| UFO - 15.01.2008 | |
|
+40Akwila IronFX REALISTA inwestor crus Ezet Indiana fastenter Ed franco Wigusia foo Rmir kLeszcz Prezes tarzan cameleon forex umysłu Dave EURO przemak loko praktyk lam3r3k Kozoyeb karnak mikrob Diablo Edith kydo dafnia mobar SYLWESTER kamikaze wolny login Nadaje ze Stronia Pan Nikt chudy mis SzFagier 44 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
chudy mis Admin
Liczba postów : 4704 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:04 | |
| - mylogi napisał:
system ktory wygenerowal 3 sygnaly nie jest systemem. statystyczne minimum zdarzen to 30.
Mylogi nie (por. rozklady z ciezkimi ogonami) | |
|
| |
gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:04 | |
| Suplement do "Subiektywnej prasówki" WOU po sesji 11.01.07 Mylogi napisał: Duże L Oddając cześć prawdzie historycznej. |
|
| |
mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:06 | |
| gra na futach to rowniez emocje i nie potepiajmy ich wyrazania w trakcie sesji. Komu to przeszkadza moze nie czytac, ale emocje to nieodlaczny element gry (nie dotyczy psychopatow). Nie starajmy sie na sile robic z forum Wersalu. Forum powinno byc zywe, skostnialych jest pelno. Pozwole sobie wkleic wczorajszy post jako temat do dyskusji
widac ze sa duze emocje i widac ze sytuacja jest arcytrudna, byki sa wykonczone nerwowo. troche mnie smiesza nawolywania o Wersal. To jest bardzo stresujace zajecie, ludzi ponosza emocje. Co w tym zlego, ze pojawiaja sie nawet docinki przegrywajacym, dla mnie to tez stanowi informacje. Jak ktos jest miekki niech zrezygnuje z futow. Pytam sie co ma byc w trakcie sesji? Towarzystwo wzajemnej adoracji, poklepywanie sie po plecach, jednomyslnosc? To dopiero szwagry beda mialy uzywanie. Troche luzu, zalozyc przyciemniane okulary, albo na urlop. | |
|
| |
rogal Gość
| |
| |
gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:06 | |
| Suplement do "Subiektywnej prasówki" WOU po sesji 11.01.08 Mylogi napisał: Duże L Oddając cześć prawdzie historycznej. (Wcześniej była pomyłka co do roku) |
|
| |
loko
Liczba postów : 3137 Location : Warszawa Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:07 | |
| - wolny login napisał:
- Bogdan napisał:
- wolny login napisał:
- Bogdan napisał:
- pewnie czesc z Was to dotknelo.. wlasnie zadzwonil do mnie kumpel, ktory wlozyl calkiem duza kase w fundusze w czerwcu 2007.. jakies 400k.. qrwa, glos mial roztrzesiony i pytal o porade czy ma wszycho likwidowac? Gosc jest bliski zalamania normalnie. Naprawde nie wiem co mu poradzic. Kiedys powiedzialbym mu ze jak odbije to liwiduj ale teraz??
