| UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY | |
|
+23tarzan umysłu SzFagier Kozoyeb loko lam3r3k Edith EURO Cris Indiana barany Diablo forex fastenter inwestor Ezet przemak Laik wolny login Małolat betonowe_buty Dave chudy mis 27 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
chudy mis Admin
Liczba postów : 4704 Registration date : 27/08/2007
| Temat: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 00:52 | |
| UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI - REINKARNACJA REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dla wszystkich Użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i Gości. 2. Tematem przewodnim są pochodne polskiego rynku kapitałowego ale nie jest to temat jedyny. 3. Użytkownicy powstrzymują się od wszczynania wojenek osobistych. 4. Przeklinając pozostawiamy niedomówienie. 5. Poruszając zagadnienie postaraj się je omówić lub podaj linka do informacji. 6. Przytaczając obcy komentarz podaj źródło. 7. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu nasze hasło: GOŁODUPKI, HOP DO KUPKI nasz odzew: SZWAGIER TWÓJ WRÓG, LAĆ GO Zwracam się z prośbą o przestrzeganie następujących postanowień: 1. Wątek zakładają admini: SzFagier, Chudy Miś lub Bankrut. Obowiązuje cykl dzienny. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. ZAPRASZAMY i POZDRAWIAMY ZAINTERESOWANYCH podpisano kierownictwo Bankrut, Chudy Miś, SzFagierpomoc społeczności mile widzianahttps://ufoforum.forumotion.com/wou-czyli-wskanik-optymizmu-uniwersytetu-f3/koszmar-admina-t328.htmnie bójta się wójta i głosujta tak żeby chociaz 100 głosujących było AKTUALNA LISTA ZLOTUchyba sprawdź czy tam jesteśhttps://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/zlot-ufokow-t111-200.htm#63664 | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 00:59 | |
| juchuuuu !!!! to jako pierwszy rozpocznę wątek .... czas na rozmowę .... .... I ......CO DALEJ ?
Ostatnio zmieniony przez dnia Sob 12 Sty 2008, 15:04, w całości zmieniany 2 razy | |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: rysunki Sob 12 Sty 2008, 01:45 | |
| | |
|
| |
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 02:49 | |
| ojjoj na bankierze o tej porze kwik zarzynanej świni !!!! przykro | |
|
| |
wolny login
Liczba postów : 1382 Location : nearby stolyca Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 08:32 | |
| przejrzałem pobieżnie forum bankiera i zdaje się, że tam wszyscy na kolanach zanoszą modły o wzrost. wszyscy prognozują (chcą) odreagowania i chyba są na skraju wytrzymałości. może się tak zdażyć, że pieniądzę od byków będą wykorzystane zgodnie z ich intencją ale przez obecnych misiów. | |
|
| |
geronimo Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 09:20 | |
| Witam SzFgier z łaski swojej wrzuć kreski. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: MT 4 Sob 12 Sty 2008, 09:31 | |
| Witam wszystkich serdecznie. Czy ktoś z Was używa może MT4 na XTB bo mam problem z testerem strategii (nie liczy) na koncie demo. Czy właśnie dlatego, że demo czy może trzeba coś zrobić czego nie robię?
