| UFO - 15.01.2008 | |
|
+40Akwila IronFX REALISTA inwestor crus Ezet Indiana fastenter Ed franco Wigusia foo Rmir kLeszcz Prezes tarzan cameleon forex umysłu Dave EURO przemak loko praktyk lam3r3k Kozoyeb karnak mikrob Diablo Edith kydo dafnia mobar SYLWESTER kamikaze wolny login Nadaje ze Stronia Pan Nikt chudy mis SzFagier 44 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
kaka Gość
| Temat: Jeszcze 302 pkt i zamykam Wto 15 Sty 2008, 18:30 | |
| Jeszcze 302 pkt i zamykam !!!!!!!!!
S z reki nie wypuszczam aż 1000 pkt zarobie !!!!!!!!!!!!!
A zostało jeszcze tylko 302 pkt do zamkniecia (może to będzie juz w tym tygodniu ) |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:30 | |
| - robson napisał:
- dołek napisał:
- a na cnbc zapodają ze jak plotka głosi szykuje sie jeszce przed spotkaniem fedu na konie miesiaca jakies spotkanie niezapowiedziane i wczesniejsze ciecie stóp, tyle ze kiedys taka plotka to z -2% na + 2% potrafiła rynek wyciagnąć ale już chyba oklepany temat i nie działa
gdyby to było prawdą, a jest to prawdopodobne, to mielibysmy August replay - zjazd po duzej luce, panika a potem up 100pkt w 15 min,
Pewnie publicznosc to pamieta choc ja przegapilem na wakacja te rollercoastery. tylko wtedy L to trendy bylo a teraz juz nie bardzo, jakies takie jakby no nie wiem |
|
| |
Bogaty Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:31 | |
| Kim jestes kaka? Wiesz ze tylko Ty i ja zarobilismy na ostatnich spadkach? A cale forum na L. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:33 | |
| - dołek napisał:
- robson napisał:
- dołek napisał:
- a na cnbc zapodają ze jak plotka głosi szykuje sie jeszce przed spotkaniem fedu na konie miesiaca jakies spotkanie niezapowiedziane i wczesniejsze ciecie stóp, tyle ze kiedys taka plotka to z -2% na + 2% potrafiła rynek wyciagnąć ale już chyba oklepany temat i nie działa
gdyby to było prawdą, a jest to prawdopodobne, to mielibysmy August replay - zjazd po duzej luce, panika a potem up 100pkt w 15 min,
Pewnie publicznosc to pamieta choc ja przegapilem na wakacja te rollercoastery. tylko wtedy L to trendy bylo a teraz juz nie bardzo, jakies takie jakby no nie wiem teraz trendy sa ogonki naciagnietych pod bankami - ciekawe ile w tym prawdy ze trzeba po kilka godzin czekac. Jakos mi sie nie chce wierzyc a pod bank nie pojde sprawdzac. |
|
| |
Wigusia
Liczba postów : 316 Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:34 | |
| - Bogaty napisał:
- Kim jestes kaka? Wiesz ze tylko Ty i ja zarobilismy na ostatnich spadkach? A cale forum na L.
Jakie całe forum? Co Ty piszesz? Masę osób na tym forum jest od bardzo dawna na S. | |
|
| |
chudy mis Admin
Liczba postów : 4704 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:35 | |
| - Bogaty napisał:
- Kim jestes kaka? Wiesz ze tylko Ty i ja zarobilismy na ostatnich spadkach? A cale forum na L.
jesli to instotnie KAKA, ktora znam to jak przyszedlem na bankiera w lutym/marcu zeszlego roku to KAKA pisalo to samo..byla z tymi S na 3950 ...to sie nazywa inwestycja dlugoterminowa | |
|
| |
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:36 | |
| Jakis malo byczy ten WOU dzisiaj. Jak juz polowa leszcza sie zorientowala jaki trend obowiazuje, to znaczy, ze niedlugo bedzie sie trzeba obrocic.
