Na kangoor mam nadzieje że korekta się zakończyła i będzie kontynuacja spadków! Silny sygnał S na a/u wklejałem w piątek!
Dziadek zobacz jenota.
Na tygodniówkach trójkąt abcde i wybicie górą. Trochę mało dynamiczne ale jak nie ściema to przynajmniej 4 figury up.
Noo , obserwuje to ale nie gram bo mam ed i kangoor. Wystarczy jak dla mnie!
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
spacerolog
Liczba postów : 2143 Location : ZIEMIA Registration date : 28/12/2012
Kupiony mam Bank Handlowy po 112,60. Co myślicie o tym, że na liniówce kurs jest pod linią trendu? Walor jest w trendzie wzrostowym i jest ładnie wyprzedany. Tylko ta cholerna kreska mnie nie przekonuje. Na świeczkowym wykresie widać, że LT została przebita i właśnie robimy korektę do niej od dołu. Puścić czy trzymać ?
P.S. A na FX to dzisiaj obstawiam powrót do bezpiecznych aktywów, tj. Dolar i Jen.
MICHU
Liczba postów : 39683 Registration date : 25/10/2010
Kupiony mam Bank Handlowy po 112,60. Co myślicie o tym, że na liniówce kurs jest pod linią trendu? Walor jest w trendzie wzrostowym i jest ładnie wyprzedany. Tylko ta cholerna kreska mnie nie przekonuje. Na świeczkowym wykresie widać, że LT została przebita i właśnie robimy korektę do niej od dołu. Puścić czy trzymać ?
P.S. A na FX to dzisiaj obstawiam powrót do bezpiecznych aktywów, tj. Dolar i Jen.
słabo wygląda zyski dzielimy 50/50?
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
20/80 bo odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje; miało być - taaaaak, świetna inwestycja; cudowny zakup, żyła zuota
kLeszcz
Liczba postów : 7383 Location : Barany Trading Room filia Dworzec PKP Łódź-Widzew Registration date : 30/08/2007
]
20/80 bo odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje; miało być - taaaaak, świetna inwestycja; cudowny zakup, żyła zuota
Father Ted : Zrzeczenie sie polskiego obywatelstwa tez kosztuje okolo 500 dolcow.. Nawet przy rozwodzie z POlska MSZ cie obrobi. Jednak co zastanawia ze Amerykanie coraz bardziej zrzekaja sie obywatelstwa USA. W 2012 roku bylo to tylko 189 obywateli to juz w drugim kwartale 2013 ta liczba siegnela 1131. Z 6 mln imigrantow z USA zyjacych zagranica to ciagle kropla wody w morzu. Powod jest oczywisty. PODATKI ale nie konca dla prostych Amerykanow zyjacych zagranica w zwiazkach z zagranicznymi partnerami. Od 1 lipca przyszlego roku wchodzi prawo Foreign Accounts Tax Compliance Act (Fatca) ze Amerykanie , takze zyjacy zagranica maja zadeklarowac swoje dochody zagranica jesli przekraczaja 50 tys. USA grozi bankom ktore nie udostepnia informacji o swoich obywatelach. Co grozi zwyklemu prostemu Amerykaninowi ? Ze na wypelnianie formy tzw. tax return, rok w rok bedzie wydawal nie 1500 dolarow jak teraz ale z wejsciem Fatca nawet 5000 dolarow. Niektorzy tyle placa zeby tylko dowiedziec sie ze nie sa winni IRS w USA nic. USA nie obchodzi fakt ze ich obywatel placi podatki w kraju swego zamieszkani
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Podpowiem gratis, ale z jednym założeniem. Jeżeli sprawdzi się, to przelejesz dowolną kwotę pieniędzy na wskazany przeze mnie dom dziecka. Jak pasuje układ, to na pryw.
kLeszcz
Liczba postów : 7383 Location : Barany Trading Room filia Dworzec PKP Łódź-Widzew Registration date : 30/08/2007
samo chwalenie się nic nie da, trzeba obserwować. na ten moment dobry zakup, a jak bedzie jutro?? kto wie może po 105?
Ostatnio jak był u Mnie Wasz J - 24 ps. "mały" to mówił, że bierzecie pozycje odwrotne do Moich i wtedy MEGAZARABIACIE.
Ale skąd np. "mały" miałaby nasajmprzód wiedzieć, kiedy gram Fteki a kiedy Steki to pojęcia nie mam.
Mówiłem!!! DIAMENT traderki, multitalent po prostu.
czy "mały" nie jest od "marchewy"??!?? ostatnio widziałem i on wystawał przed domem a
wszystko widać w komórkę wejdziesz ale węgla tam nie ma
a nawet mikrofon kierunkowy miał, sygnał z kompa zasysał. Wtedy by wiedział !!
rozumiesz. wszystko wiadomo kto lody kręci...
"mały" to jest po prostu "mały". podpowiem Ci, że technika wykonywania trejdów podpowiada jaki kto ma charakter. usłyszałem, że trzeba nawet kilkanaście transakcji na jednej /szybkiej/ świeczce.
Wasz mały wirtuoz i dajmond chyba nie policzył kosztów transakcyjnych ani nie uwzględnił wymaganej przez brokera odległości do stopa.
Zatem konkludujac, uwierz Mi nie jest taki całkiem BEZINTERESOWNY a być może już za 100zł 15 razy by Cię sprzedał. Ehhhhhhhhh, no po prostu dziadek zaoferował więcej i chłopaczkowi szyny przestawiło. Przyjaciół się nie wybiera, przyjaciół się ma.
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
*KLIK*-Szejkowie-sa-wsciekli-Amerykanie-nie-chca-ich-ropy Amerykanie kupowali ropę - $ mocny, dobrze dla Amerykanie nie potrzebują ropy - $ słaby, dobrze dla bo mogą tanio exportować iphony. Co jeszcze muszą kupować? Surowce do elektroniki od Chińczyków. To chyba niedobrze dla Chin, że mają tyle obligacji made in USA? Bo im USA może powiedzieć, jak nie dostaniemy surowców w dobrej cenie, to zeszmacimy jeszcze bardziej $ i obligacje? Kto wygra? Ciekawe.
P.S. Rozwiną eksplorację kosmosu i chińskie pierwiastki też nie będą potrzebne.
Jeszcze jak sie dolar umocni to skonczy sie "potega" krajow surowcowych takich jak Rosja,Bostwana czy kraje arabskie
Wątpię czy kiedykolwiek się umocni przy takiej produkcji $$.... poza tym co Jankesi produqją? I tak wszystko mają MADE IN CHINA. Amerykańskie fabryki są za Pacyfikiem.
Bzdury opowiadasz PKB w USa jest 2 razy wieksze niz w Chinach a fabryke mozna szybko zwinac i przeniesc do innego kraju. To chiny sa zalezne od usa a nie usa od chin.
samo chwalenie się nic nie da, trzeba obserwować. na ten moment dobry zakup, a jak bedzie jutro?? kto wie może po 105?
Ja się nie chwalę, tylko serio zadałem pytanie.
Antoni Pieniądz napisał:
repetor napisał:
Cześć Chłopaki!
Podpowiem gratis, ale z jednym założeniem. Jeżeli sprawdzi się, to przelejesz dowolną kwotę pieniędzy na wskazany przeze mnie dom dziecka. Jak pasuje układ, to na pryw.
przeczytałem "podryw" trzeba kredyty spłacać a nie domy dziecka sponsorować; więc może za jakiś czas