pozdro kiby |
|
| |
Laik
Liczba postów : 1762 Location : Małopolska Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 09:33 | |
| Czolem w sobote Widze, ze nie tylko na forum bankiera ale rowniez tutaj emocje odgrywaja coraz wieksze znaczenie. W przelomowych chwilach zawsze pojawia sie wzmozona aktywnosc inwestorow. Nigdy nie jestem pewny nawet nastepnej sesji a co dopiero tygodnia, miesiaca ect. Na naszej gieldzie jest masa drobnych inwestorow albo lepiej spekulantow. Jesli dodamy TFI w ktorych jest statystyczny Kowalski i mala spekulacje pod kontrakty to mamy szerszy obraz rynku. Obecne spadki juz wkrotce znacznie zmniejsza ich wplyw na zachowanie indeksow i kursow ze wzgledu na liczne bankructwa i znaczacy spadek udzialu w rynku. Nikt sie nie obrazal jak MiSki rosly kiladziesiat procent wczesniej a kurs niektorych spolek kilkaset procent rocznie. Pewnie gdyby nie Stany i kryzys tez by nic wielkiego sie nie stalo. Czy spadlismy za duzo (patrzac na inne indeksy) czy malo to pojecie wzgledne. Poki co jest nerwowo i nic nie rostrzygniete a spadki trwaja. Srednio 15-20% na WiG20 jest zdrową przecena a 50-70% na mniejszych bedzie urealnieniem cen. Moze kiedys dojdziemy to pewnych standardow "starszych indeksow" ale jak widac musi byc to poprzedzone silna weryfikacja podejscia i nastawienia glownie inwestorow indywidualnych i TFI. Co nas nie zabije to wzmocni a na gieldzie i tak przezyja najsilniejsi, ktorzy wyznacza nowy trend i standard Pozdr. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 10:23 | |
| Witam.All. re .laik jak tam rozpakowałes sie już z papieru zmiana trendu jest oczywistą oczywistością i zadene odbicie tego nie zmieni a najgorsza inwestycją będą pewnie banki |
|
| |
Laik
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 10:52 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 11:30 | |
| Re laik Co do Pkn to sie zgodzę (sam zacznę kupować na 2 fali bessy-tej właściwej ,a więc pewnie w ok.września),ale Biotka to ja cieńko widzę z 4 powodów 1.olbrzymie rozwodnienie papieru 2.nie do konca trafne inwestycje 3.kurs USD 4.KONKURENCJA o wiele bardziej ciekawie beda wygladac pgnige i lotos,a byc może i kghm(po urealnieniu cen),kto wie moze i jakiś bank tak za 2 lata ps,biotka mozesz spokojnie uważać za miśka |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 11:44 | |
| Re: Trejder Czy ta zielona kreska to zasieg wzrostow czy pokazuje ona tylko kierunek? Widze, ze w tej formacji wazne sa proporcje, a np. czas czy wolumen sie licza mocno? Pytam, bo moze sie czegos dowiem Ja widze rynek pokrotce tak: - klin znizkujacy na WIG20; - mocno wyprzedany rynek na dziennych; - LOP (na krotkich arbitraz); - fala od 29X do 28XI i ta od 10XII do 11I ksztaltowaly sie podobny czas i mialy podobna dlugosc. To przemawia za dosc mocnym odbiciem. |
|
| |
Laik
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 11:51 | |
| | |
|
| |
DJIA Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 12:38 | |
| pytanie do expertów od kresek:
W20 potwierdził podwójny szczyt w cenach zamknięcia wiarygodne dla Was? jaki filtr przyjąć do potwierdzenia? |
|
| |
przemak
Liczba postów : 8399 Age : 62 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 12:44 | |
| Arbitraz po wyzerowaniu bazy wywali mnostwo koszy akcji... Jak to pogodzic ze spodziewanym odbiciem? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 12:48 | |
| - przemak napisał:
- Arbitraz po wyzerowaniu bazy wywali mnostwo koszy akcji... Jak to pogodzic ze spodziewanym odbiciem?
Ano tak, ze baza sie skurczy na wyzszych poziomach:) |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 12:58 | |
| Pochwa bracia i siostry Wiecie jak dobrze się czuję bez zajętej pozycji na futach i tego uczucia, że może znowu coś szfagry namieszają. Dobrze tak sobie miesiąc siedczieć z 0zł w BM, bo pewnie jakby coś tam zostało to znów byłbym uwiązany przy monitorze. Szkoda tylko tych eSek na Z po 3944-50 i na H po 3744 Ale chyba to jest NAŁÓG, bo nie mogę się oprzeć od czasu do czasu od sprawdzania sytuacji na rynku i zaglądania na forum | |
|
| |
przemak
Liczba postów : 8399 Age : 62 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 13:01 | |
| - taki_jeden napisał:
- przemak napisał:
- Arbitraz po wyzerowaniu bazy wywali mnostwo koszy akcji... Jak to pogodzic ze spodziewanym odbiciem?