tu nie ma dobrej rady. facet zapakował się na samej górce i na pewno szybko tego nie odrobi. jeżeli mu kasa nie jest potrzebna to pewnie chyba warto poczekać. ja tam radzę aby systematycznie i mało wpłacać. sam tak robię ale to akcja na jeszcze jakieś 20 lat. ano.. gosc wplacil do funduszy zeby zarobic w rok te 30-40%.. bo tak podawali w rezultatach za ost rok.. qrwa, to sie zle skonczy jednak to się już skończyło źle. choć ja dopuszczam scenariusz taki, że już niedługo się to wszystko uspokoi i powolutku, pomalutku będziemy się wspinać. takie powolne wzrosty są najzdrowsze. jakos ituicja mi mowi ze spokojnie nie bedzie . pojada po tych co zostali. | |
|
| |
? Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:08 | |
| Nauczyli ludzi nie panikować podczas spadków i spokojnie podejmować decyzje. No i mielismy dluuugi piekny zjazd bez paniki. A czy nauczyli kupowac gdy krew sie leje ? |
|
| |
chudy mis Admin
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:09 | |
| - gość napisał:
- Suplement do "Subiektywnej prasówki"
WOU po sesji 11.01.08 Mylogi napisał: Duże L Oddając cześć prawdzie historycznej. (Wcześniej była pomyłka co do roku) ale porownanie jest bez sesnu bo mylogi (pominawszy wydzwiek) wkleil dzisiejsze a to jest z piatku jak gra na swieczkach 15min to sie pewnie 20x odwrocil, nie ? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:10 | |
| ALE KUźWA MAFIA
Nadal podtrzymuje twierdzenie ze na futach nie gra sie bez kałasznikowa tak aby choc czesciowa wyrownac szanse ze szwagrami
zeby była panika i krach TO MUSI BYC RYNEK !!!!!! a nie złodziejskie zagrywki mafii na gpw
a to kuźwa jest czysta manipulacja obliczona na wydymanie leszcza i wszystko jest pod kontrola a spadki beda dotad dopóki leszcze beda brały coraz tansze L a jak juz ich wydupcą to zaraz odbija i beda wszyscy pisac dookoła ze mamy mocna gospodarke DOBRZE ZE OPUŚCIŁEM TO BAGNO |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:10 | |
| - loko napisał:
- wolny login napisał:
- Bogdan napisał:
- wolny login napisał:
- Bogdan napisał:
- pewnie czesc z Was to dotknelo.. wlasnie zadzwonil do mnie kumpel, ktory wlozyl calkiem duza kase w fundusze w czerwcu 2007.. jakies 400k.. qrwa, glos mial roztrzesiony i pytal o porade czy ma wszycho likwidowac? Gosc jest bliski zalamania normalnie. Naprawde nie wiem co mu poradzic. Kiedys powiedzialbym mu ze jak odbije to liwiduj ale teraz??
tu nie ma dobrej rady. facet zapakował się na samej górce i na pewno szybko tego nie odrobi. jeżeli mu kasa nie jest potrzebna to pewnie chyba warto poczekać. ja tam radzę aby systematycznie i mało wpłacać. sam tak robię ale to akcja na jeszcze jakieś 20 lat. ano.. gosc wplacil do funduszy zeby zarobic w rok te 30-40%.. bo tak podawali w rezultatach za ost rok.. qrwa, to sie zle skonczy jednak strzelili by sobie w stope.
Jak przeczołgają ludek po betonie to wielu na lata sie zrazi do giełdy i bedzie ja znajomym obrzydzało - a to wlasnie rekomendacje znajomych przyciagnely albo potwierdzimy decyzje o wejsciu w fundy.
Wydaje mi sie ze fundy wciaz probuja ratowac sytuacje - przynajmniej na naradach sztabowych.
to się już skończyło źle. choć ja dopuszczam scenariusz taki, że już niedługo się to wszystko uspokoi i powolutku, pomalutku będziemy się wspinać. takie powolne wzrosty są najzdrowsze. jakos ituicja mi mowi ze spokojnie nie bedzie . pojada po tych co zostali. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:12 | |
| przedruk z Bankiera
Autor: ~Karol z Lodzi [77.115.162.*], 2008-01-15 17:27
Panika przerodzila sie w krach. Topniecje moze potrwac dwa: dni, tygodnie. Fundusze emerytarne nie bronia wsparc a mimo to coraz wiecej spolek zaczyna rosnac i co raz trudniej jest odkupic akcje po nizszych cenach niz te po ktorych sie ich pozbylismy. Gra na dalsze spadki spowodowala ta wyprzedaz pod koniec sesji. Oczywiscje i wstrzymywanie sie przez fundusze powoduje ze inwestorzy w osamotnieniu probuja bronic swoich pozycji. Stany to Alan Greenspan. Wypowiedzi jego maja powstrzymac inne gospodarki. Alan Greenspan wie ze rozpedzone swiatowe gospodarki zepchnie U.S. do roli drugoplanowej a nawet statysty. Dane w US sa lepsze od oczekiwan. Jest kontrolowane spowolnienie w graniąch 0.5 do 2 proc. wzrostu gospodarczego z 3.5proc. W dzisiejszym swiecje 2proc. wzrost uwaza sie za recesje. Dlatego nalezy spowolnic swiat propaganda swiatowoj recesji w wykonaniu Alana Greenspana. Oddzialywanie to jest krotkie 2u tygodniowe. Ale do jakich absurdalnych dolkow WGPW to doprowadzi nikt dzisiaj nie wie. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:13 | |