Do kompletu brak jeszcze odwrocenia bazy i wyproznienia sie arbiego. | |
|
| |
Bogaty Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:37 | |
| WOU jest zafalszowany. Niektorzy odkryli ze jest antywskaznikiem i celowo wpisuja pewnie S mimo ze siedza na L |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:38 | |
| - forex napisał:
- Jakis malo byczy ten WOU dzisiaj. Jak juz polowa leszcza sie zorientowala jaki trend obowiazuje, to znaczy, ze niedlugo bedzie sie trzeba obrocic.
Do kompletu brak jeszcze odwrocenia bazy i wyproznienia sie arbiego. te leszcze po spora czesci z 80k LOP i wcale nie wiem czy to leszcze. Wielu wyjadaczy o ktorym nie powiedzial bym leszczyk dzis sie potknelo. |
|
| |
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:39 | |
| SUBIEKTYWNA PRASOWKA
"myślę, że nalezy sie zmiana nastrojów. to ze azja znów padła niec nie znaczy. tworzymy jakieś dno. wydaje sie, ze to nioe bedzie krotkie odbicie. z tego bagna mozemy pojechac wysoko"
"Witam.Jak dla mnie mamy 2 kluczowe sesje ,jesli wybronią poziom 3180-3200 (na fiutach)to bedzie odbicie"
"h... bedzie z tych spadków zaraz niedźwiadki się zesrajom i bedzie smród"
"I juz na L po 3200. Mam juz 30 punktow zysku."
"i dobrze widzisz przyjacielu, za wczxeśnie byczkom na umieranie - zgiń niedźwiedziuuuuuuuu "
"No to panowie wieszcze macie ten ruch na który żeście czekali od ponad 10 dni. 3174 wsparcie działa."
"Idealnie No to dziś 3306? "
"Tak jak pisalem wczoraj trzymam L do 3300."
"Mam L od 3199"
"podaję potwierdzony syg k na 30min (wg mojego sys)"
"Czyli godzinka tej bryndzy i cheja"
"Znowu bida wziąłem L po 200.No co ja qrwa wyprawiam."
"Strzały trafiły moje stopy idealnie. Jestem tylko w dniu dzisiejszym -47% posiadanego kapitału. A rozsądni nie biorą kredytów na futki;) Otwieram max S po 3185 i...mam nadzieję, że HIOB ma
"Zamkniete S po 80" (14.30)
" USA INFLACJA PPI -0.1 % m/m !!! ( PROGNOZA 0.2% ) no i kamień z serca - up up up up up "
"FOREX: Po danych (1,4896) KONONOWICZ - X-Trade Brokers - 15 Stycznia 2008 14:34
Dane są niekorzystne dla dolara. Ani inflacja, ani sprzedaż, ani też indeksy NY Empire State nie stanowią dla niego wsparcia , żeby nie było niczego "
"no to mamy dno !!! 3134 teraz UP UP"
" o jebańce! ale mnie przewieźli! "
"CZY TO JUŻ TO TA MITYCZNA SZPILA W DÓŁ PRZED WYBICIEM ?"
