niby nadpłynnośc, bitka o akcje, ujemne stopy procentowe, indeksy na szczytach wszechczasów a obroty w takiej jankesowni mikroskopijne, duuuużo mniejsze niz w latach 90-tych. Zreszta to widać po przebiegu sesji: otwarcie podciągnięcie i trzymanie s&p w jednym punkcie przez 5 godzin, następnie w ostatnich 15-30 minutach panika zakupów i nowy rekord jest żadnej walki, zmienności....nie chce mi się wierzyć , że skoro s&p wzrósł od 666 punktów do 1820 , to nie ma żadnej realizacji zysków. To taka hossa z dupy, widać że nie ma leszcza i w zasadzie w tym cyklu go nie będzie, bo jest redysttrybucja od tych 99% to tego 1% uprzywilejowanych .Poza tym leszcz jakby mądrzejszy jest, i im wyżej tym bardziej nie wejdzie w akcje. http://www.bankier.pl/wiadomosc/Potwor-z-Jekyll-Island-czyli-sto-lat-Rezerwy-Federalnej-3017157.h
no ale miliarderów na świecie coraz więcej
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
niby nadpłynnośc, bitka o akcje, ujemne stopy procentowe, indeksy na szczytach wszechczasów a obroty w takiej jankesowni mikroskopijne, duuuużo mniejsze niz w latach 90-tych. Zreszta to widać po przebiegu sesji: otwarcie podciągnięcie i trzymanie s&p w jednym punkcie przez 5 godzin, następnie w ostatnich 15-30 minutach panika zakupów i nowy rekord jest żadnej walki, zmienności....nie chce mi się wierzyć , że skoro s&p wzrósł od 666 punktów do 1820 , to nie ma żadnej realizacji zysków. To taka hossa z dupy, widać że nie ma leszcza i w zasadzie w tym cyklu go nie będzie, bo jest redysttrybucja od tych 99% to tego 1% uprzywilejowanych .Poza tym leszcz jakby mądrzejszy jest, i im wyżej tym bardziej nie wejdzie w akcje. http://www.bankier.pl/wiadomosc/Potwor-z-Jekyll-Island-czyli-sto-lat-Rezerwy-Federalnej-3017157.h
no ale miliarderów na świecie coraz więcej
no bo mamy dystrybucję od 99% do tego 1%; wielu z tych miliarderów stało się nimi dzieki pompowaniu indeksów, ale przy tak małych obrotach gdyby ci miliarderzy chcieli spieniężyć aktywa indeksy by sie przepołowiły; aktywa sa ok, jak są płynne
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7039 Registration date : 22/12/2011
Zajebisty jest taki kolor właśnie. Czarny matt a nie błyszczące to jak psu jajca. W ogóle dziwi mnie, że 99% błyszczących karoserii jeździ Matowe są z deka ciekawsze, może to kwestia gustu.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
to że ruchy rynkowe nie są jednostajne to jest właśnie jako sposób na leszcza ale wcale nie świadczy o tym, że nie ma trendu.
osobiście Mnie wnerwia jak czosnek prowadzi ruch tak aby się leszcz nie zorientował i cykają punkt po punkcie z głęboką cofką jeszcze.
/zestaw żyletek do kompletu/
Natomiast jeśli sam poszukuje trendów to przełączam się na M1/M5 i na siłę exploruje.
A tak nie powinno być, jak nie ma dobrych warunków to w książkach piszą żeby czekać na setapy.
A najgorzej to skakać po instrumentach.
Ja już polubiłem bardzo złotko i nie skacze, fajne jest, zawsze coś się wymyśli na tym.
Jeśli 90% zakresu świecy h4 robi się w 1min luko-przeskokiem a później przez 12 następnych świec masz pałowanie w miejscu to o czym my mówimy....
Bywają czasem jakieś tam trendy ale to naprawdę jak na lekarstwo tego. Wyraźna średnioterminowa słabość kangura względem kiwi jest zauważalna już od dawna, czyli crossrate aud/nzd. Gej też jest w solidnym trendzie ale teraz go brać prawie po 170 to chyba przypóźnawo już.