| - Bogdan napisał:
Mam dokładnie to samo :-( Namawiałem znajomych jeszcze w grudniu by likwidowali wszystko co ma wspólnego z rynkiem akcji (heh jednego ambitnie w sierpniu i mnie zmieszał potem z błotem). Dziś 2 takie zapytania i naprawdę nie potrafiłem im odpowiedzieć jak mocno to się jeszcze odbije.. Bardzo chciałbym im pomóc, ale nadzieja, że mniej stracą jest marna, więc mówiłem to samo co w grudniu: 'weszliście w interes bo podłaczyliście się do czegoś co pokazywało i innym dawało zyski. to działa w dwie strony. i widocznie teraz nie należy kupować/inwestować. Decyzja należy do ciebie.' Nawiasem mówiąc to te parasolowe też nie za bardzo. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:13 | |
| dalem maksymalny okres na S&P i zobaczcie jakie wielkie "M" sie robi: http://stooq.com/q/?s=s%26p500&c=mx&t=l&a=lg&b=1 |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:14 | |
| [quote="mylogi"][quote="karnak"]Ciekawostka. Z moich systemów, które obserwuję mam taki długookresowy, który od 2000 roku wygenerował dotychczas trzy sygnały. Ostatni był na L od 09.10.2001. No i dzisiaj ten system dał sygnał na S. Jeśli się niepomylił to wg systemu mamy bessę. Pozdr[/quote]
system ktory wygenerowal 3 sygnaly nie jest systemem. statystyczne minimum zdarzen to 30.
Mylogi[/quote] Ja nie upieram się, że to jest system, bo nim nigdy nie grałem. Zaznaczyłem, że jest to ciekawostka, a pomyślałem sobie, że może trafnie podawać cholernie długie ruchy i tylko tyle. Pozdr | |
|
| |
SzFagier Admin
Liczba postów : 5190 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:15 | |
| masz rację Mobar ... forum to nie wersal... wiięc na spokojnie po roliczeniu sesji... po chwili zadumy... mając jednak na względzie... obecność uszu obytych w sferach... czytające nas Damy... podglądające dzieci... po prostu... bezpardonowo... i co nie często się zdarza... ale jednak... tym razem nie mogę się powstrzymać... i upuszczę publicznie... więc do rzeczy... po prostu... najzwyczajniej... nosz qrwa mać... przepraszam | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:15 | |
| " krach " wywołany w odpowiednim momencie a obliczony na dobicie byka
POWTARZAM ŻEBY BYŁA PANIKA MUSI BYC RYNEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!
a jak stany odbija kto bedzie pamietał o dzisiejszej panice |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:17 | |
| - blex napisał:
- Bogdan napisał:
Mam dokładnie to samo :-( Namawiałem znajomych jeszcze w grudniu by likwidowali wszystko co ma wspólnego z rynkiem akcji (heh jednego ambitnie w sierpniu i mnie zmieszał potem z błotem). Dziś 2 takie zapytania i naprawdę nie potrafiłem im odpowiedzieć jak mocno to się jeszcze odbije.. Bardzo chciałbym im pomóc, ale nadzieja, że mniej stracą jest marna, więc mówiłem to samo co w grudniu: 'weszliście w interes bo podłaczyliście się do czegoś co pokazywało i innym dawało zyski. to działa w dwie strony. i widocznie teraz nie należy kupować/inwestować. Decyzja należy do ciebie.' Nawiasem mówiąc to te parasolowe też nie za bardzo. bo po sierpniowej zwale wszyscy zobaczyli odbicie i frajerow co sprzedali w dolku.. i teraz powolne spadki nie robily wrazenia, az w koncu zauwazyli ze cos nie tak |
|
| |
przemak
Liczba postów : 8399 Age : 62 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:17 | |
| A ktos sie podejmie jakiejs analizy czy co? Czy czekamy na stany? | |
|
| |
mobar
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:20 | |
| SzFagier czyzby zakotwiczyl Cie twoj zaklad z Kydo? | |
|
| |
chudy mis Admin
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:20 | |
| rogal, co to ? rebus ? gdy bessa (mis) kupuj zloto ? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:21 | |
| - przemak napisał:
- A ktos sie podejmie jakiejs analizy czy co? Czy czekamy na stany?