"Zagram pierwszy raz przeciwko rynkowi L po 3128 stop koło 3080 a co zarobiony jestem"
"cos mi sie zdaje ze i cudofix bedzie"
"to ja jeszcze 10eL na fix PKC bedzie do równego rachunku WoU=50eL"
"Ktoś na bankierze się pyta czy na akcjach z wig20 dokonano splitu "
PS. nie chodzi o autorow a o zjawisko. Bez urazy ( jakby co) | |
|
| |
wolny login
Liczba postów : 1382 Location : nearby stolyca Registration date : 30/08/2007
| to co jest nieco zastanawiające to obrót. 1.6G na szerokim rynku jak na panikę to nie jest szczególny wynik. us jak będą tak ciągnąć do końca to trochę u nich wygląda na ubijanie dna. no a u nas? na razie dna nie widać. no i chyba rogate sponsory się kończą. ileż to może spadać? oj może... | |
|
| |
chudy mis Admin
Liczba postów : 4704 Registration date : 27/08/2007
| - Bogaty napisał:
- WOU jest zafalszowany. Niektorzy odkryli ze jest antywskaznikiem i celowo wpisuja pewnie S mimo ze siedza na L
a skad Ty to wiesz? jeszcze troche glosow do 'normy' brakuje, moze polegli sie nie wpisali? moze ci na stratnych nie maja ochoty otwierac UFO zeby sobie oszczedzic uszczypliwych komentarzy ? | |
|
| |
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:41 | |
| - Bogaty napisał:
- WOU jest zafalszowany. Niektorzy odkryli ze jest antywskaznikiem i celowo wpisuja pewnie S mimo ze siedza na L
ja tak nie robie. Bogaty, mozesz odezwac sie na mylogi@gmail.com? | |
|
| |
cv Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:43 | |
| Pan Leonardo postawił by dopiero na odbicie przy 2795, poziom 3000 nas nie powstrzyma zbyt duża sprawa się z tego spadku zrobiła. Np chyba, że aż dojdziemy do pamiętnego maja 2006. Pismaki znowu robią panikę, a gorzej nie jest jak wtedy w maju. Poziom i dynamika spadków podobna. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:46 | |
| - cv napisał:
- Pan Leonardo postawił by dopiero na odbicie przy 2795, poziom 3000 nas nie powstrzyma zbyt duża sprawa się z tego spadku zrobiła. Np chyba, że aż dojdziemy do pamiętnego maja 2006. Pismaki znowu robią panikę, a gorzej nie jest jak wtedy w maju. Poziom i dynamika spadków podobna.
"duza sprawa" to podobno dla wielu wstawione do fundow oszczednosci zycia z lewarem - i zapewnienia smarkaczy w biurach - "odbije sie panie Czesiu, na pewno się odbije" |
|
| |
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
| - robson napisał:
- forex napisał:
- Jakis malo byczy ten WOU dzisiaj. Jak juz polowa leszcza sie zorientowala jaki trend obowiazuje, to znaczy, ze niedlugo bedzie sie trzeba obrocic.
Do kompletu brak jeszcze odwrocenia bazy i wyproznienia sie arbiego. te leszcze po spora czesci z 80k LOP i wcale nie wiem czy to leszcze. Wielu wyjadaczy o ktorym nie powiedzial bym leszczyk dzis sie potknelo. Leszcze w sensie wielkosci portfela w porownaniu do grubych ryb jak np. hedge, ktore do nas czasem wpadaja (tzw. czarna wolga). Nie mialem na mysli kompetencji. Jest troche osob na tym forum, ktorych wpisy warto czytac. Dla mnie WOU pozostanie wyrazem nastrojow wsrod drobnych inwestorow. Nawet jak ktos ma 100 kontraktow, to grubasem jeszcze nie jest. | |
|
| |
kaka Gość
| bogaty jestem drobna inwestorka ( z żelaznymi jajami ) i mam nadzieje ze tez bede bogata
S mam brane srednio po 3768 - brane na wzrostach , przed szczytem i jak było ponad 3900 a w dodatku wieszczyli szybki atak na 4200 to sie ze mnie na Bankierze prawie wszyscy smiali
A teraz nawet nie chce mi sie z tych biedakow smiac ( po co kopać leżącego ) |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:47 | |
| - mylogi napisał:
- SUBIEKTYWNA PRASOWKA
"myślę, że nalezy..... czy na akcjach z wig20 dokonano splitu "
PS. nie chodzi o autorow a o zjawisko. Bez urazy ( jakby co) wow! niezła kompilacja |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:49 | |