W ogóle powinien ktoś wymyślić świece przerywane tj takie aby wycinać fragmenty świec, gdzie nie można było zawrzeć transakcji. Bo np. leszcz widzi na backteście jebitną lagę na 120pips po jakichś danych i sobie myśli "o tu bym sprzedał!" a gówno, 70pips niżej byś sprzedał... a pokrywanie całego zakresu od ... do korpusem świecy to jest tak naprawdę fałszywa notyfikacja bo gdyby ta świeczka miała wycięcie poziome w zakresie nietransakcyjnym to wtedy byłoby to wierne odzwierciedlenie status quo. I wtedy by było widać jakie to niepłynne jest gówno wszystko.
Teraz obowiązuje reguła: MAXIMUM RUCHU W MINIMUM CZASU A PAŁOWANIE W MAXIMUM CZASU.
Dlatego nasza giełdunia jednak jest debeściak
Opcje, fw40... tam gdzie nie ma tej "megapłynności" zasranej bo to i tak psu na dupę potrzebne.
Ostatnio zmieniony przez OpCjOnEr dnia Sob 21 Gru 2013, 21:53, w całości zmieniany 1 raz
Mleczarz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3203 Location : HIOB Registration date : 09/02/2009
Zajebisty jest taki kolor właśnie. Czarny matt a nie błyszczące to jak psu jajca. W ogóle dziwi mnie, że 99% błyszczących karoserii jeździ Matowe są z deka ciekawsze, może to kwestia gustu.
smutny jak 100letnia pizda auto grabarza
Reser
A tam dupa, właśnie z klasą taki jest.
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Opcjoner pewnie mi nie uwierzysz ale jeżdziłem tym autem z Dodą wielokrotnie. nawet dała mi poprowadzić i w tym czasie zrobiła mi laskę
Ostatnio zmieniony przez thorgall dnia Sob 21 Gru 2013, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
Reser
No ja naprawdę nie pamiętam odkąd sie tym zajmuję takiego marketu.
Kiedyś rzeczywiście jakieś jazdy były a teraz to wypoziomują jak poziomicę podczas kładzenia kafelek i takie pałowanie, że tylko sprawdzać czy w ogóle notowania chodzą.
Raz na jakiś czas zaciąg z dupy i znowu trzymanie za mordę godzinami mikroruchy... stoi to jak widły w gnoju i czeka na miłosierdzie pańskie czy hgw na co.... To tylko na interwale EXa da się zarabiać na czymś takim.
Mleczarz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3203 Location : HIOB Registration date : 09/02/2009
wiekszosc facetow mysli ze jak kupią czarne auto i do tego czarne ubranie to mają klase kwestia gustu ja wole takie kolory:
Opcjoner pewnie mi nie uwierzysz ale jeżdziłem tym autem z Dodą wielokrotnie. nawet dała mi poprowadzić i w tym czasie zrobiła mi laskę
A co żona na to ucieszyła sie, że jesteś takim wielkim Panem.
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
wiekszosc facetow mysli ze jak kupią czarne auto i do tego czarne ubranie to mają klase kwestia gustu ja wole takie kolory:
Ciekawy jestem czy w Tajlandii będzie normalnie qrsowała komunikacja 1. stycznia rano [Sylwester, wszyscy na zajebce!!!]
bo jeśli nie to z konieczności wyjazd do Kambodży będę musiał przełożyć na później a Bangkok w miarę znam, nie chce mi się pałować za bardzo w tym hałasie.
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Ciekawy jestem czy w Tajlandii będzie normalnie qrsowała komunikacja 1. stycznia rano [Sylwester, wszyscy na zajebce!!!]
bo jeśli nie to z konieczności wyjazd do Kambodży będę musiał przełożyć na później a Bangkok w miarę znam, nie chce mi się pałować za bardzo w tym hałasie.
Będziesz w Bangkoku? To wyświadczyłbyś mi przysługę.
Dam Ci namiary na gościa który mi kase wisi. Byś odebrał dług. 5% dla ciebie.