no własnie !!!!!!!! zwolennicy-wyznawcy analiz wytłumaczcie mi na podstawie jakich wykresow poruszaja sie futy i W20 ostatnio i jakie znaczenie maja "wsparcia " tylko rzut monetą i wieeeeeeelkie depo ... |
|
| |
Akwila
Liczba postów : 6135 Location : Poznań Registration date : 28/08/2007
| Ja dalej siedzę na przeciwstawnych. Jak dojdzie do dołka to zamknę S i poczekam aż L zmniejszy stratę. W każdym razie ja mogę sobie na spokojnie czekać na rozwój wypadków. Wygląda na to że całą bessę chcemy mieć za sobą w jednym ruchu. Po takiej korekcie odreagowanie będzie duże | |
|
| |
mobar
| - chudy mis napisał:
- rogal, co to ? rebus ? gdy bessa (mis) kupuj zloto ?
ja mysle ze chodzi o chinoli co usiakow zalatwia | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:22 | |
| - osły napisał:
- ALE KUźWA MAFIA
Nadal podtrzymuje twierdzenie ze na futach nie gra sie bez kałasznikowa tak aby choc czesciowa wyrownac szanse ze szwagrami
zeby była panika i krach TO MUSI BYC RYNEK !!!!!! a nie złodziejskie zagrywki mafii na gpw
a to kuźwa jest czysta manipulacja obliczona na wydymanie leszcza i wszystko jest pod kontrola a spadki beda dotad dopóki leszcze beda brały coraz tansze L a jak juz ich wydupcą to zaraz odbija i beda wszyscy pisac dookoła ze mamy mocna gospodarke DOBRZE ZE OPUŚCIŁEM TO BAGNO SUPER! Czujesz rynek! Jeszcze tylko trzeba do tego dopasować poziomy na indeksach i ... A czasem lepiej przeczekać Trzymaj się! |
|
| |
Gość Gość
| LOP=85K na wszystkich seriach.. jak to interpretowac? eSki nie biora zysku? elki sie nie poddaja a wrecz ich przybywa.. strach zostawac z poz na noc |
|
| |
SzFagier Admin
Liczba postów : 5190 Registration date : 27/08/2007
| re Przemak analiza jest banalna w Polsce upadł rząd, a upadając zwinął całą kasę z obiegu, dekretem pozbawił ludzi majątków i wyssał wszelk masę towarową krążącą w gospodarce... kto nie sprzedał ten gapa... teraz jest bessa i jutro o 9 S pkcem po co analizować | |
|
| |
wolny login
Liczba postów : 1382 Location : nearby stolyca Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:23 | |
| - przemak napisał:
- A ktos sie podejmie jakiejs analizy czy co? Czy czekamy na stany?
co tu analizować. lecimy na ryło. | |
|
| |
loko
Liczba postów : 3137 Location : Warszawa Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 Wto 15 Sty 2008, 19:25 | |
| - Bogdan napisał:
- bo po sierpniowej zwale wszyscy zobaczyli odbicie i frajerow co sprzedali w dolku.. i teraz powolne spadki nie robily wrazenia, az w koncu zauwazyli ze cos nie tak
najprawdziwsza prawdziwosc. tez mi to chodzilo po glowie ,ze tak spokojnie bo ludziska czekaja na zwyczajowe minus 10% i zaraz up. dlatego tyle osob zlapali z elkami. a odbicie mialo byc tak jakos od 4 sesji. | |
|
| |
Gość Gość
| - SzFagier napisał:
- re Przemak
analiza jest banalna w Polsce upadł rząd, a upadając zwinął całą kasę z obiegu, dekretem pozbawił ludzi majątków i wyssał wszelk masę towarową krążącą w gospodarce... kto nie sprzedał ten gapa... teraz jest bessa i jutro o 9 S pkcem po co analizować tak i trzeba jeszcze sprawdzic czy nadal stoi Pałac Kultury bo moze o 16tej Bin Laden go wysadził |
|
| |
Gość Gość
| wlasnie-złoto moze byc tak ze jak zloto zacznie mocno znizkowac to teoretycznie moze to byc sygnal do przeskoczenia na akcje.......ale kiedy to bedzie to nie wiem. A wracajac do tego duzego "M" to dolek moze byc w 2012 roku, jesli komus cos ta data mówi. |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 15.01.2008 | |
| |
|
| |
| UFO - 15.01.2008 | |
|