| Ciekawostka. Z moich systemów, które obserwuję mam taki długookresowy, który od 2000 roku wygenerował dotychczas trzy sygnały. Ostatni był na L od 09.10.2001. No i dzisiaj ten system dał sygnał na S. Jeśli się niepomylił to wg systemu mamy bessę. Pozdr | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:51 | |
| pewnie czesc z Was to dotknelo.. wlasnie zadzwonil do mnie kumpel, ktory wlozyl calkiem duza kase w fundusze w czerwcu 2007.. jakies 400k.. qrwa, glos mial roztrzesiony i pytal o porade czy ma wszycho likwidowac? Gosc jest bliski zalamania normalnie. Naprawde nie wiem co mu poradzic. Kiedys powiedzialbym mu ze jak odbije to liwiduj ale teraz?? |
|
| |
wolny login
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:52 | |
| a tacy brazylianie cały czas zaledwie 10% od szczytu i rok do roku +40% mmmm.... pomarzyć można. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:53 | |
| dziś litera A
Znaczenie Imion Męskich
A
Adam - nudny i ma małego pyrtka, suchar, nie myje uszu. Adrian - ogląda kreskówki, a gdy nikt nie patrzy, biega w damskich ciuszkach. Albert - uroczy i śmieszny, ale niestety pedał. Aleksander - ładnie i mądrze mówi, łasy na łapówki. Alfons - imię instytucja, niedomyty, ulizany krętacz. Alfred - zawodowiec w dziedzinie masturbacji. Alojzy - oślizgły typ, pewnie zoofil. Ambroży - samotnik z brodą, miejscowe dziwadło. Andrzej - wie co w życiu najlepsze, jada wieprzmaki, chodzi jak gej. Anatol - od urodzenia łysy i w pinglach, szuja. Antoni - nudny i wali mu z pod pachy, często bezrobotny. Arkadiusz - pierdoła, myśli że go wszyscy lubią, a w rzeczywistości jest na odwrót. Arnold - mięczak i ciota, nosi damską bieliznę. Artur - miły, koleżeński, pomaga innym, totalny frajer.
Znaczenie Imion Żeńskich
A
Agata - to zimna suka, która daje dupy tylko bardzo bogatym skurwielom. Agnieszka - to cicha woda, udaje cnotkę, a jest nimfomanką. Aldona - to typowa matka Polka. Bzyka się 2 razy w życiu i ma z tego dwójkę dzieci.
Aleksandra - lubi ciągnąć druta i trzymać za jaja. Alicja - cicha, grzeczna, kulturalna, ale jak się najebie, robi striptease na stole. Alina - lubi chodzić do koleżanek na pierdy. Wszystkim rąbie dupę, a najbardziej interesuje ją to, kto z kim śpi i kto kogo z kim zdradza. Aneta - jest otwarta na świat i nowe wyzwania - nie ma takiego dużego członka, którego nie próbowałaby włożyć sobie do buzi. Uwielbia odbijać chłopaków koleżankom. Aniela - to potencjalna zakonnica. Anita - wszystkich podpuszcza, a potem nikomu nie chce dać, no chyba że po ślubie. Anna - to ładna dupa, ale pasożyt, każdego faceta wycycka do ostatniego grosza. Asia - jest przemądrzała i inteligentna, wie komu dać, a komu nie. |
|
| |
loko
Liczba postów : 3137 Location : Warszawa Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:54 | |
| - Indiana napisał:
- Re. Rmir
Jakbym się zastosował do SWOJEGO systemu, to nie tylko nie musiałbym się kopać z rynkiem, ale nawet rynek juz w styczniu dałby mi ok. 500 pkt na konia :-) Temu też niezbyt się przejmuję wtopą, bo wiem, że jak się zastosuję, to odrobię. Tyle tylko, że system był optymalizowany w czasie hossy - jest co prawda idealnie symetryczny, nie preferuje żadnego kierunku, ale o 1000% rocznie raczej muszę zapomnieć.... Choć z drugiej strony - zgarnął cały bieżący ruch (od 3473 na es) - więc może nie będzie źle i ani razu sie nie obrocil od 3473 ? to jest super system. powinien produkowac cash prawie jak FED. gratulacje. | |
|
| |
wolny login
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:55 | |
| - Bogdan napisał:
- pewnie czesc z Was to dotknelo.. wlasnie zadzwonil do mnie kumpel, ktory wlozyl calkiem duza kase w fundusze w czerwcu 2007.. jakies 400k.. qrwa, glos mial roztrzesiony i pytal o porade czy ma wszycho likwidowac? Gosc jest bliski zalamania normalnie. Naprawde nie wiem co mu poradzic. Kiedys powiedzialbym mu ze jak odbije to liwiduj ale teraz??