Ano tak, ze baza sie skurczy na wyzszych poziomach:) Moze byc | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 13:04 | |
| - przemak napisał:
ja to widze tak: od poczatku serii baza jest mocno na +.. 40-50 pkt. Dlatego arbi caly czas lyka akcje i zabezpiecza je eSkami.. obroty na spadkach byly zejebiste, wiec ma tych akcji od groma, i poz eS tylez samo. Stad taka duza otwartch pozycji. Jezeli wejdzie jakis hedge, to bedzie kupowal akcje akcje (stac go) od arbi, jednoczesnie podbierajac eSki , ktore arbi bedzie zamykal. To moze zadzialac jak katapulta. Jedno jest pewne.. taki LOP sygnalizuje mocny ruch. Chyba rozsadne bedzie nie upierac sie przy jakims kierunku, tylko po prostu podlaczyc sie. Wg mnie wazna bedzie sroda, po danych CPI w usach. To moze ustawic gielde na pare tygodni. Dlatego ja dopiero w srode/czwartek zajme cos na dluzej. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 13:08 | |
| - DJIA napisał:
- pytanie do expertów od kresek:
W20 potwierdził podwójny szczyt w cenach zamknięcia wiarygodne dla Was? jaki filtr przyjąć do potwierdzenia? Zasada 3% Zasada 3 sesji po wystapieniu sygnalu.jesli chcesz mocniejszego potwierdzenia to mozna odczekac tydzien ale wtedy wieksza czesc ruchu moze zostac juz wykonana Otwarcie pozycji krotkiej jesli wystapi nowe minimum cenowe po sygnale Wystapienie pulapki bessy (czyli powrot cen do poziomu w ktorym podwojny szczyt nie bedzie potwierdzony) byloby dosc mocnym sygnalem kupna.Pulapka hossy z pazdziernika zakonczyla sie bardzo mocnym i efektywnym zjazdem. kto wtedy odczytal ten sygnal (chyba to karnak byl i ktos jeszcze ) ten zarobil kupe kasy.Mi niestety brak jaj i czasu zeby trzymac tak dlugo pozycje edit Gdybysmy jakims cudem doszli do poziomow maksimow z sierpnai i pazdziernika i zanegowali formacje podwojnego szczytu to bylby to bardzo silny sygnal kupna tez welug moich zasad (a nie okazja do otwierania s jak niektorzy mysla) ale to nam nie grozi
Ostatnio zmieniony przez dnia Sob 12 Sty 2008, 13:16, w całości zmieniany 2 razy |
|
| |
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 13:10 | |
| - taki_jeden napisał:
- Re: Trejder
Czy ta zielona kreska to zasieg wzrostow czy pokazuje ona tylko kierunek? Widze, ze w tej formacji wazne sa proporcje, a np. czas czy wolumen sie licza mocno? Pytam, bo moze sie czegos dowiem
Ja widze rynek pokrotce tak: - klin znizkujacy na WIG20; - mocno wyprzedany rynek na dziennych; - LOP (na krotkich arbitraz); - fala od 29X do 28XI i ta od 10XII do 11I ksztaltowaly sie podobny czas i mialy podobna dlugosc. To przemawia za dosc mocnym odbiciem. A kupilem sobie ksiazke o Fibonaccim i doszukiwalem sie poziomu zakonczenia spadkow. Policzylem tempo spadkow i dodalem zniesienia korekcyjne po 0,618 (to duze i to male). Wynika z tego, ze na takich odbiciach 61,8% to jest kupowanie. Tylko, ze to musza byc pieniadze na dluzszy termin a nie pare sesji. Teraz to widze, ze bylaby to idealna formacja bo AC=BD. A jak wzrostowa formacja to powinien byc nowy szczyt. Jeszcze ten LOP, znaczy o pewnosci siebie obu stron. Sam jestem ciekawy czy to sie sprawdzi. Nasza gielda jest koszykowo-arbitrazowo-spekulacyjno-inwestycyjna. Wiec wszystko jest mozliwe.
