwie. Ty powiększasz o VAT cenę sprzedaży dla odbiorcy bo gdyby go nie było to brałbyś odpowiednio mniej. Tak to się przecież liczy.
Sprzedajesz np. czereśnie nie wiem ile nie znam się ale dajmy że za 10k - to hurtownik ci płaci 10k + VAT czyli 12300 i ty masz swoje 10k a 2300 oddajesz państwu. Więc w czym problem? Po to są ceny netto i brutto. Z kolei on sprzedając to kolejnym odbiorcom też dodaje VAT i wpłaca do skarbówki różnicę między tym co dostanie a zapłaconym tobie (naliczonym a należnym) itd.
Trochę to śmieszne jest bo choć rzeczywisty koszt całego VATu ponosi konsument finalny, to jednak odprowadzają go fizycznie poszczególne ogniwa handlu. ale ja nie jestem vatowcem - lubie wspierac budzet _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 13:22 | |
| - Argos napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- Argos napisał:
- Diablo (krt) napisał:
i dlatego wlasnie system KRUS powinni uszczelnic ale kto to ma zrobic jak najbardziej na tym korzystają "rolnicy z marszalkowskiej " Ale moment. VAT przecież de facto w rozliczeniu przerzucany jest w całości na finalnego konsumenta na ostatnim ogniwie. Ty powiększasz o VAT cenę sprzedaży dla odbiorcy bo gdyby go nie było to brałbyś odpowiednio mniej. Tak to się przecież liczy.
Sprzedajesz np. czereśnie nie wiem ile nie znam się ale dajmy że za 10k - to hurtownik ci płaci 10k + VAT czyli 12300 i ty masz swoje 10k a 2300 oddajesz państwu. Więc w czym problem? Po to są ceny netto i brutto. Z kolei on sprzedając to kolejnym odbiorcom też dodaje VAT i wpłaca do skarbówki różnicę między tym co dostanie a zapłaconym tobie (naliczonym a należnym) itd.
Trochę to śmieszne jest bo choć rzeczywisty koszt całego VATu ponosi konsument finalny, to jednak odprowadzają go fizycznie poszczególne ogniwa handlu. ale ja nie jestem vatowcem - lubie wspierac budzet To moment czegoś tu nie qmam. Skoro jesteś producentem a nie jesteś VAT-owcem to z jakiej dupy ten VAT i od czego jest naliczany? bo nie qmam. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 13:24 | |
| - Janko Traderroo napisał:
- Dezerter napisał:
- http://wyborcza.biz/biznes/1,101716,14068212,Wlasciciel_Pesy__Jestesmy_naiwni_gospodarczo__wydajemy.html?as=1
można jeszcze zapytać czy mamy przystosowane tory do tak szybkiego pociągu ???
bo po zakupie może okazać się że Pierdolino bedzie stał w muzeum kolejnictwa http://www.muzeumkolejnictwa.waw.pl/PL/Home/Default.aspx Obecnie w Polsce v max wynosi 160 km/h, część Centralnej Magistrali Kolejowej (chyba już) umożliwia jazdę z prędkością 200 km/h. Pendolino to również komfort jazdy, ale szkoda, że nie kupiliśmy wersji z wychylnym pudłem, którą np. Czesi wykorzystują w bardzo dobry sposób, sam jechałem takim z Brna do Pragi. W Niemczech mają nawet spalinowe ICE z wychylnym pudłem. Wychylne pudło niweluje działanie siły odśrodkowej, w związku z czym pociąg może nieco szybciej pokonywać zakręty. Jakakolwiek rewolucja na kolei w Polsce będzie możliwa, kiedy ktoś pomyśli i przyklepie projekt budowy kolei szybkiej prędkości, który jest już w zasadzie gotowy, ale brakuje na niego kasy. PESA mogłaby wówczas zaprojektować odpowiednik francuskiego pociągu TGV lub niemieckiego ICE, który rozwijałby prędkość ok. 300 km/h. Moim zdaniem jest to kwestia czasu. Póki co zakup Pendolino i remont głównych tras kolejowych to dobry krok do przodu, 160-200 km/h to już całkiem dobra prędkość, powodująca brak konkurencji ze strony samochodu zwłaszcza na długich trasach, a także mniejszą atrakcyjność samolotu, ale przydałoby się rzeczywiście coś więcej. Pamiętam, jak z Hamburga do Monachium zajechałem pociągiem ICE w 6h. Ważny jest też poziom obsługi. Dziś mało jeżdżę pociągami ze względu na ogólny syf zdarzający się nawet w pociągach najwyższej klasy, nieadekwatny do ceny. Z Poznania do Wwy wybieram Polskiego Busa, bo bilety jak za darmo, a jakość nieporównywalna mimo 2 razy dłuższego czasu przejazdu. Mam jednak gniazdko do laptopa pod siedzeniem i gwarancję, że nikt mi nie wyciągnie butelki z piwem ani nie będzie w ordynarny sposób "umilał" mi podróży. Muzeum Kolejnictwa w Wwie - nie byłem, ale jeszcze z dworca Warszawa Główna korzystałem jako dzieciak, mam miłe wspomnienia. |
|
| |
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 13:24 | |
| krus zus wszystko trzeba zlikwidować ps. nie wiedziałem że biedroń jest z gdyni | |
|
| |
AgroTrader MOD
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend Nie 16 Cze 2013, 13:28 | |
| - kaczor napisał:
nah to wcale nie jest takie trudne bo pracuje cale cialo, ale chuj przedobrzylem powinienes teraz zaczac leczyc sie kompleksowo tzn . kręgosłup i głowę bo ze ja musialem ciezko pracowac i teraz mam zjebany kregoslup to mozna jeszcze usprawiedliwic w polsce tylko garba mozesz sie dorobic uczciwa praca ale ze Ty tak sobie zdrowie niszczysz dla chuj wie czego to juz nie ma wytlumaczenia w młodosci tez ciezary podnosilem , nawet bylem miszczem "pierwszego kroku " i dlatego teraz moge w pelni odpowiedzialnie napisac to co napisalem _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 15-16.06.2013 weekend | |
| |
|
| |
| UFO - 15-16.06.2013 weekend | |
|