tu nie ma dobrej rady. facet zapakował się na samej górce i na pewno szybko tego nie odrobi. jeżeli mu kasa nie jest potrzebna to pewnie chyba warto poczekać. ja tam radzę aby systematycznie i mało wpłacać. sam tak robię ale to akcja na jeszcze jakieś 20 lat. | |
|
| |
Bogaty Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:55 | |
| kaka to gratulacje za konsekwencje i silna aole. Ja nie umialbym dlugo trzymac pozycje - wole szybkie strzaly. Ale wazne zeby grac odpowiednio do swojej osobowsci. Najgorsze sa pomieszane techniki - czyli gdy pozycja spekulacyjna robi sie dlugoterminowa. |
|
| |
Gość Gość
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 18:57 | |
| - wolny login napisał:
- Bogdan napisał:
- pewnie czesc z Was to dotknelo.. wlasnie zadzwonil do mnie kumpel, ktory wlozyl calkiem duza kase w fundusze w czerwcu 2007.. jakies 400k.. qrwa, glos mial roztrzesiony i pytal o porade czy ma wszycho likwidowac? Gosc jest bliski zalamania normalnie. Naprawde nie wiem co mu poradzic. Kiedys powiedzialbym mu ze jak odbije to liwiduj ale teraz??
tu nie ma dobrej rady. facet zapakował się na samej górce i na pewno szybko tego nie odrobi. jeżeli mu kasa nie jest potrzebna to pewnie chyba warto poczekać. ja tam radzę aby systematycznie i mało wpłacać. sam tak robię ale to akcja na jeszcze jakieś 20 lat. ano.. gosc wplacil do funduszy zeby zarobic w rok te 30-40%.. bo tak podawali w rezultatach za ost rok.. qrwa, to sie zle skonczy jednak |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:01 | |
| - robson napisał:
- cv napisał:
- Pan Leonardo postawił by dopiero na odbicie przy 2795, poziom 3000 nas nie powstrzyma zbyt duża sprawa się z tego spadku zrobiła. Np chyba, że aż dojdziemy do pamiętnego maja 2006. Pismaki znowu robią panikę, a gorzej nie jest jak wtedy w maju. Poziom i dynamika spadków podobna.
"duza sprawa" to podobno dla wielu wstawione do fundow oszczednosci zycia z lewarem - i zapewnienia smarkaczy w biurach - "odbije sie panie Czesiu, na pewno się odbije" Pamiętam, jak w czerwcu wypłacałem pieniądze z Arki i pani w banku pytała dlaczego wypłacam. Bo jak potrzebuję pieniędzy, to może chciałbym kredyt pod jednostki funduszu. Aż mi ciarki po plecach wtedy przeszły. Ci którzy tak zrobili mogli już stracić wszystko co mieli.
Ostatnio zmieniony przez dnia Wto 15 Sty 2008, 19:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
IronFX Sys Trader
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:02 | |
| - karnak napisał:
- Ciekawostka.
Z moich systemów, które obserwuję mam taki długookresowy, który od 2000 roku wygenerował dotychczas trzy sygnały. Ostatni był na L od 09.10.2001. No i dzisiaj ten system dał sygnał na S. Jeśli się niepomylił to wg systemu mamy bessę. Pozdr system ktory wygenerowal 3 sygnaly nie jest systemem. statystyczne minimum zdarzen to 30. Mylogi | |
|
| |
wolny login
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:03 | |
| - Bogdan napisał:
- wolny login napisał:
- Bogdan napisał:
tu nie ma dobrej rady. facet zapakował się na samej górce i na pewno szybko tego nie odrobi. jeżeli mu kasa nie jest potrzebna to pewnie chyba warto poczekać. ja tam radzę aby systematycznie i mało wpłacać. sam tak robię ale to akcja na jeszcze jakieś 20 lat. ano.. gosc wplacil do funduszy zeby zarobic w rok te 30-40%.. bo tak podawali w rezultatach za ost rok.. qrwa, to sie zle skonczy jednak to się już skończyło źle. choć ja dopuszczam scenariusz taki, że już niedługo się to wszystko uspokoi i powolutku, pomalutku będziemy się wspinać. takie powolne wzrosty są najzdrowsze. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 | |
| |
|
| |
| UFO - 15.01.2008 | |
|