Ostatnio zmieniony przez dnia Sob 12 Sty 2008, 13:27, w całości zmieniany 4 razy | |
|
| |
wolny login
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 13:11 | |
| - Bogdan napisał:
- przemak napisał:
ja to widze tak: od poczatku serii baza jest mocno na +.. 40-50 pkt. Dlatego arbi caly czas lyka akcje i zabezpiecza je eSkami.. obroty na spadkach byly zejebiste, wiec ma tych akcji od groma, i poz eS tylez samo. Stad taka duza otwartch pozycji. Jezeli wejdzie jakis hedge, to bedzie kupowal akcje akcje (stac go) od arbi, jednoczesnie podbierajac eSki , ktore arbi bedzie zamykal. To moze zadzialac jak katapulta. Jedno jest pewne.. taki LOP sygnalizuje mocny ruch. Chyba rozsadne bedzie nie upierac sie przy jakims kierunku, tylko po prostu podlaczyc sie. Wg mnie wazna bedzie sroda, po danych CPI w usach. To moze ustawic gielde na pare tygodni. Dlatego ja dopiero w srode/czwartek zajme cos na dluzej. z tym arbi to jest jeden problem dla mnie. objawem arbitrażu powinno być zmniejszanie się bazy a tu nic. chyba, że jest nowy rodzaj arbitrażu paswynego - usawiają zlecenia i czekają aż ktoś je łyknie no ale wtedy jest ryzyko, że niekonicznie zajęte pozycje się równoważą. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 13:18 | |
| re WL.. ale nie musisz lapac calego ruchu.. dla mnie wystarczy zlapac 40-50% falki.. i dlatego poczekam. Jak bedzie panika na spadku, to bedzie znaczylo koniec spadkow, i ladowac eLe do oporu.. najgorsze bedzie powolne spadanie, pod wlasnym ciezarem.. bo wtedy witamy Pania B na dluzej. Chwilowe podbitki bede traktowal jako okazje do otwierania/powiekszania S, na pewno L bedzie ekstrawagancją |
|
| |
DJIA Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 13:25 | |
| re: kaczor dzięki, czyli widze to samo co wyczytałem w mądrych książkach.
tak na prawde to ciężko wyrokować co ważniejsze - intra czy close bo jeśli close to podwójny szczyt jest faktem na indeksie i FW, spełnione kryteria o których piszesz.
jeśli close to teraz należałoby poczekać na ruch powrotny i zatankować S na oporze
FW20 ca. 3400 W20 ca. 3380
opatrując je oczywiście SL |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 13:28 | |
| przegladajac rozne fora, najbardziej podobal mi sie post o "interwencyjnym skupie akcji".. bo skoro skupuja od rolnikow zywiec, to dlaczego Panstwo nie kupuje akcji od "inwestorow".. widac frustracja wsrod narodu rosnie |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 13:29 | |
| - Bogdan napisał:
- przegladajac rozne fora, najbardziej podobal mi sie post o "interwencyjnym skupie akcji".. bo skoro skupuja od rolnikow zywiec, to dlaczego Panstwo nie kupuje akcji od "inwestorow".. widac frustracja wsrod narodu rosnie
takie rzeczy dzialy sie w Azji par lat temu. Zamiescilem wzor formacji. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 13:34 | |
| ciekaw jestem (naprawde bez zlosliwosi) zdania Andre i Realisty oraz Bankruta |
|
| |
wolny login
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 13:39 | |
| a nie wydaje wam się, że obecnie wieszczony krach, bessa, i padaka jest nazbyt oczywista? | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 13:48 | |
| - wolny login napisał:
- a nie wydaje wam się, że obecnie wieszczony krach, bessa, i padaka jest nazbyt oczywista?
najwiekszym zagrozeniem dla niedzwiedzi jest Ben. On jest czasami nieobliczalny. Np po zwyzce DJIA z 12600 na ponad 13400 uznal ze rynek jest w zlej kondycji. Tak jakby mial wykres sprzed 3 tygodni. A jeszcze wczesniej po silnych spadkach interwencyjnie obnnizyl stopy o 50 pkt. A tak samo wazne sa nastroje graczy.
Ostatnio zmieniony przez dnia Sob 12 Sty 2008, 13:51, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY | |
| |
|
| |
| UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY | |
|